2011. június 20., hétfő

J. R. Ward

J.R. Ward


 1969-ben Jessica Rowley Pell Birdként látta meg a napvilágot. Nyolc esztendős kora óta írogatott, első romantikus regényét tizenhét évesen fejezte be. A Smith College-ban történelmet és középkori művészettörténetet hallgatott, majd jogi diplomát szerzett. Sokáig az egészségügy irányításában dolgozott, az egyik legjobb amerikai egyetemi klinika, a bostoni Beth Israel Deaconness Medical Center igazgatója is volt.
A szenvedélye azonban az írás maradt. Miután 2001-ben feleségül ment John Neville Blakemore-hoz, a férje biztatására elküldte egy irodalmi ügynöknek a „fióknak írt” kéziratait. És 2002-ben meg is jelent Jessica Bird első romantikus regénye, amelyet kilenc további követett. 2007-ben RITA díjat kapott.
A nagy áttörést mégiscsak a JR Wardként jegyzett, lenyűgöző vármpírvilág hozta meg számára, a paranormális szerelmes regények, amelyek megjelenésük óta olvasók millióit ejtették bűvöletbe. Ward saját bevallása szerint a férfialakjai kemények, elbizakodottak és arrogánsak, főhősnői pedig erősek és okosak. Számára mindig az a kérdés, hogy a bonyodalomba sodródott szerelmesek, miként találnak ismét egymásra, miközben fenyegető belső és külső erők el akarják szakítani őket.
J. R. Ward megírta korunk legsikeresebb „véres-romantikus” sorozatát, melynek világszerte szép számmal vannak hódolói. Az Ulpius-ház a Fekete Tőr Testvériség sorozattal csábítja olvasóit Ward káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világába.Ward káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világot teremt…
„Amíg nem találtál rám, halott voltam, bár lélegeztem. Világtalan voltam, bár láttam. Aztán eljöttél, és életre keltetted megsebzett lelkemet.”

Fekete tőr testvériség eddig kiadott kötetei:
1. éjsötét szerető
2. síron túli szerető
3. megsebzett szerető
4. életre keltett szerető
5. feloldozott szerető
6. megváltott szerető
7. megbosszult szerető
8. halhatatlan szerető
9. Felszabadított szerető
10. Újjászületett szerető   (megjelenés 2012)

Bukott angyalok sorozat:
1. kapzsiság
2. sóvárgás

Fekete tőr testvériség:
Eleddig 8 része jelent meg ennek a csodának, remélem, hogy nemsokára kiadják a 9. részt-amit már alig várok:D Továbbá ehhez a sorozathoz tartozik afféle kiegészítés is ami a Beavatás címet kapta. Szerintem ebből ki lehet következtetni hogy mi van benne- kimaradt jelenetek, vicces jelenetek, egy rövidke történet, és interjú a szereplőkkel. És azt hiszem el is kezdem bemutatni a könyveket.:

Éjsötét szerető
Eredeti cím: Dark Lover
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 528
 

Fülszöveg

Az éjszaka sötétjében halálos küzdelem folyik a vámpírok és a vadászok között. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpírharcosa felesküdött rá, hogy megvédi a vámpírokat a rájuk törő ellenségtől. Vezetőjük, a jóképű, emberfeletti erővel bíró Wrath maradt az egyetlen tiszta vérű vámpír a Földön. Szülei gyilkosait keresi, hogy végre kiegyenlítse a számlát. Küldetése során találkozik a gyönyörű  Beth-szel, aki mit sem tud származásáról: nem sejti, hogy félig vámpír. Wrath-nak be kell vezetnie a lányt a halottak világába, hiszen ez az öröksége, a sorsa… Egy új érzés, a testét gyötrő nyugtalanság miatt Beth képtelen ellenállni a veszélyesen vonzó férfinak, aki éjszakánként meglátogatja, ám történetei a Testvériségről és a vérről megijesztik
.  A férfi érintése lángra lobbantja Beth-t, ám ez egy fenyegető, mindkettőjüket felemésztő vágy…Kettejük szerelméről, erotikus szenvedélyéről szól a Fekete Tőr Testvériség sorozat  lebilincselő első könyve, mely az elmúlt évek legnagyobb romantikus bestsellere lett világszerte. 

Véleményem+leírásom
Azonnal beleszerettem. A félig vámpír arisztokrata lány kinek egy robbanásban meghalt az apja és a Vak Király szerelme

."Egy nap alatt, aztán kevesebb, mint 24 óra alatt és megint kevesebb, mint amikor a nap felkel és lenyugszik! Ma már ott tartok, hogy csak a kedvenc részeimet olvasom újra és újra. Az eddig megjelent kötetek közül számomra ez a kedvenc. Miért? Egy igazi férfi, vad szenvedély, de ezek mellett felfedezhető a romantika...majd az igaz szerelem! Minden nő vágyik valahol arra, hogy uralkodjon és, hogy uralkodjanak felette. Egy bizonyos hely van, ahol a nő az uralma alá hajtja a férfit... Sokan álmodoztunk már arról, hogy minden reggel egy igazi férfi mellet ébredünk fel. Ez a regény sorozat cseppet sem mentes az erotikától. Ebben a könyvben a vámpírok jól öltözöttek, odavannak a márkás cuccokért, van ízlésük és este bőr cuccot viselnek! Gazdagok, erősek, jóképűek és, ami a legfontosabb harcosok! Hagyod kiteljesedni a vágyaidat????"- ezt egy olvasó írta, és én teljesen egyet értek vele és nincs egyedül. Az ismerőseim közül, akik olvasták rögtön beleszerettek, ők is hamar befejezték és követelték a következő részt. 

 Itt olvashatsz bele
http://www.romantikusregenyek.hu/index.php?option=com_flippingbook&book_id=5&Itemid=70&tmpl=component

Síron túli szerető
Eredeti cím: Lover Eternal
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 568 

Fülszöveg 
Rhage a Fekete Tőr Testvériség legveszélyesebb vámpírja. Nincs nála keményebb vagy gyorsabb harcos, és telhetetlenebb szerető sem. Kegyetlen átok sújtja, amelyet az Őrző szabott ki rá. Lelke sötét oldalával viaskodik, és ha egyszer alulmarad, az végzetes következményekkel jár…A gyönyörű Mary Luce Rhage védelemre szorul. Már évekkel ezelőtt elvesztette hitét a csodákban, mégis kétségbeesetten küzd annak a férfinak az oldalán, akit szeret. Az örök szerelemért. Az örök életért.Kettejük erotikus szenvedélyéről szól az Éjsötét szerető folytatása, mely az elmúlt évek legnagyobb romantikus bestsellere lett világszerte

Véleményem+leírásom
Meglepő mi mindent képes megtenni egy férfi a szeretett nőért...mi mindenről képes lemondani. Pl a szabadságáról. Ugyanis Mary halálos beteg-leukéiás- és Rhage-t olyan átok súlytja mi 200 évig tart-ha dühös  lesz, nem vezeti le az energiáit harccal vagy szexszel egy félelmetes sárkánnyá változik aki nem ismer barátot szóval mindenkit felfal. Szóval Rhage lemond arról, hogy valaha is megszabadul az őt sújtó átoktól. Bár igazából nem is kell lemondani ugyanis Marybe a sárkánya is szerelmes-szóval a fenevad megszelídült. És egy meglepő fordulat a végén, de majd ha elolvassátok megtudjátok... 

Olvasói vélemények:
"Nekem az első rész egy icipicivel jobban tetszett! De ez is nagyon magával ragadt! Annyira szép ez a történet! Az utolsó fejezeteket végigsírtam!:) Gyönyörű! Szerelem...Önfeláldozás..."
"Az előző részt ajánlásra olvastam el, és beleszerettem. Alig tudtam letenni. Nagy reményekkel kezdtem neki, és nagy boldogsággal töltött el, hogy nem csalódtam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a vámpírokról és erotkáról szóló történeteket."

Megsebzett szerető
Eredeti cím: Lover Awakened
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 608
  
Fülszöveg  
A New York-i Cladwell éjszakai sötétjében halálos háború folyik a vámpírok és gyilkosaik között. A harcot a hat vámpír harcosból álló csapat, a Fekete Tőr Testvériség vívja. Zsadist közülük a legveszélyesebb, a legrémisztőbb.Zsadist, akit korábban vérrabszolgaságba kényszerítettek, még mindig viseli szenvedéssel és megaláztatással teli múltja sebhelyeit. A csillapíthatatlan dühéről és sötét oldaláról hírhedt férfitól mind a vámpírok, mind az emberek rettegnek. Egyetlen társa a harag, egyetlen szenvedélye a terror – amíg meg nem ment egy csodálatos nőt... 

Véleményem+leírásom 
Elég meglepő, hogy Zsadiszt a legmogorvább vámpír szívét is képes megolvasztani egy nő. Zsadiszt egy arisztokratikus családból származik, - az Ikertestvére Phury-még kiskorában elrabolták és egy hercegnő rabszolgájaként tengette a napjait míg át nem változott, ekkor már máshogy kell szolgálnia az úrnőjét-szex és vér. Ez hosszú évekig megy így, míg ikertestvére ki nem szabadítja. De mindkettejükön nyomot hagy. Zsadiszton a vérrabszolga tetoválások-nyakán és csuklóin- Phury-nek pedig műlába van - menekülés közben az igazi beleakadt valamibe és le kellett lőnie ha nem akarnak porrá változni.
Bella mellett Zsadiszt hamarosan visszanyeri emberségét/vámpírságát. Eddig embernőkből ivott, már hajlandó a párjából inni. És Bella teherbe is esik. 

Olvasói vélemények: 
"Fantasztikus! Nekem az első és a harmadik a kedvencem. A vámpírok életének bemutatása mellett tele izgalommal, szenvedéllyel, erotikával. Letehetetlen!"

"Öt csillagot adtam volna, mert a történet nagyon tetszik. DE! Az első rész fergeteg, a másodikban kicsit sok nekem a limonádé, és amiért csak négy csillagot adtam erre, az az, hogy ez már nagyon csöpögős. Nekem. Persze nem vagyunk egyformák. Attól még nagyon izgi, és ezt is sikerült kiolvasnom másfél nap alatt. Valaki nyugtasson meg, hogy a következő részekben már nem lesz ennyi "nagy érzelem".

