2011. június 20., hétfő

Karen Chance

Karen Chance

Urban Fantasy író. Floridában nőtt fel. Élt már Franciaországban, Nagy Britanniában, Hong Kongban és New Orleansben ahol történelmet tanított. Jelenleg Floridában él.

The Cassandra Palmer series

  • Touch the Dark - Megérint a sötétség 
  • Claimed by Shadow - Az alkony ölelése
  • Embrace the Night - Átölel az éjszaka
  • Curse the Dawn
  • Hunt the Moon

Dorina Basarab Series

  • Midnight's Daughter
  • Death's Mistress
  • Dorina Basarab 
Megérint a sötétség


Eredeti cím: Touch the Dark
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 336

Fülszöveg:
A Megérint a sötétség a világhírű Cassandra Palmer-sorozat első része. Karen Chance írónő ebben a kötetben kalauzol el minket először Cassie különleges világába, ahol otthonosan mozognak a természetfeletti lények, a görög mitológia álomszerű alakjai pedig a középkori Európa szörnyeivel és modern korunk rémlényeivel csatáznak. Az olvasót az első oldaltól foglyul ejti a különös világ, ahol bármelyik pillanatban megtörténhet a legmeglepőbb fordulat is...Cassandra Palmer élete korántsem átlagos. Látomásai véletlenszerűen felvillantják neki a múlt vagy a jövő fontos pillanatait. Emiatt figyel fel rá és rabolja el még kislány korában Tony, a több száz éves vámpír. Hatalmat akar Cassie látomásaiból - mindent tudni akar üzletfeleiről, pedig azt még nem is sejti, hogy a szellemek szintén kapcsolatot tudnak teremteni a lánnyal. Két évvel Tonytól való szökése után Cassandra halálos fenyegetést kap. Ezzel véget érnek az unalmas hétköznapok, menekülnie kell a vámpírok elől. De nem csak nevelője üldözi, nyomába erednek más vámpír nagymesterek, hadmágusok, sötét varázslók és boszorkányok is.De vajon mit akarnak a fiatal, ártatlan lánytól? Mi köze mindennek Carcasonne várának kínzókamráihoz, ahová Cassie látomásai újabban vezetnek? Sikerül-e kideríteni, valójában mi történt pontosan a húsz évvel korábban elhunyt szüleivel?




Árnyak vonzásában


Eredeti cím: Claimed by Shadow
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 368
Fülszöveg:
 A Megérint a sötétségből megismert Cassandra Palmer, a hétköznapinak egyáltalán nem mondható lány. Különböző evilági és természetfeletti kalandjai nyomán a világ legbefolyásosabb jövőbelátója, azaz Pythia lett. Bár ezt a kiváltságot rendszerint csak hosszú évekig tartó felkészítés végén lehet elnyerni, de Cassie személyéhez fűződő, finoman szólva is szokatlan események és körülmények a jelen esetben felgyorsítják a folyamatokat. Ezáltal egyik pillanatról a másikra olyan hatalom birtokába jut, amelyet minden mágus, vámpír, sőt még az Erdők Népe is szeretne maga mellé állítani - vagy végleg eltörölni.Cassie sorsa ilyenformán nemhogy rendeződne, inkább még bonyolultabbá és kiszámíthatatlanabbá válik. Szerencsére leghűbb segítőtársa, egy néha kifejezetten kóbor szellem támogatására és tanácsaira mindig számíthat, igaz, olykor erősen kétséges, hogy csakugyan akkor jár-e jobban, ha megfogadja a tanácsokat. A frissen posztjára került Pythia konfliktusokba keveredik Pritkinnel, a hadmágussal, aki rendszeresen kritizálja a döntéseit, holott ugyanazért az ügyért harcolnak. Vagy mégsem...? A MÁGUS, azaz a Metafizikai Lények Állandó Gyűlésének Újkori Szövetsége hol titokban, hol meg nyíltan ellenszegül Cassie akaratának. A vámpírok oldaláról is jó néhány ismerős arc bukkan fel. Szerepet kap Louis-César, a bajnok, aki hűvös eleganciával végez bárkivel - persze egy első szintű nagymestertől ez szinte el is várható. Megjelenik Mircea, Drakula gróf testvére, aki körül mindig felforrósodik a levegő. Cassie is ellenállhatatlan vágyat érez, hogy a karjaiban kössön ki, egészen addig, amíg egy meglehetősen arrogáns vámpír mester varázslatot nem bocsát rá, amely elriaszt tőle minden udvarlót.Ilyen viszontagságos körülmények között kell tárgyalnia a konzullal, és a többi magas rangú vámpírral. De vajon mit keres köztük Casanova? Igen, az a bizonyos Casanova.Cassie-nek egyre jobban elege van abból, hogy játékszernek tekintsék, ezért úgy dönt, hogy a sarkára áll. Aki a továbbiakban ujjat mer húzni vele, azzal szembesül majd, hogy a dögös külső mögött egy igazán veszedelmes ellenfél bújik meg. De vajon kire fogja rázúdítani minden haragját?


Átölel az éjszaka
Eredeti cím: Embace the Night
Megjelenés: 2010Oldalszám: 432
Fülszöveg:Cassandra Palmer nemrég a világ első számú látnokává vált, ám ettől nem lett felhőtlenül boldog az élete. Mindaddig, míg Cassie-t és egy vámpír nagymestert - az őrjítően jóképű Mirceát - mágikus kapocs köti egymáshoz, a lány nem ura saját életének.A varázslatot, mely összeköti őket, csupán egy ősi varázskönyvben, a Codex Merliniben pergamenre vetett igézettel lehet feloldani. A Codex hollétéről azonban manapság senki nem tud semmit, így Cassie-nek ott kell kutatnia utána, ahol még fellelhető volt - a múltban.A fiatal lány hamar rájön, hogy a Codexet nem véletlenül rejtették el ilyen gondosan. A legendák szerint a könyv olyan varázsigéket is tartalmaz, amelyek az egész világot veszélybe sodorhatják. Ha sikerül felkutatni, az talán megoldást jelenthet Cassie és Mircea helyzetére, de romlást hozhat az egész emberiségnek...

Véleményem+leírásom
Első olvasatra nem nagyon ragadott magával. A történet nem tűnik rossznak, de valahogy mégsem az igazi. Most, hogy elkezdtem másodszorra olvasni, jobban tetszik, mint először.
Cassie szülei meghaltak egy "autóbalesetben", amit egy vámpírmester Antonio szervezett meg, hogy magánál tudja a kislányt, aki látja a jövőt és a múltat is, na meg látja-hallja-beszélget a szellemekkel. Cassandra ott nevelkedik, majd megszökik. Találkozik Tomassal, akiről egy verekedés során kiderül hogy nem az, akinek eddig hitte. Ugyanis a férfi vámpír. 
Cassie-t a Szenátus elé viszik, ahol megpróbálják megölni(nem a tanács). Késbb megtudja, hogy a szülei gyilkosa Jimmy épp a közelében van, ezért elindul, hogy megkeresse. De nagy kalamajka keveredett. Sok sötét mágussal, vámpírral vérlénnyel találják szembe magukat Cassie, Mircea, Luis-César, Pritkin és Tomas. De végül megmenekülnek. Kiderül, hogy Cassie egy szibilla, aki valószínűleg Pythia örököse. 2x látogat el Luis César múltjába. de nem ő az egyetlen, aki változtatgat a múlton. A másik szibilla Myra is ugyan azt teszi, csak a sötét oldalon. Mircea megpróbálja elvenni Cassie szüzességét, mert akkor jobban átszáll a hatalom. A lényeg, hogy nem sikerül, mert Raszputyin megjelenik és megtámadják a szenátust. És miért? mert Tomas elárulja őket. Mircea és Cassie visszamennek az időben, kiszabadítják Mircea testvérét Radut, és egy időre legyőzik Myrát és Raszputyint.
Cassie-re Mircea rárakott egy Geis-t, amitől minden pasira rá akar mászni, bár a geis azt nem engedi h akármilyen pasira másszon rá. Myra az előző részben Luis-Césart akarja megölni, ebben a részben Mircea-t, mivel azt akarják hogy Cassie meghaljon. Hogy Myráékat megállítsák el kell menniük a tündérek világába. De nem egyedül megy. Vele tart Pritkin, és Mac is (ő egy volt hadmágus). Ebben a világban az ő mágiájuk nem nagyon működik. Billy is testet kapott. Az agyagember, pedig "életre kelt". Majd azzal a felétellel elengedik őket, hogy elhozzák nekik a Codex Merlini-t.
Sok sok kutatás után végre megtalálják a Codexet a múltban és kiderül, hogy Pritkin Merlin, végül sikerül megoldaniuk a Geis problémát, és a könyvet is el tudták pusztítani
Nekem kicsit zavaros volt az ide oda ugrálgatás miatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése