2011. június 21., kedd

Claudia Gray

Claudia Grey
Amy Vincent, amerikai írónő 1970 június 12-én született.
Legszívesebben fiatal felnőtteknek szóló könyveket ír. Legismertebb regényei az Evernight sorozat kötetei, melyet Claudia Gray álnéven adott ki. Stargazer című könyve 2009 áprilisában a New York Time bestseller listáját vezette, gyermek könyv kategóriában. Eddig dolgozott ügyvédként, újságíróként, lemezlovasként, és mint ahogy mondja, rendkívül rossz pincérnőként is. Jelenleg New Yorkban él, az írás mellett az idejét különösen szereti utazással, kirándulással, olvasással és zenehallgatással tölteni.

Evernight
1. Evernight - Örökéj  
2. Stargazer - Nézz az égre 
3. Hourglass - Homokóra 
4. Afterlife - Az életen is túl 

Fateful

Örökéj
Eredeti cím: Evernight
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 316

Fülszöveg: 
 Bianca szökni akar. Bianca új diák az Evernight Akadémián, egy háborzongató, gótikus bentlakásos iskolában, ahol az osztálytársak valahogy mind túlságosan tökéletesek: okosak, elegánsak, jófomán olyanok, mint a ragadozók. Bianca tisztában van vele, hogy nem illik közéjük. Ekkor találkozik Lucassal, aki szintén kilóg a sorból, s aki szemmel láthatólag mindent megtesz azért, hogy ne legyen olyan, mint a többi evernightos. Kettejük között tagadhatatlanul van valamiféle vonzalom. Bianca minden veszélyt vállalna, hogy a fiúval lehessen, de sötét, régesrégi titkok elszakítják őket egymástól. Bianca ekkor megkérdőjelez mindent, amit eddig igaznak hitt. Claudia Gray rossz csillagzat alatt született szerelmi története, és a veszélyes szövetségeket felvonultató izgalmas események lélegzetelállító modern vámpírmese a mai olvasónak. Claudia Gray New Yorkban él és dolgozik. Az Evernight az első regénye.

Olvasói vélemények:
"Számomra ez a könyv jelentette a felüdülést, miután kivégeztem az alkonyat negyedik kötetét. Tetszik benne  a fordulatosság, és hogy Bianca nem az az üresfejű csitri, mint ahogy képzeltem. Az elején féltem, hogy egy kicsit nyálas lesz, de kellemesen csalódtam. Ajánlom minden Klimt rajongónak XD :D"

"Én is elolvastam de....őszintén szólva nekem nem tetszett. Lehet 22 évesen már túl öreg vagyok hozzá :P"


Nézz az égre
Eredeti cím: Stargazer
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 296

Fülszöveg: 
 "Visszafojtott lélegzettel figyeltem, ahogy a fagy felkúszik a szoba ablakára és elhomályosítja az éjszakai égboltot odakint, kizárja a holdfényt, de valahogy mégis láttam. A fagy az ablakon minden irányban terjedni kezdett, de nem véletlenszerűen. Egy kísérteties alakzat kezdett kirajzolódni a jégvirágokból. Egy arc. Sötét, dühös szeme mintha engem nézett volna. A legrészletesebb kép volt, amit valaha láttam. Aztán szíven döfött a felismerés: a fagyember pillantása egyenesen a szemembe fúródott. Volt idő, hogy nem hittem a kísértetekben." Az Evernight időtlen falai között mindenkinek van rejtegetnivalója. Különösen alakul Bianca és Lucas titkos viszonya. A lány furcsa alkut köt Balthazarral, akit a múltja kísért. De minden veszni látszik, amikor az akadémiára gonosz erők támadnak. Mindennek legmélyén pedig egy borzongató rejtély lappang: Bianca születésének titka. Ha mindenütt titkokba ütközöl... Ha már senkiben sem bízhatsz... Ha a csillagok az egyedüli barátaid... Ha félsz, hogy elvéted az utad... NÉZZ AZ ÉGRE! Olvass ki múltat és jövőt!

Olvasói vélemények: 
"Nagyon jó könyv. A Twilight után azt hinnénk nem találhatunk hasonlóan jó könyvet,én találtam . Van benne   izgalom, vágy ,kaland , gyötrődés , szomorúság, félelem, minden ami egy jó könyvhöz szükséges. Miután kiolvastam , csak arra tudtam gondolni, hogy bárcsak még ne lenne vége... Mindenkinek csak ajánlani tudom  :)"
"nekem nagyon tetszett ez a rész ugyan úgy mint az evernight. szerintem ebben még több izgalmas rész található és rengeteg titok derül ki. mindenkinek ajánlom,én 1 nap alatt kiolvastam és alig bírtam letenni. nincs  olyan rész amin unatkozni lehetne..:) várom a folytatást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D"

Homokóra
Eredeti cím: Hourglass
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 336

Fülszöveg: 
Miután megmenekültek az Evernight Akadémiáról, a bentlakásos vámpíriskolából, ahol megismerkedtek, Bianca és Lucas a Fekete Keresztnél talál menedéket. Biancának titkolnia kell különös örökségét, máskülönben az életét kockáztatná a fanatikus vámpírvadászok között. De hamarosan értelmetlenné válik a titkolózás, és újból menekülni kényszerülnek, de ezúttal nem csak a Fekete kereszt üldözi őket, hanem az Evernight vezetősége is. Nem számít, milyen messzire szöknek, Bianca nem futhat el a végzete elől. Vajon a szerelem erősebb a végzetnél is?

Olvasói vélemények: 
"az eleje nagyon lassan indult be, aztán végre kicsit felpörgött az tetszett, de most komolyan... ennyire hülyének néz minket az írónő? nagyon hamar rá lehet jönni hogy mi Bianca igazi problémája, mégis sem neki, sem Lucasnak eszébe sem jutott volna. mintha végig el is lett volna felejtve az egész mizéria a lidércekkel az előző részben. eh. azért én optimistán (kicsit azért bizonytalanul) várom a negyedik részt, hátha be lehet fejezni  normálisabban, meg ha már elkezdtem, befejezem.."

"Nekem nagyon teccett mind a 3 része a könyvnek:) De a Hourglass vége...nem nem mondom hogy rossz, csak olyan szomorú érzés fogott el mikor kiolvastam:( De én mindenkinek ajánlom!"





Afterlife- Az életen is túl
      
                                                                   


Eredeti cím: Afterlife
 Megjelenés: 2011

Fülszöveg:
Biancát és Lucast várja végzete...
Ők ketten mindig úgy hitték, mindent kibírnak, hogy együtt lehessenek. Amikor a sors fintoraként nemcsak Bianca változik lidérccé, hanem Lucas is vámpírrá - épp olyan teremtménnyé, amelyet egész életében üldözött-, megfordul velük a világ.
Lucas erős gyilkos ösztöne által hajtva az egyetlen helyhez fordul, amely segíthet: az Evernight Akadémiához. Bianca eltökélten mellette marad. De az Evernight vámpír vezetője háborút indít a lidércek ellen, így Bianca korábbi otthona a legveszélyesebb hellyé válik számára, annak ellenére, hogy kísérteties átalakulása új erőkkel ruházta fel. Csata dúl a lidércek és a vámpírok között, Bianca és Lucas pedig iszonyatos igazsággal néznek szembe. Minden akadályt legyőztek, amelyet az élet kettőjük elé állított, de vajon elég erős a szerelmük, hogy túléljék az élet utáni kihívásokat?

                                                                     

4 könyvről egyszerre:D
Véleményem+kritikám
Bianca és szülei beköltöznek az Evernight akadémiába. Bianca mint diák, szülei mint tanárok. Elég sokáig húzzák mire kiderül, hogy vámpírok tanulnak az iskolában, az meg még később hogy Bianca is egy közülük. Legalább is félig-meddig, mivel ő vámpírnak született, ami ritkaság. A vámpírok azért járnak ebbe az iskolába, hogy lépést tartsanak, és megismerkedjenek a modern kor vívmányaival. Ez az 1. év, hogy embereket is felvettek. Rögtön első nap Bianca a szökési kísérlete közben összefut egy fiúval. A neve Lucas. Később szerelmesek lesznek, szakítanak, ekkor Bianca enged Balthazar közeledésének, de az őszi bálon Lucas ismét feltűnik, és egy kis baj keletkezik, Ugyanis Bianca annyira belemerül a csókolózásba, hogy megharapja, a fiú pedig elájul. Raquel, egy fiús és visszahúzódó lányban igazi barátra lel Bianca. Raquel elmondja neki, hogy esténként fura zajokat hall. Bianca utána néz, és meglátja Erich-et egy vámpír-fiút, aki zaklatja Raquel-t. Miközben Bianca megpróbálja leállítani, Lucas észreveszi őket, és fény derül az Evernight titkára. Ezután Lucas eléggé eltávolodik a lánytól, ám amikor véget ér a téli szünet, és visszatér az akadémiába minden elsimul, és a lány még egyszer belemélyeszti fogát szerelmébe, aki ezáltal kifinomultabb képességekre tesz szert. Ám mindenki nagy meglepetésére kiderül, hogy a fiú egy vámpírvadász, a Fekete Kereszt tagja. Ezért a vámpírok üldözőbe veszik. Ám elég sokáig nem akadnak a nyomára, mert a víz megrémíti őket. Valamiért szoronganak és nem tudnak átkelni rajta csak hosszas felkészülési idővel. De Biancának ez nem akadály. Megtalálja a fiút, sé együtt elszöknek. Csatlakoznak a Fekete Kereszthez, amit a fiú anyja és annak férje vezet. Ám nem telik sok időbe és a szülei is rájuk akadnak, és visszatérnek az iskolába. Ám Lucas és Bianca megtalálják a módot hogy továbbra is kapcsolatba kerüljenek egymással. 
Bianca és Lucas megtalálják az alkalmat hogy találkozzanak..mindig akkor beszélik meg a következőt, amikor találkoznak. Egyik ilyen alkalmak egyikekor találkozik a legfiatalabb vámpírral. A neve Charity. Hogy miért is fontos ezt megemlíteni? hát azért, mert ő Balthazar húga, akit égen földön keres..és ő változtatta a lányt vámpírrá. Szóval hogy a kecske is jól lakjon és káposzta is maradjon Bianca és Balthazar azt tetteik, hogy járnak, így mindketten többször kijutnak a suliól,és megy ki-ki a maga dolgára. Bianca Lucashoz Blathazar meg a húgát keresgélni. Ám később már mind a hárman keresgélik az elkóborolt hugicát...Lényegében erről szól a 2. kötet. Meg hogy Bianca és Lucas hol összevesznek hol kibékülnek. A legnagyobb gond az, hogy Bianca át akarja változtatni szerelmét, de ő hallani sem akar erről. Charity-re végül rálelnek visszacitálják az iskolába, ám megszökik és odatereli a Fekete Keresztet, akik felgyújtják a kócerájt. Persze mindenki épségben kimenekül, és szeptembertől folytatódhat a tanítás mert addig renoválják az építményt.
Raquel és Bianca a Fekete Keresztnél dekkol, ám nem fenékig tejfel az életük. Minden nap gyakorolni kell, kemény a kiképzés. Raquel élvezi, Bianca annyira nem, mivel vannak szükségletei, amiket nehezen tud kielégíteni, itt konkrétan a vérivásra gondolok. De Lucassal sem tudnak annyit egymással foglalkozni mint szeretnének. Ehhez még hozzájön az is, hogy el kell húzniuk a csíkot egy másik helyre, ahol Bianca egy kicsit meggondolatlan lesz és e-mail-ezik a szüleinek. A suliban persze IP cím alapján megtalálják a lányt és hogy idézzem Mrs Bethany szavait "akár térképet is rajzolhatott volna". Ezután mivel a vámpírok lerombolták a főhadiszállást és megölték Lucas mostohaapját, akit nem csípett ám megviselte az elvesztése egy másik helyre kerülnek. Éés elfogtak egy vámpírt, aki történetesen Balthazar. Szöktetés-sikerrel koronázva. Dana és Raquel összejönnek-igenigen lány-lány. Egyik nap amikor ők ketten Bianca és Lucas után mennek felváltani őket a melóból megtudják Bianca titkát, miszerint vámpírgyerek. Raquel-re nagyon berágtam, mivel beköpte a legjobb barátnőjét, Bianca meg nem is haragudott rá. nembaj haragudtam helyette én. Fekete Kereszt kikérdezte a lányt, miközben szentet vizet akartak rá locsolni Lucas elé állt és hát... sistergett, ami nagyon nagyon nem volt jó jel. Így hát mindketten nemkívánatos személyek lettek a szervezetben. Ezután Balthazar segítségét kérték hogy kijussanak a városból, és egy kis pénzt is kaptak. Aztán Vic volt a segítségükre szintén pénz, és amúgy szállás terén. Mindketten munkát vállaltak. Bianca furán érzi magát, fe fogalma sincs, hogy mi történik vele...
Lucas végül vámpírrá változik, ám az éhesebb fajtából ez egy kis gondot jelent, ugyanis sokszor nagyon éhes, többet iszik mint egy átlagos vámpír. Bianca kezd megbékélni a lidérc létével, ebben sokat segít neki hogy ő erős, és hosszabb időre tud szilárd lenni. De még sokat kell tanulnia. Lucas meg rátámad az anyjára annyira éhes, ez a gáz ááh véletlenül sem az hogy anyuci akarta először kinyiffantani, mondván hogy te már nem vagy a fiam és neki teszek szívességet azzal hogy megszabadítalak a szenvedésedtől...ÁÁÁÁÁÁÁh gáz ez a nő. Ok hogy vámpírokat gyilkolászik de hát a fiáááát is megölné? beteg ez a nő. Na mindegy Bianca megszállja és parancsot ad hogy húzzanak a rákba. Ranulf+Balthazar nagy nehezen megfékezik az újoncot bumm egy karó a szívbe, aztán nyugton van. Később megetetik. És ráveszik hogy menjenek vissza az Evernight-ba mert ott biztonságban lesz és figyelnek rá az idősebbek. Mrs Bethany vadászik a kísértetekre. Hogy miért? mert utál vámpír lenni...és újra élni akar, és tisztességesen meghalni és azokkal lenni akiket szeret. Jobban mondva azzal lenni akit szeret-férjével. Ő Christopher, aki végül is amolyan lidércvezér féleség. Ő az aki minden áron maguk mellett akarta tudni Biancát, akinek különleges képességei vannak, békét tud hozni a lidérceknek. Röviden visszatérve Mrs Bethany-ra és a férjére..hát nem ironikus hogy mindketten a Fekete Keresztnek dolgoznak és a nő volt a legveszélyesebb vámpírgyilkos? Szerintem kicsit vicces. Vic-nek is van egy szelleme, ő Maxin, kicsit többet szerettem volna megtudni a haláláról, szóval ezt személy szerint hiányolom. Biancával végül is barátok lesznek, és Vic-nek is megmutatja magát. Amúgy Maxinért áldozza fel magát Christopher. Mivel Mrs Bethany először Biancát ejti csapdába, majd Maxin-t aki végül is segített Biancának kiszabadulni, majd a férfi végül együtt lehet szeretett feleségével, akik végül is elég rövid ideig lesznek együtt, ugyanis megégnek. Bianca végül vissza tudta adni Lucas halandóságát, és boldogan élnek, míg vége a könyvnek. Jó ok megoldódott az Evernight kérdése- elpusztul. Bianca újra jóban van a szüleivel. Raqeul árulása elfelejtődik, és mellesleg boldogan él barátnőjével Dana-val akik mellesleg kiléptek a Fekete Keresztből, amikor Lucas anyja úgy döntött hogy hajtóvadászatot indít a fia ellen ami gáz..Balthazar és Charyti? hát a kiscsaj zaklatta Lucast álmában mert ugye ő változtatta át, és mivel Balthazar meg Charytit ő meg a lányt gyötörte meg kicsit hogy jó lesz ha leszáll a haverjáról, mert ha nem akkor nagyon csúnya vége lesz. Nemtudom oké hogy a pasi belátta hogy a húga meghibbant jobban mondva hibban volt, de ez nekem kicsit befejezetlennek tűnik. És később mi lesz Lucassal és Biancával??? ott ért véget a könyv h jaj hát mi lesz ha te már öreg leszel és meghalsz? én sose fogok meghalni mert te élni fogsz és benned élek tovább..hát élni..javítom..létezni!!! NEKEM AKKOR IS BEFEJEZETLEN ÉS KÉSZ!!! AKAROK MÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG
lenne miről írni még szerintem

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ HÁT NEMHIÁBA IMÁINK MEGHALLGATTATTAK KEDVESEM :D
JÖN AZ 5. KÖNYV DE 2012 ELŐTT TUTI NEM!!! AMÚGY BALTHAZAR CÍMET FOGJA VISELNI - LEGALÁBB IS KÜLFÖLDÖN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése