2012. október 17., szerda

Mágikus találákozás


Eredeti cím: On the Edge
Megjelenés:2012
Oldalszám: 392

Fülszöveg

A varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít.
Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki aki ott él…

Véleményem+leírásom
Az Egmont kiadó ismét meghallgatta hűséges olvasói kérését. A sötét angyalok antológiából jól ismert és szeretett írótól (az előbb említett könyvben Alfák-Kezdetek) elkezdett kiadni egy sorozatot: Világok peremén. Ennek a sorozatnak az első része a Mágikus találkozás. És hogy ne kelljen annyi várni a folytatásra, rögtön kiadták a második részt is, mindenki nagy örömére.
Ez a könyv minden volt, csak nem unalmas. Tele volt szerethető karakterekkel, vicces párbeszédekkel, szívdöglesztő pasikkal, és különleges képességekkel rendelkező személyekkel, és kiváló cselekménnyel, az egyedi világok...
Adott egy hányattatott sorsú főhősnő, aki sanyarú sorsa miatt senkiben sem képes megbízni, és a megélhetés érdekében kénytelen alantas munkát vállalni, és muszáj elviselnie zsarnok főnökét. Egészen addig, míg nem találkozik egy szimpatikus idegennek aki többet akar tőle. Ő még nem a herceg a fehér lovon. De hamarosan vele is megismerkedik - Jobban mondva előbb vele, majd később a másik férfival-. De mindegy is. Lényeg, hogy Declan alkut ajánl a nőnek(Rose), hogy ha kiáll 3 próbát, akkor feleségül meg hozzá. Habár nem is az volt a célja a férfinak, hogy feleségül vegye. Hanem egy veszélyes ellenséggel megküzdeni. Ám a félreértés miatt, a próbák alatt, szellemes párbeszédek közben egymásba szeretnek és a férfi kijelenti, hogy akarja őt "minden tüskéjével együtt". Nagyon szép kis szerelmi történet tele izgalommal, önfeláldozással.
Ha választanom kéne, hogy a történet során melyik az a rész amely nagyon tetszett, talán azt mondanám, hogy a vége, amikor Rose megismerkedik a grófocskája szüleivel :)
Van egy sanda gyanúm, hogy nem fog sokáig porosodni a második rész a polcomon :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése