2012. július 16., hétfő

Égő áldozatok

Eredeti cím: Burnt Offerings
Megjelenés: 2005
Oldalszám: 410

Fülszöveg
Anita Blake napjai eddig sem voltak eseménytelenek, de mióta kifejezetten szoros szálak fűzik Jean-Claude-hoz – St. Louis vámpírmesteréhez –, az élete bonyolultabb és veszélyesebb, mint valaha. Anitának rá kell döbbennie, hogy vannak dolgok, melyektől még Jean-Claude is fél. Ilyen például az öreg és hatalmas vámpírokból álló Tanács, melynek tagjai most eljöttek, hogy kielégítő magyarázatot kapjanak társuk halálára. Amikor egy romantikus vacsorát a Jean-Claude titokzatos múltjából felbukkanó vámpírok zavarnak meg, Anita már sejti, hogy a dolgok hamarosan még rosszabbra fordulnak. Miközben a vámpírvadász a vérfarkasok falkájával is összetűzésbe keveredik, a város vérszívóit egy paranormális képességekkel rendelkező gyújtogató veszi célba, és ha Anita nem vigyáz, ez a tűz mindent elemészthet, ami fontos az életében.

Véleményem+leírásom
hmm... tetszenek nekem ezek az Anita Blake könyvek, és ezért csodálkozok, hogy mi a túrónak megy ilyen baromi lassan az olvasása. Hogy el akarnám nyújtani, hogy tovább tartson az élvezet? Nem... hiszen nagyon jól tudjátok, hogy nehezen tudok letenni egy jó könyvet. (elvégre nem vagyok Gerogina Kinkaid - Szukkubusz dala - aki napi 5 oldalt olvas)
A történet jó, izgalmas, magával ragadó. Picit sajnálom, hogy sem Richard, sem Jean-Claude nem kapott nagyobb szerepet, az viszont tetszik, hogy jönnek be a szereplők. Olvasgattam össze vissza kritikákat a sorozatról (én még nem tartok ott, hogy olyan töménytelen mennyiségű, brutális szex legyen benne) abban egyet értek velük, hogy Anita kezd elpuhulni. Hol az a tökös nő akit az elején megismertünk? Zombik is hanyagolva vannak. Mióta a vámpírt választotta inkább vámpíros és vérállatos ügyekbe bonyolódik bele - nem mintha bajom lenne vele, vérmacsekokról úgysem nagyon olvashatunk..

Sápadt hold... mivel sehol nem láttam, leadtam a rendelést a librinek, hogy keressék meg, szóval a lényeg: arra még várni kell..

U. I.: sokkal jobb a magyar borító

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése