2014. február 12., szerda

Döbbenet

Nemtudom, hogy ki mennyire követi nyomon a kiadói híreket..
Az Egmont-nál volt egy ilyen "na most akkor mi van"? kérdés

Elég régóta nem kaptunk tőlük könyvet, infómorzsát, semmit
Meg volt halva a Facebook oldaluk is..
Karácsony előtt valamikor ezt írták ki:

"Többen – teljes joggal türelmetlenül – kérdeztétek, milyen megjelenések várhatóak idén, illetve a jövő évben. 
Sajnos rossz hírünk van: előre nem látható okból nagyon elhúzódtak a tárgyalások a jogadókkal, és ez megtorpedózta a tervezett megjelenéseinket. Ezért idén már nem tudunk nektek új könyvet hozni. Nagyon sajnáljuk. A terveinkről pedig csak januárban tudunk majd beszámolni, addigra lesz végleges döntés mindenről. 
Megértjük, ha csalódottak vagytok, hogy a karácsony új Egmont DARK kötet nélkül telik – mi is azok vagyunk. De jelentkezünk, amint új hírünk van!"


azóta történt egy ilyen:
http://ujkonyvpiac.hu/index.php/component/k2/item/484-egmont-off

és a legfrissebb infó, amitől mindannyian féltünk:

"Kedves olvasóink, követőink, barátaink!

Szeretnénk veletek, mint hűséges társainkkal megosztani azt a hírt, ami sajnos befolyással lesz az eddigi sorozatok folytatására.
Az Egmont vállalatcsoport, központi döntés alapján, megszünteti magyarországi könyvkiadói tevékenységét. A változtatás után az Egmont-Hungary Kft. a fennmaradó két üzletágára, a jól ismert, nemzetközi márkákon alapuló magazinok kiadására és forgalmazására, valamint a Disney és Micimackó könyvklubokra kíván koncentrálni. A könyvkiadói területről való kivonulás eredményeképpen új könyves kiadványokat nem jelentet meg a kiadó. Bővebb információ, nyilatkozat kiadására kizárólag az Egmont központi szervei jogosultak.
Reméljük, hogy az eddigiekben sikerült olyat nyújtani nektek, amit szerettek, és ami értéket képvisel. Nagyon köszönjük, hogy ennyien és ilyen hosszú időn keresztül velünk voltatok/vagytok . Nagyon sok kedves emlékünk fűződik hozzátok és nagyon sok jó tippet, tanácsot is kaptunk tőletek! Köszönjük!
Az oldal bizonyos ideig még üzemel, küldhettek itt üzeneteket, kérdéseket nekünk, amiket továbbra is igyekszünk megválaszolni.
Az olvasás csodás dolog, legyetek továbbra is részei ennek a csodának!
Az Egmont csapata"

arra a kérdésre, hogy és a kedvenc sorozatainkkal mi is lesz, ezt a választ kaptuk:

"A futó sorozataink kiadói jogainak újrakiosztása a jogadó feladata lesz, így erről sajnos nem tudunk felvilágosítást adni."

Én úgy gondolom, hogy ez egy tényleg nagyon szomorú hír, hiszen mostanában ők adták ki a leginkább igényes könyveket. A fordításra nem volt panasz, és nem csúsztak hónapokat...sőőt volt hogy előbb a kezünkbe foghattunk, mint ahogy az meg volt hirdetve.
Tartották a kapcsolatot az olvasóikkal, megfontolták a javaslatainkat, sőt meg is valósították őket.

Sajnálom, hogy egy ilyen igényes kiadótól kell megválnunk :'(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése