2011. június 26., vasárnap

Melissa Marr

Melissa Marr

Veszélyes játék

Eredeti cím : Wicked Lovely
Megjelenés : 2010.
Oldalszám : 304

Fülszöveg
A tündérek kedvesek és bájosak?
Épp ellenkezőleg: erősek, veszélyesek, s az emberek világában élnek.
Hol láthatatlanok, hol pedig álcát öltenek, és nem sokan tudják, kik ők valójában. Ám a 17 éves Aislinn tudja: a tündérlátás képességével született, amely számára inkább teher, mint áldás. Mindig ott vannak körülötte, látja a kegyetlenségüket, de a nagyanyján kívül senkivel sem beszélhet róluk. A legjobb stratégia elkerülni őket...

Egyes számú szabály: Soha ne hívd fel magadra a figyelmüket!
Kettes számú szabály: Ne beszélj a láthatatlan tündérekkel!
Hármas számú szabály: Ne bámuld a láthatatlan tündéreket!

Már késő. A nyomába szegődtek. Egy halott lány és a farkasa, valamint egy félelmetes, ugyanakkor ellenállhatatlan vonzerőt sugárzó fiú, Keenan. Vajon mit akarnak tőle?
Az eddig biztonságot nyújtó szabályok már nem működnek, s minden veszélybe kerül: Aislinn szabadsága, halandó élete, és a legjobb barátja, Seth, aki talán már több mint barát.

Fokozatosan kibontakozik egy évezredes történet átokról, beteljesületlen szerelemről, gonosz erőkről és kitartásról. Talán nem tökéletes minden, de az lehet. Tündérintrika, halandó szerelem, egy ősi játék kegyetlen szabályai és a modern elvárások összecsapása - erről szól Melissa Marr 21. századi tündérmese-sorozatának első kötete.

Véleményem+leírás
Aislinn látja a tündéreket, de ezt ők nem tudhatják meg. Egyik nap az egyik tündérfiú leszólítja, és mindenképp el akarja hívni valahova. A lány nem akar menni. Aislinn megosztja egy barátjával a titkát: Seth-el. Később egymásba is szeretnek. Így tud végül is ellenállni Keenan csábításának. A fiú Nyárkiály(Keenan), és Aislinn az ő Nyárkirálynője. Együtt szembe tudnak a a Télkirálynővel(Beira), aki Keenan anyja, és a könyv végén meghal, és Donia lép a helyébe, aki Keenan szerelme.

Végül is nem rossz könyv, bár olvastam már jobbat is ! Én általában jól szoktam választania könyvek terén -kivéve egyszer, amikor megvettem a Tombol a hold c könyvet nem vastag, de 1 hét kellett mire keresztülrágtam magam rajta- ennek a könyvnek 2 este kellett, és ma nekiállok a következő részének, úgyhogy még ezen a héten fel tudom rakni azt is... remélhetőleg



Veszélyes álmok

Eredeti cím : Ink Exchange
Megjelenés : 
2010.
Oldalszám : 
304
Fülszöveg
 Századokon át tartó stabilitás és béke után felborul a tündérudvarok közötti egyensúly. Irialnek, a Sötét Királynak új kihívással kell szembenéznie. Ha kudarcot vall, vérontásra és brutális erőszakra kell számítani.
A 17 éves Leslie semmit sem tud a tündérekről és a viszályaikról. Egy nap megtetszik neki egy hátborzongatóan gyönyörű, szemeket és szárnyakat ábrázoló tetoválás. Meg van róla győződve, hogy ez a szimbólum hozza el számára a változást, amelyre kétségbeesetten vágyik.
A tetoválás valóban megváltoztatja, de nem úgy, ahogy remélte. Különös dolgokat és baljós változásokat tapasztal: Leslie és Irial sorsa összefonódik. A lány egyre mélyebbre merül a tündérek világába, képtelen ellenállni a csábításnak.

"A lány a korábbi életére gondolt: a drogosokra a házukban, a részeg vagy ki tudja éppen hol kódorgó apjára, a kifizetendő számlákra, az étteremben töltött hosszú órákra, a barátainak mondott hazugságokra. Ugyan mi hiányozna ezek közül? Nem akart visszatérni a fájdalommal, aggódással és félelemmel teli életéhez. Euforikus örömre vágyott. Érezni akarta, ahogy elolvad Irial karjában. Arra a hatalmas, vad örömre vágyott, amely olyan erővel hatott rá, hogy elvesztette tőle az eszméletét."
Leslie és az első kötetből megismert Niall már egy ideje vonzódik egymáshoz, de a Nyárkirálynő még azt sem engedi, hogy kettesben beszélgessenek. Nem elég, hogy a fiú tündér, még a múltja is sötét titkokat rejt. Vajon Niall szerelme elég erős ahhoz, hogy ez az árnyakkal teli veszélyes világ ne nyelje el örökre a lányt?

Véleményem+leírás
Nekem ez a rész jobban tetszik mint az előző.
Míg az előző rész a Keenan+Aislinn+Seth háromszögről szólt, ez a Leslie+Niall+Irial háromszögről szól. Irian a Sötét Udvar királya, akik különböző érzelmekből táplálkoznak, leginkább negatív érzelmekből. Leslie egy nap végleg elhatározza, hogy tetoválást szeretne,  és pont Irial jelét választja ki. Ennek a segítségével Irial táplálkozni tud azokból az érzelmekből, amiket a lány közelében éreznek, és amik a lányon átfutnak. Niall egykor a Sötét udvarhoz tartozott, de átpártolt a Nyár Udvarhoz, ahol azt a feladatot kapta Aislinn-től, hogy vigyázzon a barátnőjére Lesliere. Niall azzal a kitétellel csatlakozhatott a Nyár udvarhoz, hogy nem érint többé halandót. Ám Leslie közelében ez elég nehéz. Leslie és Niall összemelegednek, csakhogy Irial is kiveti a lányra a hálóját szóval egy tetoválás segítségével összekötődnek, így a lány már a Sötét udvar királyához tartozik. Niall eddig a Nyári udvarhoz tartozott, de mivel Keenan becsapta, ezért alkudozásba kezdett Iri-vel. De ezzel nem megy semmire. A lány megelégszik Irial-el, és otthagyja Niall segítségével. Azt hinné az ember, hogy valami happy end lesz a vége, bizonyos szempontból igen, de bizonyos szempontból nem. Leslie szabad lesz, ám sem Niall-el, sem Irial-el nem jön össze, hanem a saját életét fogja élni. Irial átadja a stafétabotot Niall-nek. Tehát Niall lesz az új Árny-király.




Törékeny örökkévalóság
Eredeti cím: Fragile Eternity
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 320

Fülszöveg:
A tündérek világában, akárcsak az emberi lények birodalmában, a szerelem és a hatalom körül forog minden. Amikor Aislinnból, a tündérlátó halandóból Nyárkirálynő lesz, nem mennek fényesen a dolgok a négy tündérudvar körül. Beteljesületlen szerelem, sértett büszkeség, bosszúvágy - meg egy igazi bajkeverő, Bananach, a hollólány ármánykodása egyre jobban veszélybe sodorja a tündérvilág törékeny békességét.
Boldogság nélkül ugyanis az örökkévalóság fabatkát sem ér. Márpedig Aislinn boldogtalan, mert szerelme, Seth halandó, és így mindketten tudják, hogy előbb-utóbb el kell búcsúzniuk egymástól. Sorcha, a Magas Udvar és az egész tündérbirodalom királynője boldogtalan, mert magányos. Niall, a Sötét Király boldogtalan, mert a vele történt tragikus események ellenére képtelen ellenállni a kísértésnek, hogy ártson másoknak.
Pedig ott él közöttük minden boldogság és békesség kulcsfigurája. Egy halandó, aki szabad bejárással bír mindegyik tündérudvarba. Élvezi bizalmukat, hallgatnak a szavára. Befolyásos... és a védelmük alatt áll. Sorcha, a tündérbirodalom királynője gyengéd érzelmeket táplál iránta... A halandót Seth Morgannek hívják, ő Aislinn szerelme.
Seth rájön, hogy nincs más megoldás: neki kell tündérré válnia ahhoz, hogy szerelmével együtt élhessenek az örökkévalóságban. Azt is tudja, hogy ez egy csapásra helyrebillentené az egyensúlyt a többi szenvedő életében is, hiszen Keenan és Donia újra egymásra találhatna, Seth ott állna Niall mellett, hogy visszatartsa a gonosz kísértésektől, és Sorcha sem lenne többé magányos.
Elindul a Magas Udvarba, hogy alkut kössön a Tündérkirálynővel, és bebocsátást nyerjen az örökkévalóságba. Csakhogy az egyezségnek ára van. Amikor tündérként visszatér a Nyár birodalmába, Aislinn éppen megragadta Keenan csuklóját, és megborzongott: nem a hidegtől, hanem örömében, ahogy az elektromosság átcikázott a bőrén és a csontjain. Tagadhatatlanul szexuális töltetű élmény volt. A fiú keze a csupasz hasán nyugodott, és ez majdnem olyan erotikus volt számára, mint Sethtel. Nem lökte el magától a fiú kezét, nem engedte el a csuklóját. A bőre életre kelt a napfénytől. Keenan napfényétől. Felsóhajtott, amikor egy erősebb napsugár a fiú tenyeréből kiindulva a bőrébe hatolt. A szeme rebegve lecsukódott, ahogy végighullámzott rajta a vágy. Seth ráébred, hogy Aislinn és Keenan időközben vészesen közel került egymáshoz.
Nem adja fel, harcolni akar a lányért, vissza akarja szerezni Aislinn szerelmét.

Véleményem+leírásom
Hát ebben a részben szerelmi civódások vannak. Vannak akik közelebb, vannak akik távolabb kerülnek egymástól. 
Keenan és Donia kezdenek elhidegülni egymástól, Keenan és Aislinn pedig összemelegedni, bár a lány erről nem hajlandó tudomást venni. Seth és Aislinn szerelme is veszélyben van. Mivel jön a nyár, és amúgy is Keenan a királya kezdenek közelebb kerülni egymáshoz. Niall és Seth továbbra is jó barátok. Mi lesz Sethel, ha megöregszik? a fiú tündér szeretne lenni hogy sose kelljen elválnia a szeretett nőtől. Végül mivel senki nem segít neki, hogy megvalósítsa álmát, elmegy Sorcha-hoz mert ő az egyetlen aki képes tündért teremteni. Azzal a feltétellel teszi tündérré, hogy évente 1 hónapot nála tölt, és alkot. Hol van ebben a bibi? ott hogy a tündérudvarban nem úgy telik az idő, mint a való világban. Ugyanis, ami a tündérvilágban 1 hónap, az a külvilágban fél évnek felel meg. Valamit valamiért. Ám van benne jó is: ugyanis Sorcha saját magából adott egy darabot a fiúnak, és így a nő kicsit ember lett. Sethre úgy tekintet mint a fiára. Közben a való világban: Keenan és Aislinn egyre közelebb kerülnek egymáshoz, bár Aislinn még "gyászolja szerelmét". Keenan, Niall,  Donia és mindenki más is tudja hogy hol van Seth, de nem árulják el a Nyárkirálynőnek. Ezzel a lépéssel Keenan elvágta magát Aislinnél is és Doniánál is. Kíváncsi vagyok hogy mi lesz ebből. Mi lesz Seth-el és Aislinnel?




Bár erre még várhatunk, ugyanis a következő könyv Ani és Devlin történetét mondja el.
Azért az tetszik, hogy ez a sorozat kicsit más az eddig olvasott más sorozatoktól. Itt nem az megy, hogy minden könyvben valaki összejön valakivel. Pl a 2. részben kíváncsi voltam, hogy Leslie Irial-el, vagy Niall-el jön e majd össze. Aztán meglepődtem hogy egyikkel sem, hanem elmenekül messze ettől az őrült világtól, és úgy tesz, mintha nem is létezne. Ezekután vajon mit hoz a 4. könyv???? Kíváncsian várom a folytatást :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése