2012. szeptember 1., szombat

Melissa Senate - A szerelem konyhája


Eredeti cím: The Love Goddess' Cooking School
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 328

Fülszöveg
Holly szerelmi csalódásában vidékre menekül olasz nagymamájához. Camilla nagyi nemcsak az olasz ételek elkészítéséhez ért, hanem a jósláshoz is. Holly élete gyökeresen megváltozik, de igazi fordulat akkor következik, amikor az olasz főzőtanfolyamára egy tízéves kislány iratkozik be, hogy megtanuljon vacsorát főzni az apjának, aki jóképű és hihetetlenül kökényszemű.


Elbűvölő, letehetetlen regény, tele finom olasz ételekkel és emberi érzelmekkel, melyek olykor ellentmondásosak, de végül mindig elvezetik az embert oda, ahová igazából tartozik.



Véleményem+leírásom
Ezt a könyvet anya munkatársának vettük azt hiszem, hogy a névnapjára, de én is szerettem volna ezt a könyvet, bár kicsit féltem is tőle, hogy milyen lehet mert ilyet nem olvastam még, és anyát is érdekelte, ezért kölcsönkértük tőle. Szinte rekordidő alatt elolvastam.
A történet egy szerelmi csalódással indul, és a lány hazatér a nagymamához, aki nem sokkal ezután sajnos meghal. A lánynak egyedül kell megállnia a lábán, és folytatni a nagymamája főzőiskoláját. A könyvben vannak receptek, leírja az ételek elkészítését is, és mindegyikhez van egy különleges hozzávaló. Egy boldog vagy szomorú emlék vagy egy igaz mondat. ezek sokat segítenek. Azt hiszen, én is alkalmazni fogom. Holly főzősulija nagyon lassan be is indul persze az előtte 100x begyakorolt ételekből hiszen nem egy konyhatündérről beszélünk. Mia akit a fülszöveg 10 évesnek ír valójában 11, és a történetben betölti a 12. életévét az apja plázacica barátnőjétől akar megszabadulni. Sikerrel jár.
Ez a férfi lesz az az a bizonyos, akinek ízleni fog a Sa cardula .
Főzőtanfolyamon szerelem, megbocsájtás, beletörődés és még sok más érzelem is képviselteti magát.

Lebilincselő olvasmány. Ajánlom azoknak akik szeretik az olasz konyhát, és a romantikus regényeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése