2011. június 21., kedd

Alyson Noel

Alyson Noel
Pár szó az írónőről:
Alyson Noel Orange Countyban született december 3-án. Csak a hónapot és a napot hajlandó elárulni. Szülei még tinédzser korában elváltak. Már az iskolában ráérzett az írás örömére. Irodalomórákon a kötelező olvasmányokról szóló esszék helyett rendre kitalált történeteket adott be. A tanára nem bánta, ugyanúgy osztályozta le, mintha a konkrét feladatot oldotta volna meg. Egy idő után már az osztálynak is olvasott fel belőle, annyira jónak találta Noel írásait. Miután elvégezte a középiskolát, összepakolt és Európába utazott. Mykonos szigetén, Görögországban kötött végül ki, ahol több évig élt, majd ezt követően New Yorkba költözött, ahol légi utaskísérőként dolgozott.
Már akkoriban is szeretett írni, ezért úgy döntött, hogy hivatásosoktól tanulja meg a fortélyokat és járni kezdett egy írói tanfolyamra. Egészen 2001 szeptember 11-ig ez csak hobbi maradt, de a tragikus eseményeket követően úgy döntött, jobb, ha pályát módosít, így ott hagyta a légitársaságot. Ezt követően már komolyabban vette a tanfolyamot.
Első regényét 2004 februárjában vásárolta meg a St. Martin’s Press kiadó és egyből kétkönyves szerződést kötöttek vele.
Eddigi legsikeresebb műve a Halhatatlanok sorozat, melynek első része Mindörökké (Evermore) címmel 2009 elején jelent meg és egyből a The New York Times sikerlistájának élére került.
Férjével egy Newport Beach-i barátjánál találkozott. hamarosan visszaköltözött VELE Orange Countyba. Férjénél hamarosan Leukémiát állapítottak meg. Jelenleg jól van. Nincsenek gyermekeik.
Halhatatlanok-sorozat, eddig 3 könyv jelent meg belőle, de izgatottan várom a folytatását.

Immortals
1. Evermore - Mindörökké http://www.megaupload.com/?d=4MWIEUSG
2. Blue Moon - Kék hold http://www.megaupload.com/?d=ZOCBVYCX
3. Shadowland - Árnyvidék http://www.megaupload.com/?d=TMKSLSC4
4. Dark Flame - Sötét láng
5. Night Star
6. Everlasting

Riley Bloom
1. Radiance
2. Shimmer
3. Dreamland

Evermore- Mindörökké
Eredeti cím: Evermore
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 304

Fülszöveg
Fordul a kocka. Rajtad a sors! A családból egyedül Ever élte túl a szörnyű balesetet. A lány arra eszmél a kórházban, hogy látja az emberek auráját, hallja a gondolataikat és egyetlen érintésből kiolvassa élettörténetüket. Egy másik városba, új iskolába, idegen társak közé kényszerül. Retteg minden érintkezéstől, nehogy fény derüljön különös adottságaira, így aztán hamarosan ki is közösítik, mint afféle magának való csodabogarat. Aztán egy napon Damen mellé sodorja a sors szeszélye. Ever döbbenten észleli, hogy nem látja a fiú auráját, nem hallja a gondolatait, és hiába érinti meg, Damen őrzi titkait. Márpedig titka rengeteg van. Valaki megpróbálja megölni Evert. Mi köze az ármányhoz Damennek? Mióta jár a fiú a fény és a sötétség határvonalán? Mitől olyan sorsszerű a köztük kibontakozó szerelem? Tudd meg a titkukat! Örökké emlékezni fogsz rá. "Szellemeket látok Mindenütt. Az utcán, a strandon, az áruházban, az étteremben, a suli folyosóján, a postán sorbanállás közben, az orvosi rendelőben, bár a fogorvosnál még sosem. De nem zavarnak, mint azok, akiket a tévében meg a moziban látni, nem kérnek segítséget, nem állnak le cseverészni Leginkább csak mosolyogva integetnek, amikor rájönnek, hogy látom őket. Mint az emberek általában, ők is szeretik, ha észreveszik őket." Van, aki különleges akar lenni. Van, aki mindent megtesz azért, hogy beleolvadjon a tömegbe, de nem teheti. Evernek sem sikerül. Egy autóbaleset egyetlen túlélőjeként nem csak a gyászával, hanem egy új élettel, új gondokkal és újonnan szerzett képességeivel is szembe kell néznie. Aurákat lát, gondolatokat hall és egyetlen érintésből kiolvassa az emberek élettörténetét. Amikor megismeri Dament, minden felkavarodik körülötte. A fiúval nem csak a szerelem érkezik meg a tizenhat éves Ever életébe, hanem a hangok is elhallgatnak a fejében. Damen Auguste tökéletes: jóképű, okos, titokzatos és gazdag. A lány nem tudja, kibe szeret bele, de egy biztos: Damennek rengeteg különös titka van. Elvarázsolt világban jár, a fény és a sötétség mezsgyéjén, ahová magával viszi Evert is.  
"Lehet, hogy kezdetben ismerősnek tűnik a történet. De abba ne hagyd az olvasást!  Meg fogsz döbbenni." - olvasói vélemény

            Véleményem+leírás:
Azt hiszed hogy Damen vámpír nem igaz? hát tévedsz!!! Nem az, csak az apja megtalálta a fiatalság titkát. Damen másokat is halhatatlanná tett, és ezek a gyerekek akik felnőttek próbálják tönkretenni a boldogságát Everrel. Mint kiderül ők egymásnak vannak teremtve. Evert állandóan  mielőtt beteljesülne a szerelmük megöli Drina- Damen felesége akitől már külön él. Evernek sikerül megölnie őt. Röviden ennyi a történet. Az 1. részét 2009 nyarán olvastam közvetlen azután, hogy kivégeztem a Twilight-New Moon-t. Ezzel 1 este alatt végeztem. Imádtam:D
2. olvasásom
Most komolyan….Másodszor olvastam, most is tetszett, mint első olvasatra, csak először Ever nem idegesített úgy mint most…Komolyan egy pasinak is lehetnek titkai, és én úgy vagyok vele hogy amíg nem egy másik nő vagy illegalitás van benne addig legyenek neki, nem bánom. Aminek ki kell derülnie úgyis ki fog. Oké sajnálom, hogy meghaltak a szülei meg gondolom hogy jól esett neki hogy halott húga ott maradt vele, de akkor sem kellett volna „remetének” lennie. A képességekkel meg végül is meg kell tanulni együtt élni-ahogy ez végül is sikerült neki. A végkifejlet szerintem túl hirtelen jött! Pár oldal alatt!! na mindegy, azért nem volt rossz

Olvasói vélemények:
"Az elején nagyon "Twilight"-os volt.Vagyis a  közepéig, de aztán a végén már nagyon tetszett, úgyhogy megvettem már a Blue moon-t is.Remélem az is lesz ilyen jó...vagy még ennél is jobb!"
"sztem unalmas"
Innen tudod letölteni:

     

            
Blue Moon - Kék hold
Eredeti címe: Blue Moon
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 296

Fülszöveg:
Ritka tünemény! E bűvös teliholdas estén megnyílik az idő kapuja és feltárja titkát... Ever egyre otthonosabban mozog Damen világában, és önmagát, újonnan felfedezett képességeit is egyre jobban megismeri. Szerelmük Damennel beteljesedni látszik, de ekkor valami rettenetes történik és a lány kegyetlen választás elé kerül. Ketyeg az óra. Három... kettő... egy... szerelem? Visszaszámlálás Három... kettő... egy... Kit szeretsz jobban? Kék Hold - a végzetes éjszaka Nyiss kaput és lépj be! Bátorság!

Véleményem+leírás:
Felbukkan egy újabb halhatatlan! Ő szerelmes volt Drinába, és mivel Ever megölte, ezért a szemet szemért elv érvényesül. Szóval szakítsuk el egymástól a szerelmeseket. Ez sikerül is. Bár Ever nyomozni kezd, új barátokra/szövetségesekre tesz szert.
Hát igen, általában arra tippelne az ember, hogy a végén úgyis a jó választja. Itt ez nem így van. És emiatt végig szenvedik a 3. könyvet.

Olvasói vélemények 
"Egész jó akinek az első tetszett annak ez is tetszeni fog van benne annyi kavarás mint a NYŰH de azért jó :P:D:P:D:P"
"Nagyon tetszett a könyv. Fordulatos és tele  van izgalmakkal. Alig várom a folytatást"


Shadowland - Árnyvidék
Eredeti címe: Shadowland
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 360

Tartalom:
Újra indul a karmakörhinta! Ever életében minden tökéletes lenne, ha Ava árulása folytán nem maradna a nyakán a bosszantó ikerpár, Romy és Rayne. Ha a bosszúszomjas Roman nem tenne újabb aljas kísérletet Ever és Damen szerelmének elpusztítására. Ha nem találkozna egy előző élete szerelmével. Ha nem követte volna el élete legnagyobb baklövését azzal, hogy megitatta Damennel az életmentő elixírt.

Saját tartalom leírásom: 
Ez a kis leírás lényegében mindent elmond. Talán még annyit tennék hozzá, hogy eddig nem érhettek egymáshoz, mert ha találkozik kettejük DNS-e akkor Damen meghal. De áthidalják ezt a problémát.

Olvasói vélemények:
"Egy szó: lenyűgöző"
"Én olvastam a könyvet angolul, és... nagyon  király! Imádom!!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Roman nagyon nagy benne :)" 

Innen tudod letölteni: 
http://data.hu/get/2268664/Alyson_Noel-Shadowland_magyar.rtf.html 


Megjelent és meg is vettem a 4. részt, aminek a címe: Sötét láng: Dark Flame, és
remélhetőleg ezután nem kell sokat várni az 5. részre, aminek Night Star a címe, és
a 6. rész, aminek Everlasting a címe!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése