2012. február 29., szerda

Julianna Baggott

Tiszták
Eredeti cím: Pure
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 568

Fülszöveg
Pressia hétéves volt a Robbanások idején, amikor az egész addigi világ megsemmisült. Már nem emlékszik sem a szüleire, sem születésnapi ajándékokra. A nagyapjával él egy romos üzlethelyiség hátsó raktárában, és csak a porig égett házakat, a kétségbeesetten túlélni próbáló embereket, a levegőben kavargó hamut és port, a mutánsokkal vívott harcot ismeri. Éjszakánként egy szekrényben elbújva arról ábrándozik, hogy egyszer talán visszatér a régi világ, vagy legalább valahogy bejuthat a Kupolába, ahol a szerencsés kevesek, a Tiszták élhetnek, akik sebhelyek nélkül vészelték át a világ pusztulását. 
Eközben a Kupolában Partridge, a Kupola egyik legbefolyásosabb vezetőjének fia úgy érzi, megfojtja a szigorú új rend, ráadásul hiányzik neki az édesanyja, aki sohasem jutott be a Kupolába. Így, amikor rájön, hogy az anyja esetleg még életben lehet, elhatározza, hogy az életét kockáztatva megszökik, hogy megtalálja.

A romok között négy fiatal vívja élethalálharcát a szörnyetegek és egy gonosz, embertelen hatalom ellen. Miközben feltárul előttük a múltjuk, minden erejükre és bátorságukra szükségük van ahhoz, hogy életben maradjanak és megmaradjanak embernek.

Véleményem+leírásom
Hogy ez egy mennyire jó könyv volt!!! Atya úr isten!!! Imádtam!
A borító gyönyörű!! A könyv vaskos, ami csak jó :)
A történet, a világ és a szereplők nagyon szépen ki vannak dolgozva!
A Robbanások utáni világban járunk, ahol vagy meghaltak az emberek, vagy összeolvadtak valamivel/valakivel, vagy a Kupolában élnek-ők a Tiszták + hát vannak más egyéb lények
A történet eleinte 2 szemszögből olvasható, logikusan az egyik Tiszta, a másik pedig a való világban él. Az is gondolni való, hogy az útjuk valamikor találkozni fog. És persze hogy persze.
Rokoni szálak fűzik őket egymáshoz, küldetésük: az anyjuk megtalálása, és a fiú apjának a legyőzése. Úgy a könyv negyedénél áthajtottam a végére, és sejtésem beigazolódott, egy újabb folytatásos könyvecske, de csak trilógia.
A könyv végig fenn tartja az érdeklődést. Amúgy simán el tudok képzelni egy ilyen jövőbeli világot.
Aki nem bírja az akciót, a fura ember és nem emberi lényeket, és akinek nincs fantáziája az ne olvassa!! De a többieknek bátran ajánlom
Kíváncsi vagyok, hogy milyen filmet hoznak ki belőle!! Tuti, hogy az elsők között leszek aki megnézi.
Azért érdekes, hogy csak szövetségeseket szereztek, ellenséget nem.. hmm...
van benne egy csöppnyi szerelmi szál is, ami szerintem kikövetkeztethető :)
Jó olvasgatást hozzá

2012. február 20., hétfő

Karen Marie Moning

Keserű ébredés
Eredeti cím: Darkfever
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 302

Fülszöveg
MacKayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta.
A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében.
A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre fi gyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet.
Mac úgy tervezi, hogy a nyomozás után nyomban visszatér az ő kellemesen provinciális, jelentéktelen kis szülővárosába, és igyekszik elfeledkezni mindenről, ami Dublinban történt vele. Hogy végül mégis a maradás és a további kutatás mellett dönt, abban Jericho Barronsé a főszerep. Kettejük közös próbálkozásának sikeréért azonban már a hamarosan megjelenő folytatás olvasása közben izgulhatunk.

Véleményem+leírásom
Atya..Úr..Isten.. hogy csináltam én ezt??? most komolyan.. 6 óra alatt kivégeztem... MA.. HÉTFŐN, amikor még suliban is voltam, órán is voltam és még jegyzeteltem is.. azta.. fejlődő képes vagyok
Már az elején részvétet ébreszt az olvasóban, és már tudja az ember hogy mi lesz az első központi téma.. a nővér gyilkosának a megkeresése.. utána jönnek még hozzá a SZT-k
Komolyan.. kicsit meredekek nekem ezek a nevek.. jobbat nem talált? Mindegy, túléltem őket. Annyira nem tetszett a könyv, de valami mégis megfogott benne. Fogalmam sincs, hogy mi, ne kérdezd!
A Crescendonál még megértem, hogy 6 óra alatt végeztem vele, mert azt imádtam... de hogy ezt??!
Nekem ez a könyv kicsit Laurell K. Hamilton Merry Gentry sorozatára hajaz. A tündér-udvartartás felépítése megegyezik. Mondjuk itt az Unseelik 90%a rusnya, de MG-ben mind gyönyörű..vagy legalább is a kisebbik % a rusnya. Kíváncsi vagyok, hogy Barrons és Mac mikor találnak egymásra. Csodával határos módon elég minimális volt benne a szexualitás-mondjuk engem nem zavar ha sok van benne, de számomra ez most eléggé szokatlan volt- nem fogtam ki mostanában ilyen könyvet.
Komolyan.. mit esztek annyira Barrons-on?? engem annyira nem vett le a lábamról! Jó oké, titokzatos az ürge - ez kíváncsivá tesz, és akarok még róla olvasni!
igen, megvan hogy mi fogott meg a könyvben... a KÖNYVTÁR :)  

2012. február 11., szombat

Garth Hackman


Sárkányfalu gyermekei – A völgy szellemének bosszúja


Fülszöveg
Az angol tanárnő, Christine, kirándulni indul Skócia egyik véletlenszerűen kiválasztott falucskájába, hogy feledje a válása okozta csalódottságát, s levezesse feszültségeit. Ott találkozik Austinnal, aki néprajzkutatóként egy helyi legenda nyomában jár. A lány mellészegődik, és az együtt töltött idő során hamar kiderül, hogy az első pillanattól fogva vonzódtak egymáshoz.
Ebben a falucskában született Blane, aki letöltötte a gyilkosságért kiszabott börtönbüntetését, és a harminc évvel korábban elrabolt gyermeke felkutatására indul. De már az elején az anyagi világhoz tapadt gondolkodásunkkal megmagyarázhatatlan eseményekbe ütközik. S ahogy egyre közelebb jut az elveszettnek hitt lányához, úgy jut közelebb az ezek mögött az események mögött rejlő természetfeletti erők, szellemek megértéséhez.
Austin idős anyja, Morna megpróbálja megakadályozni, hogy a családot sújtó ősi átok újra beteljesedjen. Az átokba vetett rendíthetetlen hite miatt már a múltban is kétségbeesett döntéseket hozott, s most is a Völgy Szellemének számításait szeretné áthúzni. Vajon sikerül-e neki? Ki vagy mi állíthatja meg a rontó szellemet?

Kutatástörténet és bosszútörténet is egyben ez a regény, amelyet át- meg átszőnek a szerelmi szálak. Misztikus környezetbe vezet, amely nem is tér el oly nagyon a mi világunktól. Elég csak annyit elfogadnunk, hogy a természetben lehetnek olyan dolgok, amelyeket ha nem értünk is, azért még létezhetnek.

Véleményem+leírásom
Sokáig gondolkodtam hogy mit is olvassak.. Aztán egyik barátnőm megkérdezte hogy ezt már olvastam e (ő vette nekem a kérésemre) és mondtam hogy még nem. Erre ő : akkor olvasd ezt. Erre én: oké. ...és elkezdtem olvasni. És nagyon tetszett. Ahogy leírta a hely mitológiáját, ahogy átadta az érzelmeket :) Mondjuk a borító alapján azt hittem, hogy a régebbi időkben játszódik ez a történet, de nem.. És picit olyan mintha a végéből hiányoznak 1-2 oldal, de összességében nagyon jó volt.
A Szellem elég jól kidolgozta a tervét, és azt is gondoltam, hogy mi lehet a megoldás az átok/megszállás ellen.. ugyan az, mint Kresley Cole MacCarrick sorozatában(KC-nél az igaz szerelem), itt a szeretet és a szerelem.. ugye, hogy nem meglepő, hogy az ellentétes érzelem a megoldás minden bajra?!

2012. február 8., szerda

Rob Thurman: Éjvilág

Eredeti cím: Nightlife
Megjelenés: 2008
Oldalszám: 346

Fülszöveg
Üdv New Yorkban! Ahol egy troli lakik a Brooklyn híd alatt, egy kobold a Central Parkban és egy gyönyörű vámpír az Upper Esat Side egyik manzárdjában - és ez csupán a kezdet. Persze a legtöbb halandó ember tökéletesen vak marad a természetfelettiek éjszakai életére, de Cal Leandros csak félig ember. Apja sötét vérvonala rémmesékbe illő - és most ő és az egész másvilági fajtája Cal nyomában lohol. Vajon miért? Cal eddig nem igazán akart annyi ideig egy helyben maradni, hogy megtudja a választ. Féltestvérével együtt idáig sikerült egy lépéssel az üldözőik előtt maradniuk, de most Cal apja ismét rájuk bukkant. Cal számára most végre kiderül, hogy mit akarnak, mit akartak tőle mindig is. O a kulcsa ördögi tervüknek, hogy a Földön elszabadítsák a Poklot. Cal életének legkeményebb küzdelmében a tét az egész emberiség sorsa... „A varázslatos világ legmagasabb csúcsaira és legmélyebb bugyraiba visz el ez a hajtűkanyarokkal teli, fordulatos könyv. Csípős, cinikus, csibészes és titokzatos. Az igazság Odaát van, és nem valami szép..."

Véleményem+leírásom
Véééééééééégre végeztem vele.. 1 hónapig tartott. Hogy mit szólok hozzá? hááát nem is tudom... voltak benne izgis részek(csatajelenetek). Volt benne egy csöppnyi(!!!!) kialakulóban lévő románc.
Promise-ról és George-ról hallanék még, illetve Fogóról is. Szimpi a kutyi. És persze NIKÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!
Jó pár évig eltartott, mire megjelent nálunk az 1. rész, és pláne a 2. rész. Külföldön már a 6. résznél tartanak. OFF Most erre mit mondjak?! Tuan.. ejnye. mi a véleményem erről a kiadóról? semmi jó. Egyik kedvenc írónőm könyveinek megjelenését nyújtják, mint a rétestésztát. (Margit Sandemo) Jó pár éve nem jelent meg tőle semmi, és ez elszomorít. OFF VÉGE
A nyelvezete volt az, ami megfogott az elején. Mintha egy tini irománya lenne (lehet hogy csak én vagyok béna, de nem találtam infót arról, hogy hány éves lenne az író)