2012. július 27., péntek

Rachel Vincent


Stray - Kóborok


Eredeti cím: Stray
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 478

Fülszöveg
Már csak nyolc fogamzóképes nőstény vérmacska van. És én vagyok az egyik. Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója. Bár a családom és a falkám rossz szemmel nézte, elszöktem a kényszer elől, hogy továbbvigyem a fajt, és kialakítottam magamnak egy saját életet. Amíg egy este az a kóbor meg nem támadott. Tudtam a kóborokról – a falka nélküli vérmacskákról – akik állandóan hozzám hasonlókat keresnek: csinos, termékeny nőket. Ezt a példány elkergettem, de aztán megtudtam, hogy két másik nőstény eltűnt. A veszélyből ennyi is elég volt, hogy a falkám hazahívjon a saját védelmem érdekében. Persze. Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica. Bárkivel vagy bármivel megküzdök, ha kell, hogy megtaláljam a barátnőimet. Vigyázzatok, kóborok – karmaim vannak, és nem félek használni őket!

Véleményem+leírás
Amint megjelent és a boltokba került, szinte azonnal a polcomon is landolt. Nem, nem igazán hallottam róla ezelőtt. Csak megtetszett a borítója, és az általában siker. Az elolvasását halogattam, ami szintén azt jelzi, hogy jó kis könyv elé nézek.
És minden hozzá fűzött reményemet beváltotta. Igaz, hogy kicsit nehezen találtunk egymásra, de a végén sikerült. Imádtam. Az elején megismerjünk, hogyan is élnek és mi jellemző a vérmacsekokra, persze ami ebben idegesített az az volt, hogy kicsit szájbarágós volt. Persze feltűnik a kissé heves, de ellenállhatatlan Marc, aki belopta magát a szívembe. Jace is szimpi volt, de sajnos az ő fajtája mindenhol az örök második lehet csak.
Nem volt éppen az a tinikönyv.. tele volt erőszakkal, vérrel. Ami engem nem zavar, de 16 éven aluli ne olvassa (hacsak nem olyan int én voltam ennyi idősen, imádtam a horror-filmeket - na ezzel nem azt mondom, hogy ez az)
Annyira tetszett, hogy ennyi bátyja van. Én is szeretnék, legalább egyet. Annak ellenére, hogy itt halálra féltik Faythe-t.
Ha nem műkörmöm lenne lerágtam volna a sajátom annyira izgi volt.
Nem bírok magammal..
Azonnal ide azzal a második résszel :)

1 megjegyzés:

  1. én is így voltam vele :) Marcnak szurkoltam végig
    szuper könyv, csak ajánlani tudom
    (az pluszpont, hogy nem -naiv-tinédzser-a-suliban-hú-álompasit-látott-és-jaj-összejönnek-dejó..hanem kicsit érettebb korosztálynak szól)

    VálaszTörlés