2011. június 26., vasárnap

Kelley Armstrong

Kelley Armstrong



Darkest Power Trilogy 1: The Summonig - Szellemidéző
                                   2: Awakening - Ébredés   

Szellemidéző  
Eredeti cím: Darkest Power Trilogy 1: The Summonig
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 344

Fülszöveg
Chloé Saunders nem akar mást az élettől, mint bármelyik tinédzser: esélyt arra, hogy befejezhesse az iskolát, barátokat találjon, és talán egy fiút is magának. Amikor azonban elkezd szellemeket látni, megérti, hogy az élete soha nem lesz olyan, mint a többieké.
A figyelmét követelő szellemektől körülvéve Chloé végül összeomlik, és bekerül egy kisebb elmezavarral küzdő fiatalok számára fenntartott otthonba.A Lyle Ház először normálisnak tűnik, de ahogy Chloé sorra megismeri a többi ápoltat – a sármos Simont és gyanús,
soha nem mosolygó bátyját, Dereket, a visszataszító Torit és Rae-t, aki túlságosan is szereti a tüzet – rájön, hogy valami különös, baljós dolog köti össze őket, amit nem lehet a szokásos „problémás a gyerek” viselkedéssel magyarázni. Ahogy együtt nemsokára azt is felfedezik, hogy a Lyle Ház sem egy a szokásos otthonok közül…


Véleményem+leírás:
Na elolvastam, hát azt nem mondom, hogy letehetetlen, de nagyon tetszett!! Kicsit Szellemekkel suttogó feeling-je volt, és mivel szerettem azt a sorozatot, így ez is tetszett!! Várom hogy folytatódik a kaland!!
Chloé kiskorában látja a szellemeket, aztán ez a képessége valahogy elszunnyad, és pubertás korában éled újjá. Így beutaltatják egy Intézetbe. Erről jut eszembe, csak így zárójelben, hogy a Fallen is meg ez is egy "elmegyógy"intézetben játszódik. Szóval az jutott eszembe, hogy talán foglalkoztatja ez a téma az írókat, hogy végül is hány normális ember van ilyen helyeken, csak vannak különleges képességeik, vagy láttak valamit amiben a sok földhözragadt ember nem hisz. Bocsánat azoktól akik szintén nem hisznek a természetfelettiben, bár úgy gondolom, hogy ezek a könyvek egy új világba kalauzolnak minket szóval akik ezeket olvassák hisznek, vagy szeretnének hinni ezekben a dolgokban!! Zárójel bezárva :D Szóval Chloé bekerül egy Intézetbe ahol hát többé kevésbé hozzá hasonló gyerekekkel van körülvéve. Azért írtam, hogy többé kevésbé, mert mindnek van különleges képessége, de mások. Chloé szellemeket lát, Rae tüzet tud gyújtani, Derek farkassá tud változni teliholdkor, Simon pedig varázsló. Hogy Tori szimplán elmebeteg vagy neki is van e képessége az számomra nem derült ki. Liz meg hát arra gyanakszanak a fiatalok, hogy ő pedig tud több helyen lenni egyszerre..ilyen asztrál kivetítés vagy mi. Simon és Derek testvérek és ők meg akarják találni az apjukat aki szintén varázsló, és meg akarnak szökni az Intézetből..jó oké nem csak akarnak hanem meg is szöknek. Abban pedig mindenki egyet ért, hogy Chloé sem maradhat ott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése