2011. június 28., kedd

Lauren Kate

Lauren Kate

1 Fallen
2 Torment
3 Passion
4 Rapture
Fallen
Eredeti cím: Fallen
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 368

Fülszöveg:
Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban. A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz, és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá is tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani...
A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.


Véleményem+leírás
...hát olvasgattam erre arra erről a Fallen-ről. Olvastam, hogy 2 táborra oszlanak a vélemények. Vannak akik nagyon imádták, és vannak, akik kevésbé. Hát igazából nem tudom eldönteni hogy melyik táborba tartozok. Komolyan. Ilyen még nem sokszor fordult velem elő. Nem utáltam, de nem is tartozik a kedvenceim közé. Számomra egy kicsit nehezen indult, de így a vége már elnyerte a tetszésem, szóval tuti hogy meg fogom venni a következő részt.
Szóval...Luce egy 17 éves lány aki intézetbe kerül. Rögtön megakad a szeme 2 pasin. Az egyik elutasító, ő Daniel. A másik srác segítőkész, jófej aranyos srác..szinte már-már tökéletes. Ő Cam. Közben jön egy jófej csajszi is, ő Arrianne. Lökött egy bige. Továbbá a plázacicának kinéző Gabbe. Vigyázat, a látszat csal. És végül Penn. Akinek elég nyelvtörő az egész neve, szóval azt hanyagoljuk. Ő egy visszahúzódó csajszi, és végül is ő lesz Luce legjobb barátnője. És majdnem kihagytam Miss Sophiát. Aki könyvtárosnak álcázza magát ám elég sok mindent tud, ami Luce-t és a fiúkat illeti.
Most, hogy bemutattam a szereplőket, kezdjük a történet elején. Szóval Luce intézetbe kerül mert meghalt egy srác a jelenlétében, és ő semmire sem emlékszik. Már az 1. nap hihetetlen de igaz 2 srác is megtetszik neki. És a dilemma...jaj melyiket válasszam. De mint egy tipikus tini az a legnagyobb probléma hogy a mobilját nem használhatja...És mint nő a dilemmája: neki nem Cam kell aki szinte már túl tökéletes..Nem neki az a srác kell aki szinte rögtön beint neki Daniel. Ám mint a végén kiderül a lány érdekében volt a fiú olyan távolságtartó, mivel nem akarta hogy meghaljon. 


2011. június 26., vasárnap

Kelley Armstrong

Kelley Armstrong



Darkest Power Trilogy 1: The Summonig - Szellemidéző
                                   2: Awakening - Ébredés   

Szellemidéző  
Eredeti cím: Darkest Power Trilogy 1: The Summonig
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 344

Fülszöveg
Chloé Saunders nem akar mást az élettől, mint bármelyik tinédzser: esélyt arra, hogy befejezhesse az iskolát, barátokat találjon, és talán egy fiút is magának. Amikor azonban elkezd szellemeket látni, megérti, hogy az élete soha nem lesz olyan, mint a többieké.
A figyelmét követelő szellemektől körülvéve Chloé végül összeomlik, és bekerül egy kisebb elmezavarral küzdő fiatalok számára fenntartott otthonba.A Lyle Ház először normálisnak tűnik, de ahogy Chloé sorra megismeri a többi ápoltat – a sármos Simont és gyanús,
soha nem mosolygó bátyját, Dereket, a visszataszító Torit és Rae-t, aki túlságosan is szereti a tüzet – rájön, hogy valami különös, baljós dolog köti össze őket, amit nem lehet a szokásos „problémás a gyerek” viselkedéssel magyarázni. Ahogy együtt nemsokára azt is felfedezik, hogy a Lyle Ház sem egy a szokásos otthonok közül…


Véleményem+leírás:
Na elolvastam, hát azt nem mondom, hogy letehetetlen, de nagyon tetszett!! Kicsit Szellemekkel suttogó feeling-je volt, és mivel szerettem azt a sorozatot, így ez is tetszett!! Várom hogy folytatódik a kaland!!
Chloé kiskorában látja a szellemeket, aztán ez a képessége valahogy elszunnyad, és pubertás korában éled újjá. Így beutaltatják egy Intézetbe. Erről jut eszembe, csak így zárójelben, hogy a Fallen is meg ez is egy "elmegyógy"intézetben játszódik. Szóval az jutott eszembe, hogy talán foglalkoztatja ez a téma az írókat, hogy végül is hány normális ember van ilyen helyeken, csak vannak különleges képességeik, vagy láttak valamit amiben a sok földhözragadt ember nem hisz. Bocsánat azoktól akik szintén nem hisznek a természetfelettiben, bár úgy gondolom, hogy ezek a könyvek egy új világba kalauzolnak minket szóval akik ezeket olvassák hisznek, vagy szeretnének hinni ezekben a dolgokban!! Zárójel bezárva :D Szóval Chloé bekerül egy Intézetbe ahol hát többé kevésbé hozzá hasonló gyerekekkel van körülvéve. Azért írtam, hogy többé kevésbé, mert mindnek van különleges képessége, de mások. Chloé szellemeket lát, Rae tüzet tud gyújtani, Derek farkassá tud változni teliholdkor, Simon pedig varázsló. Hogy Tori szimplán elmebeteg vagy neki is van e képessége az számomra nem derült ki. Liz meg hát arra gyanakszanak a fiatalok, hogy ő pedig tud több helyen lenni egyszerre..ilyen asztrál kivetítés vagy mi. Simon és Derek testvérek és ők meg akarják találni az apjukat aki szintén varázsló, és meg akarnak szökni az Intézetből..jó oké nem csak akarnak hanem meg is szöknek. Abban pedig mindenki egyet ért, hogy Chloé sem maradhat ott.

Jessica Day George

Jessica Day George



Éjféli bál                               

Eredeti cím: Princess of the Midnight Ball
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 284

Fülszöveg:
Átok ül a tizenkét lánytestvéren.
Rose hercegnő a legidősebb közülük, akik arra kárhoztattak, hogy mélyen a föld alatt, a gonosz Kőbezárt király palotájában táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve sújtja őket az átok, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat.
Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúlányra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra - az igaz szerelemre.
A "Széttáncolt cipellők" című mese újrafeldolgozásával Jessica Day George ismét megmutatja, milyen mesterien alkot valami teljesen újat egy történetből, amelyről csak hittük, hogy ismerjük.

                                                        Véleményem+leírásom
Ez a történet számomra nagyon hajaz a Grimm testvérek széttáncolt cipellőire. Aki látta a "mesét" vagy olvasta a története az tudja hogy miről beszélek. Igen mese szerű..de hát én így 20 évesen még mindig nem nőttem fel, szóval nekem tetszett. Van 12 lány, akiken átok ül, ugyanis az anyjuk alkut kötött a Kőbezárt királlyal 2 alkalommal is: 1. legyen gyermeke, 2. nyerjenek a háborúban. 12 lánya született mindnek virág neve lett: Rózsa, Lili, Nárcisz, Jácinta, Margaréta, Árnika, Ibolya, Orgona, Pipacs, Viola, Orchidea, Patúnia. Mivel anyjuk meghalt, nekik kell minden éjjel lemenniük és táncolniuk, hogy leróják az adósságot. Ám a királynak már terve van-hozzá akarja adni őket a fiaihoz, meg persze ki akar szabadulni börtönéből. Ám a lányoknak is már tervük van. Van egy fiú Galen aki szerelmes lesz Rózsába és tervet eszel ki a lányok megszabadítására


Mint említettem van egy ilyen Grimm-mese Széttáncolt cipellők címmel. Persze vannak hasonlóságok és különbségek, elvégre mégsem lehet ugyan az! 
A mesében 3 királykisasszony van, a könyvben 12.
Mind a kettőben lényegében versenyt hirdet a király, hogy aki megtudja a lányai titkát elveheti az egyiket és ő lesz a következő király.
Mind a kettőben volt katona volt az aki megfejtette a rejtélyt.

A könyvben beállt kertésznek a fiú, a mesében szó sincs ilyenről.
A könyvben 1 erdőn át vezetett az út, a mesében egy ezüst, arany és gyémánt erdőn át.

A könyvben van Kőbezárt király, mesében nincs.
Mivel a lányok a mesében 3an vannak ezért a királyfik is 3an vannak akiknél táncolniuk kell. 
Mesében önként mennek le, könyvben kényszerből.
Könyvben "rituális" módja volt annak hogy lezárja az átjárót, mesében csak lazán lezárta a padlót.





Spirit Bliss

Spirit Bliss
Ő egy magyar blogger, aki mellesleg, ha jól tudom, akkor Pécsi

Árnyékvilág
Megjelenés : 2010.
Oldalszám : 368

Fülszöveg
Találd meg a fénysugarat...
"Vezetés közben azon járt az eszem, hogy mit is fogok mondani, ha odaérek a megadott címre, de semmi értelmes nem jutott eszembe. 'Szia, emlékszel rám? Tudod, körbe vagyok véve egy csomó emberrel, aki istenként imád, de én nem akarok isten lenni, csak egy átlagos srác.
Lennél a barátom?'
Magamra fintorogtam a visszapillantó tükörben. Szánalmas vagyok..."
Adam Swanson, a fiatal színész hirtelen kerül rivaldafénybe. Fogalma sincs, hogyan kezelje a magánéletében vájkáló újságírókat, a paparazzikat a messze hordó fotós puskáikkal meg a mindent elhomályosító vakuikkal, és a fülébe sikoltó rajongókat.
És ha ez még nem lenne elég, ijesztő furcsaságok is történnek vele. Baljós üzeneteket, telefonhívásokat és ajándékokat kap, és valaki mintha minden lépéséről tudna... Egyetlen reménysugárként érkezik az életébe Camilla Jones, a fiatal festőlány, akinek semmi köze a sztárok világához, mégis bezárkózva éli az életét, egy múltbeli titok miatt.
Vajon sikerül megtalálniuk a boldogságot? Le tudják-e győzni együtt a valódi világ emberi démonait vagy elbuknak a harcban?
Csillogás, pompa, gazdagság.
Vér, szenvedés és magány.
Lásd meg az igazi Árnyékvilágot!
Mert a valóság is lehet olyan borzongató, mint a fantázia...

Véleményem+leírásom
ez a könyv nagyon bejött, pedig eltár a tőlem megszokottól..nincs benne semmi természetfeletti, csak 2 fiatal szerelmének története. Egy színész életével járó felhajtásba enged bepillantást és hogy a körülötte lévőknek mit kell átélnie. Az árulás, egy személy elvesztése, a nemtudás hogy vajon mi van a másikkal, rablás, és persze szerelem. Teljesen beleszerettem Adambe. 3 személy között vacilláltam h vajon ki is árulta el, és a majdnem legkézenfekvőbb volt az. De nem árulom el.

Ember..én naív azt hittem végre találtam egy olyan könyvet, ami 1 részes, hát tévedtem XD..na nem baj, várom a folytatást


Sarwat Chadda

Sarwat Chadda

Devil's Kiss
1. Devil's Kiss
2. Dark Goddess

Az ördög csókja
Eredeti címThe Devil's Kiss
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 280

Fülszöveg:
A rozsdás lánc megcsikordult, ahogy a fiú, őt figyelve előre-hátra hintázott. Talán nem ő az. Lehet, hogy csak egy hétköznapi gyerek. Talán nem kell megölnöm. Billi SanGreal Próbája. Az utolsó teszt a beavatása előtt. De nem erre számított. Nem arra, hogy egy kissrácot kell megölnie. Billi sorsa, hogy kövesse apját a Rendbe, és megóvja az embereket az Istentelenektől. A több ezer gonosz, megkínzott lélektől, amelyek az emberiséget tekintik prédájuknak. Billi tizenöt éves. Brutális harcból és halálos csatákból álló életre vágyik? Vagy kísértés fenyegeti, hogy rossz útra vigye.

Véleményem+leírásom
Billi még csak 15 éves, és ne tévessze meg a név, ő egy lány..lányok még sosem csatlakoztak még a rendbe. Mohamedán anyja meghalt 5 éves korában. Egy démon ölte meg, aki most megtalálta a lányt, de Billi erről az elején még mit sem sejt. Találkozik egy helyes sráccal a neve Mike. A fiú "megmenti" egy csapat idióta pasitól, bár a lánynak nincs szüksége segítségre, miért lenne? elég durva kiképzésben részesül már 5 éve. A lánynak tetszik a srác, ezért elmegy vele randizni. Aztán kiderül, hogy nem is az a srác, akinek mondja magát. Ugyanis ő ölte meg Billi anyját. Van egy srác, Kay, aki 1 év után visszatér, ő egy orákulum. Különleges képességei vannak...Mike-ról kiderül, hogy ő Mihály arkangyal, és a Figyelőket akarja megtalálni, akik egy Salamon király által lettek bezárva egy tükörbe. Mihály ezt a tükröt akarja megtalálni. Billi apja súlyosan megsérül, és majdnem meghal. Sok gyerek van a kórházban akik egy titokzatos betegségben szenvednek. Ez csak az elsőszülöttekre hat..Egyiptomban is így haltak meg gyerekek

Kicsit rossz voltam, és beleolvastam a végébe, Kay :S én meg: neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..aszittem összejön Billivel és boldogan harcolnak míg meg nem halnak lesz... na mindegy...

Végül is összejön egy kicsit a lánnyal, és annyira szereti, hogy feláldozza magát a lányért. Majdnem meghal, de eladja a lelkét az ördögnek, és cserébe megkapja a fegyvert, amivel sikerülhet megölni Mihályt. Kay meghal ezáltal a penge és Billi keze által a saját kérésére. Ám előtte még megérinti Billit a vérével-áldozat vére. Ez az ami visszatartja Mihályt, hogy végezzen a lánnyal, és ő hal meg.

lényeg, hogy még nincs vége, a köv rész címe: The Goddess
 A 2. részben az 1. részben elhangzó farkas problémával foglalkoznak... 


Tara Moss

Tara Moss

Egykor modell írói babérkora tört. És klassz kis könyvet hozott össze, bár kis hazánkban még csak az 1. rész jelent meg

Novels

  • Fetish - Fétis
  • Split 
  • Covet 
  • Hit 
  • Siren 
  • The Blood Countess 
  • The Spider Goddess 

Short stories

  1. Psycho Magnet
  2. Know your ABCs
  3. Intuition

Fétis

Eredeti cím: Fetish
Megjelenés: 2008
Oldalszám: 344

Fülszöveg
Hátborzongató regény a krimik világának legragyogóbb asszonyától.
Makedde Vanderwall vonzza a pszichopatákat. Gyönyörű, egyedülálló, modellként utazgat a világban és törvényszéki pszichológiát tanul. És éppen most gyilkolták meg brutálisan a legjobb barátnőjét.
Mak dolgozni érkezett Ausztráliába hazájából, Kanadából, de a kifutók és a modellvilágban zajló torzsalkodás hamarosan a háttérbe szorulnak. Miközben barátnője gyilkosát igyekszik megtalálni, a lány találkozik Andy Flynn nyomozóval, és visszavonhatatlanul belekeveredik az Ausztrália történetének legerőszakosabb sorozatgyilkosa utáni hajszába. De megbízhat-e a végletekig a cinikus rendőrben?
Ahogy Makedde egyre jobban belebonyolódik az ügybe, halálos macska-egér játéknak válik részesévé, és nem is sejti, hogy egy szadista pszichopata feni rá megszállottan a pengéjét...

Maggie Stiefvater

Maggie Stiefvater

Maggie Stiefvater rengeteget olvasott, sokat járt könyvtárba. Már gyermekkorában is írogatott könyveket és már 16 évesen fontolóra vette, hogy megpróbálja kiadatni egyik könyvét, de csak a főiskola elvégzése után került erre sor. Hatodikos korától fogva testvérével együtt otthoni tanulók lettek. Már 16 évesen leérettségizett és megkezdte főiskolai tanulmányait történelem szakon. Férjével 19 évesen ismerkedett meg, és  még 20 sem volt mikor már jegyben jártak. A főiskola elvégzése után köztisztviselői állást vállalt egy kis irodában, de annak ellenére hogy a munkahelyén szerették, nem bírt sokáig irodához kötötten dolgozni. Mielőtt hivatásos író lett volna, kipróbálta a pincérnői, szép írás oktatói, portré festői és szerkesztő munkákat is.
Kedvence a kelta és ír zene. Hárfán és skótdudán is játszik, ezen kívül tehetséges képzőművész is, alkotásai több kiállításon is megjelentek. 2006-tól fogva hivatásos festő lett, 2008-tól kezdve pedig ezt feladva hivatásos író.
Férjével és két kisgyermekével Virginiában él.

Művei:

The Wolves of Mercy Falls

Ennek a sorozatnak a kiadását az a Scholastic nevű kiadó gondozta, akik a Harry Potter sorozatot felfedezték. A Shiver a háromrészes sorozat első része, amely 20 hétig szerepelt a The New York Times Sikerlistásán. Több, mint 30 ország kiadója vásárolta meg a jogokat. Hamarosan film is készül belőle a Unique Features gondozásában.
A sorozat részei:
  • 1. Shiver (Amerikai kiadás: 2009. augusztus 01. Magyarul Borzongás címmel jelent meg 2009-ben a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában)
  • 2. Linger (Kiadó: Scholastic. Amerikai megjelenés: 2010. július 20. Magyarul Várunk címmel jelent meg 2010-ben a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában)
  • 3. Forever

Lament

Tündérekről és egy tizenéves zenész lányról Deirdréről szól, aki különös képességeinek köszönhetően nagy veszélybe kerül. A veszély pedig egy jóképű fiatal fiú képében érkezik aki különös kapcsolatban áll a tündérek királynőjével
Az alaptörténetet még 16 évesen írta meg. A neveket is akkor választotta ki, és saját bevallása szerint mire elértek a könyv kiadásához már maga is túlzásnak tartotta őket, hisz csupa olyan nevet választott, amelyek valaha sokszor használt ír főhősnő nevek voltak. A kiadója kezdte „A vérengző tündéres könyvnek” hívni a regényt.
A sorozat részei:
  • 1. Lament (Kiadó: Flux. Amerikai kiadás dátuma: 2008. október 1.)
  • 2. Ballad (Kiadó: Flux. Amerikai kiadás dátuma: 2009. október 1.)

Érdekességek

  • Amikor nekiáll egy újabb könyvet írni akkor ír egy 2 oldalas leírást a történetről, amelynek adott az eleje és a vége. A köztes történetet írás közben alakítja.
  • Shiver főszereplő farkasát Samnek hívják, amit a kiadó szeretett volna megváltoztatni, mert az Alkonyat sorozatban az egyik farkas is a Sam névre hallgat. Az írónő megpróbálta átnevezni a karaktert, két napig töprengett melyik név tudná ugyanazt az érzést kelteni benne, majd végül a Lee névnél kötött ki. A Shiver folytatását (Linger) megpróbálta már ezzel a névvel megírni, de úgy érezte mintha valaki másról írna.
  • Shiver-hez összeállított egy zenei listát is, amelyeket írás közben hallgatott.
  • Saját maga készíti könyveinek előzeteseit s a zenét is maga szerzi hozzá.
  • Allergiás a tartósítószerekre, ezért minden ételt frissen főznek otthon.
  • Ha tündér lenne, akkor a Nuala nevet választaná magának, bár ezt már felhasználta a Ballad című könyvében.
  • Autóját - egy ’73-as Chevrolet Camaro Z28 - Lokinak nevezte el. A rendszáma: SHIVER
  • Volt egy Moose (jávorszarvas) nevű macskája, melyet már többször is megfestett.
  • A kutyákat is szereti, kedvenc fajtája a terrier. Kettő is van neki.


Shiver - borzongás
Eredeti cím : Shiver
Megjelenés : 2009.
Oldalszám : 328

Fülszöveg
A hideg - Grace évek óta figyelte a házuk mögötti erdőben élő farkasokat. Egy sárga szemű farkas - az /ő/ farkasa - visszanéz rá. Nagyon ismerős, de nem tudja, miért.
A forróság - Sam két életet élt. Farkasként néma társa a lánynak, akit szeret. Aztán egy rövid ideig minden évben emberként, aki nem meri megszólítani Grace-t... Egészen mostanáig.
A borzongás - Grace és Sam számára a szerelem mindig távoli volt. De amikor már kimondták, nem takargathatták tovább. Samnek küzdenie kell, hogy ember maradjon - és Grace harcol, hogy megtartsa a fiút - még ha ez a múlt sebeit, a jelen törékenységét és a képtelen jövőt jelenti is...

Véleményem+leírás: 
Újra elkezdtem olvasni, még csak az elején vagyok...
eddig kiderült hogy a lányt Grace-nek hívják és kiskorában megtámadták a farkasok, akik éhesek voltak, de az egyik megmentette. Ez a farkas vigyáz rá 6 éven keresztül egészen addig amíg megtámadnak még egy embert és vadászatot indítanak az állatok ellen. A farkas megsérül és a lány házához vonszolja magát. Ám kiderül hogy ez nem is egy farkas, hanem egy ember "vérfarkas". A lány elviszi kórházba hogy összefoltozzák, de hamar menniük kell, ugyanis a fiú gyorsan gyógyul és ugye nem akarják hogy kísérletezzenek rajta/vele. Sok boldog napot töltenek együtt a szerelmesek, ám fogytán az idejük, mivel egyre közeledik a tél. Egyik nap Jack-egy srác akit szintén megharaptak és átváltozott és a gyógymódot keresi, bezárja Sam-et egy kamrába, és Grace-t meg "elrabolja". Mikor Sam kiszabadul, szinte már késő volt. Megkérte szerelmét hogy vigye el ahhoz a férfihoz, akit az apjának tekint, de út közben balesetet szenvednek, és a folyamat visszafordíthatatlan. Sam átváltozik. Isabel-Jack testvére- és Grace a gyógymódon gondolkodnak, és eljutnak az agyhártyagyulladásig. Olivia nem kér belőle, ő szeretne farkas lenni, és az is lesz. Jack-nek beadják a fertőzött vért, de sajnos ő meghal. Sam-nek is beadják, ám nem tudni felőle semmit. Míg a történet végén előlép...mint ember és nem mint farkas.


Linger-várunk
Eredeti cím : Linger
Megjelenés : 2010.
Oldalszám : 360

Fülszöveg
Miután Sam mindenét kockára tette, és megnyerte a jövőjét, amely ijesztően nyújtózik előtte, most Grace rejtélyes betegségével kell szembenéznie. A márciusi hidegben a lány testében egyre növekszik a forróság, és a közös jövő elolvadni látszik a hóval.
Sam a falkáját várja, de aki kilép a fák közül, arra nem számít. És míg ő mindent elkövetett, hogy ember maradhasson, a jövevény alig várja, hogy a tél megfossza őt az emberi 
gondolatoktól.
Mindig azt hitték, hogy a szerelmük mindent túlél, de vajon azt is, ami most következik?


Véleményem+leírás
míg az előző rész 2 ember szemszögéből íródott: Grace és Sam, ez a rész 4 ember szemszögéből: Grace, Sam, Isabel, és Cole- ő egy új farkasfiú akit az előző részben toborozott Beck. Grace-el vmi baj van...nagyon lázas. A szülei eltiltják tőle szerelmét Sam-et. Isabel és Cole kezdenek közel kerülni egymáshoz.Grace egyre rosszabbul érzi magát. Isabel apja megöl egy farkast-Victort aki Cole barátja/zenésztársa volt.
Grace annyira rosszul érzi magát, hogy 2x is kórházba kellett szállítani. A második alkalommal annyira rosszul volt, hogy haldoklott. Ekkor Cole fejéből egy zseniális ötlet pattan ki. Grace-t ugyebár kiskorában megharapták-ezután az apja bennfelejtette a kocsiban, és majdnem megfőtt szegény gyerek-ettől farkassá változása megállt. Na Cole azt találta ki h ő ismét megharapja és változzon farkassá. Ez megtörtént és egy időre megmentették. Azért írom hogy egy időre mert a nagy hőség nem a megoldás, mint az Grace esetében kiderült, szóval ki kell találniuk az igazi gyógymódot az egész falka érdekében.




Forever-Örökké

Megjelenés: 2011
Oldalszám: 378

Fülszövegakkor… 
Amikor Sam megismerte Grace-t, ő farkas volt, Grace pedig ember. Sam végül megtudta, hogyan lehet ember, szerelmük a különös távolságtartásból a közös élet intenzív közelségévé változott. 
most… 
Itt véget is érhetne a történetük. De Grace nem maradhat ember. Ezúttal ő a farkas. És Mercy Falls farkasait egy végzetes, különös vadászat fenyegeti. 
örökké… 
Sam bármit megtenne Grace-ért. De képes-e egyetlen fiú és egy szerelem megváltoztatni az ellenséges, veszett világot? A múlt, a jelen és a jövő összeomlani készül, egyetlen pillanatban – élet és halál pillanatában. A búcsú vagy az öröklét pillanatában.  



Véleményem+leírásom
NEM TETSZETT
túl lagymatag volt.. az eddigi részeket lazán 1-1 nap alatt elolvastam, ennek 10en akárhány nap kellett(persze nem minden nap olvastam/ezt/)
megfordultak a szerepek, most Sam az aki Grace-re "vadászik". Azt kicsit túlzásnak tartottam, hogy mindig lemarad róla az elején... Tetszett, hogy Cole kísérletezik, bár eléggé érdekesek a kísérletei... Cole+Isabel - tetszett, hogy állandóan marják egymást, amolyan se veled, se nélküled kapcsolat.
A fő probléma is elég jó volt. A vadászós rész elég izgi volt.. hallani kellett volna engem.. NEEE..., IGEEEEN..., NEEEE.. MIÉRT... JEEEEEEEEEEEEEEE
gondolom mindenki tudja /aki olvasta/ hogy mikre reagáltam így.
Mi az, hogy Isabel elmegy???? és mi lesz Cole-al???? Mi van akkor az ellenszerrel? Most akkor az vagy nem az??? Na szóval marha sok kérdés maradt feltáratlanul. Szóval vagy csinált volna még 1-2 könyvet, vagy fejezte volna be rendesen.. GÁÁÁÁZ
Szóval, én többet vártam egy trilógia utolsó részétől- nagy csalódás volt

Libba Bray

Libba Bray

Rettentő gyönyörűség
Eredeti cím: A Great and Terrible Beauty
Megjelenés: 2008
Oldalszám: 376

Fülszöveg:
Gemma Doyle más, mint a többi lány, akinek kifogástalan a modora, csak akkor szólal meg, ha szólnak hozzá, tudja a helyét, és hanyatt veti magát, és Angliára gondol, amikor ezt kívánják tőle. A tizenhat éves Gemma önálló egyéniség. A londoni Spence Akadémiára akkor íratják be, amikor Indiában tragédia sújt le a családjára. Gemma, aki magányos, bűntudattal küszködik és hajlamos a jövőt illető látomásokra, amelyek kínosan valóra is válnak, hűvös fogadtatásban részesül az Akadémián. Ám nem teljesen magányos: egy rejtélyes fiatalember követi, aki óva inti, nehogy megnyissa a lelkét a látomások előtt. Gemma képessége ugyanis, amivel magához vonja a természetfelettit, itt, a Spence-ben teljesedik ki. Itt kerül kapcsolatba az iskola legbefolyásosabb leányklikkjével, és itt fedezi fel, hogy az anyja kapcsolatban állt egy Rendnek nevezett titokzatos csoporttal. És itt vár rá a sorsa., amennyiben hisz benne. A Nagy és rettenetes szépség igazi, hátborzongató olvasmány a suhogó szoknyák, táncoló árnyak és éjszaka utunkba vetődő dolgok világának széles palettájáról. A viktoriánus kor élénk színekkel megfestett világát tárja elénk, ahol a lányokat arra nevelik, hogy gazdag férfiakhoz menjenek feleségül, de ahol egy lány más utat keres magának
Ebből csinálnak/csináltak filmet is.



Lázadó angyalok

Eredeti cím: Rebel Angels
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 512

Fülszöveg:
Van nekünk egy prológusunk, amit Kartik szemszögéből látunk, elkapják, és jól megszidják, hogy mit is tett Gemmával. A lényeg az, hogy a Raksana azt akarja, hogy Gemma az ő nevükben kösse meg a mágiát a birodalmakban, ehhez meg kell találnia a Templomot. Szóval Kartiknak ha kell, udvarolnia kell Gemmának, távol tartania tőle minden más pasit, rá kell vennie, hogy keresse meg a Templomot és át kell vernie, hogy a hatalmat a Raksanának adja. Utána pedig meg kell ölnie.
Gemmát látjuk ezután, aki a szokásos szarkasztikus hangulatban készül a karácsonyra. Mindenki hazamegy, kivétel az ösztöndíjas Ann-t, de persze ezt is megoldják. Aztán még ugye látogatják a két hónapja halott Pippának emelt oltárféleséget is.
A történet lényegében két szálon fut: a Templom keresése és persze az élet a viktóriánus korban. Ugyanolyan jól leírja Bray a régi kort, ahogy eddig. Mindent megértünk és mindent átélünk. Gemmának akad még egy jóképű, gazdag udvarlója is Simon Middleton képében. Jó a történet, izgalmas, de sajnos mindent ki lehet találni, ki a gonosz, ki mit akar. Ami persze nem baj, amíg jól van megírva.



Az az édes, távoli harang              
Eredeti cím: The Sweet far thing
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 840

Fülszöveg:
Azóta, hogy Gemma Doyle belépett a baljós Spence Akadémia falai közé, 
az élete egy év alatt fenekestől felfordult. 
Meggyilkolták az anyját, az apja az ópium rabja lett.

Gemma soha nem sejtett erőt fedez fel magában,  
amelynek segítségével szembeszáll a csípős nyelvű és 
rosszindulatú iskolatársnőivel, és hűséges barátnőt farag belőlük. 
E közben megnyílik előtte egy elvarázsolt világ, a birodalmak, 
amelyben elszabadult a fekete mágia. 
Gemma a fenyegető veszélyek ellenére uralma alá hajtja a varázserőt 
és hihetetlenül izgalmas kalandok során szokatlan szövetséget köt 
az akaratos Felicityvel és a félénk Ann-nel, valamint Kartikkal, 
az egzotikus indiai fiatalemberrel, egy titkos társaság tagjával, 
akit mind a szigorú illemszabályok szerint működő viktoriánus társadalom, 
mind a körülmények eltiltanak tőle, de akihez mégis gyengéd szálak fűzik.
Gemma kettős élete most ér a fordulópontjához: egyszerre készül elhagyni a Spence Akadémiát,
hogy első londoni báli szezonja alkalmával bevezessék a társaságba és férjet keressen,
ugyanakkor rendet kell teremtenie a birodalmakban, ahol szövetségük negyedik tagja,
a gyönyörű Pippa élőhalottként megrekedt, és ahol titokzatos erők támadása fenyeget.
Gemma veszélyekkel dacolva, két ellentétes világ határmezsgyéjén 
egyensúlyozva próbálja a maga és barátnői életét megmenteni és a boldogság útjára terelni.

Lisa Jane Smith

Lisa Jane Smith

Lisa Jane Smith amerikai írónő könyvei leginkább fiatal felnőtteknek szólnak. Számtalan témában íródtak, mint például horror, sci-fi, fantasy és romantika. Jelenleg Kaliforniában él. Összesen három trilógiát írt, két sorozatot és két regényt. Könyveiben jellemzően fellelhetőek a szokatlanul szép emberek, természetfeletti lények. Karaktereinek legtöbbje fiatal, vagy legalábbis fiatalnak tűnik. 

Általában a jó és a rossz, vagy a fény és a sötétség konfliktusát állítja középpontba. Főszereplője gyakran mindkettő felé hajlamos elmenni, miközben próbálja elcsábítani a főhősnőt, de végül a fényben születik újjá, és így válik hőssé. A Night World sorozat, a sötétséget és a világosságot állítja szembe egy valóságot megváltoztató összeesküvéssel. Ezt még tovább bonyolítja romantikus szálak belefűzésével. 2011 áprilisában a sorozatnak megjelenik egy újabb könyve Strange Fate címmel. 1998-ban Ms. Smith közel 10 év kihagyás után ismét írásba kezdett és megírta a Vámpírnalók 2. trilógiájának első kötetét. 2008-ban egy új honlapot nyitott, melyekre rövid történeteket rakott fel. Volt olyan, amelyik eddigi könyveihez kapcsolódtak. A Vámpírnaplókat 2007-től kezdődően, a The Secret Circle trilógiát és az Night World-öt pedig 2008-ban és 2009-ben újból kiadtákKét másik regényét a The Night of the Solstice-t és a Heart of Valor is 2008-ban adták ki ismét.

Az új Vámpírnaplók trilógia első része The Return: Nightfall címmel jelent meg a boltokban 2009. február 10.-én. A második kötet pedig a Shadow Souls címet kapta. A trilógia befejező kötetére, a Midnight-ra még az amerikaiaknak is várniuk kell egészen 2011 márciusáig.

Különálló regényei

The Night of the Solstice
Heart of Valor

Könyvsorozatai

Night World
  • Secret Vampire
  • Daughters of Darkness
  • Enchantress
  • Dark Angel
  • The Chosen
  • Soulmate
  • Huntress
  • Black Dawn
  • Witchlight
  • Strange Fate (2011. április 26.)

The Vampire Diaries 
1. The Awakening - Ébredés 
2. The Struggle - Küzdelem 
3. The Fury - Tombolás 
4. Dark Reunion - Sötét Szövetség 
5. The Return: Nightfall - Leszáll az éj
6. 
The Return: Shadow Souls - Árnyéklelkek 
7. The Return: Midnight - Éjfél 
  • Spirit Hunters: Phantom (2011 nyara?)
  • Spirit Hunters: Moonsong
  • Spirit Hunters: Eternity

Trilógiái


The Secret Circle
  •  The Initiation
  • The Captive
  • The Power

The Forbidden Game
  •  The Hunter
  • The Chase
  • The Kill
Dark Visions
  • The Strange Power
  • The Possessed
  • The Passion

 

Rövid történetei

Blood Will Tell
Thicker Than Water
Brionwy’s Lullaby
Ash & Mary-Líynette: Those Who Favourite Fire
Jez and Morgead’s Night Out
Matt & Elena: Firts Date
Bonnie & Damon: After Hours

Vámpírnaplók
Ébredés
Eredeti cím:  The Awakening
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 216

Fülszöveg:
L. J. Smith első  kettő kötete a Vampire Diaries könyvsorozatból.
Új év, új diák.
Elena: az üdvöske. A királylány, aki minden fiút megkaphat, akit akar.
Stefan: komoly és rejtélyes. Szemlátomást az egyedüli, aki ellen tud állni Elenának, még ha próbálja is védelmezni saját múltjának kísértőretteneteitől.
Damon: szexi és veszélyes. Hajtja a bosszúvágy Stefan ellen, aki elárulta. Elszántan próbálja megszerezni Elenát, és gyilkolni is hajlandó érte. Két vámpírfivér története a gyönyörű lánnyal, aki nem tud választani közülük.


