2012. szeptember 21., péntek

Az első vércsepp

Eredeti cím: First drop of crimson
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 400

Fülszöveg

Éjszaka a halandók nem érezhetik magukat biztonságban. Denise MacGregor jól tudja ezt, hiszen a legjobb barátnője a félvámpír Cat Crawfield, és a nő már többet vesztett, mint amit egy átlagember elviselni képes. A családja múltját titkok övezik, és egy démon már prédának jelölte ki Denise-t. Ám a túlélése most egy halhatatlantól függ, aki viszont csak arra vágyik, hogy megízlelje a nőt.

Ez a halhatatlan pedig nem más, mint Bones barátja, Spádé, az erős, titokzatos vámpír, aki évszázadok óta bolyong a földön, és most védelmeznie kell a veszélyben lévő csábos halandót még azon az áron is, ha ezzel meg kell tagadnia önnön mivoltát. Bármennyire vágyik is Denise-re, Spádé tudja, le kell győznie sóvárgását, hogy együtt szállhassanak szembe a lidércnyomással. Máskülönben, amint lehull az első vércsepp, mindketten elvesztek...

A nagy sikerű Cat és Bones vámpírvadász sorozat egy újabb vérfagyasztó epizódja.


Véleményem+leírásom
Na hát ez nem kifejezetten Cat és Bones könyv, habár feltűnnek benne.
Ez a könyv Denise és Spádé történetét mondja el. Feltűnik benne egy olyan valami, amiről eddig még nem volt szó. Egy démon. Egy egyezség. Denise végső megoldásként Spádét hívja segítségül, aki valahogy nekem nem olyan mint az eddigi C&B könyvekben. Persze mind a ketten félnek a másik iránt érzett vonzódástól.
Voltak benne izgalmas részek, de valahogy nem éreztem, hogy megütötte volna a C&B könyveket.
Újra feltűnik Ian, Mecheres, Cat és persze Bones is. Imádom őket. Ez nagyon feldobta a könyvet. Ian még mindig egy állat, és annyira szeretném olvasni ahogy párra talál.
Spádé története is igen megható volt, de mindenki a rosszfiúk történetét várja a legjobban, és Spádé jófiú.


2012. szeptember 20., csütörtök

Lora Leigh - Buja fiúk

Eredeti cím: Nauti boy
Oldalszám: 320
Megjelenés: 2012

Füllszöveg
Rowdy Mackay nyolc éve hagyta el az otthonát, mert túlságosan gyenge volt ahhoz, hogy ellenálljon a fiatal Kelly Benton csábításának. Tengerészgyalogosként biztonságos távolba került a kísértéstől és a nővé érett, kentucky kis boszorkától. Most azonban hazatért, és készen áll rá, hogy belekezdjen azokba az erotikus játékokba, amelyek híre miatt ő, és a két unokatestvére három megyés körzetben kiérdemelte a Buja Fiúk nevet.

Noha ugyanez volt Kelly álma is - érezni annak a fiúnak forró vágyát, akit úgy kíván, de rátámadt valaki, aki még mindig vadászik rá. Kelly immár retteg a férfiak érintésétől. Most, hogy a félelem és a vágy hadakozik a lányban Rowdy minden erejével azon van, hogy megóvja őt egy idegen halálos fenyegetésétől, megszabadítsa a démonjaitól, és hogy érzéki vágyait olyan elemi erővel elégítse ki, amilyet egyikük sem tudott elképzelni.

Lora Leigh a New York Times bestseller szerzője, az erotikus-romantikus irodalom koronázatlan királynője. Köteteit sok millióan olvassák éjjel-nappal...

Véleményem+leírásom
Hát hasonló kaliberű könyv, mint a Szürke, BDSM nélkül, viszont történettel.
Valahogy egyik szereplőt sem sikerült megkedvelnem.
Persze sajnáltam Kelly-t, az viszont kicsit fura, hogy 1 évvel az erőszak után lazán beengedi a tiltott zónába a szeretett férfit.
Hát örülök, hogy nem teljes áron vettem meg, hanem Tescoban 50%os akcióban. Nem fogok rászokni ezekre(értsd erotikus) a könyvekre az biztos, viszont néha néha nem rossz, amikor csak lazulni kíván az ember akkor jól jön 1-1 ilyen kis limonádé könyv.



2012. szeptember 16., vasárnap

Suzanne Collins - Az éhezők viadala

Eredeti cím: The Hunger games
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 390

Fülszöveg
Életben tudsz maradni egy olyan vadonban, ahol mindenki az életedre tör? Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.
Suzanne Collins trilógiája az utóbbi évek legnagyobb nemzetközi könyvsikere, amely hónapokon át vezette az eladási listákat a világ számos országában. 2012 márciusában pedig a mozikba kerül Az Éhezők Viadala filmváltozata, Jennifer Lawrence-szel a főszerepben.


Véleményem+leírásom
Na, végre megértem ezt is, hogy elkapott az Éhezők viadala láz. Időben mi? Hát igen, az Agave akciót vártam. Először csak az 1. részt vettem meg, mondom az egy dolog, hogy mindenki magasztalja, de jártam már úgy, hogy dicsértek valamit és nem is volt nagy szám. De ez igen. Jó kis disztópiás könyv. Úgy látszik ezek is tetszenek nekem. Ott volt a Tiszták. Az is nagyon bejött. Nagyon brutális egy könyv. Ahogy a gyerekek a viadal közben halomra ölik magukat a győzelemért, hogy egy kicsit is jobb legyen nekik. Ahogy napról napra élnek a mindennapokban, és kockára teszik azt, hogy részt kell venniük ebben a realityben, ami a feljebbvalók szórakozását hivatott biztosítani, akik amikor unatkoznak rögtön felpörgetik az eseményeket... Gyomorforgató a világ amelyet lefest az írónő. Mégis millióan olvassák és nézték meg a filmet. És én is követem a példájukat. Holnap megveszem a 2-3. részt, és most megnézem a filmet is.







Futótűz
Eredeti cím: Wildfire
Oldalszám: 404
Megjelenés: 2010

Fülszöveg

A Kapitólium dühös. 

A Kapitólium bosszúra éhes. 
A Kapitólium vért akar látni. 
És az igazi harc csak most kezdődik.

Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és a családjaik megmenekültek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt. 
A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre, és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.


Véleményem+leírásom
Az elején nem vártam, hogy ugyanolyan, vagy hasonló lesz mint az első rész. Hát nem is azt kaptam amire vártam. Hanem sokkal jobbat. :)
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én a Katniss Gale párosnak drukkolok.
Hogy nem esik le Katniss-nak, hogy mit is jelképez a fecsegőposzáta?
Miért van rácuppanva az összes író arra a témára, hogy kinyírja a legszerethetőbb karaktereket?!
Egy újabb viadal, egy összeesküvés. Majdnem happy end. Kíváncsi vagyok a 3. részre



Kiválasztott

Véleményem+leírásom
Valahogy döcögősebb volt ez a könyv, mint az eddigiek, de tény, hogy ez is nagyon tetszett. Igaz, hogy nem nagyon szeretem a háborús könyveket - mivel ebben a részben már lázadnak rendesen - . Szerintem gondoljátok, hogy miért is nem. Ami miatt szerintem ti sem. Mégpedig azért, mert sok szívünkhöz nőtt szereplő csúfos halált hal. Persze nagyon meghatóak ezek a részek. Amikor mindenki könyörög, hogy légyszi hagyjatok itt, öljetek meg, de persze sem nem akarja megkönnyíteni szegény haldoklók utolsó perceit/másodperceit. Persze, mert nem akarják elengedni, mivel annyi közös emlékük van jó és rossz egyaránt. Én is nehezen engedtem el a trilógia során nagyon sok embert. De ennek a 3. résznek a végét igencsak megkönnyeztem. Sajnáltam, hogy Katniss végül nem Gale-t választotta. Pedig én nekik drukkoltam. Azt is sajnáltam, amit a Kapitólium Peeta-val művelt. Azt is sajnáltam, amit a lázadók tettek a saját embereikkel. Szerintem aki olvasta az tudja, hogy mire gondolok(végefelé a bombázás).
Még mindig állítom, hogy brutális sorozat, és csak erős idegzetűek olvassák. Ez volt a 2. disztópikus témában íródott (könyv)sorozat. Az első a Tiszták volt. Nem nagyon tudom eldönteni, hogy melyik iks volt durvább. Az, hogy az emberek összeolvadtak, vagy az, hogy a szegényebb embereknek meg kell ölniük egymást egy valóságshowban a gazdag emberek szórakozása érdekében. Ha pedig nem elég izgalmas a műsor, a Kapitólium tesz róla, hogy az legyen.  
Szóval brutális könyv, de merem ajánlani.

2012. szeptember 14., péntek

Lélektolvajok

Eredeti cím: My soul to take
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 300

Fülszöveg
Valami nincs rendben Kaylee Cavanaugh-val; megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni. És amikor ez bekövetkezik, egy ellenállhatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, mint egy lidérc. Szó szerint. 
Kaylee szívesebben foglalkozna azzal, hogy végre sikerült felkeltenie az iskola legjobb pasijának a figyelmét. De nehéz végigcsinálni egy romantikus randevút olyasvalakivel, aki láthatóan többet tud az ember kényszeres sikítozásáról, mint ő maga. 
Amikor pedig az iskolatársaik látszólag ok nélkül sorra holtan esnek össze, csak Kaylee tudja, ki lesz a következő…

„Az idegességtől verejtékes lett a tenyerem, és kivételesen örültem, hogy képtelen vagyok megszólalni. Hogy nem tudok válaszolni Emmának. Ehelyett nyeltem, és a torkom összeszorult, akadályt képezve az engem belülről perzselő sikoly előtt. A szürke köd sötétebbé vált, bár sűrűbbé nem igazán. Könnyedén keresztülláttam rajta, ugyanakkor megváltoztatott mindent, amin rémült tekintetem megpihent; mintha a tornatermet áttetsző szmogfelhő takarta volna. És a valamik továbbra is a látóhatárom peremén mozogtak, hol az egyik irányba rántva a tekintetemet, hol a másikba. 
Abban a pillanatban bármit megadtam volna, hogy képes legyek megszólalni, nem csak azért, hogy figyelmeztethessem Emmát – mert ez természetesen vitatható tett lett volna –, hanem hogy megkérdezzem Nasht, mi a fene történik. Ő is látja, amit én? És ami még fontosabb, ők is látnak már minket?”


Véleményem+leírásom
Hmm nem is volt ez olyan rossz könyv. Izgi is volt a maga módján. Tuti, hogy megveszem a következő részeket, bár nem várom őket úgy, mint mondjuk a Ward könyveket.
A vérmacskás sorozata jobban tetszik, de ezt sem kell a kukába hajítani. Ami engem kifejezetten idegesített, az az volt hogy lúdvércnek hívták magukat. Miért nem lehet simán "bensí"-Baneshide. UPSZ, lehet, hogy ezzel sokat mondtam? Szerintem nem. Aki picikét is jártasabb a természetfelettiben, pl nézte az Elveszett lány(Lost girl), és a Bűbájos boszorkák című sorozatokat az úgy képben van, hogy miről is vakerálok. 
Nash nekem az elején nagyon gyanús volt. Azt hittem, hogy rossz fiú. De nem. Tod szimpatikus srác, mondjuk gondoltam, hogy ki ő, de ez a könyv végén derül ki, úgyhogy nem mondanék róla semmit.
Ami a lényeg, hogy végre nuku vámpír, farkas... itt lúdvércek és kaszások és szellemek vannak. tetszik ez az új irány.

Lisa Kleypas



Légy az őrangyalom

Eredeti cím: Someone  to watch over me
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 400 (+46)

Fülszöveg
Egy gyilkossági kísérletet követően gyönyörű fiatal nőt fognak ki a jéghideg Temzéből. Csodával határos módon életben marad, bár minden emlékét elveszíti. Ő Vivien Duvall, London legexkluzívabb kurtizánja. Az eset felderítését a legendás nyomozóra, Grant Morganra bízzák, aki azonnal házába fogadja a zavarodott Vivient. A szerelmet hírből sem ismerő Grant személyes bosszúra készül a rossz hírét keltő kurtizán ellen, miközben látszólag London legfelsőbb köreiben nyomoz a tettes után. Idővel azonban a bosszú szenvedélybe, az érzéki vágy szerelembe csap át, miközben Vivien feltáruló múltja is meglepő fordulatokat tartogat... Lisa Kleypas huszonegy éves kora óta több mint tizenhat romantikus bestsellert írt. Világszerte nagy sikerű történetei csábításról, érzéki vágyról, intrikáról és bosszúról szólnak, kritikusai a női lélek rejtelmeinek egyik legnagyobb ismerőjeként ünneplik a szerzőt.

Véleményem+leírásom
Őszintén megmondom, hogy féltem is meg nem is ettől a könyvtől. Nem nagyon tudtam, hogy mit is várjak tőle. Részben ezért próbaolvasásra adtam az egyik barátnőmnek, akivel egyezik az Ízlésünk, és neki tetszett. Gondoltam, akkor itt az idő, hogy én is nekiessek.
Hát kellemesen csalódtam. Rögtön belevág a közepébe. Megindul a nyomozás. Én már akkor tudtam, hogy ő nem ő amikor arról volt szó hogy az egyik talán életében nem vett a kezébe könyvet, míg a másiknak ismerősnek tűntek egyes könyvek. Aztán persze "Vivien" és Grant egymásba habarodnak. A bosszú már el is veszti jelentőségét. Persze itt a marcona férfi és a megmentésre szoruló törékeny ifjú hölgy közötti érzelmek cikáznak a sorok között. És ott a merénylet. A fene se gondolta volt, hogy épp egy bennfentes keze van a dologban. Izgalmas kis történet.
Azt hiszem, hogy nem ez volt az utolsó Kleypas könyv amit életemben olvastam...


2012. szeptember 1., szombat

J. R. R. Tokien - Gyűrűk ura



Nos, rászántam magam a Gyűrűk ura trilógia olvasására. Ez egy rendhagyó blogbejegyzés lesz, hiszen nem egy könnyű olvasmány, és közben össze is szeretném hasonlítani a filmmel. Mi az amit kihagytak, és mi az, ami máshol/máshogy van. Szóval olvasás közben folyik majd a bejegyzés írása.
Úgy gondolom, hogy már az emberek 99% -a látta a trilógiát, így bátran merek spolerezni.


A gyűrű szövetsége

A könyv elején olvashatunk a Hobbitokról, a Gyűrű megtalálásáról és a Pipafűről. Én ezeket átugrottam, hiszen annyira nem is érdekesek, és már régebben olvastam is. Gyűrű megtalálásáról pedig a Hobbitban már olvashattunk.
Így kezdhettem ott ahol készülődnek Bilbó születésnapjához. Ez nagyjából úgy megy, mint a filmben. Még a szöveg is megegyezik. Ám miután Frodóhoz kerül a gyűrű míg a filmben Gandalf kutatását láthatjuk, a könyvben eltelik 15 év. Majd megjelenik Gandalf, és elmeséli mi történt bele az idő alatt, amikor nem találkoztak Frodóval, elmeséli hogy került Frodóhoz a gyűrű (ezt a film elején Galadriel meséli) és Szméagol története is elhangzik (ezt a film utolsó részében a Király visszatérben tudjuk meg).
Ami kimaradt az Bombadil Toma (nem értem, hogy miért tulajdonítottam neki nagyobb szerepet első olvasáskor - azt kivéve, hogy miért is nem hat rá a gyűrű), és Gandalf levele, továbbá nem épp úgy találkozott Aragorn és Frodó. Jó nem mintha itt akkora eltérés lenne. Eddig Aragorn szimpibb a filmben.
Széltető után nem jött Arwen, hogy Frodóval ellovagoljon Völgyzugolyba, hanem Aragornékkal menetelt Frodó Buga hátán. Arwenről egész addig nem esik szó amíg nincs a díszvacsora Elrond házában. Meg kell hagyni hatásosabb volt a filmben ez a rész. Amit szerintem be kellett volna rakni a filmbe, amikor szó van róla, hogy Gollamot bezárták a Bakacsin erőben élő tündékhez és Legolas hozza a hírt a tanácsba, hogy megszökött a gaz. Ja és nem maguk ajánlkoznak az útra, hanem Elrond az aki beleszól abba, ki legyen a szövetség tagja. Amit én még beleraktam volna a filmbe egy picit több a sasokról. És Keselyüstök ( jó ez annyira nem lényeg). A kardot itt kovácsolták újra, mielőtt elindultak volna az útra.
Móriában sem teljes egészében stimmel a könyv és a film, Lothlorienről meg nem is beszélve. A könyv vége meg pláne. Itt nem volt harc az orkokkal hacsak nem a 2. rész elején lesz.


A két torony

Ezen is sikeresen átrágtam magam. Rövidebb volt mint az előző. Szeretem a filmeket, és azt hinné az ember, hogy olyan könnyen és hamar elolvashatóak ezek a könyvek.
Míg az előző könyvre azt mondanám, hogy úgy 90%-ban egyezik a könyv és a film, addig itt 80%ot mondanék.
Sok olyan dolog volt, ami máshogy, más sorrendben volt a könyvben. Illetve amit beletettek, tény, hogy drámaibb volt.
Az elején rögtön szembesültünk Boromír halálával, utána a futással a hobbitok után, találkozunk Éomerrel akit nem is száműzött a király. Közben picit átugrunk Trufa és Pippin rabságába, majd Fangorral alias Szilszakállal is róhatjuk az erdőt. Nem nagyon kellett győzködni sem őt sem a többi entet hogy menjenek és rombolják le Vasudvardot. Legkedvesebb Gandalfunk is feltűnik és még rejtélyesebb, mint valaha :)
Utána elkalauzolnak minket a Helm szurdokba, ahova nem megy az egész falu vagy város vagy mi a szösz, hanem csak a király megy háborúzni. Persze Gandalf itt is eltűnik, és másnap feltűnik. Nem 5 nap múlva pirkadatkor kelet felől :P Gimi és Legolas itt is számoltak, és Gimli nyert :) Ja és nem jött Haldír a tündékkel. Kár.
Szarumán sem hal meg, viszont  Parantír itt is Pippin enyves kezében köt ki.
Tetszett, hogy először a szövetség egyik részének hányadtatásait olvashattam, utána jön Frodo-Samu-Szmeagol rész.
Ami sem itt sem, a filmben nem tetszett. Viszont bírom amikor Szmeagol beszél. Úgyám úgyám. gollam gollam :)
Benne volt a nevezetes: mi az a kolompér? bur-go-nya... Samu a könyvben nem volt olyan ellenséges "szegény" teremtménnyel mint a filmben. Faramir itt is és ott is nagyon szimpatikus erős karakter.
A könyv azzal ér véget, hogy Samu is és Frodo is a Banyapók hálójába akad a Banya betekeri Frodót, Samu elveszi tőle a gyűrűt és a kardot, utána jönnek az orkok. Ez a filmben a 3. részben található. 2. film vége az amikor Szméagol és Gollam megegyeznek hogy elviszik őket a Banyának.

Azt gondolom, hogy a film drámaibb mint a könyv. Nem hittem volna, hogy ilyent mondok, de a filmek jobban tetszenek...




Melissa Senate - A szerelem konyhája


Eredeti cím: The Love Goddess' Cooking School
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 328

Fülszöveg
Holly szerelmi csalódásában vidékre menekül olasz nagymamájához. Camilla nagyi nemcsak az olasz ételek elkészítéséhez ért, hanem a jósláshoz is. Holly élete gyökeresen megváltozik, de igazi fordulat akkor következik, amikor az olasz főzőtanfolyamára egy tízéves kislány iratkozik be, hogy megtanuljon vacsorát főzni az apjának, aki jóképű és hihetetlenül kökényszemű.


Elbűvölő, letehetetlen regény, tele finom olasz ételekkel és emberi érzelmekkel, melyek olykor ellentmondásosak, de végül mindig elvezetik az embert oda, ahová igazából tartozik.



Véleményem+leírásom
Ezt a könyvet anya munkatársának vettük azt hiszem, hogy a névnapjára, de én is szerettem volna ezt a könyvet, bár kicsit féltem is tőle, hogy milyen lehet mert ilyet nem olvastam még, és anyát is érdekelte, ezért kölcsönkértük tőle. Szinte rekordidő alatt elolvastam.
A történet egy szerelmi csalódással indul, és a lány hazatér a nagymamához, aki nem sokkal ezután sajnos meghal. A lánynak egyedül kell megállnia a lábán, és folytatni a nagymamája főzőiskoláját. A könyvben vannak receptek, leírja az ételek elkészítését is, és mindegyikhez van egy különleges hozzávaló. Egy boldog vagy szomorú emlék vagy egy igaz mondat. ezek sokat segítenek. Azt hiszen, én is alkalmazni fogom. Holly főzősulija nagyon lassan be is indul persze az előtte 100x begyakorolt ételekből hiszen nem egy konyhatündérről beszélünk. Mia akit a fülszöveg 10 évesnek ír valójában 11, és a történetben betölti a 12. életévét az apja plázacica barátnőjétől akar megszabadulni. Sikerrel jár.
Ez a férfi lesz az az a bizonyos, akinek ízleni fog a Sa cardula .
Főzőtanfolyamon szerelem, megbocsájtás, beletörődés és még sok más érzelem is képviselteti magát.

Lebilincselő olvasmány. Ajánlom azoknak akik szeretik az olasz konyhát, és a romantikus regényeket.