2012. október 4., csütörtök

A sötét ötven árnyalata

Eredeti cím: Fifty shades darker
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 576

Fülszöveg
A kiadvány az "Ötven árnyalat"-trilógia második kötete.

A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Gey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál.
De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni. Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyul, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról.
Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.


Véleményem+leírásom
Ezt is rekordidő alatt olvastam el. Szerintem sokkal izgalmasabb, mint az előző rész volt. Nagyon sok meglepő dolog volt benne.
Ami pozitívum, hogy sokkal kevesebb "szent szar, szent basszantyú" nem emlékszem rá, hogy lett volna benne szent tehén.. vagy csak nagyon elvétve.
Tótisz most nem fordította le sem az előadók nevét sem a számok címét. Bár néhol úgy éreztem, hogy hozzáköltött. Amikor leírja, hogy mit hallgat és utána hát igen, tényleg így érzi magát vagy tényleg ez jellemző Chris-re de akkor már magyarul. Nem tudom, nem olvastam az eredetit. Szóval ez csak tipp. Az is csak tipp, hogy szerintem pont azért húzták el a kiadást mert átolvasták megint és kijavították az előadókat+számok címét.
Ana nyitottabb, mint az előző részben, Christian pedig védelmező. Szinte már fojtogatóan. Bár sok dologban neki is igaza van. Ebben a részben ugyancsak ráfért szerelmére a védelmezés.
Felbukkant Mrs Robinson is, aki nem lett a kedvencem, gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Grace-ről kiderül, hogy valójában egy anyatigris, és Sokminden kiderül Christian múltjáról is.
Ugyanakkor nagyon is sokat aggódhattunk Mr Gray miatt. És a vége???? Úristen.. hol van még a november?
Ami nekem baromi fura volt, hogy Ana magában Ötvennek hívja Christian-t. Valahogy.. nem...


2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon érdekelne ez a könyv. Valahonnan le tudnám tölteni?

    Előre is köszönöm válaszod!

    Emma

    VálaszTörlés