"Nekem is ez a könyv a kedvencem. Tetszik, ahogy a "tönkretett! nem összetört" Z-ből előjön a szerelmes férfi. Úgy érzem egy percre sem szakad el a valóságtól. Z nem fordul ki önmagából egyik pillanatról a másikra. Szépen fokozatosan engedi magához közel a lányt... és a vége! az igazán könnyfakasztó :) Nagyon magával ragadó. Annyira, hogy már kétszer olvastam magyarul, és most angolul is neki estem." 



Életre keltett szerető
Eredeti cím: Lover Revealed
Kiadás éve: 2009 
Oldalszám: 670
  
Fülszöveg  
Butch O´Neal természeténél fogva harcos. Az egykori gyilkossági nyomozó az egyetlen ember, aki valaha is bebocsátást nyert a Fekete Tőr Testvériségbe. Idővel egyre nagyobb szerepet akar vállalni a testvérei világában, és meg akarja szerezni a gyönyörű vámpír nőt, akit szeret…A sors azonban másként dönt. Butch a háború legsötétebb hatalmának esik áldozatául. Haldoklik, ezért a testvériség Marissát hívja segítségül, hogy visszahozza az életbe, de talán még az ő szerelme sem elég ahhoz, hogy megmentse… 

Véleményem+leírásom 
Szóval...Butch-ot elrabolják az alantasok, és az Omega beleülteti a gonoszságot, vagyis lényegében magából egy darabot, és ennek következtében Butch lesz a Pusztító-aki el tudja pusztítani az alantasokat és nem tudja újra létrehozni őket az Omega. De ehhez szüksége van Vishous-re (az egyik testvér, akiről majd a következő könyv fog szólni), ő gyógyítja a belélegzés után.  Ja és ami a legfontosabb, harcos lesz, mármint vámpír, mivel kiderül, hogy Wrath leszármazottja- van benne a véréből, és átváltoztatják vámpírrá. És a happy end: összejön Marissával, aki elköltözött testvérétől-jobban mondva a tesója dobta ki, mert a lány Butch-hoz vonzódik-. Amúgy Marissa volt Wrath régebbi fele. De annak aki az 1. részt olvasta ez nem új. 

Olvasói vélemények: 
"Szerintem nagyon jó a könyv,izgalmas,fordulatokba gazdag,eseménydús!!Alig várom a folytatást :)))"

"Ez a kötet tetszett legkevésbé. Szószátyár, unalmas, és visszatérnek a korábbi könyvekből már ismert és amúgy romantikus könyveket jellemző klisék. Ugyanakkor hiányoztak a meglepő és izgalmas fordulatok."
saját vélemény: hát nem mondom, hogy ez volt a kedvencem, de azt sem, hogy mondom hogy nem szerettem, mert akkor hazudnék, mert igenis szerettem, mint a többit.


 Feláldozott szerető
Eredeti cím: Lover Enbound
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 782
 

Fülszöveg
 
A könyörtelen Vishous pusztító átokkal kénytelen együtt élni, és azzal a rémisztő képességgel, hogy a jövőbe lát. Az apja által vezetett harcosok táborában nőtt fel, ahol sokszor bántalmazták. A testvériség tagjaként nem érdeklik az érzelmek, csupán az Alantasok Társaságával folytatott háború. Mégis egy emberi lény, Jane Whitcomb doktornő menti meg a biztos haláltól, akinek feltárja lelkét és szenvedéseit, és életében először megtapasztalja az igaz szerelmet. Sorsát azonban így sem kerülheti el,  hiszen előre látta; a nőnek nincs helye az életében.
 

Véleményem+leírásom
Mint már említettem, ez a kötet V történetét meséli el. Itt is mint Z történetében le van írva a múltja. Hogyan élt/élte túl az apjával és a harcosokkal töltött éveket. Fény derül az anyja kilétére, ami meglepő, és ikertesója is van, de róla nem sok szó van. Kicsit több lesz a 7. részben, legalább is remélem. De sztem kap egy külön történetet is. Visszatérve V-re ugyanis ő itt most a fontos: meglövik, kórházba kerül, és Jane megmenti az életét, társai hazaszállítják, és viszik a dokit is. Ott aztán összejönnek, és V rájön hogy máshogy is lehet szexelni mint ahogy ő eddig tette. Az Őrző kinevezi Nemzővé, ám ő ezt a feladatot nem hajlandó ellátni, mert Jane-be szerelmes, és Phury átveszi tőle a staféta botot. A következő könyv róla szól, de ne szaladjunk előre!!
V...nem tudja elengedni a dokit, és ez lesz a nő veszte, ugyanis megölik. V-re rá sem lehet ismerni ezután. De nyugi!!! nem ez a vége. Ilyen vége nem is lehetne. Ha tudni szeretnéd a végét olvasd el a könyvet:D 

Olvasói vélemények:
"nem szoktam sírni könyvön, filmen... de ezen igen. az összes kötet SZUPER egyébként amikor Jane meglátogatja a dokit, hogy elköszönjön, ott írja, hogy minden rendben van a szex terén :)""még még méééééééééééééééééééég!!!!!!!!!!!!!!AKAROM!!!"

"Szerintem ezek a könyveket külön külön nem lehet értelmezni, persze mindegyik megállja a helyét egyesével is, de együtt alkotnak egységet, mivel egy adott csoport életéről szól!!!!!! Én személy szerint éppen. hogy azt hiányolom a sorozat könyveiből, hogy az előző könyv történéseit nem viszi tovább a következőhöz, hanem nagyon egy személyre koncentrál egy könyvben.Számomra kerekebb lenne a történet, ha később is olvashatnék arról. hogy mit csinálnak a felek. hogy zajlanak a mindennapjaik, hogyan folynak bele a testvérek vitáiba és milyen hatással vannak rájuk!!!!! Ezek ellenére a könyvek letehetetlenek és minden betűjük izgalommal terhes borzongást hoz!!!! KELLEMES "BORZONGÁST"!!!!!!!!!!!"

"kedvenceim egyike ez a sorozat... aki szereti azokat a könyveket ahol szerelem akcio de egy kis romantika illetve szex is van az olvassa el föltétlenül , Vishous meg Phurry a kedvenceim=) Hollywood túl szép:D Buch nem az én esetem... Zadits túl durvás lenne nekem.. de Vishous meg Phurry. sajnálom h Vishos szerelmével az történt ami... tudjátok nem elég életed végéig látni.. igy hogy lesz szex meg szerelem?XDD ezen senki se gonodlkodott ell???? alig várom a következöt másik kedvenc szereplömröl fog szoloni... Phurry =), remélem nem lesz azért annyira kurafi:D öt eltudnám viselni az ágyambaXD"

 Megváltott szerető
Eredeti cím: Lover Enshrined
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 774


Fülszöveg
A Fekete Tőr Testvériség elkötelezetten hűséges tagja, a lenyűgözően jóképű Phury felel a testvériség vérvonalának életben tartásáért. Mint a kiválasztottak Nemzője, neki kell utódokról gondoskodnia, hogy újabb harcosok szülessenek, akik majd folytatják a küzdelmet a vámpírok gyilkosaival.Cormia, a Nemző első számú asszonya a félelmet nem ismerő harcos lelkébe lát, és megérzi gyengeségeit. Miközben az Alantasok Társaságával folytatott háború egyre jobban elmérgesedik, tragédia árnyéka vetül a testvériség házára, és Phurynek döntenie kell; kötelesség vagy szerelem… 

Véleményem+leírásom
Hát, mint említettem, és mint írva vagyon, átveszi a Nemző szerepét, de attól még részt akar venni a Testvériség életében is. Bella (Z fele) iránt érzett szerelme elhalványul, és az 1. számú feleségébe lesz szerelmes. Rehv egyik házikójába költözteti a kiválasztottakat, megismerteti őket a technikával, irányítja őket, és megmondja az Őrzőnek, hogy ő nem hajlandó mindegyikkel lefeküdni, hanem találjanak maguknak társat-mert ez így helyes.
Thor előkerül!
Kiderül, hogy az Omegának is van fia-egy vámpír, de alantas is...és ő elárulja az arisztokrata családok hollétét, és meggazdagodnak az alantasok.
Fény derül Rehv díler sötét titkára is, kit szolgál és miért.
John bonyodalomba keveredik, melyet barátai is megsínylenek. De vajon hogy végződik a három barát története, ki mit tesz meg a másikért és vajon mekkora árat kell majd fizetniük azért, hogy az Omega újra visszakapta a fiát? 

Olvasói vélemények:
"Imádom a sorozatot, de nekem is jobban tetszettek az előző kötetek. Nem azt mondom, hogy unalmas volt vagy hogy le tudtam tenni olvasás közben...csak...kicsit többet vártam tőle. De attól még maradok FTT rajongó és akkor is ezek lesznek a kedvenc könyveim! :D"
"Október közepén még megígértem ennek a könyvnek, hogy haza fogom hozni. Ez természetesen megtörtént és már vagy 1 hete ki is olvastam! Jó könyv és végre visszajött Thor, de nekem nem ez a kedvencem!"  

Itt olvashatsz bele: http://www.romantikusregenyek.hu/index.php?option=com_flippingbook&book_id=25&Itemid=70&tmpl=component
   

 Megbosszult szerető
Eredeti cím: Lover Avenged
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 944


Fülszöveg
Rehvenge, az alvilág drogbárója a városba érkezett. Kétes hírneve miatt egy titokzatos megbízótól azt a feladatot kapja, hogy ölje meg Wrath-t, a Testvériség vezetőjét. Rehvenge származása hétpecsétes titok, ha kitudódik, egy életre száműzhetik. Eddig kerülte az összetűzést a Testvériséggel, s bár a húga (Bella) az egyik testvér asszonya, most viszont nincs válaszút. Miközben a múltbeli események és a titok mázsás súlyként nehezednek rá, Rehvenge ahhoz a vámpír lányhoz menekül, aki sötét életében a fényt jelenti, akit még nem hálózott be a korrupt világ és aki megválthatja az örök szenvedéstől. 

Véleményem+ leírásom
Mit mondhatnék 900 oldal:D 

Olvasói vélemények:
"Fantasztikus a könyv! Eddig talán a legjobb, letehetetlen ,nagyon sajnáltam mikor vége lett..."

"Azt hiszem nem árulok el vele nagy titkot, ha azt mondom, hogy ez is annyira jóra sikerült, mint a többi FTT-s könyv. Egyszerűen nem lehet letenni...:D Először kicsit meglepődtem, hogy 950 oldal, de amikor végeztem vele, még többet akartam. :D Eddig Butch és Rhage könyve voltak a kedvenceim, de most már ez a könyv is bekerült közéjük. Tényleg olyan jóóóóóóóóóó volt!!!! Kikapcsoltam a külvilágot, izgultam, nevettem (Rhage és a nyalókája :D:D:D) és sírtam is. (pedig eddig még egy könyv sem siratott meg) Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom! És már alig várom a következő részt!!!! :P"


Halhatatlan szerető
Eredeti cím: Lover Mine
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 864 

Fülszöveg
 
John Matthew valódi kilétét homály fedi. A Testvériség befogadta, de senki sem tudja, honnan jött, vagy ki is ő valójában. Pedig halott testvérük, Darius tért vissza új testben, új küldetéssel(bát szerintem erre rá lehet jönni az első részben). Miközben Johnt személyes bosszú fűti, szembekerül a megtestesült gonosszal, akinek legyőzéséhez mindkét énjére szüksége lesz.
  Xhex, a bérgyilkosnő titokban régóta szenvedélyesen vágyik Johnra. Egy szeretőjét már elvesztette, ezért nem akarja, hogy  egy újabb értékes férfi is áldozatául essen a háborúnak. Azonban hamarosan rájön, hogy a szerelem, akárcsak a végzet, elkerülhetetlen…

Vélemények+leírásom
Végre megjelent, és 2 nap alatt kiolvastam.
Kicsit sok szálon fut...
1. Xhex-et elrabolta Lash (az Omega fia) és rajta éli ki piszkos fantáziáját. Sokan kérdezhetitek h miért nem szabadul ki, amikor manipulátor? válasz: le van árnyékolva, és Lash valamiféle burkot hozott létre körülötte ami Lash energiájából táplálkozik, így amikor végre el kezd rohadni a pasi, Xhex ki tud szabadulni. Ez megtörtént, a Fekete Tőr Testvériség központjába kerül, ahol naná, hogy összejön John-al. Bosszút esküsznek, hogy kinyírják a Lasht. Mind2 maguknak akarja, végül Xhex súlyt le. Összeházasodnak.
2. Darius élete. Thorral meg kell keresniük egy arisztokrata nőt, akit elrabolt egy manipulátor. Meg is találják, csak terhes lett-így nem kell a szüleinek. Darius és Thor a gondjaiba veszik, és megszüli a kislányt:Xhesaniat=Xhex, aztán megöli magát. Darius a kislányt egy családhoz adja, és érzi még összefonódik a sorsuk...Naná, hiszen újjászületett (Ő JOHN)
3. Filmesek elmennek egy szállodába ahol elvileg kísért egy szellem. Nekünk drága FTT olvasónak kiderül, hogy ő vámpír-Laikusoknak ez a legvégén kiderül. Xhex egykori szerelme.
4. Payne szenved az anyjától-az nem engedi elmenni. Összebarátkozik egy Sen'ki nevű nővel-hogy ez miért fontos??? azért mert ő Xhex anyja!!!!- Na szóval Wrath még mindig jár gyakorolni hozzá, és amikor a lány dühtől megvadultan nekiront, eltörik a lány gerince. Nem engedi meggyógyítani az anyjának, ezért Wrath kikönyörgi, hogy átvihesse a másik oldalra. Egymásra találnak V-vel aki ugyebár az ikertestvére, és egymást rég halottnak hitték.
5. Lash rothadása. Kezd úgy kinézni mint apuci, aztán John és Xhex kinyírják6. Blay és Quinn. Az köztudott hogy Blay meleg...de az nem, hogy Quinn-ben is felébred a birtoklási vágy. Megjelenik Saxton, Quinn unokatesója aki szintén meleg, és összejön Blayel. Persze Quinn meg odavan meg vissza.

Olvasói vélemények
"A legjobb amit olvastam mindenkinek ajánlom akár csak szórakozásból is."



 Felszabadított szerető
Eredeti cím: Lover Unleashed
Oldalszám: 716
Megjelenés: 2011

Fülszöveg
Payne, Vishous iker lánytestvére ugyanaz a sötét, elszánt egyéniség, mint a fivére. Mivel természetét tekintve harcos és nem illik rá a kiválasztott nők hagyományos szerepe, kívülálló, nem találja helyét a másik oldalon... ám női mivolta miatt a háborúban sincs számára feladat.
Amikor egy sérülést követően lebénul, egy emberi sebészt, dr. Manuel Manellót hívják segítségül, mert ő az egyetlen, aki meg tudja menteni az életét. A férfit hamarosan magával ragadja a lány titkos, veszélyes világa. Habár soha nem hitt a természetfeletti dolgokban - mint például a vámpírokban -, mégis azon kapja magát, hogy önként vállalja, hogy elcsábítsa az az erős nő, aki örökre megjelölte testét és lelkét.
Kapcsolatuk sokkal mélyebb puszta testi vonzódásnál. Azonban az emberek és a vámpírok világa összecsap... és egy évszázadokkal korábbi adósság utoléri Payne-t, hogy mind a szerelmét, mind az életét halálos veszélybe sodorja


Véleményem+leírásom
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS igen, végre megjelent!!!!!!!!! Csütörtökön végigjártam egész Pécset, hogy beszerezzek egy példányt, de még sehol nem volt, így amint hazaértem gyorsan felmentem a bookline-ra és még 3 előtt megrendeltem, így pénteken már a kezembe is foghattam:) tegnap elkezdtem olvasni, és most végeztem vele. Először egy kicsit írnék a külsejéről. Szép nő, jó pasi :P Kék, ami nekem kicsi furi volt, legalább is ebben az erős árnyalatban. A fejlécét, talán az 1-3 hoz tudnám hasonlítani. Történet: az előző rész ugye úgy fejeződött be, hogy Wrath és Payne harcolnak, és Payne úgy esik hogy nem tud utána járni. Elvitték az emberek világába, és Jane doki hívta Manny-t aki meg is operálta, ám Payne még ez után sem tudott járni, és már az öngyilkosság járt a fejében, amikor V végül elment a férfiért és a testvére szépen lassan ismét lábra állt, és beleszeretett a férfiba. Végül el kell válniuk egymástól, bárhogy is fáj. De aztán mégsem. Közben a lányt elrabolják, mert Xcor aki a Vérontó fiának mondja magát meg akarja bosszulni apja halálát, de hát a kegyetlen férfinak csak 1 fia lett, V. Szóval Payne ölte meg az apját, a vámpír emg bosszút esküszik, de amikor megtudja, hogy végül nem volt az apja meglepő módon meglágyul, és elengedi a lányt. Ez számomra elég meglepő volt, el sem akartam hinni. Lehet hogy a későbbiekben... Úgy éreztem, hogy ez a könyv nem is Payne és Manny szerelméről, egymásra találásáról szól, hanem ismét egy V&Jane könyvet olvasok. Ok, szerettem az ő könyvüket is, abban is elég sok érzelem volt, kevesebb mint Z könyvében, de elég sok. Ebben a részben V szinte..jó nem is szinte, összeomlik, és csak Butch segíthet rajta, és ő meg is teszi, igaz hogy elég durva, de megteszi. Blay és Quinn párosáról nem sok szó van, csak hogy végül is Quinn szerelmes a srácba. Közben megtudjuk, hogy Butch és Manny apja ugyan az. Szóval maradhat a házban, és segíthet Jane-nek a foltozásnál:) Ez a kötetben még több bepillantást  enged V szado-mazo világába, így sikerül Butchnak helyrebillentenie barátját. Illetve egy 3as szexről is olvashatunk, ami eléggé izgató volt :) Lényeg, hogy klassz volt ez a könyv is, ismét nem csalódtam Ward-ban! Sok FTT szeretnék még :)
Kérdések: Layla+Quinn-zöld és kék-szemű kislány egy látomásban miiiiiiiii????????????????
                 Mire kellenek a koporsók?????????????


kis
magyarázat az általam leírtakhoz+ ha olvassátok a könyvet ahhoz, mert nem hiszem, hogy  ezeknél amiket ide (itt az online verzióra gondolok)felraktam van magyarázat:
ágyas:Kiválasztott, akit kitanítottak a szerelem művészetére.

alantas:Az Alantasok Társaságának tagja, lélek nélküli ember, akinek az a célja, hogy a vámpírokat megölje. Csak akkor hal meg, ha szíven szúrják. Ha nem, korlátlan ideig élhet. Nincs szüksége evésre vagy ivásra, és képtelen a szexre. Idővel a haja, a bőre és a szivárványhártyája elveszíti pigmenttartalmát, és kifakul. Haja szőke, arca fakószürke, szeme világos lesz. Babahintőpor-illata van. Beavatása után, amelyet az Omega végez el, mindig magánál tart egy kerámiaurnát, amelybe a szívét helyezik, miután eltávolították a testéből.

Alantasok Társasága:Gyilkosok rendje, akiket az Omega hívott életre azzal a céllal, hogy a vámpírokat kiirtsák.

álcázás:Egy adott fizikai környezet elrejtése, helyette egy illúzió megteremtése.

ártatlan:Szűz.

átváltozás:Egy vámpír életének kritikus időszaka, ekkor válik felnőtté. Vért kell innia az ellenkező nem egyik tagjából, hogy életben maradhasson. A folyamat után már nem tud kimenni a napfényre. Ez általában húszas éveinek közepén következik be. Van olyan vámpír – elsősorban a férfiak között –, aki nem éli túl az átváltozást. Az átváltozás előtt a vámpírok fizikailag gyengék, szexuálisan éretlenek és nem fogékonyak a testi vágyakra, valamint nem tudnak láthatatlanná válni.

az Árnyék:Időtlen birodalom, ahol a halottak újra találkoznak szeretteikkel, és továbblépnek az örökkévalóságba.

bajtárs:Férfiak egymás közt használt kifejezése, amely a kölcsönös tiszteletet és szeretetet mutatja. Szabad fordításban „drága barátom”.

bosszúállás:Halálos megtorlás, amit általában a szeretett nő férfitársa hajt végre.

elátkozott hasonmás:A gonosz, elátkozott iker, aki másodikként született.

életőr:Egy személy saját testőre, akinek engedélyt kapott arra, hogy öljön. Ebbe a tisztségbe csak a király nevezhet ki valakit.

az elit:Az arisztokrácia társadalmának legfelsőbb köre, hasonló a György régensherceg uralkodása idején hatalmon lévő angol arisztokráciához.

elkülönítés:Állapot, amelyet a király szab ki egy arisztokrata nőre, ha a nő családja ezt írásban kérelmezi. A nőt ezzel a védelmező kizárólagos gyámsága alá helyezi, aki általában a család legidősebb férfi tagja. A védelmezőnek törvényes joga meghatározni a nő életének minden pillanatát, valamint belátásától függően korlátozhatja a külvilággal fenntartott bármilyen kapcsolatát is.

elnök:Hatalommal és befolyással rendelkező személy.

az első család:A vámpírok királya és királynéja, valamint a gyermekeik, ha vannak.

Fekete Tőr Testvériség:Magasan képzett vámpír harcosok szövetsége, akik a fajukat védik az Alantasok Társasága ellen. A fajon belüli fajnemesítésnek köszönhetően a testvérek rendkívüli fizikai és mentális képességekkel rendelkeznek, valamint képesek a gyors öngyógyításra. Többnyire nem vér szerinti testvérek. A testvériségbe csak az kerülhet be, akit az egyik tag javasol. Természetüknél fogva agresszívak, akik szeretnek titkolózni, és csak saját magukban bíznak. A civil lakosságtól elszigetelve élnek, és minimális a kapcsolatuk a többi társadalmi osztállyal, kivéve, ha táplálkozniuk kell. Legendás alakok, a vámpír társadalom tisztelettel övezett tagjai. Csak nagyon súlyos sérülés okozhatja a halálukat, mint például lövés vagy késszúrás a szívbe.  

fél:
Női vámpír, aki egy férfihoz tartozik. A nők általában csak egy férfit fogadnak el párjukként, mivel a férfi vámpíroknál nagyon erős a territórium védelme.

félelmetes:A kifejezés a férfi szexuális potenciájára utal. A szó szerinti fordítás valami olyasmi, hogy „méltó arra, hogy egy nőbe hatoljon.”

gyám:
A keresztapa vagy keresztanya megfelelője. 

herceg:
A vámpír arisztokrácia legfelső szintje, közvetlenül az első család és az Őrző kiválasztottjai után következik a ranglétrán. Ebbe a rétegbe születni kell, nem ruházható át.

hűségesek:A szolgák osztálya a vámpír társadalomban. Régi, konzervatív szokás szerint szolgálják uraikat, amihez hagyományos ruházat és viselkedés társul. Képesek kimenni a napfényre, és viszonylag hamar öregszenek. Átlagéletkoruk körülbelül ötszáz év.

kereszt:A dicsőséges halál szimbóluma az ősi nyelvben.

kiválasztottak:Női vámpírok, akiket arra választottak ki, hogy az Őrzőt szolgálják. Az arisztokrácia tagjainak tekintik őket, bár inkább szellemileg, mint időbeli síkon vannak együtt. Kevés vagy semmilyen kapcsolatot nem tartanak fent férfiakkal, bár az Őrző kívánságára házasságot köthetnek a harcosokkal, hogy a faj fennmaradjon. Jövőbe látó képességgel rendelkeznek. A múltban a testvériség egyedülálló tagjainak táplálkozási igényeit elégítették ki, ezt a gyakorlatot azonban a testvérek eltörölték.

a Kripta:A Fekete Tőr Testvériség szent sírja. Szertartási terület is egyben, valamint az alantasok urnáinak őrzőhelye. Az itt megtartott szertartások közé tartozik a beavatás, a temetés és a testvérek ellen folytatott fegyelmi eljárások. A testvériség tagjain, az Őrzőn és a beavatandó jelölteken kívül senki más nem léphet be ide. 

leelan:Becéző kifejezés, amely szabad fordításban annyit tesz: „legdrágább kincsem”.

mama:Anya. Egyszerre lehet a fogalom megjelölésére és kedveskedő szóként is használni.

manipulátor:A vámpírok faján belüli alfaj, akiket többek közt az jellemez, hogy képesek befolyásolni mások érzelmeit (azzal a céllal, hogy energiát cseréljenek). A történelem során hátrányosan megkülönböztették őket, és volt olyan korszak is, amikor a vámpírok vadásztak rájuk. Kihalófélben vannak.

nalla (nő), nallum (ffi):A szeretet kifejezésének szava. Jelentése „drága”.

az Omega:Gonosz, misztikus alak, akinek legfőbb célja a vámpír társadalom megsemmisítése, mert megharagudott az Őrzőre. Időtlen birodalomban létezik, hatalmas ereje van, ám életet nem tud teremteni.

az Őrző:Misztikus lény, a király legfőbb tanácsadója, a vámpírarchívum őrzője, valamint az előjogok szétosztója. Időtlen birodalomban létezik, és rendkívüli erővel rendelkezik. Képes életet teremteni. Így hozta létre a vámpírok társadalmát is.

parancsoló:Férfi vámpír, aki feleségül vett egy nőt. Megengedett, hogy egy férfi több nőt is feleségül válasszon.

perzselő:Az egyén kritikus gyengeségére utal. A gyengeség lehet belső − például szenvedélybetegség − vagy külső −, mondjuk, egy szerető.

segéd:Kiválasztottak, akik közvetlenül az Őrzőt szolgálják, és különösen közel állnak hozzá.

rítus:A becsület visszaállításának rituális módja, amelyet a sértő fél ajánl fel. A sértett, ha elfogadja, megválaszthatja a fegyvernemet, amellyel lesújt a sértőre, aki védekezés nélkül kénytelen elszenvedni a támadást.

tahlly:A gyengéd szeretet kedveskedő kifejezése. Jelentése szabad fordításban „drága”, „kedves”.

termékeny időszak:A női vámpírok termékeny időszaka, általában két napig tart, és erős szexuális vágy kíséri. Körülbelül öt évvel azután következik be először, hogy a nő átváltozott, azt követően pedig csak tízévente egyszer. Bizonyos mértékben minden férfira hatást gyakorol, ha egy termékeny időszakában lévő nő közelében van. Veszélyes időszak ez, mivel könnyen kitörhetnek harcok, vagy konfliktusok a versengő férfiak között, főleg, ha a nő nem férjezett.

uram:Tiszteletteljes kifejezés, amellyel egy szexuálisan alárendelt megszólítja a domináns felet.

vájó:Kínzóeszköz, amelyet arra használnak, hogy kivegyék vele egy ember szemét.

vámpír:
A Homo sapienstől elkülönült faj tagja. A vámpíroknak vért kell inniuk, hogy élni tudjanak, ám az ebből nyert erő nem sokáig tart. Az átváltozást követően, amely általában húszas éveik közepén következik be, nem tudnak kimenni a napfényre, és rendszeresen kell vért inniuk valaki vénájából. Nem képesek egy harapással átváltoztatni az embereket vámpírrá, vagy azzal, hogy a vérüket isszák, ritka esetben azonban házasodhatnak velük. Képesek láthatatlanná válni, amikor akarnak. Ehhez azonban meg kell nyugodniuk, koncentrálniuk kell, és nem vihetnek magukkal nehéz tárgyat. Ki tudják törölni az emberek emlékeit, feltéve, hogy azok rövid távú emlékek. Egyesek tudnak olvasni mások gondolataiban. Az átlag életkoruk néhány ezer év, egyes esetekben még ennél is több.   

védelmező:
Egy személy gondviselője. A védelmezőknek különböző fokozatai vannak, amelyek közül a legnagyobb befolyása annak van, aki egy elkülönített nő gondviselője.

vérrabszolga:Férfi vagy női vámpír, akit egy másik vámpír uralma alatt tart, hogy táplálkozási igényét kielégítse. A vérrabszolga-tartás egyre ritkább, bár a törvény még nem tiltja.

verseny:Két férfi konfliktusa, akik azért harcolnak, hogy egyikük a nő párja lehessen.

visszatérő:
Az a személy, aki élve visszatért az Árnyékból. Nagy tisztelettel veszik körül, és becsülik szenvedéseiért.

Kapzsiság
Eredeti cím: Covet
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 640


Fülszöveg
Jim Heron a bosszú angyala. Nem ismer sem kegyelmet, sem szánalmat. A bűn a lételeme. Amikor bukott angyalként a Földre érkezik, mégis sorsszerű megbízatást kap: hét ember lelkét kell megmentenie a főbűnöktől. Fegyvere: a szeretet ereje. Ellensége: a legsötétebb gonosz. Nem vallhat kudarcot.Vin diPietro velejéig romlott üzletember, aki csak a pénz szavának engedelmeskedik. Váratlanul azonban feltűnik az őrangyal és egy gyönyörű nő, és Vin válaszút elé kerül: vajon a végzete, a józan esze és a szíve mind ugyanabba az irányba mutat? Egy gonosz erő készen áll rá, hogy bekebelezze a lelkét. Kénytelen együtt dolgozni a bukott angyallal, hogy megnyerje magának szíve választottját, és megváltsa lelkét az örök kárhozattól…J. R. Ward bestsellersorozata a hét főbűnről, szerelemről és szenvedélyről, sikerről és gazdagságról világszerte meghódította a Fekete Tőr Testvériség sorozat rajongóit.  
Véleményem+leírásom
Naná hogy ez is Caldwell-ben játszódik. És ismerős szereplői ennek a résznek a FTT-ből ismert prostituált: Marie Terese, Vasálarc (klub)és Trez! Érdekes, meglepő, magával ragadó! Bár laposabb mint az FTT! OLVASD EL!!! 



Sóvárgás
Eredeti cím: Crave
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 624


Fülszöveg
Hét főbűn. Hét lélek, akiket meg kell menteni. Egy újabb harc, amelyben mindent megtörténhet.
Isaac Rothe egy titkos szervezet katonája. A múltja sötét, a jövője komor. Miközben egy bérgyilkos vadászik rá, rács mögött találja magát. A sorsa Grier Childe, a lélegzetelállítóan szép védőügyvédnő kezében van. Isaac ellenállhatatlan vonzódására az ügyvédnő iránt sem a hely, sem az idő nem alkalmas. És ekkor Jim Heron még el sem mondta neki, hogy a lelke veszélyben van. Isaac belekeveredik egy bűnös játékba azzal a démonnal, aki mindig Jim nyomában van, és el kell döntenie, vajon katona lelke hisz-e benne, hogy a gonosz ellen az egyetlen fegyver csakis az igaz szerelem lehet?

Véleményem+leírásom
 Hát a tartalomleírásban benne van minden, max annyit fűznék hozzá, hogy nem is Isaac volt az a lélek a Jimnek meg kellett volna menteni hanem a volt főnöke.



a következő rész címe: Envy-Irigység

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése