2012. május 31., csütörtök

Chloe Neill



A lányok olykor harapnak

Fülszöveg
Egyetemistaként az életem nem volt valami káprázatos, de legalább az enyém volt. Jól megvoltam, míg Chicago vámpírjai meg nem jelentek - engem pedig megtámadott egy renegát vámpír. De csak egy kortyot ihatott, mielőtt elijesztette egy másik vérszívó... Ő úgy döntött, megmenti az életemet, s élőhalottá változtatott.
Mint kiderült, a megmentőm a Cadogan-ház ura és parancsolója. Évszázados tapasztalata van a csábításban, s tettéért hálát vár cserébe - és a szolgálataimat...
Korábban a disszertációm felett görnyedtem, most pedig be kell illeszkednem egy elegáns udvarház életébe. Új képességeim, a kellemetlen napallergia a legkisebb gondom, hiszen valaki még mindig vadászik rám. A renegát, aki belém mart? Egy rivális ház vámpírja? Lehet, hogy a beavatásom egy kezdődő háború első csatája... egy háborúé, amely során vér fog folyni.

Pimasz, szeretnivaló hősnő, mulatságos mellékszereplők sora, parázslóan erotikus feszültség - lenyűgöző kombináció.



Véleményem+leírásom
Már régóta szemeztem ezzel a könyvvel, de mindig feltettem magamnak a kérdést, hogy szükségem van-e egy újabb vámpíros könyvre, egy újabb sorozatra. Mindig azt a választ adtam magamnak, hogy ha akció lesz akkor igen :)
Így hát, amikor a napokban 40%os Alexandrás akció volt lecsaptam rá! És milyen jól tettem!!!!
Nem az a szokványos "én vagyok az alfahív (upsz rossz műfaj) erős vámpírmacsó, ami majd megvédi a szende kis halandót"
Neem.. ha erre vágysz akkor ezt hagyd ki! Ugyanis a főszereplő csak kőkemény mint a pillecukor

Merit(hősnőnk) pár oldal után megvett magának kilóra :) Nagydumás, jófej, nem éppen félénk vámpírfióka aspiráns. Aki rögtön az első napján összetűzésbe kerül a nagyfőnökkel - Ethan.
Merit lakótársa Mallory is a szeretni való szereplők egyike :) mellesleg boszi, szóval plusz pont
Catcher Merit nagyapjának a munkatársa - ahogy leírta nekünk Chloe gondoltam uhh na ez az ember sem lesz a szívem csücske, de lááám tévedtem (aki olvasta Karen Chance Cassie Palmer sorozatát azoknak mondom, hogy szerintem olyan Pritkin-es)
Luc - amolyan mellékszereplő, testőrféleség/biztonsági főnök (volt) vagy mi - na ő a másik abszolút favorit pasi szereplőm.
Óh tudom miért nem Ethan vagy Morgan? nemtudom valahogy nem.. Morgan még bírtam a bárban(az elején..) lökött ürgének tartottam, de a pár oldallal később valahogy csalódtam benne. Bár reméltem egy kis csete-patét, de hát ... jó volt ez így
Ethan ott vált ellenszenvessé amikor csak úgy "odadobta" Merint-et Morgannek.

Amúgy tetszett a vámpírtársadalom felépítése, a házak, sok szereplő a szívem csücske lett(még ha nem is mind mellékszereplő) Egyesekben pozitívan, másokban negatívan csalódtam. Aki unszimpatikus volt a "megismerkedésünk" pillanatában azokat szerettem meg a legjobban, aki szimpi volt azok estek ki a legjobban a pixisből.

Összességében nem bántam meg, hogy megvettem, de lehet, hogyha nem lett volna akciós akkor kicsit később "tettem volna magamévá"



U.I.: micsoda szövegek voltak/vannak benne :) haláli :)



Ha eljön a péntek
 

Fülszöveg
Az ember azt gondolná, egy ilyen főcím hatására a szeles város derék polgárai fegyvert fognak ellenünk, vérszívó szörnyetegek ellen. Ehelyett azonban tíz hónap elteltével olyan hírnevünk van, ami eddig csak a hollywoodi elitnek járt ki - paparazzókkal hadakoznak, akik nem sokkal veszélytelenebbek, mint a keresztet és karót lóbáló vámpírvadászok. Ne értsenek félre. Az emberek többsége nincs elragadtatva attól, hogy élőhalottakkal kell élnie, de legalább nem veszi ostrom alá a várunkat... egyelőre.
Mindez azonban menten megváltozhat, ha tudomást szereznek a rave-ekről, a csoportos vérszívópartikról, amelyeken a vámpírok úgy terelik össze az embereket, mint a marhákat, hogy degeszre igyák magukat. Így hát a "mesterem" - a több évszázados, ám kitűnő formában lévő Ethan Sullivan - azt akarja, hogy térjek vissza saját előkelő családom kebelébe, és én legyek az összekötő az emberek és a vámpírok között... és ne engedjem, hogy a média tudomására jussanak életünk kellemetlenebb részletei. Valaki azonban nem akarja, hogy ember és vámpír békében éljen - valaki, akit ősi harag fűt.



Véleményem+leírásom
Az első kötet után szinte rögtön(másnap) belevetettem magam az újabb részbe. Olvasgattam molyon véleményeket, és órási lelkesedéssel kezdtem neki. De számomra valahogy nem volt az igazi. Az 1. rész sokkal jobban tetszett - lehet, hogy az "újdonság" miatt, báár nem hiszem.
Sokkal kevesebb poén volt benne, bár azért volt 1-2 ami még mindig mosolyt csal az arcomra, de az 1. ebben a tekintetben is magasabban áll. Az biztos, hogy a könyvsorozat és az én kapcsolatom bimbózik, és biztos, hogy ősszel (ha megjelenik) be fogom szeretni a következő 2 részt(ha mégsem, akkor a következő Alexandra akció keretében)
Mit is mondjak?!
Merit és Catcher karaktere még mindig az abszolút kedvenc, bár sokkal kevesebb szerep jutott Catch-nek, mint az előző részben.
Mallory-ról is édes kevés szó esett, pedig a Mal és Mer párbeszédek a kedvenceim :)
Ethan karaktere 1 lépéssel közelebb került a szívemhez, még ha még mindig egy jégszobor akkor is(jó hát khm.. nem a könyvtáras jelenetre gondoltam természetesen)
Morgan.. nem tudom tényleg.. vannak jó pillanatai, de nem az a "tipikus nedves lesz tőle a bugyim" típus.
Szeretnék több alakváltót, érdekel hogy Jeff micsoda.

2012. május 18., péntek

Chevy Stevens - Nincs menekvés

Eredeti cím: Still Missing
Oldalszám: 360
Megjelenés: 2012

Fülszöveg: 
"Ha valami rosszat csináltam, még mindig megbüntetett, de már régóta nem ütött meg, és néha azt kívántam, bár megtenné! Ha megütött, az olyan testi dolog volt, ami dacossá tett. De a lelki szarság? Azzal tényleg felülkerekedett, és ahogy múltak a hónapok, a szeretteim hangja egyre halkabb lett, az arcuk pedig elmosódott. Apránként, napról napra egyre zöldebb lett az ég."

Egy teljesen átlagos napon felbukkan egy teljesen átlagos, barátságos mosolyú vevő. A következő pillanatban azonban Annie, a fiatal ingatlanügynök már elkábítva és megkötözve fekszik egy furgon hátuljában. Amikor magához tér, távoli fakunyhóban találja magát. Fogva tartója megszabja neki, mit és hogyan csináljon, megerőszakolja, teherbe ejti, bántalmazza. Vajon sikerül Annie-nak megölnie rabtartóját és elmenekülnie? Véget érhet egyáltalán ez a rémálom?

Chevy Stevens briliáns thrillerében - akárcsak Emma Donoghue nagy sikerű "A Szoba" című regényében - az áldozat szemszögéből ismerhetjük meg egy beteg elme működését, az Annie által csak Pszichónak nevezett fogvatartó bizarr szokásait és a hátborzongató tettek mögött felsejlő indítékokat. És miközben Annie a terápiás üléseken élete legborzalmasabb évének feldolgozásával küzd, elképzelhetetlenül fájdalmas felismerésekkel is szembesülnie kell.



"Lenyűgözően megkomponált debütálás... az első oldaltól az utolsóig magával ragad."
Karin Slaughter, a Broken című New York Times bestseller szerzője

"Szívdobogtató első könyv. Stevens remekel a zseniális pszichopata és kitartó áldozata közti macska-egér harccal. Egyszerre ravasz és ellenállhatatlan, az év kihagyhatatlan thrillere."
Lisa Gardner, A kamra és a Nem bújhatsz el szerzője

"A Nincs menekvés nem csupán egy nő elrablásának lebilincselő történetéről, hanem a nehezen kivívott visszatéréséről is szól - önmagához, függetlenségéhez, egész életéhez. Szókimondó, heves, szórakoztató, fénypontokkal tarkított, sötét történet, egy feledhetetlen hősnő tolmácsolásában."
Gillian Flynn, a Sharp Objects és a Dark Places szerzője

"Bár komor és felzaklató, mégis olvasmányos és abszolút letehetetlen regény."
Kathy Reichs, a Csont és vér szerzője, a Dr. Csont tévésorozat producere

"Chevy Stevens első regénye magával ragadó, borzongató remekmű. Tele váratlan és nyaktörő fordulatokkal, akár a hullámvasút!"
Linda Castillo, a Könyörgés szerzője

"Chevy Stevens thrillerének olvasása közben még levegőt venni is elfelejtettem. Egyszerűen hihetetlen!"
Erica Spindler, a Testreszabott gyilkosságok szerzője

"Magával ragadó, rémisztő, mégis tele van női erővel. A Nincs menekvés a legelső oldaltól kezdve lebilincselő. Ingatlanügynökök ne olvassák, mert többet nem mernek majd egyedül maradni az ügyfeleikkel!"
Chelsea Cain, a Szívszaggató és A fúria szerzője





Véleményem+leírásom
Tegnap előtt este sokat gondolkoztam, hogy az új szerzeményeim közül melyikkel is kezdjem, és rendhagyó módon gondoltam, legyen thriller...
Viccből rányomtam molyon a 
 Random olvasatlan könyv a magánkönyvtáramból -ra, és ezt dobta ki a gép! Mondom ez biztos a sors keze!
Az én szimatom pedig ismételten nem hagyott cserben.
Rendhagyó módon magával ragadott a könyv. Az első betűtől az utolsóig végigizgultam. Reggel a buszon, a buszmegállóban, hazafelé a buszon, és este is ezt olvastam. A dokira várva az orvosi rendelőben (amikor az öregeknek nem volt szómenésük) ha nem ezt olvastam, akkor viszont rá gondoltam. Vajon mi történhetett Annie-vel. Miért történt ez vele.
Nagyon tetszett, hogy olyan volt, mintha mi lennénk a pszichológus, és nekünk mesélné el a történetet. Tökéletes visszatekintés. Elmeséli rémisztő pontossággal az elrablás körülményeit, azt hogy meddig kellet a férfi kénye-kedve szerint élnie, mozognia...
Az érzések nagyon átjöttek, mintha velem történtek volna meg ezek a dolgok. Átéreztem a fájdalmát, a szeretetét, egyszerűen mindent!!
Ami minden egyszer kiakasztott, az az volt, amikor az anyja Panka macinak szólította a 32 éves lányát.... mondom naneeee
 
A történetről a röviden, tehát ha nem akarod tudni, hogy mi történik (nagy vonalakban) a könyvben, akkor ezt ne olvasd el!!
Annie ingatlan ügynök, egy nap egy férfi téved arra, aki elrabolja, 1 éven keresztül terrorizálja, megerőszakolja, beosztja hogy mikor mit csinálhat, mikor mehet wc-re, mikor van fürdés, mit húzzon fel stb
Egy nap terhes lesz.. később megszüli a gyereket, egyedül.. amikor a pici beteg lesz, és sokat sír a férfi elviszi - a nő cserébe beleállít egy baltát a fejébe. Elmegy a rendőrségre, pszichológushoz jár. Elkezd összemelegedni a nyomozást vezető férfival. Az anyja egy álszent dög, egyik kezével ad, másikkal elvesz. Végén kiderül, hogy a férfinak aki elrabolta lehetett tettes társa. Hogy ki? azt nem mondom el.

Most már olvashatod
Annyira édes volt a kutyuli, amikor Annie visszatért és utána védelmezte. (nekem is golden retrieverem van, szóval sok sok plusz pont érte, bár nem volt rá szüksége a könyvnek)

Az elején öntudatlanul is összehasonlítottam a másik thrillerrel, a Tébollyal. De azért különbözik a 2 könyv. Ott bedilizteti a pasi a nőt, itt lelki és testi terror is van. Lássuk be, hogy a lelki jobban fáj mint a testi. A testi legjobb esetben elmúlik, még ha egy idő után, akkor is.. a lelkit soha nem heveri ki az ember. Mindig megmarad benne valami.
Annie-ben is és természetesen bennem is felmerült a kérdés, hogy miért? miért pont őt?
és egyszer csak megtudtuk. Nekem tátva maradt a szám. Még most is sokkban vagyok. Hogy ki és miért tette tönkre a nő életét. Egyszerűen felfoghatatlan!!!

Hogy kiknek ajánlom? Akik szeretik a thrillert, és stabil, erős lelkiállapotuk van.

Összegészében, szívesen mondanám (és mondom is) hogy tetszett ez a könyv, de közben rosszul érzem magam, mert igaz, hogy fiktív személyekről szól, de mégiscsak egy ember szenvedéséről szól, -mégha egy pirinyó jó dolog is van benne- és most kicsit rossz embernek érzem magam!  

2012. május 16., szerda

Gyilkos tánc


Fülszöveg
Elérkezett az idő. Anita Blake-nek választania kell - egy vámpír és egy vérfarkas között. Anita Blake, profi halottkeltő és vámpírvadász. De ez alkalommal rá vadásznak. Valaki 500.000 dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére, így bujkálnia kell, és az sem árt, ha közben kideríti, ki haragszik rá ennyire. Vajon ember vagy szörnyeteg akarja őt eltenni láb alól? Hogy ne legyen túl egyszerű a dolga, Anitának nemcsak a saját életét kell megmentenie. Richard élete is veszélybe kerül, akárcsak pozíciója a falkában, mivel nem hajlandó ölni saját vérfarkasaiért. Anita viszont öl helyette is. Jean-Claude pedig, a város vámpírmestere csak a megfelelő alkalomra vár, hogy belebújhasson Anita elméjébe, a szívébe... és talán az ágyába is.





Véleményem+leírásom
Nos, ez sem tartott olyan sokáig. Ez a sorozat egyre jobb lesz (bááár hallottam rémhíreket, meglátjuk, hogy bírja majd a gyomrom meg az idegrendszerem) Akkor fogalmazzunk másként, eddig még egyre jobb ez a sorozat. Csapjunk a lecsóba: Anitát meg akarják ölni - itt az a kérdés, hogy mikor nem - de hogy ki akarja holtan látni az kérdéses. Én majdnem mindenkire gondolok csak arra az illetőre nem, mert olyan kis mellékszerepet játszik, mármint nagy szerepe van a történésekben, csak kevés párbeszédben szerepel.
Rainát még mindig nem bírom, bár ezzel már nem kell foglalkoznom, Gabriel kicsit ijesztő, még nekem is...
Jean Claude vs Richard.. hmm nehéz kérdés.. bár nekem annyira nem okoz gondot, bár sajnos nem sajnos nem vagyok Anita helyében, hogy választanom kellene. Richard "nyavalygása" féltékenykedése engem az őrületbe kergetne.. A legjobb lett volna, ha Anita egyiküket sem választja, de abban mi lett volna a jó?! Bár én ennek a választásnak jobban örültem.
őhm, hát voltak benne érdekes fordulatok.. Meglepések? nem mondanám
Cassandra karaktere szimpatikus volt, Jason is egyre szimpibb

megvan a folytatás, de most kicsit másfajta olvasmányra vágyom, így az Égő áldozatokat későbbre halasztom

2012. május 9., szerda

Ígéretesnek hangzik (2)


Nalini Sing: Angyalkard

(ez már volt az előző részben is, de most jelent meg nemrég)


A folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne. 
A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírral; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz. A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül… 



George R. R. Martin: Sárkányok tánca   (május 31)
Közeleg a tél. A hideg szelek feltámadtak a sokat szenvedett Hét Királyságban, ahol az Öt Király háborúja után a túlélőknek most az éhínséggel kell szembenézniük. Az emberek birodalmát védelmező Fal ifjú parancsnoka, Havas Jon a Mások elleni reménytelen küzdelemre próbálja felkészíteni a szétzüllött Éjjeli Őrséget, ám rá kell döbbennie, hogy ellenségei jóval közelebb vannak hozzá, mint gondolná. Stannis Baratheon Észak uralmáért vív elkeseredett harcot a Boltonokkal, miközben Királyvárban a Lannister-ház próbálja megerősíteni Tommen, a gyermekkirály törékeny uralmát a kivérzett Hét Királyság fölött. A Keskeny-tenger másik oldalán Tyrion Lannister, a megvetett és üldözött rokongyilkos sárkányvadászatra indul, ám útja veszélyekkel és váratlan kitérőkkel teli. A világ eközben az ősi városra, Meereenre figyel, ahol Viharbanszületett Daeneryst, Westeros jog szerinti uralkodóját minden oldalról szorongatják ellenségei. Hogy arathat diadalt a Sárkányok Anyja, ha három gyermekére sem számíthat? A végkifejlet csak tűz és vér lehet, ám ki éli túl a sárkányok táncát?


Lisa Price: Testbérlők        (júni 6)


A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. S ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma. Végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni.

Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.




Neil Gaiman: Amerikai istenek   (júni 6)
  Mike Ainsel három évet töltött börtönben, közben mindvégig csak azt a pillanatot várta, amikor végre hazatérhet szeretett feleségéhez, hogy együtt új életet kezdjenek. De mielőtt találkozhatnának, szabadulása előtt néhány nappal a felesége autóbaleset áldozata lesz. Mike élete romokban hever, és ekkor a sors egy különös idegennel hozza össze, aki Szerda néven mutatkozik be, és furcsa módon sokkal többet tud róla, mint ő saját magáról. Szerda munkát ajánl neki, és miközben az események egyre váratlanabb fordulatokat vesznek, Mike kénytelen lesz megtanulni, hogy a múlt sohasem hal meg igazából. Mindenkinek, még az ő szeretett Laurájának is voltak titkai, és az álmok, mesék, legendák sokkal valóságosabbak, mint azt korábban gondolta volna. Mike számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet nyugodt felszíne alatt különös vihar tombol. Egy háború, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke. Egy háború, amelynek Mike Ainsel hirtelen a kellős közepén találja magát.

A Hugo-, Nebula-, Bram Stoker és Locus-díjas, világszerte elsöprő sikerű regényt most a könyv megjelenésének tizedik évfordulójára kibővített változatban vehetik kezükbe a magyar olvasók. 


Laurell K. Hamilton: Végzetes flört  (júni 7)
  Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból.

Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól. 





Diana Gabaldon: Outlander 2 (júni 7-14)


Alex Flinn: Csók, pont jókor (júni 7-14)
  Taliát egy átok sújtja… Jack megtöri az átkot. Mondták nekem, hogy óvakodjak attól az átkozott orsótól, de ez annyira elbűvölő volt, annyira hipnotikus… Aznap csak egy kis kalandra vágytam, ezért léptem meg a turistacsoporttól. De találni egy kómában lévő várost, benne egy állati dögösen kinéző, alvó kiscsajjal, na ez nem éppen az volt, amire számítottam. Ugyanott ébredtem, de egy egészen más időben – egy vadidegen csókja ébresztett fel. Én nem azért csókoltam meg, hogy segítsek rajta. Néha csak úgy csókolózik az ember. Nem tudtam, hogy aztán ez fog történni. Most aztán alaposan benne vagyok a pácban, mivel az apám, a király engem okol, hogy romlásba döntöttem az országunkat. Nincs más választásom, mint elszökni innen, méghozzá ezzel a közemberrel! Most aztán jól megszívtam: itt van a nyakamon ez a gügye királykisasszony, plusz a bőröndje, tele az ékszereivel… Az egyetlen jó hír: a szüleim totál ki lesznek kattanva! Képzeld el, hogy párkapcsolati gondjaid vannak. Aztán zárd az ajkad egy kábultan szunyókáló egyénéhez, akiről aztán kiderül, hogy idestova 316 éves az illető. Vajon egy csók átsegíthet mindenen – akár az időn is? „Bájos” – írja az ALA Booklist. „Flinn népszerű regénye, a Beastly rajongói igazán élvezni fogják ezt a darabokra tört tündérmesét is.”- VOYA. 

2012. május 5., szombat

Erin Morgenstern


Fülszöveg
Az éjszakai cirkuszban nincs porondmester, aki hangszóróján keresztül bejelentené a következő számot, sem bohóc, aki gúnyt űzne a közönségből. Ezekben a fekete-fehér sátrakban páratlan élmény vár rád: az öt érzék ünnepe!
Ám a varázslat és szemfényvesztés hátterében ádáz küzdelem zajlik: a két fiatal mágust, Celiát és Marcót kisgyermekkoruktól fogva azért tanították, hogy mágikus erejük segítségével győzelmet arassanak a másik felett. Amikor Celia rájön, hogy Marco az ellenfele, együtt lenyűgöző varázslatba kezdenek.
Erejüket ettől kezdve csak arra használhatják, hogy örömet szerezzenek vele a másiknak, és az új játék közben észrevétlenül egymásba szeretnek. Mély és varázslatos érzéseiktől hunyorogni kezdenek a lámpák, és a helyiséget elönti a forróság. Sokáig nem is sejtik, hogy olyan játszmába kényszerítették őket, amelynek a végén csak egyikük maradhat életben.
Mikor a mestereik megelégelik, hogy kicsúszott kezükből az irányítás, közbelépnek. Celiáék rádöbbennek, hogy nem kerülhetik el a játszma végkifejletét. Csak egyetlen megoldás marad számukra, de ahhoz minden tehetségükre szükségük lesz...

Véleményem+leírásom
A cirkusz váratlanul érkezik
Jövetelét nem hirdeti semmi
Egyszerűen csak itt van, holott tegnap még nyoma sem volt
Ez a világ egyszerre ragyogó és s ötét, nem akarsz majd kilépni belőle

És mennyire igaz ez az utolsó sor.. annyira sajnálom, hogy véget ért ez a 400 oldalnyi más világ.

Már értem, hogy miért a fekete-szürke-fehér+piros színek azok amik a borító színvilágát alkotják.
A csillagokat is csak dísznek hittem, de mindennek megvan a maga kis jelentése. Ami kifejezetten tetszett, az a lapok fekete kerete, és a piros könyvjelző. Amit hiányoltam az az, hogy a belső borítón lévő óra nem hasonlít a cirkusz órájára. Bár elég érdekes lett volna kidolgozni.

Olyan részletességgel írja le a cirkusz világát, a színeket, a sátrakat, a benyomásokat, hogy az más könyvnél megterhelné az embert, és arra buzdítaná hogy ugorjon át pár oldalnyi szöveget, de itt egy csöppet sincs az ember terhére, sőt.. még jobban belesüpped a cirkusz világába, olyannyira, hogy szinte úgy érzi, hogy ő is ott van, és mindennek a részese.

Sem Celia se Marco karaktere nem tudta belopni magát a szívembe.. ne kérdezzétek miért, szimpatikusak voltak, de mégsem ők voltak a kedvenceim.
Viszont, akik szerintem mindenki szívébe belopták magukat a Murray ikrek: Pixi és Dixi
Annyira aranyosak, és rejtélyesek, és fiatalok, mégis mintha sokkal bölcsebbek lennének az idősebbeknél is.
Bailey karaktere is meglepő módon a szívemhez nőtt.
Mr A.H. aki hááát nem is tudom negatív? végül is nem.. inkább semleges karakternek mondanám - ő iránta sajnálatot éreztem.

Történetről röviden:
Az egész történek egy életre halálra szóló párbaj köré fonódik. Egy nő és egy férfi, akik mit sem tudnak egymás kilétéről, mégis egymásba szeretnek, és a cirkusz kerítésein belül sátrakat hoznak létre egymásnak mintha azok szerelmes levelek lennének. A kiképzésük nehéz és hosszadalmas, és ez a párbaj mégtöbb próbát állít elébük.
A vége sem szokványos, bár többé kevésbé lezárt, és boldog.
(ez tényleg rövid volt)

Végre egy könyv ami nem folytatásos, és ha jól tudom ebből is készül film?!

2012. május 4., péntek

INFÓK

VP Manó írta ki facebookra:

Összegyűjtöttem pár kérdést, amelyek időnként felütik a fejüket.
Most itt ebben a posztban szeretnék válaszolni rájuk, hogy mindenki lássa :)

Mikor jelenik meg...
... a Summoning 3. része: ősszel
... a Silence: ősszel
... a Torment: Könyvhétre szeretnénk kiadni
... a Secret Circle: a tárgyalásokat megkezdtük
... Rick Riordan másik sorozata: a tárgyalásokat megkezdtük
... a Soulless folytatása: a tárgyalásokat megkezdtük
... Stray folytatása: a második rész (Rogue) várhatóan még az idén. Aztán a többi jövőre és 2014-ben.
... az L.A. Candy második része: ősszel
... a Szívzűrök sorozat következő része: erről még nem tudok semmilyen információt adni
... a Csók, pont jókor: Könyvhét
... új Scott Westerfeld könyv: erről még nem tudok semmilyen információt adni
... az Outlander folytatása: reményeink szerint Könyvhétre
... a Smaragdzöld (Rubinvörös 3. rész): ősszel

Többen jeleztétek, hogy nem találjátok sehol a Felszáll a köd című könyvünket. Ennek oka, hogy mind egy szálig elfogyott. :D
Az utánnyomást már intézzük :)
2-3 héten belül kapható lesz újra.

Könyvheti megjelenési lista hamarosan. Amint véglegessé válik kiteszem.