2012. március 4., vasárnap

Diana Rowland

A démon jele 

Eredeti cím: Mark of the Demon
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 352

Fülszöveg
Amikor a fiatal rendőrnőt, Kara Gilliant ötévnyi utcai járőrözés után előléptetik nyomozóvá, azonnal egy brutális gyilkosság közepébe csöppen. Az áldozat holttestére a helyi víztisztítótelepen találnak rá, testén a kegyetlen kínzásokra utaló ezernyi seb között rábukkannak egy művészi tökéletességgel kidolgozott és hátborzongatóan ismerős jelre. A louisianai Beaulacban azt hitték, három éve véget ért a rettegett sorozatgyilkos vérengzése, most azonban minden jel arra utal, hogy a Jelfaragó visszatért.
Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem egy átlagos gyilkosság, hanem egy természetfeletti erővel rendelkező démon borzalmas bűntette. Mivel Kara misztikus képességekkel rendelkezik – másik látása révén képes megidézni a démonokat –, különös összefüggésekre bukkan, és nemcsak arra jön rá, mire készül a gyilkos, de arra is, hogy mikorra tervezi mindent elsöprő gaztettének végrehajtását. Mire eljön a telihold napja, már csak a gyilkos személye kérdéses.
Kara az életét kockáztatva szembenéz a gonosszal, miközben egy természetfeletti szépségű Démon Lord kísért az álmaiban, nappal pedig egy jóképű, de gyanakvó FBI-ügynök követi minden lépését.
„A szexi démonidéző izgalmas nyomozása minden idők leggonoszabb sorozatgyilkosa után. Bűn lenne kihagyni."
– Charlaine Harris –

Véleményem+leírásom
Ez a könyv is elég sokáig porosodott a polcomon, de most végre rászántam magam arra, hogy nekiálljak, és milyen jó döntés is volt ez :)
Jó kis krimis, démonos, idézős könyvecske volt
Nekem kicsit Anita Blake-re hajaz! Csak itt démonokat idéznek meg, és nem zombikat.
Tetszett, hogy a démonoknak különböző szintjeik vannak.
Szinte biztosra veszem, hogy találkozunk még a démonlordunkkal, aki szerintem kicsit belehabarodott Kara-ba.
Huh tudjátok hogy ki lenne számomra a dögös FBI ügynök? A "szép szemnél" egyetlen ember ugrott be!!! Paul Walker! gyönyörű szemei vannak *nyálcsorgatás* -> felmosás
Lehet, hogy nem a krimi az én műfajom, vagy csak béna vagyok, vagy másnak sem esett le, hogy ki a Jelfaragó.. Nekem nem esett le, egészen addig, amíg ki nem mondták(najó.. le nem írták)..
na ide a következő résszel, de izibe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése