2012. július 8., vasárnap

Richelle Mead - Georgina Kincaid sorozat


A szukkubusz dala

Eredeti cím: Succubus Blues
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 352

Fülszöveg
Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére. A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan...

Véleményem+leírásom
Szeretem Mead írásait. Szerettem a Vámpírakadémia sorozatát, bár a spin-off Vérvonalak szerintem kicsit gyengécske lett. Szerintem ez sem egy Vámpírakadémia színvonal, de a Vérvonalaknál lényegesen jobb.
Georgina szimpatikus volt, bár melyik könyvmolynak nem szimpatikus az, aki könyvesboltban dolgozik, írókkal találkozgat, és át tud alakulni akkor, és ahol azzá amivé akar, és a pasik csak úgy döglenek érte. Igen szimpi, de legszívesebben meg is tépnénk ugyan ezek miatt a dolgok miatt.
Tetszett, hogy végre nem csak vámpírok, vérfarkasok és "mezei" démonok bukkannak elő egy egy történetben, hanem szukkubuszok, nephilimek, egy kis démoni hierarchia, és Lilith is beröppen egy fél oldal erejéig.
Voltak benne tüzes, sikamlós részek, voltak meglepő részek is persze.. gondolok itt arra, hogy ki Roman, ki gyilkolássza, vagy éppen püföli a démonokat és az angyalokat egyaránt, kik a nephilimek, és mi közük nekik ehhez az egészhez??

Van a végén egy nyúlfarknyi előzetes a következő részhez, de rájöttem, hogy az ilyeneket nem kell elolvasni, mert még inkább kíváncsiak leszünk, és a fene megesz minket mire kijön a következő rész.


U.I: nem tudom, hogy mi van most velem, a héten ez a 4. könyv amit elolvasok, és még csak vasárnap 20:41
 van.. de azért kell hagyni valamit a nyaralásra is :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése