2012. július 18., szerda

Patricia Briggs

Megszólít a hold

Eredeti cím: Moon Called
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 266

Fülszöveg
Mercedes Thompson autószerelő Tri-Citiesben, műhelyében lepukkant verdák helyrepofozásával keresi kenyerét, és kedvtelésből Volkswagen Bogarakat ment meg az enyészettől. Időnként kisétál a sivatagba, ruháit egy bokor alá rejti, és átváltozik prérifarkassá, hogy nyulakat meg pockokat kergessen. Mercy ugyanis „járó” – az Észak-Amerikai kontinens ősi természetfeletti népeinek leszármazottja, akit vérfarkasok neveltek fel. Amikor Mercy egy fiatal vérfarkas tetemébe botlik házának ajtaja előtt, valamint a szomszédjában lakó alfahímet is kis híján megölik, lányát pedig elrabolják, nevelőapjához, valamint fiatalkori szerelméhez fordul segítségért. 
Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és egyéb mágikus lények között vezet Mercy útja ebben a fantasztikus regényben, amely nem mentes sem haláltól, sem szerelemtől.

Véleményem+leírásom
Ez(eke)t a könyv(eke)t egyben sikerült megvennem - vagyis az 1-2 részt összecsomagolva. 2in1. Azt kell, hogy mondjam, így megérte. 



Nem érte el nálam azt a hatást amit vártam. Vagyis nem éreztem/érzek késztetést arra, hogy odarohanjak a könyvespolcomhoz és gyorsan a kezembe vegyem a második részt. Félreértés ne essék, ezzel nem azt akarom mondani, hogy eszemben sincs tovább folytatni a sorozatot, csak azt mondom, hogy nem fogok fejvesztve rohanni a könyvesboltba amint megjelenik.
Tetszett, hogy végre nem vérfarkas a főszereplő, hanem egy másik lény. Nem csak a "klisé-lények" jelennek meg benne, hanem manók, járók, meg egyéb mágikus lények is.
Nem tudom, hogy nektek hogy jött le, de én a fülszövegből arra a következtetek, hogy az ajtaja előtt talált vérfarkas tök ismeretlen.. pedig neem ám!
Ugyan úgy azt is hihetnénk, hogy a nevelőapuci annyira féltő, és gondoskodó, és hogy marha nagy szerepe lesz az egészben.. pedig neeem áám!
És azt is hihetnénk, hogy a gyerekkori szerelmével -Sam- újra egy párt fognak alkotni.. pedig neeem.. legalább is ebben a könyvben szó sincs erről. (bár tény, hogy nagyon aranyos mikor a vámpírCsók után átváltozik - tudjátok az a rendőrös jelenet)
De ott van a szomszéd farkas bácsi - Adam -akit meg kell menteni.
Esküszöm, hogy én még nem tudom, hogy melyik pasinak drukkoljak...
Annyira édes, amikor ezekben a farkaskákban feléled az alfa és egymással durcáskodnak, és féltékenykednek mert a kiszemelt nőszemély nem őket választotta :) Vagy csak ránéz egy másik hím

Akik olvasták!! Adam vagy Sam fanok vagytok? 





U.I. annyira unom, hogy nincs egy normális lektor aki átnézi fordításokat. Nem konkrétan ezzel a könyvvel van bajom - bár azért ebben is van 1-2 magyartalanság gondolok itt az engedelmetlenség - nekem ez valahogy furán hangzik.. volt még egy, de arra nem emlékszem, és lusta vagyok kikeresni, de az is hasonló volt.
Anya olvasta Robin Kaye-től a Rómeó Rómeó-t és ennél mondta, hogy egyszerűen katasztrófa. Hát mondom ja, meg a Szürkénél(A szürke 50 árnyalata - még mindig nem vagyok kibékülve ezzel a címmel, de ez az én bajom) is ez volt.. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése