2011. június 26., vasárnap

Rachel Caine

Rachel Caine
Rachel Caine a leghíresebb álneve Roxanne Conrad amerikai írónőnek, aki 1962 április 27-én White Sandsben, Új-Mexikóban született, egy rakétakilövő-állomás mellett, ahol édesapja adta hangját a kilövések előtti visszaszámláshoz, édesanyja pedig a tudósoknak dolgozott. A tudomány közelsége megtette hatását, Roxanne egy életre elkötelezte magát a science fiction és a fantasy mellett.
Nem volt mindig biztos abban, hogy író lesz belőle, mitöbb, végül felfelé ívelő komolyzenei karriert hagyott ott, hogy igazi szenvedélyével, az írással foglalkozhasson. Első regénye 1991-ben jelent meg. Jelenleg harminc kötet szerzője, köztük a Morganville-i vámpírok-sorozaté, ami jelen pillanatban kilenc résznél tart, a tizedik előreláthatólag 2011-ben jelenik meg Bite Club címmel.
Roxanne férjével és két iguánájával egy Tudor-kori házban él, amelynek igazi tornya is van – ebben van a dolgozószoba és a nélkülözhetetlen kávéfőző. Szüntelenül dolgozik, a Morganville-i vámpírok-sorozata mellett az Outcast Season- és Weather Warden-kötetek is új epizódokkal bővülnek a közeljövőben.

Morganville-i vámpírok-sorozat 

  • Glasshouse - Az üvegház 
  • The Dead Girls' Dance - Élőhalottak bálja
  • Midnight Alley 
  • Feast of Fools
  • Lord of Misrule
  • Carpe Corpus 
  • Fade Out
  • Kiss of Death 
  • Ghost Town 
  • Bite Club 

Weather Warden-sorozat 

  • Ill Wind 
  • Heat Stroke 
  • Chill Factor 
  • Windfall 
  • Firestorm 
  • Thin Air 
  • Gale Force 
  • Cape Storm 
  • Total Eclipse 

Red Letter Days-sorozat 

  • Devil's Bargain 
  • Devil's Due 

Athena Force-sorozat 

  • Line of Sight 

Outcast Season-sorozat 

  • Undone 
  • Unknown 
  • Unseen 






Morganville-i vámpírok-sorozat

Az üvegház
Eredeti cím: Glass Houses (The Morganville Vampire - Book One)
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 304

Fülszöveg
Claire Denvers nagy reményekkel kezdi meg tanulmányait a poros kisváros, Morganville egyetemén, de reményei hamarosan rémálommá változnak, amikor összetűzésbe kerül a helyi lányokkal, akik gyorsan megtanítják neki, hogy hol is a helye az iskolai rangsorban. Valahol a sor legvégén. Miután súlyosan megfenyegetik, Claire kénytelen menekülni a kollégiumból, és szűkös anyagi lehetőségeihez képest elfogadható albérlet után nézni a városban. Így kerül az Üvegházba, és így szerez új barátokat és lakótársakat a különc Eve, a lázadó Shane és a titokzatos Michael személyében, aki valamilyen furcsa oknál fogva sosem mutatkozik nappal a többiek előtt. Nemcsak az Üvegház, hanem egész Morganville hemzseg a titkoktól. Azt mondják, a kisvárost valójában a vámpírok irányítják, és nem ajánlatos ujjat húzni velük. Claire érkezésével felborítja a fennálló rendet, és ahogy egymás után bukkannak elő az ősi titkok, úgy kerülnek Claire és barátai egyre nagyobb veszélybe. A házuk előtt pedig már kezdenek felsorakozni a vérszomjas élőhalottak.

Véleményem+leírásom
Claire 16 és fél éves, és egyetemre jár-okos csajszi. A campuson van pár csaj, aki cseszteti, ezért elköltözik, az Üvegházba. Ott megismerkedik Eve-vel-dark csaj, Shane-el a naplopó tuticsávó, és Michael-t a tulajt, akitől kiderül hogy hát szellem vagy mi. Ugyanis este látható, nappal eltűnik. A városban vámpírok vannak. Mivel Brandon -egy vámpír- nem hagyja békén Eve-et és Claire-t Shane egy baleset után ami Claire-el történt-"véletlenül" egy csaj leöntötte savval a hátát-megegyezett a vámpírral hogy békén hagyják a lányokat, cserébe 2x beléharaphat. Claire lázasan töri az agyát egy megoldás után, és talál is egyet. Van egy könyv, ami nagyon kell a vámpíroknak, ezt akarta hamisítani, ám végül is megtalálja az eredetit. Egyre jobban belegabalyodik Shane-be, és Shane is a lányba. Bár ez nem szabad, mert a fiú már 18 éves, a lány meg még nincs 17 se....hát basszus nem vágom hogy ez miért probléma...


Élőhalottak bálja


Eredeti cím: The Dead Girls' Dance
Megjelenés: 2011 

Oldalszám: 272

Fülszöveg:
Claire Danversnek nem egyszerű az élete. Zseni létére olyan suliba kell járnia, ahol sajnos nem számít ki milyen okos: ha nem tartozol a menő csajok klikkjéhez, pokollá teszik az életedet. Ráadásul a várost, ahol tanul, vámpírklánok uralják.
Rachel Caine nagysikerű sorozatának második kötetében Claire-re újabb megpróbáltatások várnak. Bár a kollégiumból sikerül elköltöznie, és talál egy egész jó kis albérletet, a problémák nem oldódnak meg. Eleinte egész jól alakulnak a dolgok: Claire összejön az egyik lakótársával, a jóképű Shane-nel. De aztán egy szempillantás alatt véget ér az idilli állapot, miután beállít Shane apja, a bosszúszomjas vámpírvadász a motoros bandájával. Ezek a fickók nem válogatnak az eszközökben és módszerekben, ha vérszívókat gyilkolhatnak... Shane-t megvádolják, hogy eltett láb alól egy vámpírt, aztán rács mögé kerül, és halálra ítélik. A gyilkossági ügy a vámpírok és az emberek közötti tűzszünet végét jelentheti. Az idő pedig vészesen fogy ugyanis a vámpírok egyik nagyhatalmú vezére, Oliver szeretné minél előbb letudni a kivégzést. Claire és barátai két tűz közé kerülnek, és törhetik a fejüket, hogy hogyan másszanak ki a csávából.
Közben a campuson az év legnagyobb bulija készül, ahová Claire és Eve is meghívást kap. Az ötlet jónak tűnik, de mire kiderül, hogy miért hívták meg őket, elszabadul a pokol: emberek és vámpírok, élők és holtak csapnak össze. Mindenki vérre szomjazik, de persze senki sem az, akinek látszik...


Véleményem-leírásom
Claire az előző részben összejött Shane-el, és Eve is összejött Michael-lel. Ám még az Üvegház végén betoppan Shane apja és a motoros haverjai. Akik azt hiszik, hogy Michael is vámpír, is megölik. Mindenki teljesen összeomlott. Aztán egy férfi majdnem megerőszakolta a lányokat, és a halottnak hitt fiú feltűnik. Hívják a rendőröket, és a motorosok elhúznak a házból. Meghal egy vámpír, és Shane-t gyanúsítják a megölésével, bár tudják hogy nem ő tette, csupán a bosszúálló apját akarják elkapni. Az meg elrabolta Monicát, a polgármester lányát, hogy cserét ajánljon. Claire próbálja a maga módján megvédeni szerelmét. Michael fontos döntésre szánja el magát, vámpírrá akar válni, és azzá is válik. Így nem csak a házon belül és este tud segíteni...így este házon kívül is....hát sztem nem olyan óriási változás, de idővel nappal is tud segíteni...jó hosszú idővel. Megmentik Monicát, Shane-t és a városalapító vámpír üzletet ajánl Claire-nek, aki elfogadja hogy a szolgája lesz...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése