2011. szeptember 12., hétfő

Elizabeth Chadwick

William Marshall sorozat
1. The Greatest Knight-A legnagyobb lovag
2. The Scarlet Lion
3. The Time of Singing
4. To Defy a King
A legnagyobb lovag
Eredeti cím: The Greatest Knight
Oldalszám: 586
Megjelenés: 2011


Fülszöveg
William Marshall, a kevés kilátással rendelkező, nincstelen lovag kilép az ismeretlenség homályából, amikor megmenti Aquitániai Eleonóra, II. Henrik király félelmetes feleségének az életét. A királynő hálából kinevezi a trónörökös tanítójává. De a királyi kegy nem csak hírnevet és jutalmat hoz, hanem konfliktusokba sodorja és irigyeket szül. William befolyása a szeszélyes és ingatag Henrik hercegre és ifjú feleségére kiváltja a kevésbé kegyben álló udvaroncok neheztelését, akik szövetkeznek ellene, hogy megbuktassák. Elizabeth Chadwick a történelmi tények és a fantázia szülte regényesség lebilincselő elegyével kelti életre Anglia legnagyobb hőseinek egyikét, jogos helyére állítja a középkor delelőjén, és rajta keresztül a nyolcszáz év alatt mit sem változó politikai zűrzavarokat, győzelmeket, botrányokat és hatalmi harcokat tükrözi. " A középkori témájú regények jelenleg legjobb alkotója" - (Historical Novel Review) " Olyan regényíró, aki ragyogóan kelti életre a történelmet" - (he Times) " Elizabeth Chadwick tökéletesen tisztában van azzal, hogyan írjon meggyőző és impozáns történelmi regényt" - (Marina Oliver)


Véleményem+leírásom
Hol is kezdjem, olvasom olvasom, ha  nekiállok eléggé belelendülök...egész jó, kicsit olyan Outlander és Graceling beütése van szerintem! Szerelmi szálat az 1-200 oldalon nem találsz, max annyit, hogy Williamnek(továbbiakban Will), a főhősünknek tetszik a királyné! Nekem kicsit túlzottan sok benne a jelentéktelen szereplő.Oké, benne van Will rokonsága, a király, királyné és a gyermekek. nade hogy az irnokok is benne legyenek....fölöslegesnek érzem!
Anyu kérdezte tegnap hogy miről szól...hát mondom nemtudom...talán arról hogy egy nincstelen fiú aki a rokonánál lovagoskodik (van ilyen szó egyáltalán? mindegy is, humán tagozatra jártam:))hogyan válik a "Legnagyobb lovaggá" és lám igazam lett. A fiút 20on évesen kezdjük megismerni, amikor még semmije sem volt, majd meglátjuk hogy válik a trónörökös tanítójává. Nem részletezi különösebben hogy mi volt vele amikor elkapták, és hogy az idő alatt mi történt vele, és ez így jó. Nem ír le minden rezdülést, volt ahol hónapok, volt ahol évek teltek el.
Aki fantasy regényre vágyik nem jó helyen kopogtat ennél a regénynél, sem az, aki szerelmes szálak miatt kezdené el, mert az jön le a borítóból. Ez egy ízig vérig történelmi regény! Igen tudom, én nem szoktam hasonlót olvasni, de ez van! Kell a változatosság :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése