2012. július 31., kedd

Spirit Bliss - Démoni érintés

1. A múlt árnyai
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 480

Fülszöveg
A Nap fénye elhalványult,
a Földre örök sötétség borult,
a korábban mítosznak hitt démonok pedig előbújtak rejtekhelyeikről.
Minden vámpírok atyja, Véreskezű Casimir irányításával a vérszívók átvették az uralmat a világunk felett. Az emberek többségére azonnali halál várt, akik életben maradtak, azok vagy a vámpírokat szolgálják, vagy űzött vadként élnek a csatornákban.
Az emberi lázadók vezetője őrült tervet eszelt ki. Hogy megmentse a világot, hosszú évek munkája során feltalált egy időgépet. A küldetés célja: visszautazni a középkorba, felkutatni Véreskezű Casimirt, mielőtt vámpírrá változott volna, és még emberként végezni vele.
A végzetnek köszönhetően Katherine Glanville lesz a szerencsétlen kiválasztott. Visszaküldik őt a múltba, ahol férfiruhája és furcsa viselkedése miatt azonnal el is könyvelik boszorkánynak. Csak a véletlenen múlik, hogy megmenekül végül, mivel összekeverik Casimir úrfi sosem látott unokahúgával, Roderica Galahaddel.
A feladat végrehajtása innentől egyszerűnek tűnik, csak kettesben kell maradnia a férfival, hogy egy óvatlan pillanatban megölhesse. De mi van, ha az emberi Casimir kedves, önfeláldozó és jó lélek? Ha a valódi gonosz egy az egyházon belül működő szekta, a Vérző Rózsa Rend? Vagy ez csak a látszat? Katherine-nek rá kell jönnie, hogy egy ember életét elvenni még a jövő ismeretében sem olyan egyszerű, mint azt gondolta…
Izgalom, fordulatok, titkok és szerelem… A démon érintése téged is megborzongat!

Véleményem+leírásom
 Nem is tudom, hogy mit mondjak. Olvastam már Spirit Bliss könyvet, az is nagyon jó volt, ez pedig teljesen más műfaj. Spirit megmutatta, hogy fantasy-t is tud írni, nem csak krimit. Persze ez is egy folytatás, bár gondolom ez nem lep meg Benneteket.
Az elején 2033-ban járunk. Rögtön belecsapunk a lecsóba. Menet közben tudunk meg mindent. ez nekem egy picit fura volt, de jó fogás. Szépen lassan megismerjük a jövőt, a múltat és a régmúltat is. Senki sem az, akinek látszik. A legmeglepőbb dolgok derülnek ki az emberekről. Akiről azt hittem, hogy elárulta Casimir-t nem is az volt. Akiről azt hittem, hogy barát, arról kiderül, hogy ellenség. Akiről azt hiszem, hogy ellenség, az meg barát. Nekem ez az időutazós rész a végén, amikor kiderül ki is Véreskezű Casimir az kicsit magas volt.
Payton (aki fiú!!!! először én is azt hittem, hogy lány, de fiú) kellemes meglepetést okozott. Nagyon kis jófej aranyos gyerek. Hale akiről meg eleve azt gondoltam, hogy jófej.. szertefoszlott minden reményem.
Casimir egy aranypofa.. de tényleg.
Rica vagy Kathie - végül is mindkettő egy és ugyan az a személy - hát ezt a csajt néha megcsapkodtam volna.

lényeg, hogy nagyon élveztem a történetet, és ide azzal a második kötettel


2012. július 27., péntek

Rachel Vincent


Stray - Kóborok


Eredeti cím: Stray
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 478

Fülszöveg
Már csak nyolc fogamzóképes nőstény vérmacska van. És én vagyok az egyik. Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója. Bár a családom és a falkám rossz szemmel nézte, elszöktem a kényszer elől, hogy továbbvigyem a fajt, és kialakítottam magamnak egy saját életet. Amíg egy este az a kóbor meg nem támadott. Tudtam a kóborokról – a falka nélküli vérmacskákról – akik állandóan hozzám hasonlókat keresnek: csinos, termékeny nőket. Ezt a példány elkergettem, de aztán megtudtam, hogy két másik nőstény eltűnt. A veszélyből ennyi is elég volt, hogy a falkám hazahívjon a saját védelmem érdekében. Persze. Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica. Bárkivel vagy bármivel megküzdök, ha kell, hogy megtaláljam a barátnőimet. Vigyázzatok, kóborok – karmaim vannak, és nem félek használni őket!

Véleményem+leírás
Amint megjelent és a boltokba került, szinte azonnal a polcomon is landolt. Nem, nem igazán hallottam róla ezelőtt. Csak megtetszett a borítója, és az általában siker. Az elolvasását halogattam, ami szintén azt jelzi, hogy jó kis könyv elé nézek.
És minden hozzá fűzött reményemet beváltotta. Igaz, hogy kicsit nehezen találtunk egymásra, de a végén sikerült. Imádtam. Az elején megismerjünk, hogyan is élnek és mi jellemző a vérmacsekokra, persze ami ebben idegesített az az volt, hogy kicsit szájbarágós volt. Persze feltűnik a kissé heves, de ellenállhatatlan Marc, aki belopta magát a szívembe. Jace is szimpi volt, de sajnos az ő fajtája mindenhol az örök második lehet csak.
Nem volt éppen az a tinikönyv.. tele volt erőszakkal, vérrel. Ami engem nem zavar, de 16 éven aluli ne olvassa (hacsak nem olyan int én voltam ennyi idősen, imádtam a horror-filmeket - na ezzel nem azt mondom, hogy ez az)
Annyira tetszett, hogy ennyi bátyja van. Én is szeretnék, legalább egyet. Annak ellenére, hogy itt halálra féltik Faythe-t.
Ha nem műkörmöm lenne lerágtam volna a sajátom annyira izgi volt.
Nem bírok magammal..
Azonnal ide azzal a második résszel :)

2012. július 21., szombat

Alex Flinn - Csók, pont jókor

Eredeti cím: Kiss in time
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 376

Fülszöveg
Taliát egy átok sújtja… Jack megtöri az átkot.
Mondták nekem, hogy óvakodjak attól az átkozott orsótól, de ez annyira elbűvölő volt, annyira hipnotikus… 
Aznap csak egy kis kalandra vágytam, ezért léptem meg a turistacsoporttól. De találni egy kómában lévő várost, benne egy állati dögösen kinéző, alvó kiscsajjal, na ez nem éppen az volt, amire számítottam.
Ugyanott ébredtem, de egy egészen más időben – egy vadidegen csókja ébresztett fel. 
Én nem azért csókoltam meg, hogy segítsek rajta. Néha csak úgy csókolózik az ember.
Nem tudtam, hogy aztán ez fog történni. Most aztán alaposan benne vagyok a pácban, mivel az apám, a király engem okol, hogy romlásba döntöttem az országunkat. Nincs más választásom, mint elszökni innen, méghozzá ezzel a közemberrel! 
Most aztán jól megszívtam: itt van a nyakamon ez a gügye királykisasszony, plusz a bőröndje, tele az ékszereivel… Az egyetlen jó hír: a szüleim totál ki lesznek kattanva!


Képzeld el, hogy párkapcsolati gondjaid vannak. Aztán zárd az ajkad egy kábultan szunyókáló egyénéhez, akiről aztán kiderül, hogy idestova 316 éves az illető. Vajon egy csók átsegíthet mindenen – akár az időn is?

Véleményem+leírásom
Még pár hónapja kezdtem el olvasni ezt a könyvet az Alexandra könyvesboltban (Pécs), kemény 3 fejezetig jutottam, akkor tetszett. Később úgy 2-3 héttel ezelőtt megrendeltem - csak hogy ne legyen szállítási költség, és mert ha már a Beastly is megvan, akkor ez sem hiányozhat. Hosszú ideig anyánál hánykolódott, de neki nem tetszett.. nem tudja, hogy miért. Úgyhogy a túszt tegnap este megmentettem, és ma elolvastam.
Nekem tetszett.. másképpen nem hiszem, hogy ilyen hamar végig értem volna rajta.
Csipkerózsika az egyik kedvenc mesém - persze csak a Szépség és a szörny után.

Adott egy elkényeztetett királykisasszony, akit még a széltől orsótól is védenek. Persze egy átok lényege a szavakban rejlik, így akárhogy is védik nem tudják elkerülni az elkerülhetetlent.

300 évvel később...
Itt kezdődik ám a móka és a kacagás.. óh hogy ezt mondtam volna?
Véletlen folytán keveredik a királyságba Jack és az örökké éhes haverja Travis, akik felébresztik eme hortyogó népséget 300 éves álmukból.
-Azért bennem is felmerül a kérdés, hogy nem volt szájszaguk 3 emberöltő alvás után?
nyugtassatok meg, hogy ez nem csak engem zavar-
de mindegy is.
Talia apja nagyon kiakad egyetlen gyermekére, és persze Talia azt teszi, amit minden gyerek - megszökik. Így kezdetét veszi a kaland, melyben a szerelemé, és az egymásra találásé a főszerep.
Persze mit érne a mese a gonosz nélkül. Aki boszorkány (régebben tündér)
És naná, hogy ez az egész gyűlöllek dolog egy félreértésen alapszik.

2 család alapjában véve szöges ellentéte egymásnak. Az egyik gyereket túlféltik, a másikkal meg nem foglalkoznak. Tetszik, ahogy ez a dolog is megoldódik.

A Beastly-ben chat beszélgetések dobták fel az egyes fejezeteket. Na ebben ilyen nem volt. Itt a végén volt jópofa amikor Malvolia próbák elé állította Jack-et.
Az az ért rombolt kicsit Mal imidge-én, ami a végén volt.

Talia karakterfejlődése fergeteges. Az elkényeztetett csitriből felelősségteljes, diplomatikus 316 éves felnőtt lett :)
Jack-nek nem hiszem, hogy volt mit fejlődnie, hiszen ő sem az a tipikus "nagymenő vagyok minden csajt meghódítok és csak a tengerparton meg a bulin meg a pián jár az agyam"
Trevis fejlődött még szerintem egy pöppet, bár még mindig a kaján és az alváson jár az esze :)

egy kis modern Csipkerózsika történet kicsiknek és nagyoknak :)


2012. július 19., csütörtök

Patrick Rothfuss


                                               


A szél neve
 Eredeti cím: The name of the wind
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 812

Fülszöveg

Rothfuss – vagyis Kvothe, aki csakhamar átveszi az elbeszélés fonalát – nagyon tud mesélni. Látszólag minden sora, minden története egyszerű, de az azokat átszövő apróbb utalások százai, a rövid fejezetek csattanóra kihegyezett befejezései, a sejtetésekből kibomló világ egykettőre magához láncol. Nem is lenne igazi fantasy, ha nem egy kocsmából indulna a történet, távolabbról egy városkából, ahol egyre több megmagyarázhatatlan jelenség történik. Feketén izzó szemek, kék lángok, gyilkos, ízeltlábú lények... Azonban nem kelnek útra fiatal kalandorok a világ megmentésére, a történet továbbra is négy fal között, a kocsmában "játszódik". Itt mondja tollba életét Kvothe. Kvothe, a főhős gyermekkora varázslatosan telik vándorszínész szüleivel, egészen addig, amíg apja és anyja, valamint a társulat többi tagja áldozatul nem esik a földöntúli gonosz erőnek, mert olyan titkokat kutatott, amelyet nem kellett volna. A fiú csak véletlenül marad életben, és erdőkben rejtező vademberként lassan talál vissza a civilizált világba, ahol aztán végül sikerül felvételt nyernie a mágusképző egyetemre. Kivételes tehetséggel bír ugyan, de épp ezért irigyeket és ellenségeket szerez magának, igen sok nehézséggel kell megbirkóznia, miközben egyre azt a valamit vagy valakit keresi, aki vagy ami kioltotta szülei életét. Közben barátok, lányok, mesebeli lények sietnek a segítségére.

Véleményem+leírásom
Először a második részén akadt meg a szemem, mert ugye mondanom sem kell, hoyg sorozat, ám kivételesen trilógia. Még csak az 1-2 része jelent meg mint nálunk, mint külföldön. Ez a rész külföldön 2007-ben, a második része a Bölcs ember félelme 2008-ban látott napvilágot. Mint feljebb látható, az 1. rész nálunk 2009ben jelent meg, majd 2011ben követte a második. Körbe néztem, és még külföldön sem jelent meg a 3.

Olvastam róla kritikákat ömlengéseket. Nekem annyira nem jött át.Azt természetesen nem mondom, hogy nem volt jó, vagy hogy nem tetszett. Mert igenis jó volt, és tetszett is, de látszik rajta, hogy ez még csak az 1. rész. Elkezdi Ádám - Évától, ami persze szükséges ahhoz, hogy megértsük a történéseket, és hogy mit miért csinál. Kicsit Harry Potter szaga volt (mágusiskola, árva gyerek).
Főszereplő és a többi karakter is szerethető, bár 1-2-t nehéz kiismerni. Azt tudjuk, hogy vannak ellenségei és barátai, jóakarói, azt is tudjuk, hogy kik tartoznak ezekbe a körökbe. De vannak titokzatos emberkék pl.: Denna vagy Bast. Hiszen maga Kvothe is titokzatos. Őt sem ismerjük még. Hisze az az 1. rész csak az életének 1-15 évét öleli fel. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan is jutott el oda, ahol most van.
Mi van Chandrian-nal? Ki is ő? Mi lesz Denna és Kvothe kapcsolatával? És akiről én még sok sok mindent akarok olvasni azt Bast. Valahogy felkeltette az érdeklődésemet a kis démonka :)
És mi van az óriás pókokkal? Azok csak úgy lógnak a levegőben


2012. július 18., szerda

Patricia Briggs

Megszólít a hold

Eredeti cím: Moon Called
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 266

Fülszöveg
Mercedes Thompson autószerelő Tri-Citiesben, műhelyében lepukkant verdák helyrepofozásával keresi kenyerét, és kedvtelésből Volkswagen Bogarakat ment meg az enyészettől. Időnként kisétál a sivatagba, ruháit egy bokor alá rejti, és átváltozik prérifarkassá, hogy nyulakat meg pockokat kergessen. Mercy ugyanis „járó” – az Észak-Amerikai kontinens ősi természetfeletti népeinek leszármazottja, akit vérfarkasok neveltek fel. Amikor Mercy egy fiatal vérfarkas tetemébe botlik házának ajtaja előtt, valamint a szomszédjában lakó alfahímet is kis híján megölik, lányát pedig elrabolják, nevelőapjához, valamint fiatalkori szerelméhez fordul segítségért. 
Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és egyéb mágikus lények között vezet Mercy útja ebben a fantasztikus regényben, amely nem mentes sem haláltól, sem szerelemtől.

Véleményem+leírásom
Ez(eke)t a könyv(eke)t egyben sikerült megvennem - vagyis az 1-2 részt összecsomagolva. 2in1. Azt kell, hogy mondjam, így megérte. 



Nem érte el nálam azt a hatást amit vártam. Vagyis nem éreztem/érzek késztetést arra, hogy odarohanjak a könyvespolcomhoz és gyorsan a kezembe vegyem a második részt. Félreértés ne essék, ezzel nem azt akarom mondani, hogy eszemben sincs tovább folytatni a sorozatot, csak azt mondom, hogy nem fogok fejvesztve rohanni a könyvesboltba amint megjelenik.
Tetszett, hogy végre nem vérfarkas a főszereplő, hanem egy másik lény. Nem csak a "klisé-lények" jelennek meg benne, hanem manók, járók, meg egyéb mágikus lények is.
Nem tudom, hogy nektek hogy jött le, de én a fülszövegből arra a következtetek, hogy az ajtaja előtt talált vérfarkas tök ismeretlen.. pedig neem ám!
Ugyan úgy azt is hihetnénk, hogy a nevelőapuci annyira féltő, és gondoskodó, és hogy marha nagy szerepe lesz az egészben.. pedig neeem áám!
És azt is hihetnénk, hogy a gyerekkori szerelmével -Sam- újra egy párt fognak alkotni.. pedig neeem.. legalább is ebben a könyvben szó sincs erről. (bár tény, hogy nagyon aranyos mikor a vámpírCsók után átváltozik - tudjátok az a rendőrös jelenet)
De ott van a szomszéd farkas bácsi - Adam -akit meg kell menteni.
Esküszöm, hogy én még nem tudom, hogy melyik pasinak drukkoljak...
Annyira édes, amikor ezekben a farkaskákban feléled az alfa és egymással durcáskodnak, és féltékenykednek mert a kiszemelt nőszemély nem őket választotta :) Vagy csak ránéz egy másik hím

Akik olvasták!! Adam vagy Sam fanok vagytok? 





U.I. annyira unom, hogy nincs egy normális lektor aki átnézi fordításokat. Nem konkrétan ezzel a könyvvel van bajom - bár azért ebben is van 1-2 magyartalanság gondolok itt az engedelmetlenség - nekem ez valahogy furán hangzik.. volt még egy, de arra nem emlékszem, és lusta vagyok kikeresni, de az is hasonló volt.
Anya olvasta Robin Kaye-től a Rómeó Rómeó-t és ennél mondta, hogy egyszerűen katasztrófa. Hát mondom ja, meg a Szürkénél(A szürke 50 árnyalata - még mindig nem vagyok kibékülve ezzel a címmel, de ez az én bajom) is ez volt.. 

2012. július 16., hétfő

Égő áldozatok

Eredeti cím: Burnt Offerings
Megjelenés: 2005
Oldalszám: 410

Fülszöveg
Anita Blake napjai eddig sem voltak eseménytelenek, de mióta kifejezetten szoros szálak fűzik Jean-Claude-hoz – St. Louis vámpírmesteréhez –, az élete bonyolultabb és veszélyesebb, mint valaha. Anitának rá kell döbbennie, hogy vannak dolgok, melyektől még Jean-Claude is fél. Ilyen például az öreg és hatalmas vámpírokból álló Tanács, melynek tagjai most eljöttek, hogy kielégítő magyarázatot kapjanak társuk halálára. Amikor egy romantikus vacsorát a Jean-Claude titokzatos múltjából felbukkanó vámpírok zavarnak meg, Anita már sejti, hogy a dolgok hamarosan még rosszabbra fordulnak. Miközben a vámpírvadász a vérfarkasok falkájával is összetűzésbe keveredik, a város vérszívóit egy paranormális képességekkel rendelkező gyújtogató veszi célba, és ha Anita nem vigyáz, ez a tűz mindent elemészthet, ami fontos az életében.

Véleményem+leírásom
hmm... tetszenek nekem ezek az Anita Blake könyvek, és ezért csodálkozok, hogy mi a túrónak megy ilyen baromi lassan az olvasása. Hogy el akarnám nyújtani, hogy tovább tartson az élvezet? Nem... hiszen nagyon jól tudjátok, hogy nehezen tudok letenni egy jó könyvet. (elvégre nem vagyok Gerogina Kinkaid - Szukkubusz dala - aki napi 5 oldalt olvas)
A történet jó, izgalmas, magával ragadó. Picit sajnálom, hogy sem Richard, sem Jean-Claude nem kapott nagyobb szerepet, az viszont tetszik, hogy jönnek be a szereplők. Olvasgattam össze vissza kritikákat a sorozatról (én még nem tartok ott, hogy olyan töménytelen mennyiségű, brutális szex legyen benne) abban egyet értek velük, hogy Anita kezd elpuhulni. Hol az a tökös nő akit az elején megismertünk? Zombik is hanyagolva vannak. Mióta a vámpírt választotta inkább vámpíros és vérállatos ügyekbe bonyolódik bele - nem mintha bajom lenne vele, vérmacsekokról úgysem nagyon olvashatunk..

Sápadt hold... mivel sehol nem láttam, leadtam a rendelést a librinek, hogy keressék meg, szóval a lényeg: arra még várni kell..

U. I.: sokkal jobb a magyar borító

Wolfgang Hohlbein – Heike Hohlbein


Tizenhárom
Eredeti cím: Dreizehn
Megjelenés: 2008
Oldalszám: 440

Fülszöveg
Amikor Thirteen a nagyapjához költözik, egy második világot fedez fel az öreg házban: folyosókból és szobákból álló labirintust. Hat gyereket tartanak ott fogva. Ők az utolsók azok közül, akiket a fizetséggel rászedett Patkányfogó elragadott a városból. Thirteen és barátja, Frank segíteni akarnak rajtuk, és eközben nemegyszer kerülnek életveszélybe. A gyerekek sorsa 13-án, Thirteen tizenharmadik születésnapján fog eldőlni.

Véleményem+leírásom
A főszereplő kislány a 12 éves Anna-Mária, vagyis Thirteen(angolul 13). Senki nem hívja Anna-Máriának, mivel a 13as szám körül forog az élete. Péntek 13-án született 13 óra 13 perckor 13 másodperckor. Mint mondtam,  úton útfélen ebbe a számba ütközik. 13 emelet, 13 lépcsőfok, 13-ak szövetsége, és a 13. születésnapja!! Ez az utóbbi a legfontosabb, ekkor sikerül megtörnie az átkot.

A fülszöveg merő borzalom annak, aki allergiás a Spoiler-re. Na, én nem tartozom ezek közé az emberek közé, bár bosszantott, hogy tudom a lényeget, és semmi meglepő infót nem kapunk. Az, hogy a Patkányfogóról van szó, az csak a végén derül ki. Tetszett ez a másik világ az ősrégi házban.
Thirteen-t én lazán néztem volna 16-18 éves lánynak, nem pedig majdnem 13-nak. Vuss nagyon aranyos bőregér bőrpatkány :) - ő volt a kedvencem a történetben.
Nem is tudom, hogy mi a túrónak porosodott ez a polcomon 2 éve. Persze, hogy itt is a borító volt az, ami megfogott és ráadásul Alexandra nagy nyári akciójában nagyon is megérte.

Ami a legfontosabb: 1 részes :)

óh, és nem a megszokott vámpíros, végfarkasos.... történet, nekem a Rózsa vére c. film jutott róla eszembe :)

Ez volt az első német könyv amit olvastam(tudtommal). Az egyik szerzőnek van még 2 könyve, ami engem baromira érdekel: 

http://moly.hu/konyvek/wolfgang-hohlbein-tuz
http://moly.hu/konyvek/wolfgang-hohlbein-aradat

mivel mind a kettő akciós az Alexandrában, szeptember 16ig tuti, hogy beszerzem őket




2012. július 8., vasárnap

Richelle Mead - Georgina Kincaid sorozat


A szukkubusz dala

Eredeti cím: Succubus Blues
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 352

Fülszöveg
Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére. A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan...

Véleményem+leírásom
Szeretem Mead írásait. Szerettem a Vámpírakadémia sorozatát, bár a spin-off Vérvonalak szerintem kicsit gyengécske lett. Szerintem ez sem egy Vámpírakadémia színvonal, de a Vérvonalaknál lényegesen jobb.
Georgina szimpatikus volt, bár melyik könyvmolynak nem szimpatikus az, aki könyvesboltban dolgozik, írókkal találkozgat, és át tud alakulni akkor, és ahol azzá amivé akar, és a pasik csak úgy döglenek érte. Igen szimpi, de legszívesebben meg is tépnénk ugyan ezek miatt a dolgok miatt.
Tetszett, hogy végre nem csak vámpírok, vérfarkasok és "mezei" démonok bukkannak elő egy egy történetben, hanem szukkubuszok, nephilimek, egy kis démoni hierarchia, és Lilith is beröppen egy fél oldal erejéig.
Voltak benne tüzes, sikamlós részek, voltak meglepő részek is persze.. gondolok itt arra, hogy ki Roman, ki gyilkolássza, vagy éppen püföli a démonokat és az angyalokat egyaránt, kik a nephilimek, és mi közük nekik ehhez az egészhez??

Van a végén egy nyúlfarknyi előzetes a következő részhez, de rájöttem, hogy az ilyeneket nem kell elolvasni, mert még inkább kíváncsiak leszünk, és a fene megesz minket mire kijön a következő rész.


U.I: nem tudom, hogy mi van most velem, a héten ez a 4. könyv amit elolvasok, és még csak vasárnap 20:41
 van.. de azért kell hagyni valamit a nyaralásra is :D

E. L. James - Szürke ötven árnyalata

A szürke 50 árnyalata 

Eredeti cím: Fitfy Shades of Grey
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 524

Fülszöveg
Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad. Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt de a saját feltételei szerint. Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere - multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja - ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

Véleményem+leírásom
Nem hiszem, hogy ennél a könyvnél lehet spoilerezni, ugyanis a történet szempontjából nem sok minden történik. Szinte végigdugják az egészet, ami meg ezen kívül történik annak kicsit van egy kis Twiligh feelingje.

Hol is kezdjem. Szerintem ez a könyv minden(ha nem is mindegyik, de szerintem legtöbb) nő rejtett vágyát viszi papírlapra. Én úgy vélem, hogy sokan kacérkodnak az ilyen fajta kielégülés gondolatával megfelelően tapasztalt partner vezetésével. Valljuk be, hogy vannak benne izgató jelenetek. Aki olvasott és szerette akár Ward, Kenyon, Cole, Frost vagy Showalter -tól/től származó könyvet, azok kb olyasmire számítsanak itt is.
Nemtudom.. sokan kicsit megrémülnek a könyvtől, és ami benne van. De itt minden a két fél megegyezésén alapul. Úgyanígy van ez a való világban is. A hálószobában(vagy máshol) az aktus mindig úgy történik ahogy a felek akár szóban akár hallgatólagosan megállapodnak.
pl.: menstruáció alatt a szex.. a nők jobban kívánják ez idő alatt a szexet, és ha a pasi nem undorodik, akkor miért is ne? (én még nem próbáltam)
kikötözés - ezzel megint mi a baj?
Szerintem semmi olyan nincs a könyvben lévő aktusokban, ami annyira hátborzongató lenne. Főleg, hogy a legtöbb mozzanat benne vaníliaszex.

Grey egy ambíciózus, intelligens, szexi, jóképű és gazdag, irányításmániás pasi. Annyi arca van, hogy megszámolni sem lehet. (Grey=szürke.. ezért lett A szürke 50 árnyalata... áh valahogy nem vagyok elégedett ezzel a címmel. Akkor már miért nem Grey 50 arca.. vagy ha annyira ragaszkodnak a szürkéhez, akkor nem kell elé az "A" betű.)
Túl keveset tudunk meg a múltjáról, hogy hogy is lett ilyen ez a pasi. Ebben kicsit Kenyon Acheron-jára hajaz.

Igazából ez egy Twiligh fanfic, de ha nem olvasok róla egy csomó irományt, ami ezt említi nem biztos, hogy ez leesik. Grey szerintem egyáltalán nem egy Edward Cullen. Talán annyiban, hogy örökbe fogadták, és van még pár testvére, akik egy picit hasonlítanak a Twilightiakhoz. De ezen a pasin nem látható a "világfájdalma arc", csak 1-2 alkalommal mondja egy Ana-nak (aka Bella), hogy jobb, ha tartja tőle a 2 vagy több lépés távolságot, mert nem neki való pasi. Amit erősen kétlek, mivel Ana-nak még nincs "beavatva", így nem tudja még, hogy mit szeret, és mit nem. És láthatóan tetszik neki. Szép lassan egymásba szeretnek, bár Grey nem igazán tudja, hogy mit is kezdjen ezzel az érzéssel, de próbálkozik. Ana pedig egyre többet és többet akar.

Ana-ban már jobban felismertem Bellát. A bénaság, az ajakharapdálás, az, hogy bizonytalan, ez mind Bellára hajaz. Vele valahogy nem vagyok kibékülve.
Nála sokkal több hasonlóság van. A szülei, az élete...

Az, hogy e-mailben tudnak csak megnyílni egymás előtt kicsit bosszantó. Azt mondják, hogy bíznak egymásban, hiszen ezt az egészet nem is lehetne bizalom nélkül.. akkor miért csak írásban tudnak őszintén értekezni?
Az, hogy Grey BlackBerry-t, laptopot, kocsit, sokat érő könyveket, ruhákat vásárol neki, és ettől szajhának érzi magát .. teljesen egyet tudok érteni. Én is annak érezném magam. Hiszen csak szexpartner, néha megjelenik vele és barátnőjeként mutatja be, najó elviszi randizni is, csak érzelmeket nem nagyon mutatni, mert nem bírja mire vélni őket, és a jelentésüket sem ismeri.
Ana helyesen tette, hogy nem akarta ezeket elfogadni, de.. hát.. én lehet, hogy megtartottam volna őket.. ez van... kövezzetek meg(najó inkább ne)

Ami marhára idegesít:
Kedves Kiadó! tessék megnézetni a fordításokat, vagy normális fordítót keresni + szerkesztőt. Ebben nem volt olyan sok külalaki bibi.. néha kimaradt 1-2 betű, plusz gondolatjel került oda ahova nem kellett volna. És még egyszer: EGYÜTTESEK NEVÉT SEM FORDÍTJUK LE!!!!! (és neveket sem- de ez másik könyv)
Kings of leon mint Oroszlánkirály? Először tényleg azt hittem, hogy az Oroszlánkirály zenéjét hallgatja, de mondom áh biztos nem hallgat egy szadomazó macsó rajzfilmslágereket.. vagy mégis? Hát persze hogy nem.. mert az KINGS OF LEONS......  mint később megtudtam....

ja, és ide azzal a második résszel de rögtön


Áh, majdnem elfelejtettem.. ez a könyv 18 éven felülieknek való, najó.. minimum 16, de annál fiatalabbak kezében meg ne lássam, akármennyire Twiligh fanfic... Ez erotikus fanfic, nem gyerek kezébe való..


2012. július 6., péntek

Benina - Farkasok nemzettsége

Megsebzett szabadság
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 344

Fülszöveg
Kr.u. 955.
Egy bajor lány:
Flaviát elragadják otthonából a portyázó magyarok. A lány rabszolgasorsra jut, és az ellenség táborának vezére, Daval dönt az életéről. Flavia minden alkalmat megragad a szökésre, ám a férfi nem ereszti.
Egy Farkas:
Daval a nemzetség élén állva testvéreivel együtt hűen harcol a hazáért. Szünet nélküli kalandozások, csaták teszik ki a mindennapjaikat. A bajor rabszolgalány jelenléte alapjaiban kavarja fel a Farkasok nemzetségének családi békéjét. Daval küzd megmagyarázhatatlan vonzódásával, miközben a világa darabokra hullik, a jövője feketeségbe burkolózik, míg végül az egyetlen, amit biztosnak hisz, hogy Flaviának mellette a helye.
Egy alku, mely megpecsételi mindenkettőjük sorsát.
Önmaguk számára is képtelen érzések kelnek életre, és nem tehetnek mást, mint engednek a sodrásának. Rabsága közben Flavia szembesül a valósággal: a magyarok talán nem is olyan barbár népség, mint gondolta.
Csakhogy a lányt, és szerelmének kibontakozását egy nap utoléri a múlt. Mi lehet az, ami még a barbár magyaroknál is jobban megijeszti Flaviát?
A Megsebzett szabadság Daval és Flavia szerelmének nem mindennapi története a magyarok kalandozásának idején.
A véredben lobog az ősi láng!

Véleményem+leírásom
Buta, buta, buta lány...
Ugye?! már megint nem bírtál magaddal. Megint rányúltál egy sorozatra mint mindig - azzal a különbséggel, hogy tudom, hogy ennek még lesz 4 része, vagyis Benina azt meséli el nekünk, hogyan is talál párt magának az 5 testvér - , ééés persze, hogy aranyat érő kezecskéim ismét egy felejthetetlen történetre bukkantak.
Lapokat szinte faltam, és attól, hogy még tegnap befejezzem lecsukódó szemem akadályozott meg.
Fogalmam sincs, hogy honnan jönnek Neked ezek a történetek, de remélem, hogy még nagyon sok könyvet olvashatunk tőled.
Tőlem megszokott műfajomtól ellentétes, nincs benne semmi paranormális elem, hacsak a szerelmet nem tekintjük annak. Magyar írónő, és magával ragadó magyar történet.
Tudom, hogy már sokszor írtam, hogy magával ragadó, meg, hogy eszméletlen (+ hasonló szinonimák) de most mit csináljak? Jók a könyvek..
Benina írta a könyv elején, hogy megmutatja, hogy nem csak egy démon-fiúba lehet szerelembe esni. Hát megmutattad, gratulálok.
(pedig ezt már tudtam, ezt Diana Gabaldon és Spirit Bliss is megmutatta már nekem)

Picit a történetről
Flavia egy bajor lány, akit elrabolnak a magyarok egy portya alkalmával, a szolgálójával karöltve. Míg Flavia a magyarok vezéréhez- későbbi szerelméhez - kerül, és megismeri a szerelmet, a szolgálója Gara ellentétes bánásmódban részesül. Flavia egyszer csak azon veszi észre magát, hogy ellátja a magyarok sebesüléseit, és mélyebb érzelmeket kezd táplálni a vezérük iránt.
Daval ahogy én észre vettem első látásra beleszeret a bajor lánykába (pedig csak a szeme látszik ki a több réteg sár alól, de az magával is ragadja)
Csakhogy boldogságukra rávetíti sötét árnyát Flavia mostohatestvére, aki épp úgy vágyik a lányra, mint Daval. És míg a férfi távol van, el is rabolja a nőt. Aztán gondolom a többi már kitalálható.

Több szereplőt is megkedveltem, és várom a történetüket - ez a 4 testvér. Hanga az elején nem volt túl bizalom gerjesztő, de érthető, hiszen az apja súlyosan megsebesült Daval kedvesének kése által. De a végére nagyon megkedveltem. Hunort már az elejétől fogva kedveltem (bár az elején nagyon belegabalyodtam a nevekbe, és hogy ki kinek a kije+ ott volt a sok hasonló név: Botor, Balmaz jáj mire rájöttem, hogy ki kicsoda :D )
Zombor a maga komor, de játékos voltával, ahogy szereti és védelmezi a családját..
jó az ő történetét nem éppen várom/tam, inkább Hunornak vagy Ernakhnak(aki olvasta ezt a részt, szerintem az már tudja ki lesz a párja) adtam volna a következő részt, de tény, hogy szerintem Zomborral sem fogunk unatkozni.

Majd el felejtettem, egy másik fontos dolgot!!!
Benina nem csak nagyszerűen ír, de gyönyörű rajzokat is készít, amik megcsodálhattunk ebben a könyvben.

Még egyszer nagyon köszönöm ezt a könyvet, és nagyon várom a további történeteket :)