2012. április 8., vasárnap

Dejó is volt


Csütörtökön Pécsen jártam, és egyik barátnőmmel elmentünk moziba, és megnéztük a Titanicot 3D-ben - meglepően jól sikerült-annak ellenére, hogy utána rakták rá a 3D-t (nem úgy mint annak idején a Titánok harca - mert itt is utólag tették 3D-vé)

de nemcsak moziba mentünk, hanem ajándékoztunk is
ő ezt kapta:
   Gemma Doyle élete fenekestől felfordult, mióta belépett a Spence Akadémia baljós falai közé. Meggyilkolták az anyját, az apja az ópium rabja lett. Gemma soha nem sejtett erőt fedez fel magában, amelynek segítségével szembeszáll a csípős nyelvű és rosszindulatú iskolatársnőivel, és hűséges barátnőt farag belőlük. Eközben megnyílik előtte egy elvarázsolt világ, a birodalmak, amelyben elszabadult a fekete mágia. Gemma a fenyegető veszélyek ellenére uralma alá hajtja a varázserőt, és páratlanul izgalmas kalandok során szokatlan szövetséget köt az akaratos Felicityvel és a félénk Ann-nel. Valami vonzza Kartikban. Az egzotikus fiatalember egy titkos társaság tagja, akit a szigorú viktoriánus társadalom szabályai eltiltanak tőle, de akihez mégis gyengéd szálak fűzik. Gemma kettős élete most ér a fordulópontjához: egyszerre készül elhagyni a Spence Akadémiát, hogy első londoni báli szezonja alkalmával bevezessék a társaságba és férjet keressen. Ugyanakkor rendet kell teremtenie a birodalmakban, ahol szövetségük negyedik tagja, a gyönyörű Pippa élőhalottként megrekedt, és ahol titokzatos erők támadása fenyeget. Veszélyekkel dacolva, két ellentétes világ határmezsgyéjén egyensúlyozva próbálja a maga és barátnői életét megmenteni és a boldogság útjára terelni.



én pedig ezt kaptam  Yliaster Daleth legújabb könyve - amely hosszú évek tanulmányainak, kutatásának és gyűjtőmunkájának az eredménye - sajátos átmenetet képez a lexikon, illetve az enciklopédia és a grimoire, azaz a démonidéző varázskönyv között. A mű, démonhittel, a démonok tudományával, azaz a démonológiával foglalkozik, de címszavai között találkozhatunk egyéb természetfeletti lények, tündérek, törpék, koboldok, elementálok, alakváltók, élőhalottak, vérszívók, kísértő és ártó szellemek, valamint sötét, alvilági istenek neveivel és meghatározásaival is. A démonok a keresztény hitvilágban gyakorta azonosak a bukott angyalokkal, vagyis a pokolbeli ördögökkel, akik közül többen is ókori pogány istenek degradálódott utódainak tekinthetők. A démonok sokakat vonzanak, mivel a hagyomány szerint a velük való szövetkezés - ami ugyan veszélyes vállalkozás - igen gyümölcsöző lehet. Természetesen a démonok megidézésére, leigázására és szolgálatra kényszerítésére vonatkozó részletes útmutatások is megtalálhatók a könyvben, amely ezért egy megbízható és erőteljes grimoire-ként is használható. Aki viszont a démonok elűzésének, távol tartásának módszereire és eszközeire kíváncsi, szintén bőséges instrukciókra lelhet e könyv hasábjain. 
Továbbá, mert olyan jól ismer
    ja és ez a bögre olyan, hogy alapjáraton tök fekete, és hőre mutatja meg igazi valóját :) vagy fél órán át nézegettem barátnőmnél + még itthon is ahányszor csak kezembe veszem.. (ennél közelebb úgysem kerülök hozzájuk)

Már megvan minden egy jó kis démon-vadászathoz :)
Amint valamelyikünk megnyeri a lottót már indulunk is XD



Ezután elindultunk a moziba is - előtte persze benéztünk az Alexandrába is, és ismételten nem bírtam ki, így a tulajdonomba került 2 könyv (köszönet az agave kiadónak, hogy egybe csomagolta a 2 könyvet)
 
-Megszólít a Hold
Mercedes Thompson autószerelő Tri-Citiesben, műhelyében lepukkant verdák helyrepofozásával keresi kenyerét, és kedvtelésből Volkswagen Bogarakat ment meg az enyészettől.
Időnként kisétál a sivatagba, ruháit egy bokor alá rejti, és átváltozik prérifarkassá, hogy nyulakat meg pockokat kergessen.
Mercy ugyanis "járó" - az Észak-Amerikai kontinens ősi természetfeletti népeinek leszármazottja, akit vérfarkasok neveltek fel. Amikor Mercy egy fiatal vérfarkas tetemébe botlik házának ajtaja előtt, valamint a szomszédjában lakó alfahímet is kis híján megölik, lányát pedig elrabolják, nevelőapjához, valamint fiatalkori szerelméhez fordul segítségért.
Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és egyéb mágikus lények között vezet Mercy útja ebben a fantasztikus regényben, amely nem mentes sem haláltól, sem szerelemtől. 



-A vér kötelez
A vagány vér-prérifarkas és autószerelő Mercy Thompson ezúttal egy vérfürdő kellős közepén találja magát - ahonnan csak egy kiút van...
Mercynek mindenfelé vannak barátai, még a legsötétebb helyeken is. És most az egyiküknek tartozik egy szívességgel. Beleegyezik, hogy testőrként a jóbarátjával, Stefannal tartson, amikor a vámpírnak egy üzenetet kell átadnia egy fajtatársának. De ez az új vérszívó sem mindennapi, ahogy a benne élő démon sem az.
A démonlovas vámpír olyan mészárlást rendez a városban, amilyet Tri-City települései még nem láttak, és ez a titkos vámpírközösséget is leleplezéssel fenyegeti, így a helyi vámpírkirálynő Mercyhez fordul segítségért. Egy prérifarkas nem lehet ellenfél egy démon számára, de Mercynek több titkos fegyver is lapul a tarsolyában.

Indulhat a vadászat... 

dejó volt ez a csütörtöki nap ... *-*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése