2012. október 26., péntek

Sylvia Day - Hozzád kötve



Eredeti cím: Bared to you
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 412

Fülszöveg
NEW YORK TIMES BESTSELLER 

Gideon Cross olyan erővel lépett be az életembe, mint a sötétségbe hasító villám… 

Ez a gyönyörű, sugárzó férfi maga volt a fehér izzás. Soha eddigi életemben senki és semmi nem vonzott még ilyen ellenállhatatlanul. Úgy vágytam az érintésére, mint drogos a napi adagjára, bár éreztem, hogy elgyengít, mégsem tudtam, nem is akartam ellenállni. Sérült és törékeny lettem, ő pedig oly könnyedén megtörte az ellenállásomat, és áthatolt az eddig kemény páncélon… 

Gideon birtokában volt a tudásnak. Megvoltak a maga démonai. Egymás tükörképeivé váltunk, visszavetítve a másikra legbensőbb világunkat, legmerészebb vágyainkat… 

Szerelme megbéklyózott, átformált, és én csak azért esedeztem, nehogy kínzó múltunk elszakítson minket egymástól… 

„Day erőteljes története felizgatja s magával ragadja az olvasót…”


Véleményem, leírásom
Sokat agyaltam, hogy vegyem-e meg ezt a könyvet. Nem az, hogy olvassam-e el, mert abban szinte biztos voltam, hogy el fogom olvasni, csak azt nem tudtam, hogy mikor. Aztán tegnap betévedtem a könyvesboltba, és picit vacilláltam, hogy melyik könyvvel üssem el az időm. Aztán gondoltam, najó, akkor legyen ez. Leülök, olvasom, olvasom, és valamiféle féreglyukba kerültem. Már az 50. oldalon tartottam, és még alig telt el 30 perc, de a könyv sem akart fogyni. Értitek ezt? Mert én nem. Aztán ez alatt a 30 perc alatt azon is vacilláltam, hogy vigyem haza most ezt a könyvet, vagy várjak következő hónapig, amikor is lesz megint Joy-napok... és hazahoztam. És ezt még rövidebb idő alatt elolvastam, mint a Szükét.



Én úgy gondolom (legalább is magamból kiindulva) hogy aki olvasta az Ötven árnyalat trilógáit/vagy egyes részeit, az óhatatlanul is párhuzamot von a 2 sorozat között.


(spoiler veszély)

Mind a két könyv majdnem ugyanazon séma szerint épül fel.
Adott két elcseszett lélek, akik szét-szexelik az agyukat, szimpla adok kapok kapcsolatnak indul, majd persze varázsütésre 1-2 csodálatos orgazmus után egymásba szeretnek. Mintha az lenne a szerelem mércéje, hogy hányszor, hányféleképpen juttatjuk el a másikat a csúcsra. Persze ez is fontos a kapcsolatban...
 Írtam, hogy majdnem ugyanazon séma alapján épül fel a könyv, mint a Szürke. Ott kicsit kerülgeti Gray a forró kását, itt kissé civilizálatlan módon közli Cross Evával hogy meg akarja dugni. Így. hát én majdnem kifeküdtem. Semmi előjáték, csak rögtön a lényegre. Persze itt nem volt semmiféle BDSM. Azt hiszem, hogy itt véget is érnek a különbségek. Ja még annyit hozzá, hogy itt a csaj is picit elcseszett, nem csak a pasi. 

Adott egy csaj- Eva - első melóhely, imádja.. Találkozik a tökéletes pasival. Azt sem tudja, hogy ki fia borja, máris lucskos a bugyija, amint egymásra néznek. Pláne amikor a pasi rá is mosolyog. Felér egy orgazmussal.


Aztán kiderül, - ami nekünk olvasók számára annyira nyilvánvaló - hogy ő Mr Cross, és övé az egész hóbelevanc. Aztán kiderül, hogy övé a lakás, ahol a csaj lakik a lakótársával, ahova ketten mennek edzeni(mondjuk ezt a csaj magától is kitalálhatta volna) és a hotel ahova mennek - ezen meg már nem is lepődtem meg. 
Lehet, hogy én is kiborulnék, ha egy kotonnal teli fiókot találnék egy hotelszobában, de hát ő akart minél előbb vízszintesben és megdöngetve lenni nem? Az volt a legközelebbi hely...Aztán elrohan. Pasi majd megveszik, megkeresi. Összeborulnak. Azért a csaj is pszichiátriai eset, nem is kicsit. Oké, hogy történtek durva dolgok a múltjában, amit a könyvben meg is tudunk!!! Ezért nem is árulnám el. 
Mit és miért kell a pasinak állandóan bizonygatnia???  
Ha már a csaj ilyen szépen megnyílik neki, és elmondja a dolgot a múltjával kapcsolatban, akkor miért nem tudja elmondani Mr Cross, hogy miért vannak rémálmai????
Miért éreztem úgy, hogy Cross az egyetlen "normális" élőlény ebben a könyvben??
Cary.. hogy kell ezt a nevet kimondani??????? Miért nem CORY? ez a Cary nekem olyan mintha Carly lenne, és az női név. Ez meg pasi. Az egy dolog, hogy biszex, de pasi. Ez is.. jaaaaj istenem.. úgy szerettem az elején... aztán ezt meg azt a csaj döngeti, de szereti a pasiját... utána meg orgiát rendez a lakásban 2 csajjal meg egy másik pasival.... 



Visszatérve a 2 főszereplőnkre. Az egy dolog, hogy féltékenyek egymásra. Oké, nem is olyan nagy gáz. 
De ha valami gáz van, akkor komolyan milyen az már, amikor ha van egy probléma amit meg kéne oldani elszalad az egyik fél. Jó ez megy a való világban is, de talán nem szó szerint. 
Amikor a végén egy rendezvényen vannak, és összetalálkoznak Gideon volt menyasszonyával.. akármennyire is nem érez/érzett iránta semmit, azért megemlíthette volna régebben Evának, és akármennyire is bajban van a nő, és akármennyire is fogja az asztal alatt Eva kezét, mégis végig az exével beszélget.. én is berágtam volna. 
Tartsa magát távol ettől meg attól. Oké.. MIÉRT? mert szerintem egyszer sem válaszolt erre a kérdésre, csak annyit, hogy higgy nekem... hát köszi.


Remélem, a második részben többet meg fogunk tudni Gideonról. Miért vannak a rémálmok.. mire emlékszik vissza olyankor? Miért ment vissza a lakásba? sok sok miért??!??!?!?!??!

Lehet, hogy kicsit alpárira, vagy csapongósra sikeredett ez a bejegyzés, bocsánat. De ki kellett írnom magamból. Arra a kérdésre pedig, hogy jobban tetszett e, mint a Szürke? hát a "nemtudom" a válasz. Ott sokkal több szerethető karakter volt, még ha tudom is hogy Twilight fanfic-ként indult. Majd meglátjuk mit hoz a második rész.

2012. október 17., szerda

Mágikus találákozás


Eredeti cím: On the Edge
Megjelenés:2012
Oldalszám: 392

Fülszöveg

A varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít.
Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki aki ott él…

Véleményem+leírásom
Az Egmont kiadó ismét meghallgatta hűséges olvasói kérését. A sötét angyalok antológiából jól ismert és szeretett írótól (az előbb említett könyvben Alfák-Kezdetek) elkezdett kiadni egy sorozatot: Világok peremén. Ennek a sorozatnak az első része a Mágikus találkozás. És hogy ne kelljen annyi várni a folytatásra, rögtön kiadták a második részt is, mindenki nagy örömére.
Ez a könyv minden volt, csak nem unalmas. Tele volt szerethető karakterekkel, vicces párbeszédekkel, szívdöglesztő pasikkal, és különleges képességekkel rendelkező személyekkel, és kiváló cselekménnyel, az egyedi világok...
Adott egy hányattatott sorsú főhősnő, aki sanyarú sorsa miatt senkiben sem képes megbízni, és a megélhetés érdekében kénytelen alantas munkát vállalni, és muszáj elviselnie zsarnok főnökét. Egészen addig, míg nem találkozik egy szimpatikus idegennek aki többet akar tőle. Ő még nem a herceg a fehér lovon. De hamarosan vele is megismerkedik - Jobban mondva előbb vele, majd később a másik férfival-. De mindegy is. Lényeg, hogy Declan alkut ajánl a nőnek(Rose), hogy ha kiáll 3 próbát, akkor feleségül meg hozzá. Habár nem is az volt a célja a férfinak, hogy feleségül vegye. Hanem egy veszélyes ellenséggel megküzdeni. Ám a félreértés miatt, a próbák alatt, szellemes párbeszédek közben egymásba szeretnek és a férfi kijelenti, hogy akarja őt "minden tüskéjével együtt". Nagyon szép kis szerelmi történet tele izgalommal, önfeláldozással.
Ha választanom kéne, hogy a történet során melyik az a rész amely nagyon tetszett, talán azt mondanám, hogy a vége, amikor Rose megismerkedik a grófocskája szüleivel :)
Van egy sanda gyanúm, hogy nem fog sokáig porosodni a második rész a polcomon :)

2012. október 4., csütörtök

A sötét ötven árnyalata

Eredeti cím: Fifty shades darker
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 576

Fülszöveg
A kiadvány az "Ötven árnyalat"-trilógia második kötete.

A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Gey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál.
De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni. Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyul, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról.
Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.


Véleményem+leírásom
Ezt is rekordidő alatt olvastam el. Szerintem sokkal izgalmasabb, mint az előző rész volt. Nagyon sok meglepő dolog volt benne.
Ami pozitívum, hogy sokkal kevesebb "szent szar, szent basszantyú" nem emlékszem rá, hogy lett volna benne szent tehén.. vagy csak nagyon elvétve.
Tótisz most nem fordította le sem az előadók nevét sem a számok címét. Bár néhol úgy éreztem, hogy hozzáköltött. Amikor leírja, hogy mit hallgat és utána hát igen, tényleg így érzi magát vagy tényleg ez jellemző Chris-re de akkor már magyarul. Nem tudom, nem olvastam az eredetit. Szóval ez csak tipp. Az is csak tipp, hogy szerintem pont azért húzták el a kiadást mert átolvasták megint és kijavították az előadókat+számok címét.
Ana nyitottabb, mint az előző részben, Christian pedig védelmező. Szinte már fojtogatóan. Bár sok dologban neki is igaza van. Ebben a részben ugyancsak ráfért szerelmére a védelmezés.
Felbukkant Mrs Robinson is, aki nem lett a kedvencem, gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Grace-ről kiderül, hogy valójában egy anyatigris, és Sokminden kiderül Christian múltjáról is.
Ugyanakkor nagyon is sokat aggódhattunk Mr Gray miatt. És a vége???? Úristen.. hol van még a november?
Ami nekem baromi fura volt, hogy Ana magában Ötvennek hívja Christian-t. Valahogy.. nem...