2011. június 20., hétfő

Nalini Singh

Nalini Singh
Nalini Singh a Fidzsi-szigeteken született, és Új – Zélandon nőtt fel. Három évig élt és dolgozott Japánban, és ezalatt beutazta Ázsiát. Most Új-Zélandon él újra, de mindig újabb utazásokat tervezget. Dolgozott már jogászként, könyvtárosként, de volt már édességgyári mindenes és iskolai angoltanár is. Sokan állhatatlannak tartják mozgalmas életviteléért, de ő úgy tekint ezekre a tapasztalataira, mint alapanyagra, amelyből íróként dolgozhat.
És dolgozik is: ír, mióta az eszét tudja. Minden írásában helyet kap a szerelem, a romantika. Nagyon szeret különleges, fantasztikus hősöket teremteni, hallgatni azok hangját a fejében és a végén boldog végkifejletet alkotni nekik. Nincs semmi, amivel szívesebben foglalkozna, mint az írással, és azt reméli, ez a megvalósult álom élete végéig kitart.

Psy-Changelings
1. Slave to Sensation - Vonzódás 
2. Visions of Heat - Látomás 
3. Caressed By Ice - Borzongás
4. Mine to Possess
5. Hostage to Pleasure
6. Branded by Fire
7. Blaze of Memory
8. Bonds of Justice
9. Play of Passion
10. Kiss of Snow

Guild Hunter
Angels' Pawn
1. Angel's Judgment
2. Angels' Blood  - Angyalvér 
3. Archangel's Kiss - Angyalcsók 
4. Archangel's Consort - Angyaltánc
5. Archangel's Blade - Angyalkard

Novellái
Desert Warrior
Awaken to Plesure
Craving Beauty
Secrets in the Marriage
Bound by Marriage
Gulid Hunter/Angyali vadász sorozat
Angyalvér
Eredeti cím: Guild Hunter - 1. Angel's Blood
Megjelenés: 2010

Oldalszám: 440


Fülszöveg:

A vámpírvadász Elena Deveraux tudja, hogy ő a legjobb a szakmában - abban viszont már egyáltalán nem biztos, ez elég is lesz ahhoz, hogy túlélje legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete - még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania.
Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket…

Vélemény+leírás:
Elena Deveraux - vámpírvadász. Raphael - arkangyal. Megbízza a nőt azzal, hogy keressen meg egy másik arkangyalt, mert az vérszomjassá vált-bár ezt nem köti az orrára.  A nő senkinek nem beszélhet a küldetéséről, különben mindenki szerette meghal. Végül megtalálják az arkangyalt, majdnem el is kapják, de mégse. Elena és Raphael összejönnek. Az arkangyal akit üldöznek elrabolja a nőt. Raphael utána ered. Majdnem mindketten odavesznek. A vérszomjas arkangyal végül megsemmisül, Elena elég rossz bőrben van, majd el is tűnik úgy 1 évre. Vajon hova?? Barátai már mindenhol keresik. aztán Raphael megkönyörül rajtuk, és elkíséri őket Elenahoz. Aki arkangyal lett. Hogy lehet? Nem lehet arkangyalokat úgy létrehozni mint a vámpírokat (akiket mellesleg az arkangyalok kreálnak) Csak 1 féle képpen lehet arkangyalt csinálni. Ambróziával. És az hogy?? Ha egy arkangyal szerelmes. És Raphael az volt:D Szóval Elena arkangyal lett.
Már várom a következő részt. Kíváncsi vagyok ki lett a következő szereplő. Remélem... ezt megtartom magamnak:D

Olvasói vélemények/kritikák
No, elolvastam:-) Érdemes volt. Bár nekem Raphael egy kicsit hamar változott meg, és nem kevertem volna az erotikus jelenetekbe némi alpári stílt. De ezt meg lehet bocsátani a könyvnek. Lendületes, érdekes megközelítésben ábrázolja az angyalokat. Ilyen tulajdonságaikkal már a Supernatural sorozatban találkoztam, és nekem jobban tetszik, mint az eddig megszokozz angyal-kép. A történetet jól zárja le az író, de mégis érezhető, hogy olyan sok dolog van még, aminek egy későbbi kötetben ki kell majd derülnie. A folytatást biztosan elolvasom majd

Már első olvasás után tudtam, hogy még előveszem! Ritka manapság! Másodszor is elolvastam - frissítésként a 2. rész előtt - és újra alig tudtam letenni! Az író stílusa gördülékeny, észrevétlenül magával ragadó! Csakúgy, mint a lendületes cselekmény! Csodás, új világot teremtett, mely kétségkívül illik a mai trendbe, de így nem lett elcsépelt! Tetszettek a szereplők, a szemléletes leírások, az aprólékos átgondolt, összefüggések! Nagyszerűen megírt a kibontakozó vonzalom, és imádtam az erotikus jeleneteket is! Részemről a stílus is belefért! Így másodszorra tűnt csak fel, hogy talán kicsit sok az erőszak - ebből is látszik, hogy manapság már immúnisak vagyunk rá - , ami elnézhető, hiszen harcról szól! Összességében remek





Angyalcsók
Eredeti cím: Guild Hunter-2. Archangel's Kiss
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 432



Fülszöveg:
A vámpírvadász, Elena Deveraux álma valóra vált: angyallá változott - de időre van még szüksége, hogy megerősödjön és szárnyra kaphasson. Pedig éppen ideje nincs: gyorsan fel kell készülnie a legrosszabbakra.

Lijuan, a legősibb arkangyal, aki már a halálon is uralkodni akar, rettenetes meglepetést készít elő a lány számára. Rejtélyes bűncselekmények jelzik: valaki ki akarja használni, hogy az arkangyalok között megbomlott a hatalmi egyensúly- a felderítéshez is szükség lenne Elena vadász képességeire.

A lányt nem csak saját gyengesége bosszantja: azt sem tűrheti, hogy bárki irányítsa őt - lenyűgöző és veszélyes arkangyal szerelme, Raphael azonban már túlságosan hozzászokott az uralkodáshoz. Szerelmük megkérdőjelezhetetlen, de a gyakorlatban halálos is lehet.



Vélemény+leírás:

Végre megjelent, onnan folytatódik, ahol az előző abbamaradt.

A Menedékben, ahol az angyalok vannak, gyilkosságok történnek. Hatalmi harc folyik. Urram helyére akar valaki bekerülni a tanácsba. Egy gyermek angyalt is elrabolnak és szétverik. Ez egy hatalmas bűn az angyaloknál. Elena nyomoz arkangyalszeremével Raphaellel. Meg kell tanulni repülni is. Michaela is az életére tör, és Raphael haragjával találja magát szembe. Később újra megpróbálja megölni az ifjú angyalt, de sikerül lenyugtatni. Lijuan élőhalottai túl sokan vannak, ezt meg kell fékezni, csakhogy a nő már olyannyira továbbfejlődött, hogy nem lehet megölni, és test nélkül is képes tovább élni. Kiderül ki áll a gyilkosságok mögött Neha lánya Anushka(bocsi ha nem így van írva) így az arkangyalok kivégzik.


Olvasói vélemények/kritikák
Ez is elég letehetetlennek bizonyult... Nagyon gyorsan végeztem véle, nekem tetszett. Harmadik részt kérek! Remélem nem kell sokáig várni a fordítására
Igyekeztem nem két nap alatt kivégezni, csak hogy nyújtsam az élvezetet! Alig bírtam magammal, letehetetlen! Szenzációs, még jobb mint az első! Végig izgalmas, most sem tudtam, hogy mire számíthatok! Fantasztikus világot teremtett! Lenyűgözőek a leírások, a szereplők fejlődése magával ragad, az aprólékos ok-okozati összefüggések logikusak! Előbukkannak részletek az első kötetből, ami feltétlen rossz. Így az is érti, aki első könyvet nem, vagy már régen olvasta! Teljesen egy hullámhosszon vagyunk!:) Remélem, nem kell sokat várni a következő kötetre



Angyaltánc
Eredeti cím: Archangel's Consort
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 440

Fülszöveg

A vámpírvadászból angyallá változott Elena és arkangyal szerelme, Raphael visszatérnek otthonukba, New Yorkba. Megkezdhetik közös életüket és felfedezhetik, hogy valóban nagy szükségük van egymásra: az arkangyalnak Elena emberségére, a lánynak pedig Raphael erejére és támogatására, hogy megküzdhessenek saját démonaikkal.
Nyugalmuk azonban nem lehet zavartalan, a világ a feje tetejére áll körülöttük. A bolygót megmagyarázhatatlan földrengések, szökőárak és árvizek kezdik pusztítani, egy újabb gyilkosságsorozat pedig mindkettőjüket személyesen érinti. Egy ősöreg arkangyal ébred évezredes álmából: Raphael anyja vissza akarja kapni a fiát.

Véleményem+leírásom
Elena még mindig próbálgatja szárnyait, továbbra is keményen edz, ebben még mindig Méreg, Galen, Illium, Dmitrij és most már közkívánatra Raphael is a segítségére van.
Újabb fura gyilkosságok. Egy ős ébredezik, nem is akárki..Raphael anyja. Ez a történet tetszett a legjobban. Sokkal több erotika volt benne - de nem ezért tetszett. Singh aztán tud írni. Néhol olyan érzésem volt, mintha kicsit pszichológus is lenne. Itt annak ellenére, hogy Elena még mindig gyenge Raphael egy kicsivel nagyobb teret enged neki, pedig ez ösztönei ellen való. Elena legkisebb testvére is vámpírvadász. Újra szembe kell nézni sötét múltjával. Újabb hatalmas csata Ljuannal. Fülszöveg egy kicsit megtévesztő. Azt sugallja, hogy döntő szerepe lesz Raphael anyjának, pedig csak a végén tűnik fel. Tetszik, az elsöprő szenvedély ami e között a két angyal között van, és a féltés. Tetszik Illium karaktere, aki pajkos, de egyben halálos is. Tetszik Aodhan titokzatossága, hogy az írónő pirinyóka kis infókat csöpögtet róla, ugyan így Jasonről. Mind a 2 angyal érdekel. Remélem nem kell soká várni arra, hogy több mindenre fény derüljön. Volt egy rész, amit lélegzetvisszafolytva olvastam! Aki olvasta, az biztos tudja, hogy melyik volt az a rész! Igen jó felé kapisgáltok, a 400. oldal környékén, igen :)

Angyalkard
Fülszöveg
A folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne. A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírra; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz. A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül...


Véleményem+leírásom
majdnem 1 hónapot kellett várnom az elolvasására, mert a drága Alexandrában nem lehet/ett kapni, és el kellett mennem a Libribe... ez mindegy is
A lényeg: milyen jó a könyv? szerintetek? hazafelé 45 perc alatt 60 oldal pipa.. délután 3-este 10ig.. ennyi idő kellett ahhoz, hogy elolvassam, és másik 3 függőben lévő könyvekről tudomást se vegyek.

Ebben a részben végre megismerhetjük a bűnösen szexi, ugyanakkor hűséges, rideg(nek tűnő) kedvenc szereplőnk történetét. Ezt a pasit nem lehet nem szeretni, és szerintem mindenki az ő történetét várja a legjobban (najó meg a Hetek több tagjáét.. tudom..tudom...a következő Jason lesz)
Szóval ha még ebből sem jöttetek rá, hogy kiről beszélek: Dmitri
Amikor az életéről olvasunk azt hihetnénk, hogy 2 különböző emberről van szó, ami részben igaz is.. lenne, csak egy megfelelő partner hiányzik mellőle, hogy talpra álljon.
És ez ki más lehetne, mint a másik megtört szívű szereplőnk, Honor (akiről eddig egy büdös szót nem hallottunk-ha jól emlékszem) Ez a nő valahogy nem tudott a szívembe férkőzni.

( A reinkarnációs témát Kenyon már ellőtte. Nem mintha bajom lenne a témával. )

De amúgy tényleg.. csak nekem tűnt fel, hogy majdnem minden könyvben az egyik vagy másik vagy mindkét szereplő lelkileg sérült?! Oké.. jó hallani, hogy valaki kirángatja, esetleg mint itt: segít neki bosszút állni.

Bár az tetszik, hogy vámpírunk előbb megpróbálja kiépíteni a bizalmat közte és a lány között, nem erőlteti, hagyja, hogy a lány a saját tempójában közeledjen hozzá.
Tetszik Dmitri törődése Holly-val (Sorrow). Én már megint kombináltam.. uhh.. szóval titokban összeboronáltam Mérget és Holly-t - kíváncsi vagyok hogy alakul majd a kapcsolatuk

Annyira jó volt, hogy Raphael nem lett pudding attól, hogy van párja!! Sokkal barátságosabb. A Dmitrivel való barátsága pedig könnyfakasztóan értékes! - ez kicsit hülyén hangzik...

Aswini és Janvier történet-töredéke az Angyali szárnyalásban nem győzött meg, de ha az írónő valami jó kis történetet kerekít köré, én vevő leszek rá, mert szimpi a csaj :)



Psy-Changelings/Egy világ-két faj-állandó küzdelem
Vonzódás
Eredeti cím : Psy Changeling #1. Slave to Sensation
Megjelenés : 2011.
Oldalszám : 384


Fülszöveg:
Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell. Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és falkája iránti szeretet vezérli. A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők között. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait.

Vélemény+leírás:
huh hát elég hamar kivégeztem.. az elején nem fűztem hozzá túl sok reményt, de meggyőzött, és kicsivel több mint egy délután alatt kiolvastam. 2 teljesen különbözőnek hitt faj, és mégis mennyire hasonlóak. míg az egyik felsőbbrendűnek hiszi magát a mentálok, addig a másik faj a félig állat félig emberek valóban felsőbbrendűek. És éppen az teszi őket azzá, ami a mentálok szerint legyengíti őket, és ez az érzelem. Ugyanis lehetetlen élni szeretet, bánat, szenvedély, vágy és természetesen szerelem nélkül. Sasha egy mentál, aki "hibás" vagyis elkezd érezni. Kiderül hogy nem is hibás, hanem tökéletes csak az elcsendesedés (ez az a folyamat mely során az idősebb mentálok kiölik a fiatalabbakból az érzelmeket)gátolta kifejlődést csodálatos képességének. Ő egy pszichikus aki el tudja nyelni mások negatív érzelmeit magyarul mentálisan gyógyítja őket. Lucas egy párduc alfahím aki próbálja kideríteni melyik mentál tizedeli soraikat, és próbálják még életben megtalálni az elrabolt farkaslányt. A 2 főszereplő egymásba szeret, a 2 falka párducok és farkasok közti ellentétek megszűnnek és kölcsönösen segítik egymást a jövőben. Ahhoz hogy Sasha ki tudja deríteni új családjának hogy ki a gyilkos le kell kapcsolódnia a mentálhálóról ami egyenlő az öngyilkossággal. kivéve ha egy másik elméhez csatlakozik. De ez meg gyilkosság abban az esetben ha csak egy elméhez kapcsolódik. Ezt a kockázatot Lucas vállalta, úgy döntött inkább hal meg szerelmével mint nélküle. Amire elég sokáig kell még várni, ugyanis kiderül hogy vérségi kötelékkel, árkapcsolati kötelékkel meg mi egymással még 7 elme osztozik Lucas elméjén. Így kölcsönösen tudják egymást táplálni és senkinek nem kell meghalnia.

Olvasói vélemények/kritikák
Nagyon izgalmas, letehetetlen! Gyorsan elolvastam. Ismét új, különleges, számomra ismeretlen világot teremtett, melyet megkapó részletességgel tár az olvasó elé. Nem olvastam még hasonlót! Nagyon jók a leírások, hibátlan, logikus a gondolatmenet. Itt sem sejtettem előre a végkifejletet! Nagyon tetszett ez is, elolvasom a többit is, de hozzám az angyali vadász közelebb áll! Az jobban, mélyebbre hatolt a lelkembe
 szerintem sokkal jobb volt mint az angyali vadász, izgalmas. meglepő.letehetetlen...mikor vége volt csak a következő kötetre vágytam :) mikor jön a folytatás?


tudjátok hogy ez mire emlékeztet engem? egy filmre..a címe: Equlibrium
tartalma: Valahol a 21. században, a harmadik világháború után: a megtépázott emberiség élére egy gonosz csoport áll, az Atya vezetésével. Ő és emberei totálisan betiltanak mindennemű művészeti alkotást, sőt az érzelmek átélését is. Az agymosásra egy mindennap adagolt szert, a Proziumot vetik be. John Preston (Christian Bale) az érzelemmentesítést ellenőrző csapat, a Gramaton vezetője. A hű katona még saját felesége kivégzését is szenvtelenül végignézte, majd magára maradt két gyermekével. Egy napi gyógyszeradag kimaradása azonban rést üt emlékezetében és elnyomott érzelmi világában. Mary (Emily Watson), az elfogott lázadó szavai is felkavarják. John megvívja csatáját saját lelkiismeretével és átáll a lázadókhoz. Tudja, hogy egyikükért sem fognak könnyeket ejteni.

amúgy nem egy rossz film
izgatottan várom a folytatást és találgatok vajon ki lesz a következő aki megtalálja a szerelmet



Látomás
Eredeti cím: Psy Changeling 2. Vision of heart
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 384

Fülszöveg
Az Elcsendesedés ridegségében él Faith NightStar képessége még a mentálok között is különleges: a lány a jövőbe lát. De amilyen értékes a tehetsége, olyan sérülékeny az elméje. Sötét víziók gyötrik, vért és halált lát - és valami még fenyegetőbb dolgot: érzéki gyönyört. Márpedig őt a legkisebb érzelem is az őrületbe taszíthatja. Vaughn D'Angelo a DarkRiver alakváltó falka tagja. Vadabb a többi falkatársánál, jaguár énje uralkodik rajta. A benne lakó macska pedig Faitht szemelte ki prédájának, még akkor is, ha vonzalma megölheti a lányt. Faith képességeit sok mentál a saját céljára akarja kihasználni. Ehhez irányítaniuk kell őt, és minden áron távol kell tartaniuk Vaughntól.
                                                               
   Véleményem+leírásom
Faith egy J mentál, vagyis jövőbelátó képességgel rendelkezik. Az ő feladata hogy megjósolja az üzleti élettel kapcsolatos változásokat. Ez egészen addig szép és jó, míg nem kezd el erőszakos dolgokat is látni, ami kezdi lerombolni a pajzsait, ezért Sasha segítségét kéri. Itt lép be a képbe a cukkermukker jaguárpasi-Vaughn. Persze lelkileg sérült pasi, de ilyen is kell minden sorozatba(lsd: Fekete Tőr Testvériség: Zsadiszt; vagy Lara Adrian vámpíros sorozatában Rio, avagy Christin Feehan Jacques-ja). Persze a vadállatot ismét egy nőnek sikerül megszelídítenie. Nekem jobban tetszett, mint az első rész, kíváncsian várom a folytatást, ami Judd és Brenna történetét fogja elmesélni :)




Borzongás

Eredeti cím: Caressed by Ice

Megjelenés: 2012
Oldalszám: 416

Fülszöveg

Judd Lauren mentálképességei gyilkolásra valók. A mentálhálón egy titkos osztag katonájaként iszonyatos dolgokat tett; most a farkas alakváltó falka odújában a Mentál Tanács végzetes tervének meghiúsítására használja erejét. Az Elcsendesedést azonban nem törheti meg, mert ezzel a környezetére szabadítaná gyilkos hajlamait. 
Brenna Shane Kincaid ártatlan farkas alakváltó lány volt, mielőtt egy sorozatgyilkos mentál elrabolta és megtörte az elméjét. Azóta látszólag felgyógyult, de a sérülések mélyebbek, mint ami a felszínen látszik. 
Kísérti a múltja. Juddhoz fordul segítségért, de bármilyen erős is közöttük a vonzalom, a rideg mentál nem tudja megadni a lánynak azt, amire a teljes gyógyuláshoz szüksége van.



Véleményem+leírásom

Az előző részektől eltérően most nem egy párduc és egy mentál egymásra találását olvashatjuk, hanem most átpártoltunk egy farkas és egy mentál pártalálásához. Végre nem nőnemű a mentálunk, hanem pasi. Nem is akármilyen.. egy orgyilkos, aki a múltja elől, és családja védelmében ment a farkasokhoz, akik elég nehezen fogadták be. Ő Judd. A nőnemű farkasunkról már volt pár szó az előző részben, ő Brenna. Akit a tanácsos elég rendesen megnyomorított, de gyógyulgat. Ebben segít neki Judd és a másik 2 mentál nő is, akikről az előző részekben olvastunk. Persze megint van egy központi probléma, valaki meg akarja ölni a nőt. Én azt hittem, hogy valami jelentőségteljesebb figura, de nem.. úgy értem .. persze, jelentőségteljes, de nem is igazán olvastunk róla.. így nem rázott meg engem személy szerint annyira az árulása. Elég nehezen talált egymásra a kis párunk de végül is megtörtént, és ÚRISTEN.. Nalini.. leégett a fejem.. miket tudsz te kitalálni.. oh :) nem sok ilyen jelenet van a történeteiben, de ha mégis, akkor aztán..
Borító: háát őhm.. nekem ez a pasi nem tetszik... Lucas-os borító sem tetszett annyira, de.. hát.. ez valahogy nem..  A legjobb Vaughn borítója volt a legjobb, legszexibb ;)
Ahogy haladunk előre egyre jobb lesz, csak így tovább :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése