2012. június 30., szombat

Christina Dodd - A Sötétség örökösei


1.

A sötétség illata

Eredeti cím: Scent of darkness
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 304

Fülszöveg
Ezer évvel ezelőtt egy brutális harcos járta az orosz sztyeppéket, és veszedelmes üzletet kötött. Cserébe a képességért, hogy átalakulhasson kegyetlen, vérengző fenevaddá, amikor csak kedve tartja. Konsztantin eladta a lelkét - és leszármazottai lelkét - az ördögnek.
Aztán egy nap egy veszélyes prófécia felfedi az igazságot: egy család arra rendeltetett, hogy megküzdjön a sötétséggel - vagy szembenézzen a kárhozattal.
Ann Smith szerelmes főnökébe, Jasha Wilderbe, azonban a férfi elcsábítására irányuló merész terve füstbe megy, amikor szembesül egy erős farkassal, amely a szeme láttára változik át azzá a férfivá, akit imád. Hamarosan rájön, hogy nem menekülhet el a sorsa elől, ugyanis Jasha Konsztantin leszármazottja, és Ann feladata megtörni a férfi lelkét gúzsba kötő átkot...
"Elengedni és eltűnni a végtelen sötétségben, ahol nem él semmi, ahol alig van levegő..." Christina Dodd sorozatának első két kötete egy ismeretlen, sötét és sohasem tapasztalt világba kalauzolja el az olvasót. Egy világba, ahol megérint a sötétség illata: a kiszámíthatatlan, feszültségekkel teli véletlen. Féktelen vágyak és ördögi titkok, angyali csábítás és démoni szenvedély fonódik egymásba a kötetek oldalain.  

Véleményem+leírásom
40%os Alexandra akció keretei között vettem, és persze.. ismét nem bántam meg.
Az első könyv, amit Dodd-tól olvasok, és megvett magának. Legalább is erre a sorozatra biztosan.
Elég jó kis könyv volt, könnyed kikapcsolódás, pár óra alatt, egy ültő/fekvő helyében el lehet olvasni. Ettől függetlenül vannak benne olyan részek, amiket jobban ki lehetett volna dolgozni
gondolok itt:
- tetoválások (Jasha-n a kígyók, Ann-en a rózsa)
- átok
- szülők
Tetszett, hogy nem mindegyik leszármazott ugyan olyan állattá tud változni, hanem ragadozó állatok lesznek. Jasha farkas, a testvére Rurik pedig sólyom.
Tetszett ez a macsó dolog, egy pasi tudja, hogy mit akar, és ésszerű keretek között szerezze is meg.
Azt kicsit furcsálltam, hogy csak így hipp-hopp, szinte megerőszakolja Ann-t.. de összességében nem is ez volt a furcsa, hanem az, hogy azt tudtuk, hogy Ann fülig szerelmes Jasha-ba, de arról egy büdös szó nem esett, hogy Jasha is így érezne a lány iránt. Aztán hipp hopp, egy  gyors numera után már rögtön beleszeret, főleg amikor megtudja, hogy a lány megtalálta a családja számára fontos jelkép egy részét?!
Könyörgöm.. 4 éven keresztül együtt dolgoztak. Elvileg tudta, hogy a nő szerelmes belé, akkor miért kínozta azzal, hogy ő vegye meg az előző menyasszonyának a gyűrűt?!
Lehet, hogy én is szembe röhögtem volna a pasit, ha csak így benyögi, hogy szeret (jé 3-4 alkalommal lefeküdtek egymással, Jasha családja nem így nevelte, magyarul (gondolom én) előbb esküvő utána szex, főleg ha a nő szűz) ezek utána komolyan.. bárkinek is megfordulna a fejében, hogy nem érdekből/családnak való megfelelésből veszi el feleségül?!
JÓ.. hát amikor már 100adszorra menti meg az életét akkor már derenghetett volna neki, hogy nem csak munka kapcsolat van közöttünk.

Szóval a hibái ellenére, elég jó kis könyv, kicsit elővezeti a 2. részt, amit most el is kezdek



2.

A sötétség érintése


Eredeti cím: Touch of darkness
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 288

Fülszöveg
A jóképű, erős Rurik Wilder küzd a sötétséggel - a külső és a belső sötétséggel egyaránt. Rendelkezik a képességgel, hogy kedve szerint felvegye egy vad ragadozó madár alakját, ám ez a képessége halált és pusztulást eredményez. Egyszer aztán lehetősége adódik saját maga felszabadítására, és azon végzetes paktum felbontására, amely évszázadok óta szolgaságban tartja a családját. Egy nő azonban az útjába áll - Tasya Hunnicutt, az írónő, aki mindenáron bosszút akar állni a gyilkosokon, akik végeztek a családjával. Azokon a gyilkosokon, akikről az a hír járja, hogy olyan képességekkel bírnak, amelyekkel közönséges ember nem rendelkezhet. 
Elengedni és eltűnni a végtelen sötétségben, ahol nem él semmi, ahol alig van levegő..." Christina Dodd sorozatának első két kötete egy ismeretlen, sötét és sohasem tapasztalt világba kalauzolja el az olvasót. Egy világba, ahol megérint a sötétség illata: a kiszámíthatatlan és feszültségekkel teli véletlen. Féktelen vágyak és ördögi titkok, angyali csábítás és démoni szenvedély fonódik egymásba a kötetek oldalain.

Véleményem+leírásom
Jaj de jó, hogy vége. Nekem ez a rész annyira nem tetszett. Az első sokkal jobb volt. Az nem zavart különösebben, hogy a két szereplőnk már szeretők voltak, mégis hiányzott valami. Hiányzott az, hogy kicsit többet megtudjunk Konsztantinról, kicsit több információ Rurik tetkójáról. Pl.: azt sem tudjuk, hogy ugyan úgy a semmiből jött elő, mint  Jasha tetkója, vagy valamiért csináltatta?! Az tetszett, hogy sokkal többet tudtunk meg Tasya múltjáról, mint Ann-ről. Ami nem tetszett, az az általánosítás. Könyörgöm már mióta ismeri a fickót, és utána kezdi el utálni miután megtudja, hogy mi az igazi családneve? Nevetséges.
A vége erősen felkeltette az érdeklődésemet a 3. rész után, ami ősz környékén jelenik meg

2012. június 28., csütörtök

Szitakötő a borostyánban




Fülszöveg:
Claire Randall húsz éven keresztül megőrizte titkait. De most felnőtt lányával együtt visszatér Skócia fenséges, ködfátyolba burkolózó hegyei közé. Claire itt szeretné elmondani a lányának az igazságot egy fontos dologgal kapcsolatban, amely éppen olyan megdöbbentő, mint ami mögötte van: az ősöreg kőkör rejtélye, az idő korlátain átívelő szerelem és James Fraser, a skót harcos, akinek lovagiassága egykor ott tartotta Claire-t a férfi évszázadának veszedelmei között a saját korába való visszatérés helyett. Ezúttal a vér és a szenvedély öröksége állítja próbatétel elé Claire gyönyörű, rézvörös hajú lányát, Briannát, miközben ezzel párhuzamosan folytatódik Claire önfelfedezésének útja Stuart Károly intrikával teli párizsi udvarában, ahol férjével együtt versenyt fut az idővel, hogy elejét vegyék a kudarcra ítélt felföldi felkelésnek, és elszántan küzd azért, hogy megmentse mind gyermekét, mind a szeretett férfit. "Rengeteg akció, rengeteg szex ... Diana Gabaldon született mesélő." - (Arizona Republic). "Diana Gabaldon fényévekkel jár romantikusregény-író kollégái előtt." - (Daily News (New York))

Véleményem+leírásom
Néhol lehet, hogy becsúszik 1-2 SPOILER
Mielőtt ezt a második részt elolvastam volna, felfrissítettem az emlékezetemet - vagyis elolvastam az első részt. Mint első olvasásra rögtön magával ragadott, és annak ellenére, hogy tudtam, hogy mi van benne beszippantott, és egy percig sem unatkoztam az olvasása közben.
Ezután kezembe vettem a második kötetet, aminek az eleje sokk-ként  ért. 
A történet 200 évvel később folytatódik, amikor is Claire és a lánya Brianna visszatérnek Skóciába, és felkérik Rogert(az első részből ismerhetjük, ő volt a tiszteletes fogadott fia), hogy nézzen utána 1-2 embernek. Később Claire elmondja neki is és a lányának is az igazságot, hogy ki is Bree apja - amit persze az elején nem hisz el, majd feltűnik egy újabb régi szereplő: Geillis/Gillian, ami meggyőzi a lányt arról, hogy az anyja nem elmebeteg. 
Ez a könyv sokkok sorozatát tartogatta a számomra. 
Az 1. amikor 200 évvel később vagyok (mi történt? hol van Jaime????)
2. amikor Claire kijelentette(elhamarkodottan), hogy tudja mi történt élete szerelmével
3. (a könyv végére lapoztam) amikor kiderült, hogy mégsem tudja mi történt a szeretett férfival.
4.egy halottnak hitt ember feltámadása
5. egy tragédia
6. Stuart Károly tette
7. Frank származása
8. Roger ősei
feladtam a leckét mi?
Akkor lássuk mi is történt Jaime idejében
Jaime és Claire Francia országban vannak, ahol megpróbálják megakadályozni a felkelést. Ez nem titok, ezt az 1. rész végén is említi. Claire persze terhes, közben azon aggódik, hogy mivel Jack Randall meghalt, hogy-hogy még rajta van Frank gyűrűje. Aztán azt hittük, hogy kiderül.. de mégsem, és ez az egyik meglepi pontom.. amit sejtettem egy bizonyos párbaj után, amit tragédia követett.
Sokáig dühös voltam Jaime-re, hogy miért is nem megy el Claire-hez??? de aztán fény derült rá, és annak az árára is, amikor elment hozzá.
Visszatérünk Skócia földjére, és ismét találkozhatunk a felvágott nyelvű Jenny-vel, a hűséges Ian-el is - megvallom Jaime után ők a kedvenc szereplőim :)
Ez a könyv nagyon sok helyen megríkatott, és nem tudom, hogy mi lesz velem most egy évig, amíg kiadják a 3. részt (talán az, hogy mazochista leszek, és ha bejön az angol tanfolyam akkor elolvasom angolul)
Aki olvasta az első részt, annak kötelező, nem hiszem, hogy van olyan ember, aki olvasta és nem tetszett neki az első részt.

Mindenki azon van kiakadva, hogy azért nem tetszett neki az első rész, mert tele volt szexxel. Naés?? Most komolyan.. ugyan már.. az élet velejárója.
Ebben a kötetben, pedig negyed annyi sincs.
"Rengeteg akció, rengeteg szex ... Diana Gabaldon született mesélő." - (Arizona Republic) - hol van ebben a rengeteg szex?

Mindegy.. engem eddig sem zavart a szex a könyvben, ezután sem fog, és vannak még így páran rajtam kívül.

2012. június 25., hétfő

AP/VP megjelenések

Íme néhány, általatok már nagyon várt könyvünk várható (nem pontos) megjelenési ideje. :))

Kérlek vegyétek figyelembe, hogy ezek az időpontok változhatnak.

Azért teszem ezt most mégis közzé, mert láthatóan szeretnétek tudni, hogy mit mikor tervezünk kiadni. :)

- Balthazar (Evernight 5.) - október
- Vámpírnaplók 8. – október
- Stefan naplója 3. - október

- Clockwork Prince (Pokoli szerkezetek 2.) - november
- Rouge (Stray 2. rész) – november
- Smaragdzöld (Rubinvörös 3.) - november
- The Iron Daughter (The Iron King 2. – Vaskirály) – november
- Silence (Csitt, csitt 3.) – november
- Passion (Fallen 3.) – november
- Rules of Attraction – A vonzás szabályai (Tökéletes kémia 2.) – november
- The Savage Grace (The Dark Divine - Fekete bárány 3.) - december

- Night world 3. – ősz
- Lament – ősz
- The Reckoning (Summoning 3.) - ősz
- Sweet Little Lies (L.A. Candy 2.) - ősz
- The Sugar Queen (Sarah Addison Allen) - ősz
- Hex Hall - ősz

- Changeless (Soulless 2.) - tárgyalunk róla
- Fins Are Forever (Forgive my fins 2.) – jövőre
- A vér szava 2. - jövőre
- Everlasting (Evermore 6.) - jövőre
- Destined (Wings 4. rész) - jövőre
- Bitterblue (Graceling 3. könyv) - jövőre
- Beautiful Chaos (Beautiful Darkness 3. rész) - jövőre
- City of Lost Souls (Csontváros 5.) – jövőre
- Outlander 3. - jövőre
- Black Prism (Brent Weeks) - jövőre
- Firelight - Lángvilág - jövőre
- Vámpírcsókok 2. – bizonytalan

2012. június 20., szerda

Laini Taylor - Füst és Csont leánya

Eredeti cím: Daughter of Smoke and Bone
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 392

Fülszöveg
Laini Taylor, a sikeres fantasy szerző új vizekre evez legújabb trilógiájával, és ha hinni lehet a neves amerikai újságok recenzorainak, ez lehet az írónő eddigi legnagyobb sikere. Úgy tűnik, beigazolódnak e feltevések, hiszen a könyvet a New York Times beválasztotta a 2011. legfontosabb könyvei közé gyerek/ifjúsági kategóriában (összesen 5 könyv szerepelt a listán), a megfilmesítési jogokat, pedig a Universal Stúdió vásárolta meg. A Wall Street Journal új Harry Potterként emlegeti, a folytatás pedig már készül. Egyszer volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szeretett. Nem lett jó vége. Így kezdődik a 17 Karou története. A valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet a fogakért. Egy ilyen küldetésen méri össze Karou először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást azonban több is követi a mai Prágában és más korokban, más világokban, mert tér és idő nem szab korlátot a kimérák és a szeráfok időtlen idők óta tartó könyörtelen küzdelmének. Hogy kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? No és kicsoda valójában Karou, akinek a neve egy bizonyos nyelven azt jelenti, "Remény"? Lainie Taylor fantáziában, egészen eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regényéből kiderül.

Véleményem+leírásom
Lehet, hogy néhol van 1-2 SPOILER
Jó könyvekhez hűen a borítójával vett meg engem. Nekem ezt muszáj volt megvennem.
Hogy milyen is?Mindenki ódákat zengett róla, ez azt eredményezte, hogy túl sok elvárásom volt vele szemben. Nem mondom azt egy pillanatig sem, hogy nem volt jó könyv, mert igenis megéri a pénzét. Nem vagyok biztos benne, hogy újra fogom olvasni, hacsak nem akkor ha megjelenik majd a 3. része (igen, igen.. megint egy trilógia... tudom..tudom.. menjek a fenébe a sorozatokba belehúzós kezecskéimmel) 

Új Harry Potter??? miért is? mert Akiva elejtett 1-2 bűvésztrükköt? azért amit Kénkő csinál? nem minden oldalon csinálja, és a könyv végéig ki sem derül, hogy mit is csinál...
Akkor miért is lenne ez az új Harry Potter? mert akkora sikere lesz? háát azért ezt egy picit kétlem.

Ez a könyv szerintem jobban tetszett volna nekem, ha normálisabb neveket kreál a drága írónő.
Igazából csak Zuzanna és Karou nevével volt gondom. Meg Kénkő? mi volt az eredeti neve??

A világ, melynek részesei lehetünk ebben a műben egyedinek számít. Szeráfok(angyalok) és Kimérák(több állatból-emberből összegyúrt lények pl.: kentaur vagy akár a szfinx is ilyen) háborúja.
Ez egy rejtett világ, melybe több kapu is nyílik a mi világunkból. Folyik az adás-vétel néhány ember és a kimérák között. Mit adnak és mit vesznek? Fogakat adnak különböző nagyságú kívánságokért cserébe.
Tetszett az elején ahogy Karou megleckéztette ex-pasiját :)

Maga a történet lényege ha úgy vesszük pár nap alatt lejátszódik.
Az elején még suliba jár, barátnőjével lóg, olyan dolgokról beszélgetnek, mint a művészet, és a pasik. A következő pillanatban már a "családjának" rá kiszabott feladatát látja el, és fogakat gyűjt be..
mi az ördögöt kezdenek ezek a fogakkal??? miért pont fogak??? ez a végén derül csak ki, és igen meglepő, ahogy az is, hogy mi köze van ehhez a egésznek Karounak.
Egyik ilyen kis beszerző körútján keveredik össze VELE. Ki ő? és Mit akar tőle? Miért nem harcol vele?
Miért lett mérges Kénkő amikor Karou átment azon a bizonyos ajtón?
(vajon..ha én megmentettem volna valakit és visszamegy az oroszlánbarlangba én is pipa lettem volna, de ki nem?)
Mit jelent neki Akiva? Miért tűnik olyan ismerősnek?
Nem csöpög a nyáltól, egy pici kínlódás van benne, de távolról sem annyi, mint például az Alkonyatban...
"Ez az első látásra egymásba szeretünk" téma nekem kicsit fura és nem tudom átérezni. Próbálok benne hinni, de minden ember úgy van vele, hogy amíg nem tapasztalja, addig csak mese.
Utána jön egy kis össze-visszaság, jobban mondva közben. Hol még a jelenben vagyunk, hol a múltban. Hol Akiva mesél, hol Mandrigál.. néhol elvesztettem a fonalat.

Amit én nem tudtam eldönteni..
Az angyalok.. és a kimérák... MOST AKKOR MI VAN??? KI A JÓ ÉS KI A GONOSZ????
Miért is harcolnak egyáltalán?

Ami nekem még furi volt... az angyalok esznek isznak.. és khm.. ürítenek?? mi van???

Amit nem értettem: először nem arról volt szó, hogy Karou szárnyai (amiket ő készített.. nem a hátából állnak ki) az egész falat beterítik??? mert utána mert az írta, hogy baldachinként omlanak alá az ágyán.. most akkor itt mi van?

Ugye Kénkő még visszatér??? ugye?? mondjátok hogy igen. Ő volt az egyetlen szerethető karakter Issán kívül. Sajnálom, hogy róluk kevés szó esett.

Mit tud írni az írónő még 2 könyvben?

Mint följebb látható, a Universal Studio vette meg a könyv megfilmesítésének a jogait. A studio ismertebb filmjei többek között: Hófehérke és a vadász, Cowboyok és űrlények, Halálos iramban széria, Hopp, Robin Hood, és még folytathatnám a sort, szóval remélem, hogy ebből a könyvből is valami jót sikerül majd kihozniuk. 

2012. június 18., hétfő

Teresa Medeiros


Felejthetetlen csók 

Eredeti cím: A Kiss to Remember
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 352

Fülszöveg
1.kötet 
A megrögzött élvhajhász hírében álló Sterling Harlow herceg anyja halála után elhatározza, hogy megszerzi az ardeni birtokot. A hercegnek gyermekkorában sem volt egyszerű az élete, most pedig anyja gyámleánya, Laura Fairleigh állhat az örökség útjába. Ráadásul, amikor Sterling a birtok felé tart, szerencsétlen kimenetelű baleset éri. A vetélytárs, a szeszélyes Laura már több házassági ajánlatot utasított vissza, mint amennyit számon tud tartani. A válogatós természete gyámanyja halála után jelent igazán nagy gondot számára: a végrendelet értelmében ugyanis csak akkor lehet övé a birtok, ha huszonegyedik születésnapja előtt, azaz három hét múlva férjhez megy. Ebben a kiélezett helyzetben valami egészen váratlan történik: reggeli sétáján Laura egy gyönyörű férfira bukkan, aki eszméletlenül fekszik az erdőben, majd amikor magához tér, arra sem emlékszik, hogy kicsoda is ő valójában. Az érdekek és érzelmek harca elkezdődik…

Véleményem+leírásom
40%os Alexandra akció keretein belül vettem. Kicsit féltem tőle, hogy semmit nem hallottam felőle, milyen is lehet. Hát, tetszett :)
Üdítő változatosság a paranormális könyvek után.
Az ötlet, amelyre épült nagyon ötletes. A karakterek jól kidolgozottak, mindennek megvan/megvolt a maga oka. Laura karaktere nagyon tetszett. Sterling igazi bunkó, megkeseredett férfi.. volt az elején. Amikor elveszíti az emlékezetét akkor az a férfi lett akivé akkor lett  volna ha otthon marad. De mikor visszatért az emlékezete, akkor sem változott vissza a jégszívű gazemberré, aki előtte volt. Diana-ban is pozitívan csalódtam. Az a jégszívű nő aki volt, eltűnt, amikor szerelme  Thane iránt kiolvasztotta.
Thane-ben is pozitívan csalódtam. A nőhajhász pasi meg tud állapodni egy nő mellett? Igen
George és Lottie karaktere nagyon aranyos. Lottie sajnálni való cserfes kis kislány. Nem tudom, hogy kedvelem e, vagy sem. De inkább kedvelem :)
A következő rész róla fog szólni. Kíváncsi vagyok, hogy milyen kalamajkába fog keveredni a  csípős nyelve miatt :)

2012. június 12., kedd

Kendare Blake - Vérbe öltözött Anna


Kendare Blake, fiatal író, Szöulban született, Londonban tanult, jelenleg Washington államban él férjével, akit legfőbb kritikusának tart.

Már első, különleges stílusú könyvével elismerést szerzett magának. Második műve, a Vérbe öltözött Anna című, romantikus rémregény a sötét romantika jól sikerült darabja, amely különösen a tinédzser korosztály körében népszerű, és a szerző nem lesz adós a folytatással sem…

Kendare Blake állatbarát, és állatmentő. Legnagyobb megmentettje egy őz volt, a legkisebb pedig egy egér. Családi életét macskákkal is megosztja, mert imádja őket (ezt igazolja a regényben szereplő, Tybalt névre hallgató cirmos). Ezenkívül rajong a görög mitológiáért, ritkán eszik vörös húst és jó úton halad a vegaság felé.



Vérbe öltözött Anna

Eredeti cím: Anna Dressed in Blood
Oldalszám: 288
Megjelenés: 2012

Fülszöveg:

„A Vérbe öltözött Anna rafinált mese, amelynek hőse halottakat öl, de félig-meddig szerelmes a halálba. A történet végére te is így érzel, kedves olvasó!”  New York Times Élők és holtak. Szerelem és halál. Önfeláldozás és gyilkosság…
A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl.
Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamája és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket.
Így érkeznek meg egy ontariói kisvárosba, Thunder Baybe, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…





„A Vérbe öltözött Anna rafinált mese, amelynek hőse halottakat öl, de félig-meddig szerelmes a halálba. A történet végére te is így érzel, kedves olvasó!”
New York Times

 „Bejáratott kis történet lenne egy fiúról meg egy lányról, ha a fiú nem megrögzött kísértetvadász, és ha a lány nincs arra kárhoztatva, hogy egy házban legyen az általa meggyilkoltakkal. Mondanom sem kell, Cas és Anna a kedvenc párosom. Biztos, hogy újraolvasom a könyvet.”
– Holly Black, a New York Times bestsellerírója

„Imádom Cast! Lenyűgöző, magával ragadó a világa, és olyan eleven! Hagyd égve a villanyt, ha leteszed a könyvet, mert ez a történet harapós! Méghozzá nem is akármennyire.”
– Stacey Kade, a Ghost and the Goth sorozat szerzője

„Könnyen lehet, hogy a Vérbe öltözött Anna az egyik kedvenc könyvem lesz, mert épp olyan, amilyenre vágytam: elképesztő, lehengerlő, lélegzetelállító, könyörtelen és hideg, mint a halál. Élek-halok az ilyen történetért!”
– Courtney Allison Moulton, az Angelfire szerzője


Véleményem+leírásom
Hétfőn mentem el érte a Libribe.. délután a megkezdett könyveimet akartam olvasni, de valahogy mindig az új könyvek stóc felé pillantgattam...

és ***** Anna felkiáltással nekiestem a történetnek. Tegnap az első, ma a második fele volt terítéken.persze.. így kell csinálni.. este vihar közben kell szellemes könyvet olvasni....
A vérbe öltözött Anna egy igazi kísértetsztori. 
Kellően fordulatos, magával ragadó, letehetetlen történet. 
Aki szereti az Odaátot, a borzongást, a szellemek, annak kötelező.
Romantikát nem nagyon találsz benne, de nekem nem is hiányzott.. van elég csöpögős könyv, üdítő volt olvasni egy kicsit keményebbet is.
A szellemábrázolások jól meg voltak oldva.
Tetszett...
....hogy végül is a szellemeket csoportra osztja, még ha úgy is hogy erősebb, gyengébb szellemek
... Anna karaktere, a milyensége, a története
... hogy rögtön az első fejezetben Odaát feeling ütötte fel a fejét (Cas, Mr Dean + szellemgyilkosság)
... hogy nem csak szellemek, de boszorkányok, és egyéb lények is felütik a fejüket
... a gyönyörű, beszédes borító; a piros kemény belső borító(sehogy sem jut eszembe a neve szakszerűen); és a bordó betűk.. hát én rögtön elolvadtamMeglepődtem, hogy jéé megoldották a "gonosz Anna" ügyet a közepén akkor minek van még itt ez kb 150 oldal? és hol a sötét romantika ami a borítóra van írva???
hát a sötét romantika megvolt egy csókban és egy kis önfeláldozásban
az, hogy miért kellett az a kb 130 oldal? az érthető :) meglepődtem..

Végre egy srác szemén keresztül olvashatunk.. ritka mint a fehér holló kísértetkönyv

Carmel karakterét meglepő módon megkedveltem, nem az a tipikus "szőke vagyok a lábaim előtt hever az iskola, továbbá az iskola cicája vagyok" típus, pedig mondjuk ez mind igaz rá, csak nincs elszállva magától. 

Mi az, ami nem tetszett:
...
...
...
hát azon kívül, hogy 280 oldal.. nem jut semmi más az eszembe...
ez van

Aki Odaát fan,
Szellem fan,
nem ijed vissza a borzongástól, annak KÖTELEZŐ


már csak egy kérdésem van:
MIKOR JÖN A KÖVETKEZŐ RÉSZ? 
A rémálmok lánya
 

2012. június 5., kedd

Bloodrose - A döntés


Fülszöveg
Megválaszthatjuk-e a sorunkat? Calla mindig is szerette a harcot, de a végső küzdelemben nem csak a csatatéren kell helytállnia. Úgy dönt, hogy megmenti Rent, ám emiatt Shay féltékeny lesz. Callának gondoskodnia kell az öccséről, Anselről is, akit árulónak bélyegeznek. Bizonyítania kell, hogy méltó az alfa névre, és számtalan veszéllyel szembenéznie, hogy falkájával és a keresőkkel egyszer s mindenkorra megszabadítsák a világot a vigyázók mágiájától. Végül azt is el kell döntenie, mihez kezdjenek a háború után - feltéve, hogy túlélik. A New York Times bestsellerlistás szerzője, Andrea Cremer regénye, a Nightshade-trilógia utolsó kötete az elsőtől az utolsó oldalig lebilincseli az olvasót, méltó befejezése a nagyszerű sorozatnak.

Véleményem+leírásom
Kétség sem férhet ahhoz, hogy ez volt a legjobb, legfordulatosabb, legizgalmasabb rész mind3 könyv közül. Méltó befejezése a trilógiának.
Báár én úgy érzem, hogy túl sok mindent sűrítettek bele. Én inkább úgy csináltam volna, hogy az 1-2 könyvben megszerezték volna a kardok darabjait, és ebben az utolsóban lett volna a mindent eldöntő végső csata. De így is jó volt.
Igaz, hogy Calla már nem volt a szívem csücske, mert nem tudott dönteni a 2 pasi közül. Nekem Shay is csak az 1. részben volt szimpatikus, és Ren-t nem szerettem, de a 2. részben fordult a kocka. Ren lett az abszolút kedvenc. Adne-t sem kedveltem az előző részben. Connor pedig igazi kis poéngyáros :)
Ethan sem volt az előző részben a szívem csücske, de itt ő is nagy kedvenc lett.
Ebben a részben egyszer majdnem elbőgtem magam, de hál istennek fellélegezhettem, ám a végén...
Annyira jó rész volt, amikor megérkezett a felmentősereg.. Szinte magam előtt láttam a jelenetet.
A vége meg egyenesen brutális.., kicsit meglepő


Szóval még egyszer.. Tetszett a trilógia, az is tetszik, hogy van még 1 befejezett sorozat a polcomon (immáron ez a 8. ..talán)
Méltó befejezés, kellően eseménydús.

Jön az előzménysorozata :)