Küzdelem
Eredeti cím: The Struggle
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 192

Fülszöveg
Damon: elhatározta, hogy megszerzi Elenát. Saját testvére életére tör, hogy az övé legyen a lány.
Stefan: elkeseredetten vágyik a hatalomra, hogy elpusztítsa Damont és megvédje Elenát. Kénytelen engedni vérszomjának.
Elena: a lány, aki bárkit választhatna, egy szerelmi háromszög kellős közepén találja magát... és megtörténhet a tragédia! Kövesd a Vámpírnaplók titkát, ne maradj le az egyre drámaibb fordulatokról.



Tombolás
Eredeti cím: The Fury
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 200

Fülszöveg
Elena: átváltozott, az iskola üdvöskéje azzá vált, amitől egykor rettegett, és amire egyben vágyott is.
Stefan pokoli kínokat élt át Elena elvesztése miatt, és elhatározta, hogy egyszer s mindenkorra leszámol a bátyjával, Damonnel - kerüljön bármibe. De lassan kezd ráébredni, hogy talán nem a testvére az egyetlen és a legfőbb ellensége.
Damon végre megkaparintotta Elenát. De megkeseríti-e a győzelmét az öccse iránt táplált bosszúszomj? Vagy sikerül szövetséget kötniük egy utolsó, nagy csata erejéig?
Mindez kiderült a Vámpírnaplók harmadik kötetéből, ami a két vámpírtestvérről és a köztük őrlődő lányról szól.


Sötét szövetség
Eredeti cím:
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 222

Fülszöveg
Bonnie és Elena többi barátja, továbbá a szerelméért vetélkedő vámpírfivérek egyedül találják magukat Elena halála után. De az elhunyt kedvesük szeretett városát nagy veszély fenyegeti, olyan, ami akár a holtakat is felébreszti. Erősebbnek bizonyul-e vajon Elena akarata a halálnál, és a több évszázados harc után kibékül-e Damon Stefannal? Mindez kiderül a Vámpírnaplók negyedi részéből, ami nem kevésbé izgalmas és fordulatos az előző köteteknél.


A visszatérés: Leszáll az éj
Eredeti cím: The Returning: Nightfall
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 480

Fülszöveg
Hogy megmentse a két vámpírfivért, akik szeretik őt, Elena Gilbert feláldozta az életét.
Miután a természetfeletti erők feltámasztották Elenát halottaiból, a jóképű, gondterhelt Stefan másra sem vágyik, mint hogy biztonságban tarthassa őt. De amikor elcsalják Fell's Churchből a vonzó, nagy hatalmú Damon kihasználja a lehetőséget, arra, hogy meghódítsa Elenát, nem is tudva, milyen veszedelem fenyegeti mindkettőjüket.
Egy gonosz lény szállta meg a várost, és egyre erősebbé válik. Képes a kedve szerint irányítani Damont, ugyanakkor Elena és a lány új képességei is vonzzák. De nem csak Elena ereje kell neki: a lány halálára szomjazik.
Elena története folytatódik.


Összehasonlítás
- A várost, ahol a történet játszódik Fell's Church-nek, vagyis Fell Templomának nevezik, mivel itt a Fell-ek az alapítók. A sorozatban a város neve Mystic Falls. 
- Nevek változtatása:
Vickie Bennett - Vickie Donovan, tehát Vickie nem rokona Matt-nek
Judith néni - Jenna néni
Tyler Smallwood - Tyler Lockwood
- Szemszín, hajszín változtatása: 
Elena/Katherine: szőke, kék szem - barna haj illetve szem
Bonnie: vöröses haj, fehér bőr - sötétbarna haj, barna bőr
Caroline: világosbarna haj - szőke
- A Salvatore testvérek a reneszánsz Itáliában, Firenzében éltek és haltak meg, a XV. század vége felé, míg a sorozatban valamikor 1850 előtt születtek.
- A könyvben Damon és Stefan egymást ölik meg, leszúrják egymást, a sorozatban pedig a saját apjuk lövi le őket. 
- A Salvatore-ok nem tartoznak az Alapító családok közé, véletlenül jönnek a városba. (Később kideül, hogy egyáltalán nem véletlen...)
- Elenának nem öccse van, hanem húga, Margaret. 
- Nincs szó sírba zárt gonosz vámpírokról, Elena igazi vámpír anyjáról, Isobelről meg végképp nincs. 
- A könyv elején azt hisszük, hogy Katherine öngyilkos lett, míg a sorozatban kiderül, hogy a sírba zárták, de nincs ott. 
- Damon egyáltalán nem akarja kiszabadítani Katherine-t, kizárólag Elena megszerzése érdekli. 
- A sorozatban Katherine elvitele után Damon meg akar halni és Stefan az, aki először iszik embervért, ezzel befejezve az átváltozást. A könyvben Damon teszi meg ezt először. 
- Damon a könyvben csak két embert támad meg, a többi Katherine műve. 
- Vickie nem válik vámpírrá, csak Katherine irányítása alá kerül