2012. március 31., szombat

Nagyon rossz hír!!

Kelly Kiadó írta facebook-on

Az elmúlt hónapokban sokan és sokszor kérdeztek a sorozatokról (Éjszaka Háza, Tündérkrónikák, Kékvérűek, Cassandra Palmer stb.). Sajnos több sorozat folytatását felfüggesztettük, (annak ellenére,hogy nyomdakész állapotban vannak) ennek oka nagyon prózai: az olvasók szeretik a könyveket, de megvenni nem hajlandók. Ha egy sorozat sokadik kötetéből is csak pár száz példány fogy el a boltokban, mik
özben 10 000-en letöltik illegális oldalakról (a számok nem, de az arányok sajnos pontosak), akkor az a kiadónak sokmilliós veszteséget okoz, és mivel semmi sem ígéri, hogy ez a trend megfordulna, fájó szívvel ugyan, de a sorozatok folytatását szüneteltetjük addig, amíg az eladási és letöltési számok aránya meg nem változik. Többször „beszéltünk” különböző fórumokon notórius letöltőkkel, végighallgattuk különböző, „az internet szabadságáról” szóló demagóg gondolataikat. Többször figyelmeztettük őket arra a veszélyre, ha ez így folytatódik, pár év múlva igen kevés magyarra lefordított könyvet fognak olvasni……
Lehet, hogy más kiadó még le tudja nyelni ezeket a veszteségetek, mi már nem. Nagyon sajnáljuk azokat a kisebbségben lévő olvasókat , akik megvették a sorozat részeit,és most bizonytalan ideig várniuk kell a következő részekre. Reméljük, megértik a Kiadó álláspontját, és nem minket fognak hibáztatni.






Szerintem az ellenkezőjét fogják elérni vele.. + ezek mellett az árak mellett amibe egy könyv kerül (2,5-3-4000ft) nem nagyon lehet elvárni hogy megvegyen az ember egy könyvet, amire nincs pénze/illetve nem tudja hogy tetszeni fog e neki..
Én a könyvvásárlás mellett vagyok, papámnak 25-30000 körüli gyűjteménye van, nekem több, mint 200(3év alatt)
ha megveszek egy könyvet, és nem tetszik, akkor szívom a fogam, hogy "basszus megvettem ezt, de rossz, miért nem azt vettem meg inkább"
így biztonságosabb - ha gépen elolvastam és tetszik akkor úgyis megveszem előbb vagy utóbb - amint lesz rá pénzem
szerencsére anyáék tudják szponzorálni a könyvmániám, de válság van, így nekem is vissza kellett fognom magam



Ti mit szóltok hozzá?

2012. március 4., vasárnap

Diana Rowland

A démon jele 

Eredeti cím: Mark of the Demon
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 352

Fülszöveg
Amikor a fiatal rendőrnőt, Kara Gilliant ötévnyi utcai járőrözés után előléptetik nyomozóvá, azonnal egy brutális gyilkosság közepébe csöppen. Az áldozat holttestére a helyi víztisztítótelepen találnak rá, testén a kegyetlen kínzásokra utaló ezernyi seb között rábukkannak egy művészi tökéletességgel kidolgozott és hátborzongatóan ismerős jelre. A louisianai Beaulacban azt hitték, három éve véget ért a rettegett sorozatgyilkos vérengzése, most azonban minden jel arra utal, hogy a Jelfaragó visszatért.
Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem egy átlagos gyilkosság, hanem egy természetfeletti erővel rendelkező démon borzalmas bűntette. Mivel Kara misztikus képességekkel rendelkezik – másik látása révén képes megidézni a démonokat –, különös összefüggésekre bukkan, és nemcsak arra jön rá, mire készül a gyilkos, de arra is, hogy mikorra tervezi mindent elsöprő gaztettének végrehajtását. Mire eljön a telihold napja, már csak a gyilkos személye kérdéses.
Kara az életét kockáztatva szembenéz a gonosszal, miközben egy természetfeletti szépségű Démon Lord kísért az álmaiban, nappal pedig egy jóképű, de gyanakvó FBI-ügynök követi minden lépését.
„A szexi démonidéző izgalmas nyomozása minden idők leggonoszabb sorozatgyilkosa után. Bűn lenne kihagyni."
– Charlaine Harris –

Véleményem+leírásom
Ez a könyv is elég sokáig porosodott a polcomon, de most végre rászántam magam arra, hogy nekiálljak, és milyen jó döntés is volt ez :)
Jó kis krimis, démonos, idézős könyvecske volt
Nekem kicsit Anita Blake-re hajaz! Csak itt démonokat idéznek meg, és nem zombikat.
Tetszett, hogy a démonoknak különböző szintjeik vannak.
Szinte biztosra veszem, hogy találkozunk még a démonlordunkkal, aki szerintem kicsit belehabarodott Kara-ba.
Huh tudjátok hogy ki lenne számomra a dögös FBI ügynök? A "szép szemnél" egyetlen ember ugrott be!!! Paul Walker! gyönyörű szemei vannak *nyálcsorgatás* -> felmosás
Lehet, hogy nem a krimi az én műfajom, vagy csak béna vagyok, vagy másnak sem esett le, hogy ki a Jelfaragó.. Nekem nem esett le, egészen addig, amíg ki nem mondták(najó.. le nem írták)..
na ide a következő résszel, de izibe