2012. február 29., szerda

Julianna Baggott

Tiszták
Eredeti cím: Pure
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 568

Fülszöveg
Pressia hétéves volt a Robbanások idején, amikor az egész addigi világ megsemmisült. Már nem emlékszik sem a szüleire, sem születésnapi ajándékokra. A nagyapjával él egy romos üzlethelyiség hátsó raktárában, és csak a porig égett házakat, a kétségbeesetten túlélni próbáló embereket, a levegőben kavargó hamut és port, a mutánsokkal vívott harcot ismeri. Éjszakánként egy szekrényben elbújva arról ábrándozik, hogy egyszer talán visszatér a régi világ, vagy legalább valahogy bejuthat a Kupolába, ahol a szerencsés kevesek, a Tiszták élhetnek, akik sebhelyek nélkül vészelték át a világ pusztulását. 
Eközben a Kupolában Partridge, a Kupola egyik legbefolyásosabb vezetőjének fia úgy érzi, megfojtja a szigorú új rend, ráadásul hiányzik neki az édesanyja, aki sohasem jutott be a Kupolába. Így, amikor rájön, hogy az anyja esetleg még életben lehet, elhatározza, hogy az életét kockáztatva megszökik, hogy megtalálja.

A romok között négy fiatal vívja élethalálharcát a szörnyetegek és egy gonosz, embertelen hatalom ellen. Miközben feltárul előttük a múltjuk, minden erejükre és bátorságukra szükségük van ahhoz, hogy életben maradjanak és megmaradjanak embernek.

Véleményem+leírásom
Hogy ez egy mennyire jó könyv volt!!! Atya úr isten!!! Imádtam!
A borító gyönyörű!! A könyv vaskos, ami csak jó :)
A történet, a világ és a szereplők nagyon szépen ki vannak dolgozva!
A Robbanások utáni világban járunk, ahol vagy meghaltak az emberek, vagy összeolvadtak valamivel/valakivel, vagy a Kupolában élnek-ők a Tiszták + hát vannak más egyéb lények
A történet eleinte 2 szemszögből olvasható, logikusan az egyik Tiszta, a másik pedig a való világban él. Az is gondolni való, hogy az útjuk valamikor találkozni fog. És persze hogy persze.
Rokoni szálak fűzik őket egymáshoz, küldetésük: az anyjuk megtalálása, és a fiú apjának a legyőzése. Úgy a könyv negyedénél áthajtottam a végére, és sejtésem beigazolódott, egy újabb folytatásos könyvecske, de csak trilógia.
A könyv végig fenn tartja az érdeklődést. Amúgy simán el tudok képzelni egy ilyen jövőbeli világot.
Aki nem bírja az akciót, a fura ember és nem emberi lényeket, és akinek nincs fantáziája az ne olvassa!! De a többieknek bátran ajánlom
Kíváncsi vagyok, hogy milyen filmet hoznak ki belőle!! Tuti, hogy az elsők között leszek aki megnézi.
Azért érdekes, hogy csak szövetségeseket szereztek, ellenséget nem.. hmm...
van benne egy csöppnyi szerelmi szál is, ami szerintem kikövetkeztethető :)
Jó olvasgatást hozzá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése