2011. június 26., vasárnap

Richelle Mead

Richelle Mead
Richelle Mead amerikai írónő, Michiganben született 1976. november 12-én
Mielőtt író vált volna belőle, több pályával is kacérkodott. Bölcsész végzettségét a Michigani Egyetemen szerezte, majd a Nyugat-Michigani Egyetemen diplomázott összehasonlító vallástanból, végül tanári diplomát szerzett a Washingtoni Egyetemen. Különös szenvedéllyel viseltetik a mitológia és a népi hagyományok iránt.
A magyarul is megjelent Vámpírakadémia a harmadik sorozata, amely a Last Sacrifice című hatodik résszel ért véget 2010-ben az USA-ban. Mead ezután egy újabb hatrészes sorozatot tervez írni olyan karakterekkel, akikkel már találkozhattunk a Vámpírakadémia-kötetekben.

Vámpírakadémia-sorozat

  • Vámpírakadémia 
  • Dermesztő ölelés
  • A halál csókja
  • Véreskü 
  • Örök kötelék
  • Végső áldozat


Georgina Kincaid-sorozat

  • Succubus Blues - Szukkubusz dala
  • Succubus On Top
  • Succubus Dreams
  • Succubus Heat
  • Succubus Shadows
  • Succubus Revealed

Dark Swan-sorozat 

  • Storm Born
  • Thorn Queen
  • Iron Crowned

Vámpírakadémia sorozat
Vámpírakadémia
Eredeti cím: Vampire Academy
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 240
Fülszöveg
Lissa Dragomirt és Rose Hathawayt két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Lissa a vérre – viszonylag konszolidáltan – szomjazó mora vámpírok egyik nagytiszteletű családjának egyetlen leszármazottja és túlélője. Rose, aki életét tette fel legjobb barátnője védelmezésére, a dampyr testőrtanoncok sorát erősíti. A vaskapukon kívül a vérszomjas, élőhalott vámpírok, a strigák lesik az alkalmat, hogy elvegyék életüket, és magukhoz hasonlóvá tegyék őket. De a kapukon belül sem veszélytelen az életük: Lissa különleges mágikus képességei legalább annyira megkeserítik a mindennapjaikat, mint a mindkettőjüket megkísértő tiltott szerelem.


"Lebilincselő..." - Booklist

"Lenyűgöző történet és váratlan fordulatok." - VOYA

"A vámpíros könyvekkel teli piacon Richelle Meadnek sikerült egy olyan sorozatot írnia, ami egyszerre egyedi és hihető." - TeensReadToo.com

Olvasói vélemények:
"Nekem nagyon tetszik, izgalmas, szórakoztató... Egész más mint az Alkonyat, bár én azt is szeretem."
"Egy szóval kifejezem ezt a könyvet: "csodálatos" Egyszerűen imádom. Sokkal több izgalom, és cselekvés van benne, mint a twilightban. Ezenkívül szerintem az alaptörténet is jobb. Egyszerűen elvarázsolt! Ajánlom mindenkinek! Ha még nem olvastad tedd meg :) :) Egy élmény :)"


Dermesztő ölelés
 
Eredeti cím: Frostbite
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 320

Fülszöveg
Rose Hathaway élete tele van gondokkal. Nem elég mindaz a nehézség, amit dampyr testőrtanoncként kell átélnie, ráadásul oktatója, a vonzó Dmitrij valaki másra vetett szemet. A köztük lévő szoros kapocs miatt pedig Rose folyton akkor hallja legjobb barátnője, Lissa Dragomir gondolatait, amikor az barátjával, Christiannal enyeleg. A Szent Vlagyimir Akadémiát azonban megtámadják az élőhalott strigák, akik korábban több királyi vérű nemesi családot lemészároltak. Így az iskolának a legjobb dampyr testőrökre van szüksége, többek közt Rose anyjára, a legendás, ám szigorú Janine Hathaway-re. Az idei sítábor kötelező, ám Idaho hótól csillogó lankái csak látszólag biztonságosak. A könyörtelen strigák halálos veszélyt jelentenek mindenki számára, és Rose-nak cselekednie kell. De a hősiességnek mindig ára van

Olvasói vélemények
"Elég vonakodva álltam neki a második rész olvasásának, de nem kell, hogy mondjam SOKKAL jobb, mint az első rész. Az első nekem kissé vontatott volt és eröltetett, de ez... Egyszerűen letehetetlen! Úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, érdemes átvergődni az elsőn, mert megéri. Van benne akció, kaland, érzelmek, szerelem... nem csak lányoknak ajánlom, mert van benne küzdelem és bunyó is. Olvassátok! :)"

"Még az elsőnél is jobb! :)"



A halál csókja

Eredeti cím: Shadow Kiss
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 336

Fülszöveg
Rose Hathaway egy hónap múlva tölti be a tizennyolcadik életévét, közeledik nagykorúságának, és érettségijének időpontja is. Ez utóbbi feltétele egy kemény, hathetes terepgyakorlat, amit minden végzős dampyr testőrtanoncnak végre kell hajtania egy-egy főnemesi mora vámpír mellett. Rose nehezen összepontosít feladatára, hisz nem csak elhunyt barátja, Mason jár vissza kísérteni őt, még az a Viktor Daskov is feltűnik, aki korábban Rose barátnőjének, a lélekmágus Lissa Dragomirnak életére tört. Ráadásul a főnemesi diákok intrikáikkal akaratukon és tudtunkon kívül utat nyitnak a Szent Vlagyimir Akadémiába a gyilkos és kíméletlen élőhalott strigák előtt. Rose körül pedig egyre nagyobb a zűrzavar.

Olvasói vélemények
"A legjobb vámpírsorozat, amit valaha olvastam!:P Alig várom a következő részt!:)"
"Sztem ez a könyv nagyon fantasztikus lett. És csak hogy a többieket idézzem: A VÉGE...!"


Véreskü
Eredeti cím: Blood Promise
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 340

Fülszöveg
Rose, a montanai Szent Vlagyimir Akadémia dampyr testőrtanonca az érettségi előtt nemcsak a biztonságos akadémia, de az Egyesült Államok területét is elhagyja, hogy felkutassa strigává változtatott szerelmét, Dmitrijt. Az Oroszországba, Szibéria déli részére tévedt Rose-t szerelmén kívül ígérete hajtja: nem hagyhatja életben az élőhalottá, kegyetlenné vált kedvesét. Meg kell ölnie őt... Oroszországban azonban minden más, mint az óceán másik oldalán. Rose nemcsak strigákba botlik, de találkozik a morák ember-szövetségeseivel is, az Alkimistákkal, megismerkedik Dmitrij családjával, összefut egy lélekmágusárnyék csókolta kötelék-párossal, ráadásul állandóan a nyakán lóg egy vélhetően illegális kereskedelmet folytató, láthatóan kivételes hatalommal bíró üzletember is, Abe Mazur. Képes lesz-e Rose végrehajtani ígéretét vagy (szó szerint) feladva életét maga is strigává lesz? Netán egy élőhalott vérszajhája? Ki ez a titokzatos Abe, a vénember? S ha mindez nem volna elég, meg tudja-e menteni a távolból barátnőjét, Lissát egy ellenséges bűbáj hatásától?



Örök kötelék
Eredeti cím : Spirit Bound
Megjelenés : 2011.
Oldalszám : 352

Fülszöveg
Rosemarie Hathaway soha nem a nyugodt természetéről volt híres, de most különösen nagy bajba keveredik. Pedig olyan jól indul minden. A Montana erdejében megbúvó Szent Vlagyimir Akadémián sikerrel és figyelemre méltó eredményességgel teszi le gyakorlati záróvizsgáját, megszerezvén az értettségét és elkötelezettségét bizonyító hűségjelet, mely a morákat vigyázó dampyr testőrök büszkesége. Ezt követően azonban megindul a lavina...
Lissa Dragomir hercegnő segítségével annak a Viktor Daskovnak a kiszabadítását tervezi, akit ők maguk juttattak a vámpírok börtönébe. A vállalkozást bonyolítja, hogy az élőhalott strigává lett Dmitrij nem csak szerelmével üldözi Rose-t, hanem egyenesen az életére tör.
Vajon sikerül-e Rose-nak kiderítenie, miként lehet a strigává vált vámpírokat visszahozni az életbe? S ha igen, eltűnik-e belőlük nyomtalanul a gyilkos ösztön? És vajon képes-e felőrölni a strigáktól való örökös félelem a morák és dampyrok közti szoros kapcsolat erejét?

Richelle Mead Vámpírakadémia-sorozatának ötödik, egyben utolsó előtti kötete nem véletlenül szerepelt szerte a világban a sikerlisták élén. Az újabb izgalmak és váratlan fordulatok egészen biztosan lenyűgözik majd a hazai rajongók széles táborát is.



A végső áldozat
Eredeti cím: Last Secrifice
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 432



Fülszöveg
Ezúttal maga Rose Hathaway kerül őrizet alá, és nem is akármiért. A vád: a morák királynőjének, Tatjanának meggyilkolása.
Az örökmozgó Dampyrt azonban apja, az extravagáns öltözködéséről és titokzatos kapcsolatairól ismert és hírhedt Abe Mazur megszökteti a fogdából. Rose így Dmitrijjel nekivág a nagyvilágnak, hogy elrejtőzzön rosszakarói, valamint a királyi udvar testőrei elől.
Rose persze nem tűrheti tétlenül, hogy valaki a nyakába varrta a gyilkosságot és nyomozni kezd az igazi tettes után. Ehhez azonban meg kell találnia a királynő nekiírt levelében említett utolsó Dragomir-leszármazottat. Eközben barátnője, Lissa, az udvar politikai intrikái közepette a királyi trón várományosai között taálja magát...
Kiben bízhatnak, miközben halálos ellenségeik nyújtanak segítséget, és barátaik árulják el őket? Kifogja meghozni a végső áldozatot a családért, a szerelemért és a túlélésért?




Véleményem+leírás
Lissa és Rose visszakerültnek a suliba, de nem önszántukból. Mielőtt elmentek népszerű lányok voltak, amikor visszatértek, hát... most is azok, csak máshogy. Aztán kialakul. Sok pletyka terjednek erről arról, amarról. Rose beleszeret Dimitrij-be aki a tanára és a testőrtársa lesz a jövőben-közösen fogják Lissa-t védelmezni. Apropó Lissa: ő tud gyógyítani és jó rábeszélőkéje van, ha érted mire gondolok. Lissa "nagybátyja" beteg-ezért elrabolja a lányt hogy gyógyítsa meg, amire a lány nem hajlandó.
Az egész történet azzal kezdődik, hogy Rosenak vizsgáznia kell. Ám amikor Dmitrijjel egy olyan házba érkeznek, ami telis tele van mora-holttestekkel. Strigák támadták meg őket. De hogy történhetett? Strigák em szoktak csapatosan dolgozni, és hogy törték át a védővarázslatot, amikor nem foghatják meg az ehhez szükséges tárgyat???? Mivel striga-veszély van, ezért a tanulókat elviszik síelni, Rose anyja is velük tart, mivel az ő védence is megy. Időközben Rose jó ismeretséget köt Christian nagynénjével Tása Ozerával, aki szeretné ha Dmitrij lenne a testőre, és a gyermekei apja, csakhogy Dmitrij szíve másfele húz. Rose közben elkezd járni Masonnel, aki jó barátja. Megismerkednek a bajkeverő Adriannal (ha rosszul írtam bocsi)- akiről kiderül, hogy ő is lélekhasználó, akárcsak Lissa, csak annyi a más, hogy Lissa gyógyszert szed azért hogy tompítsa a lelket, a fiú pedig alkoholizál és dohányzik. Továbbá Lissa gyógyít és sok mindenre rá tudja venni a morákat (amit mások nem tudnak) a fiú aurákat lát, és beleférkőzik az álmokba. A két fiatal teljesen oda van attól, hogy egymástól tanuljon. Természetesen Dmitrij, Mason és Christian is féltékeny a fiúra. Mason megharagszik Rosera, és elindul megkeresni a strigák rejtekhelyét, mert nem messze van. Vele megy Mia, és Eddie is. Rose és Christian utánuk mennek, hogy lebeszéljék erről az öngyilkos kalandról. Meg is találják őket, ám elkapják őket a strigák, a morákat át akarják változtatni. Hogy kéne megszökni? Végül Rosenak eszébe jut, hogy Christian az eleme használatával segíthet szorult helyzetükön. Már majdnem kiszabadultak, amikor megjelenik a 2 fő striga, Rosenak meg kell velük küzdeni, Mason próbál neki segíteni, ám belehal. Ezután Mia segít a lány segítségére, sikerül megölniük a 2 strigát. Rose megkapja a 2 strigaölő jelét.
Elkezdődik a 6 hetes terepgyakorlat, Rose várva várja, hogy barátnőjével töltse ezt az időt. Ám a számításaikat keresztülhúzzák, ugyanis nem Lissához kerül, hanem Christian mellé osztják be. Ám hamar kiderül, hogy ez nem is olyan rossz. Rose szellemet lát Masont. Ám hamar kiderül, hogy nem csak egyet, és nem tudja hogy mit akarnak tőle. Akkor kezd még többet látni, amikor hazafelé utaznak Lissa "nagybátyjának" Viktor Daskov tárgyalásáról, ahol persze bűnösnek találták. A királynő megkérte Roset, hogy szálljon le az unokaöccséről Adriannról. Ám Rose rajta sincs, őt egyáltalán nem érdekelni. A királynőnek az a terve, hogy Lissa és Adrian később egy pár lesz. Lissa eldobja az antidepresszánsokat és megpróbálja megint előhívni a lelket, és sikerül neki újra gyógyítania. Végül is elárulja a többieknek, hogy látja Mason szellemét. Az is kiderül, hogy miért. Mert gyengül az iskola körüli varázs. Miért? mert beavatási szertartásokat végeznek közvetlenül  a fal mellett. Mason arra akarta figyelmeztetni Roset, hogy jönnek a strigák. Sokakat elvittek, köztük Eddiet is. Dmitrij és Rose szerelme végre beteljesedik, boldogok, már kitalálták a problémára a megoldást is. Ekkor jön a strigtámadás. A támadás után az elrablottak segítségére sietnek, ám sajnos Dmitrij ottmarad. Mason segítségével Rose kideríti mi történt a szerelmével. Ő is Strigává vált. A lány elindul megkeresni és megölni, mivel ez volt a férfi kívánsága.
HÁT, ÉN SÍRTAM :S
Elolvastam, 1 éjszaka elég volt rá. Tudjátok mit? Megérte, nagyon tetszett!!! Várom a folytatást, már tűkön ülök :D


Rose Oroszországban vadászik szerelmére, amikor összeakad egy alkimistával, aki elkíséri egy Baja-ra, ahol találkozik Belikovékkal, akikkel közli hogy a család férfitagja meghalt. Jobban mondva strigává változott. A kolóniában ez egyet jelent a halállal. Hamar összebarátkozik a családdal, marasztalják, de nem maradhat. Találkozik még egy árnyékcsókolta - lélekhasználó párral, akik tan ácsokkal látják el, és a könyv folyamán még lesz szerepük. Továbá találkozik egy titokzatos férfival: Abe-el, aki mindenárom el akarja küldeni Baja-ról. De miért? Ez is kiderül az utolsó 20 oldalon. Rose elhagyja Baja-t a hűtlenekkel (nem esküdtek fel). És elindulnak strigákra vadászni. Pár napig együtt vadásznak, közben strigákat kínoznak mire találnak egy olyant aki ismeri Dmitrijt és üzen neki. Egy nap összefutnak. Rose nem tudja megölni. Dmitrij elviszi a rejtekhelyükre. Jó pár napot tölt el, miközben Dmitrij puhítja. Át akarja változtatni strigává, de Rosenak valahogy nem akaródzik. Lassan Dmitrij vérszajhája lesz. Mígnem Adrian meglátogatja az álmában, hogy Lissával valami nem stimmel. Rose sokszor látogatta meg álmában, de semmi különöset nem vett észre. Annyi hogy van egy új lány Avery aki kicsit beleviszi a jóba Lissa-t. Végül kiderül hogy ő is egy lélekhasználó, és befolyásolja Lissat. Rosenak sikerül kitisztítania a fejét, és sikerül megszöknie Dmitrijtől és megölni. Legalább is azt hitte. Mert a könyv végén kap egy levelet melyben az áll, majd még találkoznak.  De ne rohanjunk előre. Előbb még megmenti Lissa-t Oroszországból, és itt jön a szerepe a másik lélekhasználónak, akivel együttesen beugranak Lissa fejébe, hogy visszarántsák az erkélyről, és kilökjék a fejéből Avery-t. Mint kiderül ő 2 embert is magához kötött, a testvérét, és a testőrét. Rose visszatér a Szent Vlagyimirba, ott találkozik az anyjával, akitől megtudja, hogy a férfi aki oly nagyon el akarta küldeni haza Abe, nos ő az apja.
Minimum 3 dolog miatt kell folytatódnia a történetnek:
1. Lissa +Christian - ők ebben a részben szétmentek, remélem még összejönnek, olyan szépek együtt
2. Rose + Dmitrij - ebből következik a 3. ok
3. ki kell szabadítani Viktor Daskovot, aki annak a férfinak a féltestvére, aki visszaváltoztatott egy strigát vámpírrá...
3+1. Adriennel mi lesz vajon??????
Az előző rész után sok kérdés maradt...azt nem mondom h ez után nem, de nem annyi..vagyhát nem tudom
az előző részben felvetette 1. probléma Lissa+Christian=nagy nehezen, és győzködés közepette a könyv végére megoldódott és újra egymásra találtak
2. probléma Rose+Dmitrij=hát ez még hosszú ideig megoldatlan
3. Viktor Daskov kiszabadítása pipa
3+1 Adrien - csípem a csávót olyan laza hogy nem sok kell neki és szétesik.
Szóval Rose sikeresen levizsgázik a Szent Vlagyimirban, és ezután az Udvarba mennek. Ott tervezik Viktor megszöktetését, és ehhez információra és segítőtársra van szükségül. Az infót egy Mihail nevű dampyrtól kapják, akinek a szerelme ugyancsak lélekhasználó volt és strigává változott. A segítő pedig Eddie. Rose, Lissa és a fiú elindulnak kiszabadítani legfőbb ellenségüket Viktort. Nagy nehezen a lélek segítségével ez sikerül is. Utána elutaznak Las Vegasba, ahol Adrien is csatlakozik hozzájuk, továbbá Viktor lélekhasználó testvére is, akitől megtudják hogyan lehet megszabadítani a strigákat a strigaságtól...Egy lélekkel átitatott karót kell egy lélekhasználónak beledöfnie az illető szívébe. Ezután megjelenik Dmitrij a haverjaival és nagy felfordulást okoznak, melynek közepette Viktor és a bátyja elszöknek. Eddienek majdnem sikerül megölnie Dmitrijt, de Rose megakadályozza, ez később ellentéteket sző a két barát között, de nem sokáig. Amikor hazaérnek büntetést kapnak mert elszöktek, de azt senki nem tudja hogy ők szabadították ki Viktort. Lissa és Christian elmennek megnézik az egyetemet ahova Lissa fog járni, közben tanulgatnak küzdeni. Ám egyik vacsora után meglepetés éri őket, ugyanis megjelenik Dmitrij és a bandája és elrabolják a két fiatalt. Rose és a többi testőr nem sokat késlekedik, hamar megtalálják őket, levadásszák a strigákat, és Lissának sikerül nagy nehezen beledöfni Dmitrijbe a karót, amit sikerült megbűvölni és a férfi visszaváltozik dampyrrá. Nem sokan hiszik el hogy ez lehetséges, még tárgyalást is folytatnak. A férfi nagy ívben kerülni próbálja a lányt, ám ő hajthatatlan. Közben a tanács megszavaz egy idióta törvényt, hogy a dampyrok már b16 éves koruktól szolgálhassanak. Ez ellen Rose is kinyilvánítja a véleményét. Sok testőr egyet ért vele, de nem merik kifejteni véleményüket. Ezt a törvényt sak azért említem meg, mert elég komoly összeszólalkozás lett a királynő és Rose között, és a királynő meghal. És Rose-t vádolják vele-elég komoly bizonyítékok szólnak ellene. Az apja Abe védi. Közben egyszer összevesznek Adriennel, majd kibékülnek :D. Dmitrij meg hát örök szerelem meg minden, de hát próbálja magát távol tartani a lánytól, ám amikor letartóztatják Rose-t megpróbálja megvédeni, ez elárulja számomra hogy még mindig szereti... Kiderül, hogy Lissa-nak van egy féltestvére...
Hogy ússza meg Rose a halálbüntetést?
Mi lesz Dmitrijjel? Adriennel????
És persze Lissa féltestvével????
És elérkeztünk az utolsó részhez. Nagyon sajnálom, hogy vége lett ennek a sorozatnak, de legalább megéltem, hogy vége lett..nincs még 20 része. Azért ebben is van valami jó és valami rossz is. Mondjuk szeretem azokat a sorozatokat amiket végtelenségig lehet húzni, de szerintem ezekben egy idő után túl sok lesz az ismétlés. Ez egy viszonylag rövid sorozat volt. 6 kötetes. És végül is ha úgy vesszük nincs vége, mert jön a Bloodlines, amiben Adrian és Sydney is szerepelni fog. Azért furdal a kíváncsiság, hogy mi lesz velük ezek után. A lány ebben a részben segített Rose szökésében, de Alkimista és ki tudja, hogy milyen büntetést kap. Az 1. kérdésemre már meg is adtam válaszom: Hogy ússza meg Rose a halálbüntetést?-megszökik. Ebben apuci is segít és még pár testőr meg Adrian és persze ki más, mint örök szerelme Dmitrij. Ki kell deríteni hogy ölte meg a királynőt-tisztázni kell Rose, és Dmitrij nevét, és ott van Tatjana levele miszerint van még egy Dragomir. Míg barátai azzal foglalkoznak hogy megtalálják a gyilkost és tisztázzák a lány nevét, ő Dmitrij és Sydney megkeresikk Lissa féltestvérét. Közben visszaváltoztatják Szonja-t ő segít eljutni nekik a lányhoz. Igen lány, és rá én nem gondoltam, vagy talán csak tudat alatt. Jill az. Szóval a lényeg: Lissa kiállja az uralkodói próbákat és csak 1 lépés választja el a tróntól, végül is Jill. A lány megjelenik, Lissa királynő lehet. Így is lesz. Ki a gyilkos? Na én őrá sem gondoltam. Vagyis hát igen, csak bekavartak a bizonyítékok és a találgatások. Tása a gyilkos Christian nagynénje. Mi lesz Dmitrij-el? hát újra egymásra találnak Rose-al és olyan megható volt majdnem sírtam. És persze nem kell sosem messze lenniük egymástól, ugyanis Dmitrij megkapta Christian testőrének szerepét. Adrian? hát szegénykémnek szörnyű szakításon kellett túllennie. Rosenak valamilyen szinten igaza volt. Ez volt a másik rész ahol sírtam. Rose persze megkapta Lissa  védelmét.

Remélem akik olvasták a könyveket nem okozott nekik csalódást sem a történet, sem a szereplők, de a vége. Azért az a vicc, hogy mindig minden egyes történetben kiderül, hogy ki kivel fog összejönni, ki kibe lesz szerelmes, de azért mégiscsak végig olvassuk a könyveket.  Nem tudom, én szomjazom a romantikát. De úgy gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Igazából minden könyv ugyan az, és ezt nem éppen rosszból mondom. Szerelem, egy ellenség, győzünk, egymáséi lesznek a szereplők. De azért mégis megveszem a könyveket, felfalom a történeteket, belezúgok a történet erejéig az adott pasiba, és nehezen engedem el.



Vérvonalak
Eredeti cím: Bloodlines
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 336

Fülszöveg
Vámpírakadémia spinoffjaként kezelendő új sorozat meglepő fordulatokkal teli első részében sok eltemetett titok kerül a felszínre, és az új szereplők mellett olyan régi ismerősöket is üdvözölhetünk, mint Adrian Ivaskov, a lélekmágus szépfiú, vagy Abe Mazur, a tetteivel a törvényesség határán táncoló kalandor. Ahol pedig ők jelen vannak, ott a baj sem járhat messze.
A történet szerint Sydney, az Alkimista élete teljesen új fordulatot vesz, amikor kegyvesztett státuszából hirtelen a mora vámpírtársadalom egyik legrangosabb és legféltettebb tagja, Jill Mastrano személyes testőrévé nevezik ki. A vámpírok közelsége miatti viszolygása hirtelen eltörpül egy sokkal ijesztőbb probléma mellett: magántanulóként töltött gyermekkora után Sydney belecsöppen a gimnáziumi élet kellős közepébe. Miközben egy zaklatott lelkivilágú – mellékesen vámpír – kamaszról gondoskodik, és az iskolai klikkek között próbál eligazodni, az Alkimista berkeken belüli ármánykodással is meg kell küzdenie. Sydney hamarosan ijesztő események középpontjában találja magát. A diákok különleges képességeket biztosító tetoválásainak titkát, valamint a vámpírgyilkosságok rejtélyét is kénytelen lesz felderíteni. A tét a szeretett húga jövője, a saját karrierje és az akarata ellenére egyre jobban megkedvelt Jill élete.

Véleményem+leírásom
Akkor most beszéltünk a Vérvonalakról. A Vámpírakadémia testvérsorozata, vigyázzunk hogy ne nagyon hasonlítsuk össze őket, annak ellenére, hogy az írónő ugyan az, a szereplők egy részét is már ismerjük. Ne essetek abba a hibába, mint én.. Én egy következő Vámpírakadémiás sorozatot vártam, és nem kaptam meg azt az izgalmat amit a nagy-testvér adott. Sydney elég jó mesélő, Jill szerethető, Adrien meg Adrien :) a maga lazaságával képes megfogni az embert. Eddie meg nagyon szerethető figura. Keith ellenszenves alak, Ms T pedig nagyon rokonszenves. Újabb fordulat hűű.. nem árulom el hogy mi, de szerintem ha olvassátok ti is rá fogtuk jönni előbb utóbb, de le is van benne írva.. annyira nem lepődtem meg :) Régi ismerősök is megjelennek Rose és Abe hosszabb időre, Dmitrij meg csak a végén. Ő miatta várom már a következő részt. A fő probléma elég jó volt, gondoltam arra a 2 személyre akik benne voltak! Igen, gonosz vagyok, nem mondom el, hogy kikről van szó XD sorry ;)
Tetszett az iskolai élet, ahogy Sydney beilleszkedik, a bosszúja is :) kicsit hiányoltam az összemelegedést valamelyik sráccal.. remélem a következő kötetek valamelyike kárpótol majd ez ügyben..
Az eleje nekem elég vontatottnak tűnt, lassan indultak be az események. Persze voltak benne jó, vicces részek is. A végén azt az 50 oldalt meg alig bírtam letenni.
Szóval tuti, hogy be fogom szerezni a folytatást... 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése