2012. augusztus 29., szerda

Robin Kaye - Romeó, Romeó


Eredeti cím: Romeo, Romeo
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 328

Fülszöveg
Rosalie Ronaldi minden, csak nem konyhatündér...

Dominick Romeo azonban imád főzni, takarítani, elképesztően gazdag és jóképű.
Dominick Romeo Donald Trump brooklyni megfelelője, csak éppen rendes frizurája van, szuperül néz ki, és elképesztően gazdag. Egy este munkaruhában beugrik egy vontatókocsiba és hazafelé igyekszik, amikor meglátja a defektes kocsija mellett toporgó, spanyolul szitkozódó Rosalie-t. Felajánlja neki, hogy hazaviszi, és másnap megjavítja az autót. A lánynak fogalma sincs, hogy egy milliomossal beszélt meg randevút másnap estére, és Nick örül, hogy valaki végre önmagáért, nem pedig a pénzéért kedveli.
Rosalie tanácsadóként segít a csőd szélére sodródott vállalkozásokon, és az egyik új ügyfele pont egy olyan autókereskedés, melyre Nick is szemet vetett. A férfinak mielőbb színt kell vallania, nehogy a lány rájöjjön a titkára, de sehogy sem bírja rászánni magát.
Sok vicces fordulat után végre mindketten rájönnek, hogy az ég is egymásnak teremtette őket.

Véleményem+leírásom
Ismét egy csöpögős, romantikus könyv, amit....IMÁDTAM.
Ajjaj.. valami bibi van a buksimban.. kezdek ezekre a könyvekre bukni. Kéne már egy pasi...
Na lényegre térve:
Ez a pasi főz, mos, takarít, kutyát sétáltat, kutyagumit szed. A nagy macsó Romeo...
Rosalie hát esküszöm, hogy valakire hasonlított.. egy nőre aki egy másik könyvben szerepelt, de ha agyon vertek sem jut az eszembe... De szimpi volt.
Nála Nick gondoskodása engem megfojtott, de meglepő volt. Tudom.. ilyen pasik nincsenek.. vagy melegek. 

Történetről (Spoiler veszély)
Rose épp hazafelé tart amikor meg kellett állnia egy lapos kerék miatt. Még jó hogy épp arra jár Nick, aki megmenti, flörtöltek később randiznak, és elkezd izzani a levegő. Persze egyik sem akar esküvőt, addig lesznek együtt míg jól érzik magukat.. ám már eltelt 3 hónap. Persze a lány nem tudja, hogy ki Nick(az elején). Majd robban a bomba, útjaik különválnak, persze mindkettő depis és azt várja, hogy a másik hívja fel. Aztán a férfi megmenti a lány életét, majd szembe kell néznie a legrosszabbal. A lány szüleivel XD
Utána amint túlélték ezt a találkozást boldogan élnek, míg meg nem haltak.

Hát dióhéjban ennyi.
Ajánlom azoknak akik szeretik a romantikus csöpögős könyveket, akik hisznek a szerelemben, abban, hogy a legváratlanabb pillanatokban bukkanhat fel.


2012. augusztus 23., csütörtök

Feloldozás


Eredeti cím: Mine to Possess
Oldalszám: 400
Megjelenés: 2012

Fülszöveg
Clay Bennett falka nélkül, emberek között nőtt fel. Megpróbálta elfojtani leopárd énjét, de az felszínre tört és embert ölt. A vérengzés után a fiú elvesztette egyetlen barátját, Talint is. A DarkRiver falkaotthont és hivatást adott neki, de a lelkének fájdalmát, a bűnhődését nem tudta enyhíteni.
Talin McKade túlélte rettegéssel és szenvedéssel teli gyermekkorát. Régi rémálmaihoz azonban újabbak adódnak, amikor az utcagyerekek, akiket pártfogol, sorra tűnnek el. Talin szívének legfájóbb sebeit is hajlandó felszakítani, hogy megmentse őket: bár retteg a találkozástól, segítséget kér a legerősebb férfitól, akit valaha ismert.
Clay segít Talinnak, de közben szembe kell nézniük a közös múltjuk gyötrő titkaival is. Ha nem tetszik, mindketten elveszítik az egyetlen dolgot, ami eddig életben tartotta őket. 

Véleményem+leírásom
Emeljünk oltárt az Egmont kiadónak amiért előre hozták eme kötet megjelenését. De most komolyan... Naliniből sosem elég. Most megint várhatunk jó pár hónapot a következő adagra, Bár ahogy már megszokhattuk tőlük hoznak nekünk más olvasni valót.
Psy sorozat 4. része sem marad le a többi után. Hozta a megszokott akciót, fordulatokat, meglepetéseket. Minden megvolt benne ami kell egy jó könyvhöz. Amikor éppen nem olvastam azon agyaltam, hogy na.. vajon mi lesz velük. Komolyan, mintha az ember egy sorozatot nézne, és nem tudja kivárni a következő részt. Amúgy én tényleg úgy élem meg mint egy filmet. Saját kis filmet forgatok a fejemben, a megfelelő szereplő gárdával karöltve. Imádom ezt.
A könyvben újra találkozhattunk az előző kötetek szereplőivel, az összessel.
Talin karaktere annyira nem ragadott meg. Számomra felejthető. Ellenben Clay.. akármikor elfogadnám ezt a doromboló nagy cicát :)
Tegye fel a kezét aki nem... na ugye.. nem látom egy kezet sem.
Persze itt van Dorian, aki szintén egy imádni való pofa, és már tűkön ülve várom a könyvét. Ami a következőő leeeeesz :)
óh je. És már ismerjük a leendő párját. Mondjuk én már kitaláltam. :)

Történetről röviden (talán spoileresen - de szerintem nem olyan)
Talin és Clay régen barátok voltak, ám egy hiba miatt elváltak útjaik. Most a lánynak segítségre van szüksége és ahhoz az emberhez fordul, akiben leginkább megbízik. Nehéz újra megbízniuk egymásban, de nem adják fel. A gyerekrablások-gyilkosságok a legfontosabbak, ám mivel ez részben romantikus könyv is, természetesen az egymásra találás is fontos szerepet játszik.
Ám van még egy dolog ami beárnyékolja felhőtlen boldogságukat, de olyan könnyen megoldódik ez a nehéz helyzet, hogy szinte észre sem vették.

Huh de titokzatos voltam.

 Apropó.. ez miért horror? most néztem az Alexandra honlapján, hogy Horror besorolásban van. Az Angyali vadász első részében több volt a horror, mint ebben..


2012. augusztus 18., szombat

J. R. R. Tolkien - Hobbit


Fülszöveg
"Smaug kétségkívül mélyen aludni látszott, jóformán halottnak és sötétnek rémlett, egy-egy láthatatlan gőzpamatnál több a hortyogására sem utalt, amikor Bilbó ismét bekukucskált az ajtónyíláson. Már éppen lelépett volna a padlóra, amikor megpillantotta a Smaug petyhüdt bal szemhéja alól feléje lövellő vékony, átható fénysugarat. Csak színlelte az alvást! Az alagút bejáratát figyelte!..."

Amikor gondtalan, minden becsvágy nélküli életéből, meghitt kis zsáklaki hobbitüregéből Gandalf, a mágus és egy csapat törp elragadja, Zsákos Bilbó egy kaland kellős közepébe csöppen: "betörési szakértőként" kell közreműködnie a kincs visszaszerzésében, amitől Smaug, a Rettenetes, egy igen nagy és veszedelmes sárkány fosztotta meg hajdanában a Hegymély Királyát. Noha nem szívesen vállalkozik erre a kellemetlen feladatra, Bilbó maga is lépten-nyomon meglepődik tulajdon ügyességén és leleményességén!

J. R. R. Tolkien a gyermekeinek írta ezt a meseregényt, de amikor 1937-ben megjelent, azonnal óriási sikert aratott. Később megszületett monumentális folytatása is, és azóta "a világ két részre oszlik: azokra, akik már olvasták A HOBBIT-ot és A GYŰRŰK URÁ-t, és azokra, akik eztán fogják elolvasni őket." (Sunday Times)

Véleményem+leírásom
Aki olvasta és/vagy látta a Gyűrű urát, és ezt még nem olvasta, az gyorsan pótolja. Hiszen 1. közeledik a film (decemberben) és mert kalandos kis történet. Persze a Gyűrűk ura zenéje szinte kötelező olvasás közben, ez még nagyobb löketet ad. A történet és a Gyűrűk ura előtt játszódik. Bilbó még fiatal és nem igazán ismerik egymást Gandalffal. A mágus belerángatja Bilbót élete legnagyobb és egyetlen kalandjába. Erről szól ez a kis történet. A történetben nincsenek unalmas részek, hiszen egymás utána keverednek kalandba hőseik. A törpöket nagyon megkedveltem, bár Thorin nem lett a szívem csücske, mégis sajnáltam.
Bilbó hatalmas karakterfejlődésen esett át a történet folyamán. Továbbá meglátjuk, hogy a kapzsiság mennyire befolyásolja az életünket.
A Sasok.. :) remélem több szerepet kapnak a Hobbitból készült filmben, mint a Gyűrűk ura film adaptációjában.
Kíváncsi vagyok a filmre, épp most nézem az adatlapját, hogy a filmben lesz Legolas, Galadriel, Frodo, Tauriel, Saruman... ezek nincsenek is benne a könyvben.... majd meglássuk...
Mindenesetre csak ajánlani tudom, és egyetértek a Sunday Times-al.. 2 tábor van: aki már olvasta, és aki majd fogja olvasni a Hobbitot és a Gyűrűk urát

2012. augusztus 12., vasárnap

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

Eredeti cím: Time traveler's wife
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 564

Fülszöveg
A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Henry genetikai hibával született: időnként kizuhan a saját korából és eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát. Nem tudhatja, mikor történik meg újra, s hol találja magát legközelebb. Egyetlen biztos pontja Clare, akihez mindig visszatér. Szeretik egymást, és megpróbálnak normális családi életet élni, de nem tudják, gyermekük örökli-e a betegséget, és mikor jön a halál. Csak azt tudják, hogyan jön: mindketten látták a férfit lőtt sebbel meghalni. Igaz, akit bárhová sodorhat az idő, az sosem hal meg teljesen.

"Elbűvölő és lebilincselő mese a sors játékáról és a szerelembe vetett hitről. Mindarról, ami két embert összeköt." - The Publisher
"Az időutazó felesége a szerelem győzelmét ünnepli az idő felett."  - Chicago Tribune

Véleményem+leírásom
Először a filmet láttam, és csak a véletlen folytán találtam rá a könyvre. A film nem nagyon fogott meg. Ezért gondolkoztam, hogy megvegyem e a könyvet. Végül nem vettem, meg, barátnőktől kaptam ajándékba. Sokáig porosodott a polcon. Amikor nálam sokáig porosodnak azok általában utána beszippantanak. Itt a hangsúly az ÁLTALÁBAN-on van. Ez a könyv nem váltotta ki belőlem azt amit az Outlander (azért ezt a példát hoztam fel mert az is sokáig álldogált olvasatlanul és 2-3 nap alatt elolvastam).
Mikor elkezdtem olvasni az Időutazó feleségét újra megnéztem a film, sokkal jobban tetszett, mint először. A könyvben engem picit zavart a sok dátum, meg hogy Henry és Clare hány évesek, de szükséges volt ahhoz hogy megértem a történéseket. Az elején próbálkoztam vele, hogy kihagyom, de hát.. nem lehetett. Ami engem meglepett, hogy a film eléggé könyvhű volt, kivéve 1-2 ember kinézetét, de bocsánatos bűn.
Nem éppen az általam olvasott művekhez tartozik, de kell a változatosság. Ami még a változatosság illeti, ez egy egyrészes könyv :)

2012. augusztus 8., szerda

Kérdezz - felelek

Játékszabályok: 
– Mindenkinek 11 dolgot kell mondania magáról 
– A jelölő mindegyik kérdésére válaszolni kell 
– 11 kérdést kell feltenni a jelölteknek 
– 11 embert meg kell jelölni és linkelni

11 dolog rólam
1. imádom a csokit, fagyit és a sütit annak ellenére, hogy nem sokszor eszem, és nem is ehetek belőlük sokat

2. szeretek nyerni, amivel szerintem sok ember így van

3. szeretek érvelni, meggyőzni másokat arról, hogy az ég zöld és nem kék

4. imádok kötekedni/kötözködni - nem úgy hogy odamegyek az utcán valakihez és belekötök, hanem olyan kis aranyosan. Most éppen konkrét példát nem tudok felhozni, de majd kiegészítem magam...
Szeretek beszólogatni ilyen kis hülyeségeket.

5. csillagjegyem a nyilas, és tökéletesen megfelelek a leírásnak. Talán azzal a kivétellel, hogy én a tartós kapcsolatok híve vagyok, és nem akarom lerázni a másikat pár hónap után.

6. szeretnék férjhez menni, majd..... valamikor. Nem az elkötelezettség miatt. Nem a papír miatt. Hanem mert szeretném megszervezni a saját esküvőmet, szeretnék felhúzni egy gyönyörű menyasszonyi ruhát, szeretnék gyönyörű frizurát és sminket. Egyszóval hogy rólam és csakis rólam (meg a leendő férjuramról) szóljon az a nap. Gyerek? kérdezd meg 5 év múlva. Most úgy vagyok vele, hogy aranyosak meg minden.. amikor alszanak, meg az anyjuk karjában, csak nekem ne nagyon kelljen hozzájuk érnem. De ha megérek az anyaságra, akkor szeretnék egy fiút és egy lányt (a legjobb ha ikrek lesznek, így egyszerre le van a szülési procedúra)

7. éppen a sokadik leghosszabb ideje tartó rock-korszakom élem. Persze ez nem azt jelenti, hogy non-stop rock zene szól nálam. Bár azért legtöbbet mégiscsak Breaking Benjain, Nickelback, Bon Jovi és Apocalyptica 1-2 száma megy. De szeretem Flo-Rida-t is és Bruno Mars-t is csakhogy 1-2 nem rock-énekest is mondjak.


8. láttátok a Boltkóros naplója című filmet? igen? na akkor képzeljetek el engem úgy mint azt a csajt. Becca-t (jéé most esett le, hogy ez a moly nevem is.. natessék.. a tudatalatti) csak én nem shopaholic vagyok hanem bookaholic. Ő nem tud úgy bemenni egy üzletbe hogy ne venne valamilyen ruhát. Én is így vagyok a könyvesboltokkal. Ha bemegyek akkor legtöbbször muszáj vennem is valamit. Ennek következtében csak gyűlnek és gyűlnek a várólistás könyveim

9. Margit Sandemo volt az aki elindította bennem ezt az olvasási lázat a Jéghegyek népe sorozatával. Még mindig ezt tartom a legtartalmasabb, legizgalmasabb, leg..leg..leg...legjobb könyvsorozatnak a világon.

10. egyáltalán nem vagyok buliba járós. Nem vagyok semmi jónak az elrontója, gondolok itt az ivásra meg a dohányzásra. Én is voltam már részeg 1-2 alkalommal - de nem annyira, hogy utána ki is hánytam volna. Szerintem ez megalázó (különben meg kárba vész a pia). Dohányozni is dohányoztam már, és fogok is szerintem, de kb havi 1-2 szál. Nem tüdőrákban fogok meghalni, bár aztán kitudja.. az is abban hal meg aki a büdös életben nem szívott el egy szálat sem.

11. Nagy álmom, hogy ha nyerek a lottón, akkor szeretnék nyitni egy ilyen kis kávézós-teázós-sütizős-beszélgetős-zenélős-könyvtáras-könyvesboltos kis helyet a Pécsett a Király utcában.



Kérdések és válaszok
1. Melyik könyvet olvastad életedben először?

hát ez egy nagyon jó kérdés... arra emlékszem, hogy általánosban kellett olvasni pl a Vuk-ot meg az Egri csillagokat, meg hogy középsuli előtt olvastam Hoffman: Az arany virágcserép c könyvét, és Longos: Daphnis és Chloe-ját. Később Margit Sandemo: Jéghegyek népe szerelmese lettem. Azóta vagyok könyvmoly.

2. Olvastál már el könyvet csak azért, mert láttad filmben és nagyon tetszett? Ha igen melyik volt? óha.. Interjú a vámpírral. Egyik kedvenc filmem. Bár a könyvet nem teljes egészében olvastam el, kb 30-50 oldal van vissza a végéből.
Aztán ott a Villámtolvaj. Megláttam a film előzetesét a tv-ben, na mondom gyors elolvasok. Tetszett, majd megnéztem a filmet, és végig-szitkozódtam az egészet, hogy mennyire megváltoztatták.
Narnia -  Előbb láttam a filmeket, és utána olvastam el a könyveket. Itt már nem voltak akkora "másságok"
Trónok harca - meglepett. Előbb láttam a sorozat 1. évadát, na mondom akkor olvassuk el. Ugyan az a könyv és a film. Persze a 2. évadnál már nem éppen így van.

3. Melyik a jobb? A könyv amiből a film készült, vagy a film ami a könyvből készült? Attól függ, hogy ki a rendező, van e beleszólása a könyv írójának, és ha van akkor azt mennyire veszik figyelembe.
Filmből készült könyvet még nem olvastam.

4. Ha csak egy könyvet (nem sorozatot) választhatnál amit magaddal vihetsz egy lakatlan szigetre melyik lenne az? 
Van nekem egyáltalán olyan könyvem ami nem sorozat???? talán 1-2 darab, de... most így hirtelen nem jut eszembe olyan ami 1 részes és már olvastam is...
Jó legyen.. Margit Sandemo: Az elfeledett királynő
(Az ér ha a Narnia mind a 7 része 1 könyvben van meg???)

5. Követed az Olimpiai eseményeket vagy csak néha néha belefutsz egy – két hírbe? Annyira vagyok képben, hogy fél füllel hallom amikor angol-tanfolyam előtt folyik az eszmecsere a csoporttársak között, hogy mi volt előző nap, mi lesz aznap, mi van még vissza, esetleg milyen érmet kaptunk.

6. Melyik az az író aki nagy hatással volt az életedre? Egyértelmű, hogy a már sokat emlegetett Margit Sandemo.

7. Ha lehetőséget kapnál arra, hogy egy általad választott íróval közösen megírjatok egy könyvet, ki lenne az? Milyen műfaj lenne? Mi lenne a témája? az biztos, hogy valamilyen paranormális romantikus könyv(sorozat) lenne. Minden lenne benne ami csak kell. Egy kis történelem, egy kis saját világ, egy szerelmi sokszög (XD), átok... az, hogy mondjuk milyen lény(ek)ről szólna? azt nem tudom. Hogy kivel írnám? hát pff nem tudom. Nagyon szeretem Sandemo-t, Ward-ot, Kenyon-t, G. R. R. Martin-t...

8. Melyik az a történet (ha van ilyen) amelyiknek nem vagy elégedett a végével és szívesen átírnád? (Indokold!) Hát eddig leginkább sorozatot olvastam, annak meg szinte sosincs vége. Ha van is elvarratlan szál, akkor a következő részben elvarrják, vagy legalább is közelebb jutnak a megoldáshoz.

9. Kedvenc magyar íród? (Remélem mindenkinek van) Spirit Bliss, Benina, B.M. Grapes megjelent könyveit olvastam, és tetszettek/nek
Spirit Bliss vs Benina harc dúl bennem, de most legyen Spirit Bliss :) hajrá Pécs :)

10. Hiszem abban, hogy egy könyv megváltoztathatja egy ember életét? (Indokold!) Abszolút. Megtanít hinni más dolgokban. Máshogy látja az életet. Most már a könyvekben sem mindenki tökéletes testű-kinézetű főhősnő található. Vannak minden fajta témájú könyvek, más szemléletmódot is mutathatnak.
Visszatérve a hitre. lehet, hogy most hülyének fogtok nézni, de én hiszek a természet felettiben. Legfőképpen a szellemekben. Felmerül bennem mindig a kérdés, hogy ha nem léteznének ezek a dolgok akkor vajon hogy az istenben találták ki a sárkányokat/vámpírokat/alakváltókat stb stb.. Én úgy gondolom, hogy mélyen ebben a világban is létezik a természet feletti. Abban is hiszek, hogy van valami vagy valaki aki mozgatja a szálakat, minden ember sorsa meg van írva. (lehet, hogy egy kicsit elkalandoztam?)

11. Mit szeretsz a legjobban az olvasásban?
Azt, hogy akármilyen gondom van, elvonja róla a figyelmem, megnyugtat. Egy másik világba kalauzol el, szerelmet és kalandot ad. Amikor olvasok egy másik világban vagyok. Mintha ott lennék a szereplőkkel, vagy éppen filmet néznék. Sokszor megtörténik velem, hogy beugranak képkockák, vagy benyomások és elkezdek azon agyalni, hogy vajon isten ez melyik filmben volt, mert most úgy megnézném még egyszer, és a végén rá kell jönnöm, hogy jéé ez könyvben volt.



Az én 11 kérdésem
1. Melyik a kedvenc könyved/könyvsorozatod?
2. Volt olyan könyv(sorozat) amit többször elolvastál? Mi volt az? Hányszor olvastad?
3. Melyik műfaj áll hozzád a legközelebb? Miért? Melyik a műfajban a kedvenc könyved?
4. Mi alapján vásárlod a könyvet? Mi a döntő szempont?
5. Milyen zenét szoktál hallgatni olvasás közben? Szoktál egyáltalán zenét hallgatni közben?
6. Melyik az a könyv(sorozat) amiben negatívan és melyik az amiben pozitívan csalódtál?
7. Hiszel a természetfelettiben? Ha igen akkor konkrétan miben?
8. Ha írnál egy regényt/novellát, akármit... akkor mi lenne a címe, milyen néven adnád ki, milyen műfaja lenne, miről szólna?
9. Melyik íróval találkoznál, beszélgetnél ha tehetnéd? Ha már volt ilyen élményed akkor kivel találkoztál, és milyen volt az illető?
10. Milyen gyakran vásárolsz könyvet?
11. Melyik könyv volt az ami megadta a kezdő lökést a könyvmolylét felé?







(ezeket a kérdéseket ti olvasók is megválaszolhatjátok, én nagyon kíváncsi vagyok rá)


2012. augusztus 3., péntek

Larissa Ione - Daemonica

Csábítás

Eredeti cím: Pleasure Unborn
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 416

Fülszöveg
Tayla, a fiatal őrző élete nem áll másból, mint gyilkolásból. A lány feladata, hogy az emberekre támadó démonoktól megtisztítsa New Yorkot, lehetőleg nyom és nagyobb zűr nélkül. Csakhogy Tayla az utóbbi időben nincs jól: furcsa emlékezetkieséses időszakai vannak, és egy vadászat alkalmával lebénul a jobb oldala. A harcban meghal a társa és legjobb barátnője, Tayla pedig egy különös helyre kerül: egy kórházba, amelynek fekete falait mágikus írásjelek borítják.

Kezelőorvosa, a jóképű Eidolon az első pillanattól kezdve Tayla különös, erotikus álmainak főszereplőjévé válik, miközben a démon férfinak sem közömbös a lány.
Eidolon fajtája a nők szexuális kihasználásának él, mégis Tayla kedvéért hajlandó lenne alávetnie magát a véres és mindkét fél számára életveszélyes párválasztási szertartásnak - még akkor is, ha minden észérv ennek ellentmond…
Vajon Tayla választ kap-e a múlt kérdéseire? Akarja-e, hogy válaszokat kapjon a férfitól? És mi lesz, ha a jövője olyan fordulatokat tartogat, amelyeket a legvadabb álmaiban sem gondolt volna?

Véleményem+ leírásom
Az Egmont kiadó facebook oldalán lehet ajánlani könyveket, és olyan kis tüneményes csapat, aki utána is néz, megnézi, hogy lehetséges e a könyvek kiadása. Ezt a sorozatot annak idején még én ajánlottam nekik, képzelhetitek, hogy mennyire örültem, hogy felkerülhet a polcomra. Még egy dolog, amivel folyamatosan meglepnek mindenkit, és imádom őket, ez a dolog pedig ez, ha azt mondják hogy ekkor vagy akkor jelenik meg a könyv akkor be is tartják a határidőt, sőőőt, még lehet, hogy előbb ki is jön. vagy éppen egyszerre két rész, mint ennél a sorozatnál.
A történet hasonlít Ward és Kenyon történeteihez, amit egyáltalán nem bánok, mert imádom őket is.
Míg akár Ward, akár Adrian, akár Kenyon vagy Showalter, esetleg Cole könyveinél arról olvasunk, hogy egy csapat tagjai hogy találnak rá a szerelemre, addig Ione-nál (legalább is ez 1-2 kötetben) tesók találják meg a párjukat. Eddig is mint a Ward könyvekben van magyarázat bizonyos szavakhoz.
Kicsit meglepő volt, hogy Eid és Tay már az 1-50 oldalon egymásnak estek, és vadítóbb nál vadítóbb aktusok követték egymást. persze itt is jelen volt ez a: te démon vagy, és utálom őket, nem lehetünk együtt hiába is jó a szex. Aztán persze a sors iróniája, hogy ő maga is démon, ráadásul a legjobban utált. Én soha nem akarok ilyenné válni, na jó, de érted megteszem... Az egyik félnek itt is van egy kis defektje, najó mindkettőnek. A nő nem tud kielégülni egy gyerekkori trauma miatt, a pasi meg kifut az időből, és hogy ne legyen egy szexgép párt kell magának találni. Aztán persze itt az örök megoldásra váró probléma, a rosszfiúl. Jelen esetben a démonok szerveivel kereskedők csoportja. Ki is az, aki ezt az egészet vezeti? Na, hát ez megoldatlan rejtély, bár nekem ötletem van, de elárulni tuti, hogy nem fogom.
Nekem megint csak mindegyik szereplő szimpi volt, de megint az elveszett lélekhez vonzódom, Lidérchez. Míly meglepő..
na holnap folyt köv. a 2. résszel :)


Elszabadult vágyak

Eredeti cím: 
Desire unchained
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 400

Fülszöveg

Runa Wagner egyáltalán nem akart beleszeretni a jóképű idegenbe, aki mintha ismerte volna a legtitkosabb vágyait. De nem tudott ellenállni a hihetetlen szenvedélynek, amely lángra lobbant közöttük, és ami elhamvadt, amikor Runa rájött, hogy a férfi megcsalja. És furcsa változásokat is érzett saját magán… 

Megfogadta, hogy bosszút áll a férfin, aki tönkretette az életét, és a nyomába eredt, ám ez oda vezetett, hogy Shade leggonoszabb ellensége foglyul ejtette őket. 
Shade, a seminus démon, akin szerelmi átok ül, remélte, hogy sosem látja többé Runát. Ám mikor egy sötét tömlöcben ébredt a mérges és titokzatos erőt sugárzó Runa mellett, rájött, hogy a nő még veszélyesebb hatással van rá, mint valaha. Rabtartójuk varázslata arra kényszerítette őket, hogy átessenek a nászszertartáson, így egy életre egy párként kénytelenek élni. Együtt vették fel a harcot az őrült ellenséggel, akinek nem csak velük voltak tervei…


Véleményem+leírásom
Meg kell mondanom, hogy ez a rész sokkal jobban tetszett az előzőnél. Több izgalom, több évődés, több rejtély - persze volt olyan is, ami megoldódott.
Roag megjelenése valahogy nem lepett meg. Már az előző résznél is sejteni lehetett, hogy ő fel fog bukkanni. Tetszett ahogy végül is megoldották ezt az átok problémát, bár ez sem volt olyan nagyon meglepő, még én is kisakkoztam :)
Shade és Runa könyve sokkal jobban megragadott, mint Eid és Tay könyve. Szimpatikusabbak is voltak a szereplők. Shade-et lélekben V-hez hasonlítottam. Akik olvasták ezt is és azt a könyvet is, az tudja, hogy mire gondolok. Amiket az első részben olvastam Jurijról ő meg tipikus Mr Gray (volt).
Egy icuri picurit sajnáltam Roag-ot. Mondom egy icuri picurit.
Még mindig Lidérc a kedvencem, de most már csatlakozott mellé Ky is. Na most Lidércet is picit V-hez fogom hasonlítani abban a tekintetben, hogy Lidérc és Ky kapcsolata nagyon hajaz V és Butch kapcsolatára. Szerintem legalábbis.
Azért érdekelne mi is lesz ezután Ky-al. Már kezdtem örülni, hogy ő és Gem vérge egymásra találnak.
Erre ez történik....

áh nem bírok várni.. ide azzal a 3. résszel.
(Bár tudom, hogy még nem Ky és nem Lidérc könyve jön..)