2011. szeptember 23., péntek

Cassandra Clare


Cassandra Clare
Cassandra Clare Teheránban, Iránban született, szülei amerikaiak, gyerekkorában sok időt töltött utazással a családjával, ezek közt szerepelt egy túra a Himaláján keresztül tipegő korában, eközben egy hónapig édesapja táskájában élt. Tíz éves kora előtt lakott Franciaországban, Angliában és Svájcban is. Mivel családja sokat költözködött, megszerette a könyveket, és mindenhova könyvekkel a kezében ment. Gimnáziumi éveit Los Angelesben töltötte, ahol osztálytársai szórakoztatására történeteket írt, köztük a "Gyönyörű Cassandra" című regényt, ami Jane Austen rövid történetén alapult (és ahonnan az írói nevét is vette).

Főiskola után Cassie Los Angelesben és New Yorkban lakott, ahol különböző szórakoztató magazinoknak dolgozott, köztük jó pár bulvár újságnak is, ahol Brad és Angelina utazásairól és Britney Spears ruhatárának borzalmairól írt. Majd elkezdett dolgozni a fiataloknak szóló regényén, A Csontok Városán, 2004-ben, kedvenc városa, Manhatten inspirálta. 2006-ban már csak a fantasy regényének szentelte életét, és reméli, soha többé nem kell Paris Hiltonról írnia.

Cassie hivatalos első írása egy novella volt, "Útmutató Lányoknak, hogy győzzünk le egy sötét nagyurat," amit egy humoros fantasy antológiába írt. Cassie utál otthon egyedül dolgozni, mert gyakran elvonják a figyelmét a TV műsorok és a macskái, ezért inkább kávézókba és éttermekbe ül be írni. Szeret a barátaival együtt írni, akik figyelik, hogy kész legyen határidőre.

Mortal Instruments
1. City of Bones - Csontváros
2. City of Ashes - Hamuváros
3. City of Glass - Üvegváros
4, City of Fallen Angels - Bukott angyalok városa

Infernal Devices
1. Clockwork Angel - Angyal
2. Clockwork Prince

Csontváros
Eredeti cím: The Mortal Instruments Book One / City of Bones
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 472Fülszöveg
Amikor a tizenöt éves Clary Fray elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba, aligha számít rá, hogy egy gyilkosság tanúja lesz - amit ráadásul három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser követ el. A holttest aztán eltűnik a semmiben. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi - még egy vércsepp sem - bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán? Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába:  édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra? Az Árnyvadászok tudni szeretnék...
Cassandra Clare lendületes, sziporkázó és végtelenül lebilincselő regénye szórakoztató, vad utazásra viszi az olvasókat, akik azt fogják kívánni, bárcsak sose érnének az út végére.
Véleményem+leírásom
Amikor 2010-ben először olvastam, valahogy nem fogott meg...Fogalmam sincs miért. Aztán abból kiindulva, hogy a Megérint a sötétség 2. olvasatra lopta be magát a szívembe, ezzel a is tettem egy próbát, és bejött. Lehet hogy azért mert akkor sok kisebb részletben olvastam, ami nem is igaz, mert akkor talán 2 nap kellett hozzá, most meg több. Mindegy, lényegtelen. Az a lényeges, hogy még mindig jó könyveket választok:D a kivétel (Isten balkeze+Tombol a hold) meg erősíti a szabályt :D
Mindenkinek ajánlati tudom. Nem lehet unatkozni. Mindig történik valami...a  vége pedig egyszerűen NEM LEHET IGAZ
Olvasói vélemények/kritikák
Végre egy könyv, ami téll meglepett a végén. Nagyon fordulatos, izgalmas, jól kidolgozottak a szereplők. Nekem a legszimpibb Jace vt, meg Magnus B., és Alec.:D És jó a sztori is, nem az a vámpíros-romantikus tömegkönyv.:D Imádtam és nagyon várom a folytatásait is.:)
Nagyon tetszett a könyv, vicces, imádnivaló, a vége pedig számomra nagyon megdöbbentő (bár még reménykedek, hogy ez csak egy vicc...). Magam részéről nem bírom kivárni a folytatást magyarul! Mindenkinek ajánlom


Hamuváros

Eredeti cím: The Mortal Instruments Book Two - City of Ashes
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 416

Fülszöveg
Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen.
De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat - főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz, ráadásul az édesapja.
Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

Véleményem+leírásom
Clary és Simon elkezdenek járni, de a fiúval valami nem stimmel, végül vámpír lesz belőle. Közben megismerkednek egy farkas lánnyal, Maiaval. Ez az infó csak annyiban fontos, hogy Valentine ki akarja véreztetni a lányt, meg Simon-t is-akit végül is sikerül. Valentine-t ki nem állhatom, bár tény, hogy a saját szemszögéből ügyesen meg tudja magyarázni a dolgokat. Imogen hát ő eléggé unszimpatikus volt nekem, de a végén megsajnáltam, és valamire rájött, csak kérdés az, hogy mire????????????? ááh megesz a kíváncsiság. Clary-nek és Jace-nek vannak különleges képességeik. Ez jól jön húzós helyzetekben. De ami a kettejük kapcsolatát jelenti, én megőrülök komolyan!!!!!!!!!! Egyszer az egyik akarja a másik nem, máskor meg fordítva... :'( jó lenne ha ez a helyzet megoldódnaÜvegváros  
                                             
Eredeti cím: The Mortal Instruments Book Three - City of Glass
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 504                          
                
Fülszöveg
 Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába - még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost - bármilyen áron?
A szerelem halálos bűn, és a múlt titkai is végzetesnek bizonyulnak, amikor Clary és Jace szembenéz Valentine-nal a New York Times nagysikerű sorozatának, A Végzet Ereklyéinek utolsó darabjában.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése