2011. június 26., vasárnap

Melissa de la Cruz

Melissa de La Cruz
                                                           
Sorozatai
Au Pairs
1. The Au Pairs
2. Skinny-Dipping
3. Sun-kissed
4. Crazy Hot

Blue Bloods
Bloody Valentine
1. Blue Bloods - Rettegés 
2. Masquerade - Álarecban  
3. Revelations
4. The Van Alen Legacy
5. Misguided Angel
6. Lost In Time 

Ashleys
1. There's a New Name in School
2. Jealous?
3. Birthday Vicious
4. Lip Gloss Jungle

Angels On Sunset Boulevard
Angels On Sunset Boulevard
     aka Angels on Sunset Strip
Angels Lie
The Strip

Girl
1. Girl Stays in the Picture

Wolf Pact
1. Wolf Pact

Witches of East End
1. Witches of East End

Rettegés
Eredeti cím : Blue Bloods
Megjelenés : 2010.
Oldalszám : 288

FülszövegOké. Szóval tizenöt éves korodban megtudod, hogy vámpír vagy. Hirtelen minden megváltozik körülötted. Magányos lúzer helyett menő csaj válik belőled. A legkúlabb divatcég arca leszel, a legfelsőbb körökben forogsz, őrületes képességeid fejlődnek ki, és egy olyan fiú is észrevesz, aki eddig fütyült rád. Elég király, nem?
Csakhogy... ott vannak azok a bizonyos titkok...
Mit kezdhetsz az évezredes emlékeiddel és a visszatérő rémálmaiddal?
Ki vagy mi ölte meg a sérthetetlen, halhatatlan Kékvérűt?
A kiválasztottak nagy árat fizetnek. Vége a gondtalan kamaszkornak.
A magad ura vagy, de csak magadban bízhatsz...

Schuyler furcsa dolgokat vesz észre. Kék csíkok jelennek meg a karján, a gondolataival irányítja az embereket, és néha mintha más évszázadba repülne át. Nemsokára meghívják egy titokzatos Bizottság első gyűlésére, ahol kiderül, hogy Schuyler, akárcsak a többi tag, vámpírnak született. Ezt a hírt is bőven elég megemésztenie, de amikor az egyik iskolatársa rejtélyes körülmények között meghal, Schuylert hatalmába keríti a félelem. Lehetséges, hogy visszatért a vámpírokra vadászó, ismeretlen veszedelem?
A lány közben beleszeret Jack Force-ba, a suli legjobb pasijába. De vajon a fiú ikertestvére, Mimi, az iskola méhkirálynője miért nézi rossz szemmel a kapcsolatukat? A Kékvérűek világában semmi nem az, aminek látszik... Nem szabad, hogy fény derüljön létezésük titkára, hiszen a Vörösvérűek nem tűrik meg maguk között a vámpírokat. Ám a titkolózás csapdát rejt. Ahogy a Kékvérűek embernek képesek látszani, vajon nem lehetséges, hogy akit Kékvérűnek hisznek, valójában valami egészen más? Schuyler eleinte örül, amikor társakra talál, ám később rájön, hogy nem mindig hihet a látszatnak...

"De la Cruz vámpírjai egészen mások, mint a hagyományos horror regények karó elől menekülő démonjai: a ravasz humort olyan leheletfinom kiegészítőkkel ötvözik, mint a tépőfog és a mesés gazdagság."


Véleményem+leírás
Huh, hát nem is tudom, egy icipicit talán nem is tudom..nem volt rossz de azt sem mondhatnám, hogy vetekedne a fekete tőr testvériséggel. 3 féle lényről van szó: vannak Vörösvérűek-ők az emberek, illetve az emberi szolgák-az ő vérüket szívják a Kékvérűek-ők a vámpírok akikből egy időben mindig 400 van. Az ő életüknek 3 szakasza van, és lényegében amikor meghalnak nem is halnak meg csak egy kicsit..úgymond reinkarnálódnak és az emlékeik megmaradnak, és a következő életük 15-20 éve között jönnek rá hogy kik is ők valójába. Ők halhatatlanok...vagy nem mivel vannak az Ezüstvérűek, akik Kékvérűek voltak csak rájöttek hogy az jobb ha a saját fajtájának a vérét isszák szóval az Ezüstvérűek a Kékvérűek vérét isszák, és ezzel megölik őket, és az emlékeik az ő fejükben kötnek ki. Így ezek a Kékvérűek nem tudnak reinkarnálódni. És végül is mindenki rokona mindenkinek és mégse. Huh... ezt így nem tudom elmagyarázni, el kell hozzá olvasnia könyvet Van egy lány, Schuyker (Szkájlör) aki szintén Kékvérű..ám nem akármilyen... csak félig az, ugyanis egy Kékvérű és egy Vörösvérű gyermeke. Az anyja kómában van, a végén kiderül, hogy ő amúgy egy angyal: Gabriel. Van egy titokzatos férfi aki mindig látogatja a nőt..Na ez is kiderül hogy ő ki: Mihály-ő is arkangyal amúgy meg ő is Kékvérű. Jelenleg a vezetőjük. Cordelia, Schuyler "nagymamája" meghal mert egy Ezüstvérű megtámadta, ám meghagyja az "unokájának" hogy keresse meg a "nagyapját" mert ő segíthet ebben a zűrzavarban. Ő tudja hogy kell megölni az Ezüstvérűeket. És a lány útnak indul Velencébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése