2012. augusztus 3., péntek

Larissa Ione - Daemonica

Csábítás

Eredeti cím: Pleasure Unborn
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 416

Fülszöveg
Tayla, a fiatal őrző élete nem áll másból, mint gyilkolásból. A lány feladata, hogy az emberekre támadó démonoktól megtisztítsa New Yorkot, lehetőleg nyom és nagyobb zűr nélkül. Csakhogy Tayla az utóbbi időben nincs jól: furcsa emlékezetkieséses időszakai vannak, és egy vadászat alkalmával lebénul a jobb oldala. A harcban meghal a társa és legjobb barátnője, Tayla pedig egy különös helyre kerül: egy kórházba, amelynek fekete falait mágikus írásjelek borítják.

Kezelőorvosa, a jóképű Eidolon az első pillanattól kezdve Tayla különös, erotikus álmainak főszereplőjévé válik, miközben a démon férfinak sem közömbös a lány.
Eidolon fajtája a nők szexuális kihasználásának él, mégis Tayla kedvéért hajlandó lenne alávetnie magát a véres és mindkét fél számára életveszélyes párválasztási szertartásnak - még akkor is, ha minden észérv ennek ellentmond…
Vajon Tayla választ kap-e a múlt kérdéseire? Akarja-e, hogy válaszokat kapjon a férfitól? És mi lesz, ha a jövője olyan fordulatokat tartogat, amelyeket a legvadabb álmaiban sem gondolt volna?

Véleményem+ leírásom
Az Egmont kiadó facebook oldalán lehet ajánlani könyveket, és olyan kis tüneményes csapat, aki utána is néz, megnézi, hogy lehetséges e a könyvek kiadása. Ezt a sorozatot annak idején még én ajánlottam nekik, képzelhetitek, hogy mennyire örültem, hogy felkerülhet a polcomra. Még egy dolog, amivel folyamatosan meglepnek mindenkit, és imádom őket, ez a dolog pedig ez, ha azt mondják hogy ekkor vagy akkor jelenik meg a könyv akkor be is tartják a határidőt, sőőőt, még lehet, hogy előbb ki is jön. vagy éppen egyszerre két rész, mint ennél a sorozatnál.
A történet hasonlít Ward és Kenyon történeteihez, amit egyáltalán nem bánok, mert imádom őket is.
Míg akár Ward, akár Adrian, akár Kenyon vagy Showalter, esetleg Cole könyveinél arról olvasunk, hogy egy csapat tagjai hogy találnak rá a szerelemre, addig Ione-nál (legalább is ez 1-2 kötetben) tesók találják meg a párjukat. Eddig is mint a Ward könyvekben van magyarázat bizonyos szavakhoz.
Kicsit meglepő volt, hogy Eid és Tay már az 1-50 oldalon egymásnak estek, és vadítóbb nál vadítóbb aktusok követték egymást. persze itt is jelen volt ez a: te démon vagy, és utálom őket, nem lehetünk együtt hiába is jó a szex. Aztán persze a sors iróniája, hogy ő maga is démon, ráadásul a legjobban utált. Én soha nem akarok ilyenné válni, na jó, de érted megteszem... Az egyik félnek itt is van egy kis defektje, najó mindkettőnek. A nő nem tud kielégülni egy gyerekkori trauma miatt, a pasi meg kifut az időből, és hogy ne legyen egy szexgép párt kell magának találni. Aztán persze itt az örök megoldásra váró probléma, a rosszfiúl. Jelen esetben a démonok szerveivel kereskedők csoportja. Ki is az, aki ezt az egészet vezeti? Na, hát ez megoldatlan rejtély, bár nekem ötletem van, de elárulni tuti, hogy nem fogom.
Nekem megint csak mindegyik szereplő szimpi volt, de megint az elveszett lélekhez vonzódom, Lidérchez. Míly meglepő..
na holnap folyt köv. a 2. résszel :)


Elszabadult vágyak

Eredeti cím: 
Desire unchained
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 400

Fülszöveg

Runa Wagner egyáltalán nem akart beleszeretni a jóképű idegenbe, aki mintha ismerte volna a legtitkosabb vágyait. De nem tudott ellenállni a hihetetlen szenvedélynek, amely lángra lobbant közöttük, és ami elhamvadt, amikor Runa rájött, hogy a férfi megcsalja. És furcsa változásokat is érzett saját magán… 

Megfogadta, hogy bosszút áll a férfin, aki tönkretette az életét, és a nyomába eredt, ám ez oda vezetett, hogy Shade leggonoszabb ellensége foglyul ejtette őket. 
Shade, a seminus démon, akin szerelmi átok ül, remélte, hogy sosem látja többé Runát. Ám mikor egy sötét tömlöcben ébredt a mérges és titokzatos erőt sugárzó Runa mellett, rájött, hogy a nő még veszélyesebb hatással van rá, mint valaha. Rabtartójuk varázslata arra kényszerítette őket, hogy átessenek a nászszertartáson, így egy életre egy párként kénytelenek élni. Együtt vették fel a harcot az őrült ellenséggel, akinek nem csak velük voltak tervei…


Véleményem+leírásom
Meg kell mondanom, hogy ez a rész sokkal jobban tetszett az előzőnél. Több izgalom, több évődés, több rejtély - persze volt olyan is, ami megoldódott.
Roag megjelenése valahogy nem lepett meg. Már az előző résznél is sejteni lehetett, hogy ő fel fog bukkanni. Tetszett ahogy végül is megoldották ezt az átok problémát, bár ez sem volt olyan nagyon meglepő, még én is kisakkoztam :)
Shade és Runa könyve sokkal jobban megragadott, mint Eid és Tay könyve. Szimpatikusabbak is voltak a szereplők. Shade-et lélekben V-hez hasonlítottam. Akik olvasták ezt is és azt a könyvet is, az tudja, hogy mire gondolok. Amiket az első részben olvastam Jurijról ő meg tipikus Mr Gray (volt).
Egy icuri picurit sajnáltam Roag-ot. Mondom egy icuri picurit.
Még mindig Lidérc a kedvencem, de most már csatlakozott mellé Ky is. Na most Lidércet is picit V-hez fogom hasonlítani abban a tekintetben, hogy Lidérc és Ky kapcsolata nagyon hajaz V és Butch kapcsolatára. Szerintem legalábbis.
Azért érdekelne mi is lesz ezután Ky-al. Már kezdtem örülni, hogy ő és Gem vérge egymásra találnak.
Erre ez történik....

áh nem bírok várni.. ide azzal a 3. résszel.
(Bár tudom, hogy még nem Ky és nem Lidérc könyve jön..)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése