2012. június 12., kedd

Kendare Blake - Vérbe öltözött Anna


Kendare Blake, fiatal író, Szöulban született, Londonban tanult, jelenleg Washington államban él férjével, akit legfőbb kritikusának tart.

Már első, különleges stílusú könyvével elismerést szerzett magának. Második műve, a Vérbe öltözött Anna című, romantikus rémregény a sötét romantika jól sikerült darabja, amely különösen a tinédzser korosztály körében népszerű, és a szerző nem lesz adós a folytatással sem…

Kendare Blake állatbarát, és állatmentő. Legnagyobb megmentettje egy őz volt, a legkisebb pedig egy egér. Családi életét macskákkal is megosztja, mert imádja őket (ezt igazolja a regényben szereplő, Tybalt névre hallgató cirmos). Ezenkívül rajong a görög mitológiáért, ritkán eszik vörös húst és jó úton halad a vegaság felé.



Vérbe öltözött Anna

Eredeti cím: Anna Dressed in Blood
Oldalszám: 288
Megjelenés: 2012

Fülszöveg:

„A Vérbe öltözött Anna rafinált mese, amelynek hőse halottakat öl, de félig-meddig szerelmes a halálba. A történet végére te is így érzel, kedves olvasó!”  New York Times Élők és holtak. Szerelem és halál. Önfeláldozás és gyilkosság…
A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl.
Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamája és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket.
Így érkeznek meg egy ontariói kisvárosba, Thunder Baybe, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…





„A Vérbe öltözött Anna rafinált mese, amelynek hőse halottakat öl, de félig-meddig szerelmes a halálba. A történet végére te is így érzel, kedves olvasó!”
New York Times

 „Bejáratott kis történet lenne egy fiúról meg egy lányról, ha a fiú nem megrögzött kísértetvadász, és ha a lány nincs arra kárhoztatva, hogy egy házban legyen az általa meggyilkoltakkal. Mondanom sem kell, Cas és Anna a kedvenc párosom. Biztos, hogy újraolvasom a könyvet.”
– Holly Black, a New York Times bestsellerírója

„Imádom Cast! Lenyűgöző, magával ragadó a világa, és olyan eleven! Hagyd égve a villanyt, ha leteszed a könyvet, mert ez a történet harapós! Méghozzá nem is akármennyire.”
– Stacey Kade, a Ghost and the Goth sorozat szerzője

„Könnyen lehet, hogy a Vérbe öltözött Anna az egyik kedvenc könyvem lesz, mert épp olyan, amilyenre vágytam: elképesztő, lehengerlő, lélegzetelállító, könyörtelen és hideg, mint a halál. Élek-halok az ilyen történetért!”
– Courtney Allison Moulton, az Angelfire szerzője


Véleményem+leírásom
Hétfőn mentem el érte a Libribe.. délután a megkezdett könyveimet akartam olvasni, de valahogy mindig az új könyvek stóc felé pillantgattam...

és ***** Anna felkiáltással nekiestem a történetnek. Tegnap az első, ma a második fele volt terítéken.persze.. így kell csinálni.. este vihar közben kell szellemes könyvet olvasni....
A vérbe öltözött Anna egy igazi kísértetsztori. 
Kellően fordulatos, magával ragadó, letehetetlen történet. 
Aki szereti az Odaátot, a borzongást, a szellemek, annak kötelező.
Romantikát nem nagyon találsz benne, de nekem nem is hiányzott.. van elég csöpögős könyv, üdítő volt olvasni egy kicsit keményebbet is.
A szellemábrázolások jól meg voltak oldva.
Tetszett...
....hogy végül is a szellemeket csoportra osztja, még ha úgy is hogy erősebb, gyengébb szellemek
... Anna karaktere, a milyensége, a története
... hogy rögtön az első fejezetben Odaát feeling ütötte fel a fejét (Cas, Mr Dean + szellemgyilkosság)
... hogy nem csak szellemek, de boszorkányok, és egyéb lények is felütik a fejüket
... a gyönyörű, beszédes borító; a piros kemény belső borító(sehogy sem jut eszembe a neve szakszerűen); és a bordó betűk.. hát én rögtön elolvadtamMeglepődtem, hogy jéé megoldották a "gonosz Anna" ügyet a közepén akkor minek van még itt ez kb 150 oldal? és hol a sötét romantika ami a borítóra van írva???
hát a sötét romantika megvolt egy csókban és egy kis önfeláldozásban
az, hogy miért kellett az a kb 130 oldal? az érthető :) meglepődtem..

Végre egy srác szemén keresztül olvashatunk.. ritka mint a fehér holló kísértetkönyv

Carmel karakterét meglepő módon megkedveltem, nem az a tipikus "szőke vagyok a lábaim előtt hever az iskola, továbbá az iskola cicája vagyok" típus, pedig mondjuk ez mind igaz rá, csak nincs elszállva magától. 

Mi az, ami nem tetszett:
...
...
...
hát azon kívül, hogy 280 oldal.. nem jut semmi más az eszembe...
ez van

Aki Odaát fan,
Szellem fan,
nem ijed vissza a borzongástól, annak KÖTELEZŐ


már csak egy kérdésem van:
MIKOR JÖN A KÖVETKEZŐ RÉSZ? 
A rémálmok lánya
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése