2011. június 21., kedd

Alex Flinn

 Alex Flinn


Beastly-Szörnyszívű
Eredeti cím: Beastly
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 272

Fülszöveg
Szörnyeteg vagyok
Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár - egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszed, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém.
New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek.
Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg.
De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot. Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik?
Elárulom.
Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel.
Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen... szörnyeteggé.
Akarod hallani? Mered hallani?

Véleményem+leírás
húúh, hát nekem nagyon tetszett. Több Szépség és a Szörnyből gyúrt össze egy modern tündérmesét. A beképzelt fiú Kyle , akit egy boszorka szörnyé változtatott, egy lány aki imád olvasni Lindy, éltanuló, aki az apja révén ismerkedik meg Adrienn-nel-ami a szörny neve. Amúgy Lindy ismeri Kyle. Szerelmes volt belé. Szóval a lány apja drogos, és betör Adrien üvegházába, ő elkapja, majd a férfi felajánlja a lányát azért cserébe hogy elengedi. A fiú beleegyezik. Sok jó pillanatuk van Lindy-vel. Végül egymásba szeretnek, és mielőtt a fiú meghalna, elcsattan az 1. szerelmes csók, és a szörnyből ismét fiatalember lesz.

Olvasói vélemények/kritikák
Szerintem nagyon aranyos, szórakoztató. Nekem tetszett. Nem egy világmegváltó, de akik csak a külsőségekkel foglalkoznak, nekik biztos mondana újat. Nem bánom hogy elolvastam
Én egy délután alatt kiolvastam! Aki gyerekkorában szerette a Szépség és a Szörnyeteget, vagy éppen egy izgalmas szerelmi történetet szeretne elolvasni, annak ajánlom
Vicces volt, hogy minden nagyobb rész elején chatelnek :D Mr Andersen, LémaLeány (Kis hableány), Breki, GrizzySrác, és Szörnyeteg NYC.

Filmbeli karakterek:
Alex Pettyfer
Kyle menő bálkirályként,                   szörnyként

hát nem cuki??? és csak 20 éves

Vanessa Hudgens
Lindy

Mary-Kate Olsen
Kendra (ő a boszi)
 

Én már nagyon várom az írónő többi könyvét, ugyanis ahogy elnézegettem a honlapján megírta a 21. századi Csipkerózsikát is. Nagyon várom.

E könyv olvasása során kedvet kaptam olyan klasszikusokhoz is, mint a Jane Eyre, Notre Dame-i toronyőr és az Operaház Fantomja. Ez utóbbi még nincs meg, de be fogom szerezni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése