2012. június 30., szombat

Christina Dodd - A Sötétség örökösei


1.

A sötétség illata

Eredeti cím: Scent of darkness
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 304

Fülszöveg
Ezer évvel ezelőtt egy brutális harcos járta az orosz sztyeppéket, és veszedelmes üzletet kötött. Cserébe a képességért, hogy átalakulhasson kegyetlen, vérengző fenevaddá, amikor csak kedve tartja. Konsztantin eladta a lelkét - és leszármazottai lelkét - az ördögnek.
Aztán egy nap egy veszélyes prófécia felfedi az igazságot: egy család arra rendeltetett, hogy megküzdjön a sötétséggel - vagy szembenézzen a kárhozattal.
Ann Smith szerelmes főnökébe, Jasha Wilderbe, azonban a férfi elcsábítására irányuló merész terve füstbe megy, amikor szembesül egy erős farkassal, amely a szeme láttára változik át azzá a férfivá, akit imád. Hamarosan rájön, hogy nem menekülhet el a sorsa elől, ugyanis Jasha Konsztantin leszármazottja, és Ann feladata megtörni a férfi lelkét gúzsba kötő átkot...
"Elengedni és eltűnni a végtelen sötétségben, ahol nem él semmi, ahol alig van levegő..." Christina Dodd sorozatának első két kötete egy ismeretlen, sötét és sohasem tapasztalt világba kalauzolja el az olvasót. Egy világba, ahol megérint a sötétség illata: a kiszámíthatatlan, feszültségekkel teli véletlen. Féktelen vágyak és ördögi titkok, angyali csábítás és démoni szenvedély fonódik egymásba a kötetek oldalain.  

Véleményem+leírásom
40%os Alexandra akció keretei között vettem, és persze.. ismét nem bántam meg.
Az első könyv, amit Dodd-tól olvasok, és megvett magának. Legalább is erre a sorozatra biztosan.
Elég jó kis könyv volt, könnyed kikapcsolódás, pár óra alatt, egy ültő/fekvő helyében el lehet olvasni. Ettől függetlenül vannak benne olyan részek, amiket jobban ki lehetett volna dolgozni
gondolok itt:
- tetoválások (Jasha-n a kígyók, Ann-en a rózsa)
- átok
- szülők
Tetszett, hogy nem mindegyik leszármazott ugyan olyan állattá tud változni, hanem ragadozó állatok lesznek. Jasha farkas, a testvére Rurik pedig sólyom.
Tetszett ez a macsó dolog, egy pasi tudja, hogy mit akar, és ésszerű keretek között szerezze is meg.
Azt kicsit furcsálltam, hogy csak így hipp-hopp, szinte megerőszakolja Ann-t.. de összességében nem is ez volt a furcsa, hanem az, hogy azt tudtuk, hogy Ann fülig szerelmes Jasha-ba, de arról egy büdös szó nem esett, hogy Jasha is így érezne a lány iránt. Aztán hipp hopp, egy  gyors numera után már rögtön beleszeret, főleg amikor megtudja, hogy a lány megtalálta a családja számára fontos jelkép egy részét?!
Könyörgöm.. 4 éven keresztül együtt dolgoztak. Elvileg tudta, hogy a nő szerelmes belé, akkor miért kínozta azzal, hogy ő vegye meg az előző menyasszonyának a gyűrűt?!
Lehet, hogy én is szembe röhögtem volna a pasit, ha csak így benyögi, hogy szeret (jé 3-4 alkalommal lefeküdtek egymással, Jasha családja nem így nevelte, magyarul (gondolom én) előbb esküvő utána szex, főleg ha a nő szűz) ezek utána komolyan.. bárkinek is megfordulna a fejében, hogy nem érdekből/családnak való megfelelésből veszi el feleségül?!
JÓ.. hát amikor már 100adszorra menti meg az életét akkor már derenghetett volna neki, hogy nem csak munka kapcsolat van közöttünk.

Szóval a hibái ellenére, elég jó kis könyv, kicsit elővezeti a 2. részt, amit most el is kezdek



2.

A sötétség érintése


Eredeti cím: Touch of darkness
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 288

Fülszöveg
A jóképű, erős Rurik Wilder küzd a sötétséggel - a külső és a belső sötétséggel egyaránt. Rendelkezik a képességgel, hogy kedve szerint felvegye egy vad ragadozó madár alakját, ám ez a képessége halált és pusztulást eredményez. Egyszer aztán lehetősége adódik saját maga felszabadítására, és azon végzetes paktum felbontására, amely évszázadok óta szolgaságban tartja a családját. Egy nő azonban az útjába áll - Tasya Hunnicutt, az írónő, aki mindenáron bosszút akar állni a gyilkosokon, akik végeztek a családjával. Azokon a gyilkosokon, akikről az a hír járja, hogy olyan képességekkel bírnak, amelyekkel közönséges ember nem rendelkezhet. 
Elengedni és eltűnni a végtelen sötétségben, ahol nem él semmi, ahol alig van levegő..." Christina Dodd sorozatának első két kötete egy ismeretlen, sötét és sohasem tapasztalt világba kalauzolja el az olvasót. Egy világba, ahol megérint a sötétség illata: a kiszámíthatatlan és feszültségekkel teli véletlen. Féktelen vágyak és ördögi titkok, angyali csábítás és démoni szenvedély fonódik egymásba a kötetek oldalain.

Véleményem+leírásom
Jaj de jó, hogy vége. Nekem ez a rész annyira nem tetszett. Az első sokkal jobb volt. Az nem zavart különösebben, hogy a két szereplőnk már szeretők voltak, mégis hiányzott valami. Hiányzott az, hogy kicsit többet megtudjunk Konsztantinról, kicsit több információ Rurik tetkójáról. Pl.: azt sem tudjuk, hogy ugyan úgy a semmiből jött elő, mint  Jasha tetkója, vagy valamiért csináltatta?! Az tetszett, hogy sokkal többet tudtunk meg Tasya múltjáról, mint Ann-ről. Ami nem tetszett, az az általánosítás. Könyörgöm már mióta ismeri a fickót, és utána kezdi el utálni miután megtudja, hogy mi az igazi családneve? Nevetséges.
A vége erősen felkeltette az érdeklődésemet a 3. rész után, ami ősz környékén jelenik meg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése