2013. május 30., csütörtök

"A nyomdákban fellépő papírhiány miatt sajnos le kellett redukálnunk a Könyvheti megjelenéseinket.
Ez a végleges lista:
Vörös pöttyös: 
Cassandra Clare – Elveszett lelkek városa
Jennifer Armentrout – Obszidian
Kami Garcia & Margaret Stohl – Beautiful Chaos
Marie Lu – Prodigy – Született tehetség
Tammara Webber – Egyszeregy
Arany pöttyös:
Jean-Pierre Montcassen – Meliki
Samantha Young – Dublin Street
Hard selection: 
Hugh Howey – A siló
Max Brooks – Zombiháború (filmes borítóval)
Gyermekirodalom: 
Csukás István – Berosált a rezesbanda
Böszörményi Gyula – Lúzer rádió 3.
Tom Angleberger – Papír-Yoda különös esete
Holly Webb – Csöpi, az elhagyott kiscica
Lincoln Peirce – Profi Leó kalandja 1.
És! Jön a Vámpírnaplók 8 is!

A többi könyvről sem feledkezünk meg, megjelenésük ősz elején várható."

2013. május 22., szerda

Brent Weeks - Éjangyal trilógia

Árnyak útján
A tökéletes gyilkosnak nincsenek barátai csak célpontjai. Egy fehér kígyó puffant az asztalra. Kylarnek alig jutott ideje megállapítani, hogy mi az, mielőtt a kígyó az arca felé csapott volna. Látta a nagyra tátott száját, benne csillogó méregfogakkal. Hátrahőkölt, de túl lassan. Aztán a kígyó eltűnt, Kylar pedig hanyatt esett a székről, de ugyanabban a pillanatban talpra is ugrott. Blint az állatot a feje mögött megmarkolva tartotta a kígyót. A levegőben kapta el, amikor támadott. Tudod, hogy mi ez, Kylar? Fehér áspisvipera. A világ egyik leghalálosabb kígyója volt. Kicsik voltak, ritkán nőttek nagyobbra, mint egy ember alkarja, de akit megharaptak, másodperceken belül meghalt. Nem, ez a kudarc ára.





Az árnyékvilág peremén

Kylar leszámolt orgyilkos életével. Az Istenkirály hatalomátvétele után a mestere, Durzo, és legjobb barátja, Logan halottak. Kylar új életet kezd: egy új városban, új barátokkal, új hivatással. Új életével új titkok kerülnek napvilágra és régi ismerősök keresik fel Kylart. A sok új rejtély közül csak egy, hogy Logan talán életben van. Kylart fájdalmas választások elé állítják: örökre kilép az árnyak közül, és békében él új családjával, vagy kockára tesz mindent, hogy végrehajtson egy utolsó, nagy megbízatást?








Túl az árnyakon
Azért küzdj, hogy győzz. Ne azért, hogy ne veszíts. Hogyan lehet választani két élet között? Hogyan döntheted el, feláldozod-e azt, akit szeretsz, azért, hogy megmenthess valaki mást? Kylar nekivág a lehetetlennek, hogy megmentse a barátai és talán az ellenségei életét. Egy istennő életére tör. Választhatsz becsület és barátság között? Te melyiket választanád? A szörnyetegek által ostromlott Cenaria romokban hever. Logannek két választása van: mindent kockára tesz, vagy elpusztítja a királyságot. Az Istenkirály is tervez valamit északon. " Elejétől a végéig lebilincselt. A feledhetetlen szereplők és a fordulatos történet mindvégig lekötött. " - (Terry Brooks, a New York Times bestseller szerzője )






Már nagyon régen kiszemeltem magamnak a sorozatot. Tetszettek a címek, a borítók, a vastagsága. Ezek alapján nagyon vártam, hogy végre lehetőségem legyen megvenni, és olvasni őket. Aztán megvettem. És csak porosodott porosodott. Később olvasói válságom alatt - ami nálam nem éppen abból áll, hogy nincs kedvem olvasni, hanem abból, hogy túl sok mindent olvasnék egyszerre - oda oda kalandozott a tekintetem, ahol a trilógia várta, hogy elolvassam. És lekaptam az első kötetet. Ami perszer úgy ahogy van, magába szippantott. Bár az elején még gondolkodtam, hogy biztos, hogy nekem való? Igen, tuti - mint később kiderült.

Az első rész elején rögtön brutalitásról, gonoszságról és reményről olvashattunk. Azoth kitartása, Jarl reménye. Durzo keménysége(?). Kisebb nagyobb kihagyásokkal követhettük végig Azoth kiképzését - Később már Kyler - és hogy milyen áldozatokat kellett ezért hozni. Barátokat veszett el, de szerzett is. Majd a szerelem. Egy régi ellenség, akiről már azt hittük, hogy megszabadultunk. De nem. Új szimpatikus szereplők: Logan, Dorian, Solon, Mama K, Vi. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de Durzo lett a kedvencem. Az első rész kicsit megrázott, A második reményt keltett, mert tudtam, hogy ez nem lehet végeleges, és A harmadik :) egy teljesen új embert ismerhettünk meg.
Mind a három könyvben van 1-1 fő ellenség, ami szerintem remek fogás, hogy már az Első részben megjelenik a Második és a Harmadik könyv fő gonosza, ezzel előkészítve a terepet.
Nagyon drukkoltam hőseinknek, hogy minden rendben menjen a 3 rész alatt, de... hát Weeks is kegyetlen.
A könyveket leginkább a Tűz és jég dala (G. R. R. Martin) és a Graceling (Kristin Cashore) világának/világainak a keverékeként tudnám jellemezni. Aki valamelyiket a kettő közül szereti, annak kötelező az Éjangyal-trilógia.

Nem lehetett nem együtt lenni a szereplőkkel viszontagságaik során. Együtt sírtam és nevettem velük. Pl.: Amikor Logan a Lyukba került. Előtte, ami az esküvője után történt. Amikor Kyler és Elene elmentek a városból. Amikor Kylernek el kellett hagynia Elene-t. Amikor Vi kikerült az Istenkiály "bűvköréből". Amikor Kyler megtudta, hogy mit tett Vi. Amikor Vi esélyt adott Kylernek és Elene-nek. És a trilógia végén a temetés. És amire akkor Vi rájött - uhh nem mondom, hogy kinek a temetése, és mire jött ár Vi, de komolyan, én több percen keresztül ültem, és tátottam a szám, hogy most komoly? és jól értem én ezt? és a legfontosabb kérdés, ami felmerült bennem: HOGY LEHET ÍGY BEFEJEZNI?????? MIÉRT NINCS VALAMI KIS RÖPKE FOLYTATÁS????? ez kegyetlenség..



Olvassatok kicsit utána a véleményeknek, ha én nem győztem meg titeket. Aki szereti a fentebb említett könyveket, a vért, a nyers dolgokat. Vagy csak épp nem happy end-re és rózsaszín cukormázra vágyik akkor olvassa el a trilógiát. Mi több, vegye meg. De egyszerre, mert megbánod, ugyanis rögtön olvasnád a további részeit.
Nálam az író neve garancia lett a jó könyvhöz. Így be is szereztem amint tudtam, az új könyvét: Fekete prizma címmel jelent meg, és persze, hogy sorozat mi más? Már ismerhettek...


Egy félárva, puhány kamasz, akinek az otthona egy pusztulásra ítélt város, az anyja a kábítószer rabja, a barátai között gúny tárgya és Gavin Guile, a Prizma, a hatalmas császár és főpap, a legnagyobb mágikus erővel bíró ember a Hét Szatrapiában - ők a törvénytelen fiú és a létezéséről sem tudó apa? Ebben a világban minden a béke és a háború, az időjárás és az aratás a szín-mágia egyensúlyától függ, s ez a Prizma felelőssége. Mint kisebb képességű tanítványai, a testében anyaggá alakítja át a fényt, és ezzel a luxinnal bármit megépíthet vagy elpusztíthat. Óriási hatalom ez itt, ahol a leggyorsabb jármű a vitorlás hajó, és a legmodernebb fegyver a kovás puska. Ám tizenhat évvel a testvérháború után helyi hadurak törnek a hatalomra, és nem tudni, hol van, és mire készül a legyőzött fivér, aki ugyanarra képes, mint a jelenlegi Prizma...

2013. május 21., kedd

Könyvhét



Könyvmolyképző várható Könyvheti megjelenések (a lista nem végleges, még változhat):
Vörös pöttyös megjelenések:
Arany pöttyös:
Hard Selection (Sötét örvény):
Gyermekirodalom:
James Patterson – Maximum Ride 3. Világmegmentés és más extrém sportok
Böszörményi Gyula Lúzer Rádió, Budapest 3 – A kutyakütyü hadművelet
http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/boszormenyi-gyula-luzer-radio-budapest-3-a-kutyakutyu-hadmuvelet-6207
Csukás István – Berosált a rezesbanda
http://konyvmolykepzo.hu/products-page/jonatan-konyvmolykepzo/csukas-istvan-berosalt-a-rezesbanda-6154




Agave

László Zoltán - Egyszervolt

Scott Turow - Ártatlan

M. C. Scott - Róma: A király eljövetele (2)

John le Carré - A kém, aki bejött a hidegről

Laurell K. Hamilton - Ezüstgolyó (Anita Blake 19)




Ad Astra

Jane Roberts - Jessie Lamb testamentuma

Lőrinczy Judit - Ingókövek

Ray Kurtzweil - A szingularitás küszöbén




Cor Leonis

Karen Marie Moning - Iced: Jégbe fagyva

Jasper Fforde - Egy regény rabjai

Syrie James - Az elveszett Jane Austin kézirat

Gary Shteyngart - Abszurdisztán

Junot Diaz - Oscar Wao rövid, de csodálatos élete



Aba könyvkiadó, Atlantic Press kiadó

Benkő László - A spanyol grófnő

Rozsnyai János - A táltos keresztje

Ferenczik Adrienne - Incognito

Pergel Zsolt - Halálgyár

Nagy Nikolett Beatrix - Életfogytig (1)





Ami "kimaradt" legalábbis én hiányolom, a Könyvmolyképzőnél az Outlander 3. része (mint kiderült Karácsony környékén jön) és Gail Carriger Napernyő-protekturátus sorozatának szintén a 3. része (ősszel kerül kiadásra)


U.I.: Amiket kihúztam, azoknak a könyveknek a megjelenését áttolták SZEPTEMBERRE


Így a végére az elmaradhatatlan kérdésem
Ki mit vár a legjobban a felsorolt könyvek közül?



2013. május 2., csütörtök

Raina Miller - A Blackstone-affér trilógia

Meztelenül
Brynne Bennett, a Londoni Egyetem ösztöndíjas amerikai hallgatója jó kislány módjára éldegél Londonban. Próbálja rendbe tenni kisiklott életét, keményen tanul, részmunkaidőben pedig fotómodellkedik. Egy nap Ethan Blackstone, a sikeres angol üzletember megveszi a lány aktképét, és rögvest magának akarja Brynne-t - vágyait gátlástalanul a tudtára adja, nem ismeri azt a szót, nem. Domináns természete magával ragadja, foglyul ejti Brynne-t, holott ő még egyre múltjának démonai elől menekülne. Titokzatosság lappang a kapcsolatukban, és hatalmas rejtélyek bújnak meg a háttérben.

Vajon megszabadíthatja-e Ethan a múltja terhétől Brynne-t? És hagyja-e Brynne, hogy ezt megtegye, mielőtt az újra felszínre törő múlt szelleme végleg elpusztítaná egy szép jövő esélyét?

Ez a kép mindent megváltoztatott. Más ember lettem, ahogy ránéztem, és vissza se tudtam változni többé, főleg miután találkoztunk az utcán azon az éjjelen. Az egész világ megváltozott körülöttem egy fénykép miatt. Egy gyönyörű amerikai lány fényképe miatt. - Ethan Blackstone



A Szürke-trilógia óta ez volt az első erotikus könyv amit olvastam. Most mit mondjak? Nekem egy baromira rosszul sikerült Szürke koppintásnak tűnik. Messze jár tőle. Szürke sem lett a kedvencem, de fényévekre vannak egymástól. Már ott sokkot kaptam, hogy 140 oldal. Akárhogy is nézem, ez olyan, mintha egy hosszabb novella lenne. Helyesírási hibát/ elgépelést / nyomtatási hibát nem is találtam benne. Bár lehet, hogy azért, mert annyira nem figyeltem ezekre.
Lehet, hogy SPOILERes lesz..
Az könyv eleje, még úgy, ahogy rendben volt. Aztán már...Komolyan az amerikaiaknál úgy megy, hogy beszállok egy vadidegen pasi autóbába aki hazafuvaroz? Oké, hogy jól néz ki, de álljon már meg a fáklyás menet. Az sem gyanús, hogy másnap telefonál az ürge, és követelőzik. Én kisebb frászt kapnék - mondjuk eleve nem ülnék be vad idegen mellé, inkább lerohad a lábam (a de az is lehet, hogy levetem a cipőm) különben is TAXI????
Utána már rögtön az első "randin" megfekteti a csajt. KOMOLYAN? Aztán az ürge értetlenkedik, a csaj nyavalyog..
Jééé BIZTONSÁGI SZÓ..
Jéééé fuvarozgatás, testőr...
Jéééé dugnak mint a nyulak
Jééééé a csaj beköpi a bizti szót, a pasi h Szeretlek, miközben a csaj száguld a lift felé..

ÉS MINDEZ KB 1-2 HÉT ALATT. (de lehet, hogy elsiklottam valami felett, és több volt???)

Kicsit olyan érzésem volt az olvasása közben, mintha egy kanos tini regényét olvasnám.
Az SMS-ek.. pff oké, én is szoktam rövidíteni, elég durván, meg anyu is, de eeeeeeeeeeez???????? ez ezez... ááááh kész kiakadtam. Még nekem is 2x el kellett olvasnom 1-2-t h mi is van??



(Nem szoktam ilyet mondani... Ne adjatok ki rá pénzt... felesleges. Annyira nem jó... 141 oldal - ez még viccnek is rossz. Kérjétek kölcsön, kölcsönözzétek ki vagy olvassátok el a könyvesboltban)