2011. június 20., hétfő

Lara Adrian

Lara Adrian


A New Hampshire-ben élő írónő gyerekkorában mindig a nyakáig betakarózott, mert attól félt, hogy éjszaka a vámpírok kiszívják a vérét. Később, Bram Stoker és Anne Rice hatására azon morfondírozott, vajon egykori félelme nem azt a titkos vágyat tükrözi-e, hogy bejárja a sötétség birodalmát, s egy csábító, természetfölötti férfival érzéki és veszélyes álmot éljen át. A félelem és a vágy e kettőssége táplálja az írónő fantáziáját, s ebből született a vámpírokkal teli nagysikerű sorozata, melyet még J. R. Ward is kedvel.

Művei:
Éjfél szülöttei sorozat
  1. Kiss of Midnight - A vámpír csókja
  2. Kiss of Grimson - A vámpír ölelése
  3. Midnight Awakening - A vámpír vére
  4. Midnight Rising - A vámpír éjjele
  5. Veil of Midnight - A vámpír bosszúja
  6. Ashes of Midnight - A vámpír sírja
  7. Shades of Midnight - Az éjfél árnyai
  8. Taken by Midnight
  9. Deeper Than Midnight
  10. Darker After Midnight

A vámpír csókja
Eredeti cím: Kiss of Midnight
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 416

Fülszöveg
Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos. Félig ember, félig démoni lények ők, akik több ezer éve velünk élnek.
A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő... Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A Rend közbelép, de harcosainak lelkében sötét titkok rejlenek. Lesznek, akik győzedelmeskednek, és lesznek, akik elbuknak, de minden harcosnak tudnia kell: ha a szerelem megkísérti, csakis egy kiszámíthatatlan és kegyetlen nő képében teszi, és ez még a legkeményebb harcost is térdre kényszeríti.
Gabrielle egy bárban pillantja meg a sötét hajú, érzéki férfit. Beleborzong a nézésébe, azonnal megkívánja. Pár pillanat múlva azonban egy véres gyilkosság szemtanúja lesz, és túl későn eszmél rá, hogy démoni játszmába keveredett egy vámpírfejedelem oldalán...

Véleményem+leírásom
 Gabrielle egy bárban pillantja meg a sötét hajú, érzéki férfit. Beleborzong a nézésébe, azonnal megkívánja. Pár pillanat múlva azonban egy véres gyilkosság szemtanúja lesz, és túl későn eszmél rá, hogy démoni játszmába keveredett egy vámpírfejedelem oldalán...
Hasonló J.R. Ward FTT sorozatához de nem múlja felül. A vámpírok itt  földönkívüliek, ami eléggé kiverte nálam a biztosítékot. Itt ők a többi vámpírral harcolnak, akiket elkap a vérszomj. Gabrielle-nek sikerül stabilizálnia szerelme állapotát. Mint minden nőnek aki képes kihordani a vámpírok gyermekeit, ő is rendelkezik különleges képességgel, ami az, hogy meg tudja mondani hol tanyáznak a vérszomjas vámpírok.

Olvasói vélemények
"Nem rossz könyv, de nagyon a fekete tőr testvériség babérjaira íródott, nekem egyedül ez nem tetszett benne."

"Meg kell hagyni, nem éppen ez a legjobb vámpíros könyv, amit életem során olvastam. Valahogy nem az igazi... hiányoznak belőle azok a tipikus hirtelen fordulatok, amik ezekre a típusú művekre jellemzőek. Nekem kicsit vontatott volt, de hát ízlések és pofonok. Mindenesetre azért kíváncsi vagyok a történet folytatására, szóval annyira nem is lehetett rossz! :)"
  


A vámpír ölelése
Eredeti cím: Kiss of Grimson
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 432

Fülszöveg
 Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos.
Tess Culver megment egy idegent a biztos haláltól, és kettőjük furcsa kapcsolata szenvedélyes szerelemmé alakul. A férfi, aki Dantének nevezi magát, szörnyű látomásokból ismeri a jövőt, és tudja, hogy a vámpírháború sok áldozatot követel, de szerelmével talán a halált is legyőzhetik, ha Tess is osztozik a vámpírsorsban...

Lara Adrian bestseller-sorozatának főhősei félig ember, félig démoni lények, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő... Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A vámpír csókja folytatása még több borzongást, még több szenvedélyt, még több fordulatot tartogat a műfaj rajongóinak.

Véleményem+leírásom
 Tessnek is van különleges képessége, az övé a gyógyítás. Ő segít Rionak a gyógyulásban a robbanás után, ami az 1. részben következett be. De lelki sebeit, amit felesége árulása okozott nem tudja meggyógyítani.

Olvasói vélemények
"Egyszerűen nem lehet letenni :D Aki csak tudja és teheti, olvassa el! Minden pénzt megér, az biztos!"

"Olvastam mindkét részt és őszintén az első után nem voltam benne biztos, hogy megéri megvenni a második könyvet, de minden fillért megért le se tudtam tenni."


A vámpír vére
Eredeti cím: Midnight Awakening
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 416

Fülszöveg
 Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos.
Elise Chase bosszúra szomjazik. Az ellenállhatatlan és halálos szépség a sorsát megrontó vámpírokat üldözi Boston utcáin, miközben tudja, emberfeletti képességei hamarosan a vesztét okozzák. Kizárólag Tegan, a hírhedt harcos mentheti meg, de kettőjük szenvedélyes kapcsolata ismeretlen veszélyek felé, a sötét érzékiség útjára, halálos játszmába sodorja őket.

Véleményem+leírásom
 Tegan olyasvalaki mint az FTT-ben Zsadiszt és a sötét vadász sorozat Zarek-e

Olvasói vélemények
"Őszintén szólva az első résztől én sem voltam úgy elragadtatva. Nálam is J.R.Ward magasan viszi a pálmát, lehet ezért is. De aztán megvettem Lara 2. és 3. kötetét is. Egymás után olvastam el mindegyiket és nagyon meglepődtem....:D Teljesen más volt a véleményem. Alig tudtam letenni, annyira izgalmas volt! Lara Adrian egyre jobb és jobb lesz, és én már nagyon várom a 4. részt! Remélem mihamarabb a kezünkbe kerül...:D"


A vámpír éjjele
Eredeti cím: Midnight Rising
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 400

Fülszöveg
 A rettegett harcos, Rio bosszúra szomjazik. Megtorolja a szörnyű árulást. Egy halandó nő azonban az útjába kerül, aki veszélyt jelent a vámpírok klánjára. És egy ősi gonosz erő, ami új életre kel...

Dylan Alexander rosszkor volt rossz helyen. Az újságírónő felfedez egy titkos sírhelyet, ami egy félelmetes és vonzó férfit rejt. Vajon elárulhatja-e azt, aki bevezette a sötét érzékiség birodalmába?

Véleményem+leírásom
 Dylan szellemeket lát, így Rio exfeleségét is, aki elvezeti az összetört férfihoz. Ő az, aki segít Rio felépülésében. 
Olvasói vélemények "Istenem! Ez ANNYIRA NAGYON JÓ volt! Imádtam! Eddig ez a legjobb Adrian könyv. 1 nap alatt végeztem vele, egyszerűen nem tudtam letenni. Rió olyan....hmm...nagyon megszerettem. :) Ebben a könyvben (szerintem) kicsit kevesebb az erotika, de sokkal több az akció, az izgalom. Adrian többet ír az Ősről, kibontakozik egy új szál is, találkozhatunk Reichennel és Harvard is marad a harcosokkal. De azért természetesen van benne szerelem is. :) Már alig várom Nikó könyvét....valamiért az az érzésem, hogy nem fog csalódást okozni...:P"


A vámpír bosszúja
Eredeti cím: Veil of Midnight
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 464

Fülszöveg
 Renata a pengék és lőfegyverek mestere, hihetetlen mentális képességek birtokosa, akit sem ember, sem vámpír nem győzhet le. Mégis halálos veszélybe kerül, amikor egy aranyhajú vámpír csapdába ejti... az érzékiség csapdájába, a földöntúli gyönyörök palotájába. Nikolainak a küzdelem a lételeme. Csupán egy nő állhat az útjába; a hűvös és szexi harcos, Renata. A vér erős kötelék, a szenvedély még erősebb, és valamelyiküknek pusztulnia kell.

Véleményem+leírásom
 Mivel valaki gyilkolja az Első Generációs vámpírokat, a rend Nyikolajt küldi, hogy figyelmeztesse Szergej Jakutot. Ő mit sem törődik ezzel. A birtokában van egy kiválasztott Renata, aki mentális képességével ki tudja ütni a vámpírokat, és egy kislány: Mira, aki meg tudja mutatni a jövőt annak, aki a szemébe néz. Niko is belenéz a szemébe néz és azt látta, hogy Renátával össze fognak jönni, és ez be is következik, de előbb még nehézségeik támadnak: Szergejt megölik és Nikot gyanúsítják vele, pedig Lex-Szergej fia árulta el apját. Nikot letartóztatják, és az elvonóba viszik, ahol megpróbálják túladagolni, ez kis híján sikerül is nekik. Eközben Lex eladja Mira-t Fabiennek, akinek ferde hajlamai vannak. Renata megesküdött a kislánynak, hogy akár az élete árán is megvédi, ennek megvalósítása érdekében kéri Niko segítségét, ám ehhez ki kell szabadítani az elvonóról. Sikerrel jár. A látomás amit Niko látott valóra válik. Lex meghal. A Rend segít Renatanak megtalálni a kislányt.


A vámpír sírja
Eredeti cím: Ashes of Midnight
                                                                    Megjelenés: 2011
Oldalszám: 432

Fülszöveg:
Egy este Claire Rothnak menekülnie kell. Lángoló pokollá válik az otthona. A tűzből és hamuból vámpír harcos lép elő. Andreas Reichen ő, Claire egykori szerelme. A nő idegennek látja a férfit, akit bosszúvágy hajt. Claire nem menekülhet a vámpír vad dühétől, és belezuhan Andreas világába, ahol a sötétség és az örökké tartó gyönyör az úr.Andreast semmi nem akadályozhatja meg abban, hogy elpusztítsa a családját lemészároló vámpírt. Akár régi szerelmét is felhasználja, hogy teljesítse küldetését. Claire ugyanis elvezetheti Andreast ellenfeléhez. Ám útjuk veszélyekkel és ellenállhatatlan, tiltott vágyakkal van kikövezve. Claire a világon az egyetlen nő, aki után Andreasnak nem szabad sóvárognia, és ő az, akit a vámpír igazán szeret. Veszedelmes viszony alakul ki kettejük között, mely elmossa a határokat a ragadozó és a préda közt, és felszítja a szenvedély tüzét, mely talán mindent feléget maga körül...

Véleményem+leírásom:
Andreas bosszúhadjáratot indít a családja és emberszerelme elpusztítása miatt érett fájdalmában, és sorra öli meg a felelősöket. Egykori szerelme aki ugyebár kiválasztott volt, és kb 4 hónapig jártak együtt a "főgonosz" társa. Ám ismét feléled bennük a régi szikra. Újra egymásra találnak, ám a férfi félti a nőt nem mástól, hanem saját magától, hogy nem tud uralkodni gyilkos képességén. Eljutnak a Rendhez és együttes erővel és a nők segítségével megtalálják a központot, ahol Roth és Dragos az Ős-t tartják, de elkéstek, mert már kipucolták a helyet. Andreas megöli Roth-ot, ám majdnem otthagyja ő is a fogát. Csak Renata képessége volt az ami féken tudta tartani a gyilkos tűzét. Több napon keresztül feküdt kómáman, és Claire végig vele volt. Épp hogy csak nem halt meg a nő. És boldogan éltek a kis Newport-i házukban, Andreas meditált hogy a képességét kordában  tudja tartani és Tegan pedig munkát ajánlott neki mint kém. Az Ős pedig megszökött Dragos karmai közül. Ezen én személy szerint jót derültem.Ez a rész nekem valahogy..nem is tudom, hogy mit mondjak róla...tetszett is meg nem is. Claire és Andreas se veled se nélküled nem jó, mert szeretlek kapcsolata...A végétől volt izgi, amikor a nők nappal keresgélték a labort, és a férfiak is megérkeztek és leverték a gonoszokat. De azért várom a következő részt




Az éjfél árnyai

Eredeti cím: Shades of midnight
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 414

Fülszöveg
Kegyetlen rém garázdálkodik Alaszka fagyos, sötét vadonjában. Borzalmas vérengzésének nyomaira bukkan üzleti útján Alexandra Maguire pilóta. A feltűnően csinos lányt sokkolja a látvány - sok-sok éve kísértetiesen hasonló módon, szeme láttára ölték meg édesanyját és kisöccsét. Az események rettegéssel töltik el Harmony városka lakóit is, ahol - nem véletlenül - ekkor jelenik meg Kade, az állig felfegyverzett vámpír harcos, aki küldetést teljesít, célja a szörny felderítése és ártalmatlanná tétele. A törékeny fiatal nő és a jó kiállású férfi között hamar szerelem szövődik, ám súlyos titkokat őriznek mindketten, harcolnak démonjaikkal. Közben a fantom tovább gyilkol. És nem csak ő...


Véleményem+leírásom
úgy érzem, hogy új kedvenc született
ebben a sorozatban még mindig Niko és Renata könyve a favorit, de a 2. helyről kiszorította  Rio és Dylan könyvét Kade és Alex könyve
Nagyon nagyon tetszett, messze felül múlta az előző részt
az eleje rögtön egy rejtéllyel indult
megismertük mindkét szereplő szomorú múltját

ami még mindig kiakaszt, az az, hogy hogyan tudnak szerelembe esni a találkozásuk 3. napján + "mission" - ezt csak missziónak lehet fordítani? nane...
pozitívum, hogy ezen és a "kéjbarlangon" kívül - amin halálra röhögtem magam - hál istennek a szerkesztés is rendben volt
ez az Ős még mindig érdekes téma + akarok még a Vadászról olvasni
tetszett hogy a régi szereplők is visszatértek. Meglepett Tegan közvetlensége, hogy mennyivel másabb, mint a társával való találkozás előtt
ha jól tudom, akkor Brock könyve lesz a következő - nagyon várom már
ééés ha jól hallottam, akkor Mira-nak is lesz könyve :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése