2011. június 20., hétfő

Kresley Cole

Kresley Cole


Az egykori élsportoló (atletika) írásai 2003-tól jelennek meg, 15 könyvet írt, műveit 10 nyelvre fordították le.
A Kiss of Demon King 2009-ben a New York Times bestsellerlista-vezetője lett. A "Vámpíréhség" a világszerte legnészerűbb sorozatának első kötete. Regényeiben ezeréves legendák, izgalmas akciók, feszültség, démonok, vámpírok, izzó szenvedély, szex, pazar környezet, tökéletes férfiak és nők - kell ennél több?

2 sorozata fut párhuzamosan. Az egyik 3 részes, a másik folyamatosan jelenik meg


Művei:
The immortals after dark series
  1. Playing
  2. A Hunger Like No Other - Vámpíréhség
  3. No Rest for the Wicked - Vámíprszerető
  4. Wicked Deeds on a Winter's Night - Vámpírharc
  5. Dark Need at Night's Edge - Vámpírvér
  6. Dark Desire After Dusk - Vámpírzóna
  7. Kiss of a Demon King - A démonkirály csókja
  8. Deep Kiss of Winter
  9. Pleasure of a Dark Prince
  10. Demon from the Dark
  11. Dreams of a Dark Warrior
The Sutherland Brothers Series
  1. The Captain Of All Pleasures
  2. The Prince of Pleasure

The MacCarrick Brothers trilogy 
  1.  If You Dare - Szeress, ha mersz
  2. If You Desire - Szeress, ha akarsz!
  3. If You Deceive

Vámpíréhség
Eredeti cím: A Hunger Like No Other
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 500


Fülszöveg
Lachlain, a klán félelmetes fejedelme több ezer éve keresi azt a nőt, aki a legenda szerint lecsillapítja forrongó dühét. Lachlain maga a tökéletes férfi: gyönyörű, okos, szenvedélyes, de elátkozott, aki minden teliholdkor vérfarkassá változik. Egy nap Párizsban rátalál egy diáklányra, aki szülei halála ügyében nyomoz, és bár ösztönei azt súgják, hogy Emma az igazi, mégis minden porcikája tiltakozik ellene. A titokzatos lány ugyanis vámpír, a vérfarkasok ősi ellensége. Lachlain mégsem bírja legyőzni a vér szavát, elrabolja a lányt, és ősi birtokába viszi. Útjuk során nemcsak Emma szerelmét kell kivívnia, hanem az őket üldöző vámpírokat is le kell győznie, akik maguknak követelik a lányt, mint fajtájának utolsó képviselőjét...

KRESLEY COLE világhírű sorozata megérkezett. A számos országban bestseller regényeket fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A Vámpírok alkonyat után sorozat az olvasókat egy varázslatos és démoni világba vezeti, ahonnan nincs visszaút.

Olvasói vélemények:
"A történet elég izgalmas, a szexuális részek néha teljesen túlfűtöttek, a fordítás nem a legjobb. Igaz angolul nem olvastam, de néha bizony vissza-vissza kellett lapoznom, hogy megértsem a mondatot. Sokszor nem lehet tudni, hogy ki is beszél. Van benne bőven értelmetlen mondat. AZ író vagy a fordító hibája-e azt nem tudom. De mindenképp megéri elolvasni. "
":) Nagyon jó! Ajánlom mindenkinek! Akinek tetszett a J.R.Ward sorozat, annak ez is tetszeni fog"


Vámpírszerető
Eredeti cím: No Rest for the Wicked
Kiadásá éve: 2009
Oldalszám: 478

Fülszöveg:
Évszázadokkal ezelőtt egy lidérces éjszakán Sebastian Wroth vámpírrá változott. Tele gyűlölettel és örök magányra kárhoztatva nem sok értelmét látja az életnek, amíg egy gyönyörű és veszedelmes teremtés el nem jön hozzá, hogy megölje. Dermedtszívű Kaderin kér imádott leánytestvére a vámpírok áldozatává vált, azóta a valkűrnek nincsenek érzései. Mégis valahányszor találkozik Sebastiannal, újult erővel támad fel benne a kéjvágy, és képtelen véghezvinni küldetését. Sebastian és Kaderin menthetetlenül egymásba szeretnek, és közösen titokzatos ereklyék nyomába indulnak ősi sírokon és katakombákon át, akár a történelmet is újraírva, hogy elnyerjék az örök boldogságot. Ám eljön a pillanat, amikor Kaderin választásra kényszerül; szerelem vagy család, élet vagy halál.

Véleményem+leírásom:
Sebastian felolvasztja Kaderin, Kaderin újjáéleszti Sebastiant. Micsoda szerelem, szenvedély...öröm volt olvasni. Sok kalandon mennek keresztül. Kaderin feláldozza magát, hogy megmentse szerelmét. Sebastian visszahozza az életbe, Kaderin visszamegy a múltba, hogy testvéreit megmentse a haláltól és a jövőbe vigye őket. De hogy hogyan?? OLVASD EL, és megtudod:D
Bowennel is találkozunk, ő meghalt kedveséért akar visszamenni a múltba, de nem sikerül. Viszont rátalál a szerelemre - ám ez a következő rész :D

Olvasói vélemények:
"Ez a Vámpíréhség folytatása, összefügg a két könyv, s lesz még több is. Nekem nem jött be. Vegyes érzelmeim vannak: ahol nem történik semmi az unalmas, viszont az akciós, erotikus részek nagyon jók, de összességében nem tetszett, csak a vége felé. Úgyhogy a többi részt nem fogom megvásárolni."-én ezt az 1 negatív olvasó véleményt olvastam

"Nekem nagyon tetszett!! Az egyik legjobb könyv amit valaha olvastam. Ez az a könyv amiben tényleg MINDEN van. Háború, szerelem, erotika..."

"Szerintem is ez a rész sokkal jobb volt mint az első.Maga a történet izgalmasabb volt.Én két nap alat kiolvastam.nem lehet letenni.Ajánlom mindenkinek!"


Vámpírharc
Eredeti cím: Wicked Deeds on a Winter's Night
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 430


Fülszöveg
Bowen MacRieve, a Lykae harcosa  kis híján belepusztul, amikor elveszíti az egyetlen neki rendelt nőt. A kegyetlen vérfarkas szíve jéggé fagy, nem osztja meg ágyát senkivel - míg össze nem hozza a sors ellenségével, a legsötétebb vágyai lángra gyúlnak, a vadító találkozástól. Amikor a gonosz erők a lány ellen szövetkeznek, a harcos minden erejét latba veti, hogy megmentse őt. Ellenállhat-e a lány a testét-lelkét követelő Bowennek, vagy mindent kockára tesz harcias védelmezőjéért, ha sikerül legyőzniük az őket körülzáró gonoszt?

Véleményem+leírásom
Igazából ez és az előző rész párhuzamosan történik. Ott Kaderin és Sebastian, itt Bowen és Marikita kalandjait írja le. Marikita megátkozza Bowent, hogy sérülései ne gyógyuljanak be olyan gyorsan, Bowen pedig bezárja a nőt egy barlangba. Nyugi a  lelkiismerete nem hagyja, hogy ott hagyja és kiszabadítja. Kiderül, hogy ő Bowen igazi párja, nem pedig az, aki sok-sok éve meghalt. Marikitát a tükör fogva ejti, de végül megszabadul, és boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Olvasói vélemények:
"imádom, nem lehet letenni és még a végén is legalább 3 fordulat :D eszméletlen"
"Ez a legromantikusabb a sorozat eddig megjelent darabjai közül!! Imádom!! I Bowen!!!! :)"-na ja EDDIG!!
Igazából valamit nem értek!!! Miért vámpírharc, ha farkas és boszi van benne?!


Vámpírvér
Eredeti cím: Dark Need at Night's Edge
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 406


Fülszöveg
Csókja könnyű...
Érintése ellenállhatatlan...
Néomi Laress, a híres táncos, gyilkosság áldozata lett. Túlvilági erők birtokosaként, de az élők számára láthatatlanul kísért otthonában, elriasztva a betolakodókat, mígnem találkozik egy könyörtelen halhatatlannal, aki felébreszti szenvedélyét. Hogy ne tehessen kárt másokban, fivérei elhagyatott kastélyába börtönözik . Conrad Wroth, a félelmetes vámpír. Ám ott egy megfoghatatlan lény, még mélyebbre taszítja az őrületbe. A vámpírban vágy ébred a nő iránt, de még ha sikerül is elnyernie Néomit, az őt üldöző sötét erőktől nem szabadulhat...

Véleményem+leírásom
Conradon eluralkodott a vérszomj. Testvérei, a Vámpírszeretőből jól ismert Sebastian és fivérük elkapják a Vámíprharc Bowenjével, hogy kigyógyítsák.
Néomi a házban ragadt, és zsereti más dolgait a magáévá tenni. Conrad szerelemre gyúl iránta, de még nem tudja hogy ő az akit neki rendeltek. A lány szellem. De szövetkezik Marikitával, ő emberré teszi egy időre, meg el nem mondja senkinek, hogy hogyan történt az átalakulás. De megölik véletlenül. Amúgy amint emberré vált Conrad szíve megdobbant. Ismét Marikita segít, hogy együtt legyenek, ám majdnem óriási tragédia lesz belőle. A lényeg hogy újra együtt vannak. Tűz tör ki. Néomi megfoghatatlan. Valamivé átváltozott. De mivé? Olvasd el és megtudod!!!

Olvasó vélemények:
"Nagyon várom már!! Imádom ezt a sorozatot!! :) Teljesen más mint a többi szerintem!"

"Oh, csak jönne már! Vámpírok, vérfarkasok, dilinyós valkűrök, boszik... És most egy szellem. Előre élvezem. Csak jönne már! "

Várom a következő részt.



Vámpírzóna
Eredeti cím:  Dark Desires After Dusk
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 448

Fülszöveg
A RITA-díjat besöprő Kresley Cole egy kegyetlen démon kufár és az őt elbűvölő, gyönyörű fiatal fél lény felvillanyozó történetével folytatja nagy sikerű "Halhatatlanok alkonyat után" című sorozatát. Egy igéző szépség, akit nem birtokolhat, de akinek ellen mégsem állhat...
Cadeon Woede-nak nincs nyugta, míg ki nem küszöböli a csorbát, mely szüntelen kísérti. Csakhogy amint megszerzi megváltása kulcsát, a fél lény Holly Ashwint, máris rájön, hogy a nő, akit saját céljaira akar használni, majd eldobni, éppúgy kísérti, mint a múltja.
Egy megkínzott harcos, akitől rettegnie kéne, de akit megtagadni nem tud... Az emberként felnevelt Holly-nak sejtelme sincs, hogy a félelmetes legendák a valóságról szólnak, míg össze nem találkozik egy goromba démonnal, s az valami érthetetlen oknál fogva óvja, mint a szeme világát. A mítosz és a hatalom érzéki, új világába taszítva, Holly hamarosan eleped védelmező démona tüzes érintéséért. S megadja magát a sötét vágyaknak...
Épp csak kivívja Holly bizalmát, s mondjon le máris róla? Árulja el legvadabb álmai beteljesítőjét, szíve rabul ejtőjét?


Véleményem+leírásom
Úgy látszik minden sorozatnál a 4-5. kötet az ami nagyon, de nagyon jó, remélem, hogy innentől még jobbak lesznek. Nem sokáig tartott ez sem, úgy 2 délután alatt befaltam. Imádtam Cadeon-t. Vicces, érzéki, leleményes, gondoskodó. Uhh igazi férfi. És amilyen szövege van :D az aztán levett a lábamról, szó szerint, ugyanis fetrengtem néha a röhögéstől. A figyelmessége is nagyon jól esett. A kényszerbeteg Holly "ápolása" és szépen leszoktatása ezekről a dolgokról. Megtanította a nőt megvédeni magát, és felfedezték egymást, elmerültek egymásban. A szexi, de félénk félvalkűr nő végére igazi vadmacska lett.
Holly az Edény! Az örökösödés a nyakukon és az ő méhe az, ami életet ad a gonosznak, vagy a jónak. Cadeon egy démon pasi, aki testére koronájának visszaszerzésére esküdött fel, ami úgy lehetséges, ha megölik a trónbitorlót, ehhez viszont egy kardra van szükségük, amit a trónbitorló testvére szolgáltat, cserébe az Edényért. Ám az Edény Cadeon "másik fele", és nem igazán akar róla lemondani. A nő az elején ellenszenves, de a hosszú utazás, és a férfi figyelme, gyengédsége, törődése meghozza a gyümölcsét. Ám be kell csapni az imádott nőt, aki rettenetesen megharagszik, és sokáig szóba sem áll vele, ám Nix segítségével újra egymásra találnak, és Holly bejelenti a férfinak, hogy gyereket vár!
Rystrom csapdába esett Sabin, a trónbitorló másik testvére által. Ám kiszabadul, és fordul a kocka. Szerintem a következő részben többet tudunk meg erről a szálról, ugyanis az Sabin és Rystrom történetét mondja el. 


Szeress, ha mersz!
Eredeti cím: If You Dare
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 432

Fülszöveg
Esküdt ellenségek, végzetes szerelmek
Bosszú: Courtland MacCarrick zsoldoshadserege háborút indít a zsarnoki kegyetlenségű Pascal tábornok ellen. A csatában Courtland majdnem odavész, de sikerül bosszút állnia a tábornokon szépséges kasztíliai jegyesének elrablásával.
Szenvedély: Lady Annalia Tristán Llorente szálfatermetű, barbár fogva tartóját, éppúgy megveti, mint a tábornokot, mégis megmagyarázhatatlan vonzalom ébred benne a zsoldos iránt, és ez csak tovább táplálja dühét. Semmi sem állíthatja meg azonban, hogy visszatérjen Pascalhoz, mert ha nem megy nőül hozzá, azal a fivére halálos ítéletét írja alá.
Kresley Cole világhírű vámpírsorozata itthon is rajongótáborra lelt. A MacCarrick fivérek-trilógia a számos országban sikerlistás írónő romantikus sorozata, amely nem kevésbé veszélyes, sötét és szenvedélyes, mint vámpírkönyvei.
Lélegzetelállító romantikus regény - Julia Quinn

Véleményem+leírásom
Jó kis könyv, nekem tetszett, pedig nem is vámpíros.
Annalia a folyóparton megtalálja Courtland-et, és hazaviszi, hogy talpra állítsa. A férfi és a nő állandóan marják egymást. Annalia bátyja a gonosz tábornok rabja lesz, és a nő csak úgy tudja kiszabadítani, ha hozzámegy feleségül. Amint Court ezt megtudja a csapatával rögtön a nő segítségére siet, és elrabolják- a nő emiatt még jobban megveti a férfit, mert meg fogják ölni Aleix-et a bátyját. A nő még nem tudja, hogy akadt egy kis segítsége, Olivia a tábornok lányának személyében, aki kiszabadítja a férfit azzal a feltétellel ha feleségül veszi..a végére egymásba szeretnek. Közben elindulnak megkeresni Anna-t és Court-öt, akik közben egymásra találnak, de a férfi az átok miatt megpróbálja távol tartani magát a szerelmétől, de nem sikerül. A végén Anna terhes lesz, ami lehetetlen lenne akkor ha nem ő lenne a megfelelő nő arra hogy megtörje az átkot amire csak az igaz szerelem képes. És megölik a tábornokot is.


Szeress, ha akarsz!
Eredeti cím: If you Desire
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 416

Fülszöveg
Hugh MacCarrick legényfejjel meggondolatlanul beleszeret a szépséges Jane Weylandbe, aki örökös kacérkodásával elviselhetetlen gyötrelmeket okoz neki. A MacCarrickek átkától sújtott, vagyontalan skót tudja, hogy nem veheti nőül a lányt, ezért inkább zsoldosnak áll, és megpróbálja elfelejteni Jane-t, aki pedig titkon szereti őt.
Évekkel később Jane apja MacCarricktől kér segítséget, mert ellenségei a lánya életére törnek, s ekkor a hegyvidéki nyomban visszatér. Ám Jane nem bocsátja meg a férfinak, hogy elhagyta, s miközben kettesben menekülnek egy rájuk vadászó őrült gyilkos elől, a bosszúvágy a lányt még kegyetlenebb játékokra sarkallja...

Véleményem+leírásom
Hugh és Jane már vagy 10 éve szerelmesek egymásba. Az előző rész úgy ért véget, hogy lóhalálában elvágtatott a zord skót, hogy szerelmét megmentse a rá váró borzalmaktól. Jane egyszerre örül, fél, és dühös azért mert újra élete részévé vált a férfi. Jane apja, azért hogy megvédje a lányát, hozzáadja a férfihoz, aki vonakodva bár, de belemegy. Jane persze végletekig ingerli Hugh-t. A nőt meg akarja ölni Hugh régi... hát... mentora, kiképzője/tanítója, Grey, aki bosszút esküdött Jane apja, Hugh és Ethan ellen. Az idős férfi ellen azért, mert ő kapta a legkegyetlenebb küldetéseket, a 2 fivér ellen pedig mert le akarták szoktatni az ópiumról. Ethan-t le is lövi, őróla ezután nincs szó. Ezért várom már a 3. rész!! hogy fog összekeverni Maddy-vel (ebben a részben már egy álarcos bálon találkoznak)?? Hugh sokáig ellen tud állni a lánynak, ám mégsem bizonyul olyan erősnek, mint ahogy azt ő hiszi. Másodszor is elhagyja a nőt, aztán észhez tér, amikor látja, hogy Court és Annalia együtt vannak, és babát várnak.

4 megjegyzés:

  1. Szia
    Amint megtalálom és felteszem! Remélem nemsokára, már én is nagyon el akarom olvasni :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! A MacCarrick trilógia 3. részét meg lehet valahol találni? Van magyar változatban? És a Démon király csókjáról tudsz valamit?

    VálaszTörlés
  3. halii.:))
    a Deep Kiss of Wnter mikor lesz magyarul??:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia
      még a Démonkirály csókját sem sikerült kiadniuk - már 1 éve húzzák.. úgyhogy sajnos minimum 1 év.. jobb esetben

      Törlés