2011. június 26., vasárnap

Laurell K. Hamilton

Laurell K. Hamilton
Laurell kaye Hamilton 1963 február 19-én született. amerikai fantasy és romantikus történeteket ír. 2 könyvsorozatot tudhat magáénak. Anita Balke sorozat, ami a New York Times-bestseller listáján még mai napig fen van.  Illetve a Merry Gentry sorozat, ami szintén fantasy.

Én az Anita Blake-el kezdeném
1. Bűnös vágyak 
2. Nevető holttest
3. Kárhozottal cirkusza 
4. Telihold kávézó
5. Véres csontok 
6. Gyilkos tánc 
7. Égő áldozatok 
8. Sápadt hold 
9. Obszcidián Pillangó
10. Leláncolt Nárcisszusz 1-2. rész
11. Égkék bűnök 
12. Lidérces álmok 1-2. rész 
 Micah (novella)
13. Haláltánc 
14. Harlekin 
15. Fekete vér 
16. Fogat fogért 
17. Végzetes flört
18. Bullet
19. Hit List


Meredith Gentry sorozat
1. Árnyak csókja
2. Az alkony ölelése
3. A holdfény csábítása
4. Az éjfél simogatása
5. Misztrál csókja 
6. Fagyos érintés
7. Swallowing Darkness
8. Divine Misdemeanors



Anita Blake sorozat
Bűnös vágyak
Eredeti cím: Guilty Pleasures
Megjelenés: 2003
Oldalszám: 252

Fülszöveg
Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett. Ahol halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba vagy patkányemberekbe botlik. St Louise-ban valaki vagy valami gyilkolni kezdi a város legerősebb, leghatalmasabb vámpírjait. A rejtély felderítéséhez a vámpírok kénytelenek külső segítséghez fordulni. Ő Anita Blake, a legdögösebb halottkeltő és vámpírvadász a városban. Azt hitte, hogy mindent látott, de ez az ügy még neki is okoz meglepetéseket.
Véleményem+leírás
Hát ez egy olyan világban játszódik, ahol elfogadott ha valaki vámpír - ebből a szempontból kicsit hasonló a True Blood-ra (olvasni még nem olvastam, de a sorozatból már láttam pár részt) Vannak halottkeltők, akik mint a nevükből is kiderül életre keltik a halottakat. Vannak ghoulok is és patkányemberekkel is találkozunk. És ez mind az 1-70 oldalon. A vámpírok felbérlik Anitát, hogy segítsen nekik megtalálni azt a valamit vagy valakit, aki gyilkolja a mestervámpírokat. Ő először nemet mond, aztán kénytelen mégis elfogadni mivel veszélybe kerül az egyik ismerősének az élete ha nem teszi. Szóval beleegyezik. Végül kiderül az egyik halottkeltő halott, és hogy az emberi látszatát fenntartsa kénytelen vámpírokat gyilkolni. Anita félti barátai életét, így megöli a város úrnőjét, így Jean-Claude is kiszabadul a börtönéből és ő lesz a város új ura, aki mindenképp maga mellett akarja tudni Anitát, aki viszont nem kér ebből.

Olvasói vélemények
"Mikor az első kötetet elolvastam, padlót fogtam...ennél jobb könyvet eddig még életemben nem olvastam...már rég a kedvenc könyvem "toplista" első helyén áll..asszem ez így is lesz jó sokáig.. mindíg epekedve várom a folytatást..a vámpíros sztorikat alapból kedvelem, de ez valahogy jobban megfogott..ajánlom mindenkinek! minden részlete rendesen ki van dolgozva, és még a szerelmi jelenetek is izgik:)"

"Ez egy baromi jó könyv! Teljesen bele tudja képzelni magát az ember. Mozgalmas, szórakoztató, egy percre sem lankadhat a figyelem. Egyszerűen nem lehet letenni! Ajánlom mindenkinek!!"

Nevető holttest
Eredeti cím: The Laughing Corpse
Megjelenés: 2003
Oldalszám: 320

Fülszöveg:
A város legdögösebb vámpírvadászának és halottkeltőjének még mindig nincs pasija, de problémája annál több. Először visszautasítja egy gazdag és befolyásos üzletember felkérését, hogy támasszon fel egy háromszáz éves holttestet. Nagy hiba. Aztán magára haragítja a valaha élt egyik leghatalmasabb vudu papnőt. Ez még nagyobb hibának bizonyul. Ha mindez nem lenne elég, Anita belekeveredik egy véres gyilkosságsorozatba is, melynek titokzatos elkövetője a békés kertvárosokban lakó családokat veszi célba. Lehet, hogy minden mindennel összefügg? Anitának minél előbb meg kell oldania a rejtélyt, ha nem akar újabb áldozatokat. És kénytelen ellenállni a város új vámpírura, Jean-Claude csábításának is, különben mindörökre búcsút mondhat a lelkének.

Véleményem+leírás:
Adott sok-sok brutális módon elkövetett gyilkosság, amit meg kell oldani. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mivel Anitának még fogalma sincs, hogy mivel áll szemben. Ezért elmegy a legnagyobb vudu papnőhöz, abban bízván, hogy a nő keze van a dologban. Nem sok sikerrel jár, csupán annyiban biztos, hogy a nő veszélyes, és jobb lesz vigyáznia vele. Továbbá a nő még küld egy kis ajándékot a halottkeltő vámpírvadászunknak, aki épphogy csak megússza a zombitámadást. És még ott van Jean-Claude is,aki az "emberi szolgájává" akarja tenni, csakhogy Anita nem kér belőle. Feltűnik egy John Burke nevezetű férfi, akinek megölték a testvérét. Hogy ki és hogyan? Rejtély. De a végén kiderül. Anita megküzd a vudu papnővel, és Harold Gaynorral, aki még az elején felbérelte egy 300 éves hulla feltámasztásával, amiből Anita nem kér, de a férfi mindent elkövet annak érdekében, hogy méggazdagabb legyen. Hogy mi történik hősünkkel, majd megtudjátok ha elolvassátok a könyvet.

Olvasói vélemények:
"A hideg rázott tőle, végigparáztam az egészet, de imádom, letehetetlen könyv!"

"Ez a legfantasztikusabb könyv amit valaha olvastam. Jean-Claude maga a veszély és szenvedély. Bár még csak most kezdem a harmadik részt számomra világos,mért borzong Anita amikor belenéz a szemébe!!!"

Kárhozottak cirkusza
Eredeti cím: Circus of the Damned
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 328

Fülszöveg:
Mindenki Anitát akarja. Ő ezt még hízelgőnek is találná... Ha nem az élete forogna kockán. Elég csak rápillantania az első áldozatra, és Anita Blake számára rögtön nyilvánvalóvá válik: vérszomjas vámpírok falkája szabadult rá St. Louisra, akik egy gyilkosságnál nem fognak megállni. De azt ő sem sejti, hogy hamarosan egy hatalmi harc kellős közepén találja magát, melyben a tét a város feletti uralom megszerzése. Az események egyre bonyolódnak, az áldozatok száma pedig rohamosan nő. Vajon elég erős lesz-e Jean-Claude - a város jelenlegi ura - ahhoz, hogy megvédje hatalmát? És kicsoda valójában Richard, Anita titokzatos, új hódolója? Anitának minél gyorsabban cselekednie kell, és nagyon úgy tűnik, csak rosszul választhat, ha életben akar maradni. A Kárhozottak Cirkuszában pedig már minden készen álla a nagy, soha nem látott összecsapásra, a végső leszámolásra.

Véleményem+leírás:
A világ legerősebb vámpírja vs Jean-Claude. Vajon melyik nyer? Feltűnik egy új vámpírmester: Alejandro, ő a legerősebb vámpír csatlósa. Anita elárulja Jean-Claude-ot, de a végső harcban mégiscsak mellé áll. Richarddal összejön Anita. Aki amúgy farkas.

Olvasói vélemények:
"Ez a rész is szuper főleg Jean-Claude,a cirkuszi végső összecsapás volt a legjobb,izgalmas volt bár attól féltem hogy Anita tényleg megöli Jean-Claude-ot,még jó hogy tévedtem. Remélem egyszer Anita is rájön hogy kit is szeret valójában és ki szereti őt igazán."

"Az Anita Blake sorozat minden része egyre izgalmasabb! Le sem tudom tenni őket! A Kárhozottak cirkusza izgalmas, szókimondó és tele van jó pasikkal! Az események teljesen magukkal ragadnak. Úgy érzem, mintha én is ott lennék Anitával. Fantasztikus!!!"

Telihold kávézó
Eredeti cím : The Lunatic Cafe
Megjelenés : 2004.
Oldalszám : 360

Fülszöveg
Anita Blake szerelmes lesz. De ez a legkisebb problémája...
Az ember nem szeret bele csak úgy egy vérfarkasba. Rossz hatással lehet a munkájára, főleg ha egy olyan természetfölötti szakértőről van szó, mint Anita Blake. Anita hamar rádöbben, hogy ez a szerelem az életébe kerülhet.
Nyolc alakváltó tűnt el nyomtalanul a városban, és a vérfarkasok falkavezére azzal bízza meg a város első számú vámpírvadászát, hogy adottságait kihasználva járjon a végére az ügynek. Az eset önmagában sem látszik egyszerűnek, de Anita életét tovább bonyolítja új szerelme, Richard rivalizálása a falkavezérrel, valamint a színen feltűnő Jean-Claude, aki még mindig nem mondott le Anitáról.
Néhány gyilkosság, a vérszomjas fejvadász, Edward, egy titokzatos pronófilm és a Telihold kávézó egyre türelmetlenebb vérfarkasai gondoskodnak arról, hogy ezt a decembert Anita Blake ne tudja könnyen elfelejteni. Ha egyáltalán túléli.

Véleményem+leírás
Anita Richarddal (vérfarkas)randizik. Aztán kihívják egy ügyhöz. Egy embert szétrágtak, kinyírták. Ezt az ügyet kéne megoldania. Aztán megjelenik a város urának egy csodálója aki halálosan megfenyegeti a lányt. Ahhoz hogy ez a fenyegetés megszűnjön el kell mennie Jean-Claudehoz és elmondani neki hogy Richard megkérte a kezét és hogy igent mondott neki. Ezt Jean-Claude úgy védi ki, hogy elhívja randizni Anitát ő is, cserébe nem nyírja ki Richardot. Több alakváltót is elrabolnak. Kiderül, hogy az egyik zsaru áll emögött. Richard, Edward és Anita megfékezik őket és minden jóra fordul.

úgy néz ki ez a sorozat idővel csak jobb lesz




Véres csontok

Eredeti cím: Bloody Bones
Oldalszám: 436
Megjelenés: újra kiadták

Fülszöveg
Egyetlen halott feltámasztása Anita Blake számára szinte rutinfeladat. De mihez kezdjen egy egész temetővel? Ez az ügy már első hallásra is rázósnak tűnik. És aztán csak egyre bonyolultabb, véresebb és veszélyesebb lesz. Anitának egy ősrégi temető halottait kellene feltámasztania, hogy a segítségükkel elsimíthassanak egy egyre élesebb vitát a szóban forgó terület jogos tulajdonosait illetően. A megbízók ugyanis luxusszállodát készülnek építeni a hegyek közé, de az ötlettől nincs mindenki elragadtatva. Főként a Bouvier család, akik azt állítják, az őseik abban a földben nyugszanak, tehát a terület őket illeti. De Anita úgy érzi, nincs a birtokában minden információ. Mintha elhallgatnának előle bizonyos dolgokat. Aztán itt vannak a brutális gyilkosságok, melyeknek meg kellene találnia az elkövetőjét. Úgy tűnik, egy vérszomjas vámpír garázdálkodik a környéken, ezért Jean-Claude is a helyszínre siet, és az ő rivalizálása egy másik nagyhatalmú vámpírmesterrel csak tovább bonyolítja a helyzetet. Titokzatos halálesetek, egy temetőnyi zombi, egy fogságából kitörni készülő szörnyeteg - de a vámpírvadász lelkére mégsem ezek a dolgok jelentik a legnagyobb veszélyt. Talán Anita ezúttal túl közel engedi magához Jean-Claude-ot. Talán...


Véleményem+leírásom
Felháborító, hogy sehol nem lehet kapni ezt a könyvet, és e-book formátumban kellett elolvasnom...De kibírtam..igaz, hogy a szemem fáj, de kész vagyok vele. És tudjátok mit? megérte!!! Amilyen lassan indult be az 1. könyvvel, olyan klassz lesz a sorozat előremenetelével. Igaz, hogy Anita még mindig nem tud dönteni a vámpír és a farkas szerelme között, de kinek menne? nekem tuti hogy nem!
Ebben a részben ismét van halottkeltés, gyilkosság, nyomozás, gonosz vámpír, aki hatalmasabb erővel bír mint azt gondolni merte akárki. És jéééé tündérek! Kicsit keveredik Merry Gentryvel nem?! Apropó M.G. Kezd a szeretetlistámon azonos pozícióba keveredni a két könyv! 





Gyilkos tánc

Fülszöveg
Elérkezett az idő. Anita Blake-nek választania kell - egy vámpír és egy vérfarkas között. Anita Blake, profi halottkeltő és vámpírvadász. De ez alkalommal rá vadásznak. Valaki 500.000 dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére, így bujkálnia kell, és az sem árt, ha közben kideríti, ki haragszik rá ennyire. Vajon ember vagy szörnyeteg akarja őt eltenni láb alól? Hogy ne legyen túl egyszerű a dolga, Anitának nemcsak a saját életét kell megmentenie. Richard élete is veszélybe kerül, akárcsak pozíciója a falkában, mivel nem hajlandó ölni saját vérfarkasaiért. Anita viszont öl helyette is. Jean-Claude pedig, a város vámpírmestere csak a megfelelő alkalomra vár, hogy belebújhasson Anita elméjébe, a szívébe... és talán az ágyába is.


Véleményem+leírásom
Nos, ez sem tartott olyan sokáig. Ez a sorozat egyre jobb lesz (bááár hallottam rémhíreket, meglátjuk, hogy bírja majd a gyomrom meg az idegrendszerem) Akkor fogalmazzunk másként, eddig még egyre jobb ez a sorozat. Csapjunk a lecsóba: Anitát meg akarják ölni - itt az a kérdés, hogy mikor nem - de hogy ki akarja holtan látni az kérdéses. Én majdnem mindenkire gondolok csak arra az illetőre nem, mert olyan kis mellékszerepet játszik, mármint nagy szerepe van a történésekben, csak kevés párbeszédben szerepel.
Rainát még mindig nem bírom, bár ezzel már nem kell foglalkoznom, Gabriel kicsit ijesztő, még nekem is...
Jean Claude vs Richard.. hmm nehéz kérdés.. bár nekem annyira nem okoz gondot, bár sajnos nem sajnos nem vagyok Anita helyében, hogy választanom kellene. Richard "nyavalygása" féltékenykedése engem az őrületbe kergetne.. A legjobb lett volna, ha Anita egyiküket sem választja, de abban mi lett volna a jó?! Bár én ennek a választásnak jobban örültem.
őhm, hát voltak benne érdekes fordulatok.. Meglepések? nem mondanám
Cassandra karaktere szimpatikus volt, Jason is egyre szimpibb

megvan a folytatás, de most kicsit másfajta olvasmányra vágyom, így az Égő áldozatokat későbbre halasztom




Meredith Gentry sorozat
Árnyak csókja
Eredeti cím: A Kiss of Shadows
Megjelenés: 2007
Oldalszám: 432

Tartalom
Meredith Gentry az Amerikai Tündér Hercegnő. Jelenleg azonban Los Angelesben dolgozik természetfeletti ügyekre specializálódott magándetektívként. Nagynénje, a Levegő és Sötétség Királynője egy napon érte küldet, és Merry akarata ellenére hirtelen ismét az események sűrűjében találja magát. A feladat egyszerű: élveznie kell a leggyönyörűbb, halhatatlan férfiak társaságát. Siker esetén jutalma a korona és az élete. Kudarc esetén a halál...

Saját tartalom leírásom
Hát ez nekem sokkal jobban tetszik ez a sorozata,mint az Anita Blake. Merry Gentry Los Angelesbe költözött, mivel az Unseeli udvartartásban túl sokat akarták megölni kevert vére miatt. Az udvar lakói shidek-tündérek, és halhatatlanok. Egy napon mégis visszavárja a királynő. Persze az útja során sokszor meg akarják ölni. Vajon miért hívta vissza a királynő? Ki áll a merényletek mögött?

Az alkony ölelése
Eredeti cím: A Caress of Twilight
Megjelenés: 2007
Oldalszám: 320

Fülszöveg
Miután elkerülte Cel herceg számos kísérletét arra, hogy végezzen vele, Meredith Gentrynek, a Los Angeles-i magándetektívnek új problémákkal kell szembenéznie. Ahhoz, hogy királynő legyen, anyává kell válnia. Ráadásul még az előtt, hogy Cel apa lesz. Ám a láthatáron viharfellegek gyülekeznek: emberek halnak meg titokzatos, ijesztő módon, és hirtelen maga Faerie létezése is súlyos veszélybe kerül. Szóval miközben Merry élvezi az életét, és a királyi testőrség tagjainak közreműködésével teherbe akar esni, fel kell vennie a harcot egy ősi ellenséggel, ami magát a valóságot pusztíthatja el. És akkor még nem is beszéltünk Merry éjszakáiról...

Véleményem+leírás
Merry kétségbeesetten próbál teherbe esni. Egy nap felkeresi egy férfi, aki arra kéri, hogy találkozzon a főnökével. Merry elmegy a találkozóra, ahol kiderül, hogy a nő akivel találkoznia kellett a Seelie udvartartás királyának a majdnem felesége, aki száműzetésben él. Ő is teherbe akar esni, csakhogy egy halandó férfitól, aki még haldoklik is.
Merry kapcsolatba lép a tündérkirálynővel, hogy szeretett testőrét meggyógyítsák, ami sikerül is kisebb huzavona után, és szövetségesek is lesznek.
Valami elszabadult, ami gyilkolja az embereket...úgy hívják: Névtelen. Őt a régi időkben hozták létre, úgy hogy mindenki lemondott az erejének egy darabjáról. De ki engedte szabadon és miért? Taranis a Seelie udvartartás király abból a célból, hogy megölje Meave-t(majdnem feleség, aki mellesleg teherbe is esett a halandó férjétől, de erről a király nem tud). Merry másik képessége is feléled, aminek segítségével le tudja győzni a Névtelent, és mindenki visszakap valamit az erejéből. Érdekes, hogy sem ő, sem Kitto nem volt jelen a szörny létrehozásában, de valamit kaptak, ami nem derült ki hogy mi. Apropó Kitto: ő egy goblin, aki azért van velük, mert a Merry az előző részben szövetséget kötött a goblinokkal és a testükön kell osztozniuk. Sajnos az nem elég ha csak megharapja a goblin-mint kiderült, mert elkezdett egyszer csak halványodni-, le is kell vele feküdnie-ami mint kiderül elég érdekes volt, mert kiderült, hogy a kis goblinban több shide vér folyik, és befogadták az udvarba.

A holdfény csábítása
Eredeti cím: Seduced by Moonlight
Megjelenés: 2008
Oldalszám: 360

Tartalom
Meredith Gentrynek tovább tart legyőzni unokatestvérét, Cel herceget a trónért folytatott harcban, mint gondolta. Éjszakáit -és gyakran nappalait is- továbbra is testőreivel tölti, ám a várva-várt gyermekáldás, amely végre királynővé tehetné, elkerüli őt. A harc egyre kiélezettebb, és az Unseelie udvartartás tagjai egyre nehezebben viselik a megpróbáltatásokat. Merry végül nem várt segítséget kap, egy mágikus erejű ősi kehely formájában. A győzelem azonban még mindig messze van, Merry ellenségeinek száma egyre csak nő. De ők még nem tudják, miféle erők lakoznak a Los Angeles-i detektívben. Mi több, ő maga is csak most kezdi felfedezni valódi képességeit...

Véleményem+leírás
hát ezt is elolvastam, jó kis könyv, ahogy ez a sorozat is

Merryék még mindig próbálkoznak a babagyártással, ám nem sok sikerrel. Valami fura történik, egy kehely jelenik meg, és tudják is hogy mi az, dehogy miért jelent meg...? Hát miután az előző részben legyőzték a Névtelent, mindenki visszakapott valamit a mágiából. Merry vissza tudja változtatni a testőreit olyanná amilyenek voltak még a Névtelen megalkotása előtt. Istenekké. Doyle újra fel tudja venni az alakját-alakjait-kutya, ló, sas. Meaveből is újra istennő lesz, Sage shide lesz-ettől kiborul. Nicca megkapja a szárnyait amik a testén voltak tetoválásként-valami miatt nem nőttek ki neki. Fagy is visszakapja isteni mivoltát. Visszatérnek az udvarba és ott ismét merényletek sora következik. Először őt próbálják kiiktatni, nemsikerül, közben szert tesz még jópár új férjjelöltre. Utána a királynőt próbálják kiiktatni úgy, hogy a Hollóit-testőreit-majdnem harcképtelenné teszi. Merry meghal abban hogy legyőzze a királynőt, ám feltámad, és mindenkit meggyógyít. Ez után együttes erővel keresik a merénylőt, illetve a felbujtót. Meg is találják, azok kihívják Merry-t párbajra. Kitalálhatod hogy ki nyer.

Az éjfél simogatása
Eredeti cím: A Stroke of Midnight
Megjelenés: 2009
Oldalszám: 400

Fülszöveg
Meredith Gentry a faerie legsötétebb trónusának várományosa, magánnyomozóként dolgozik Los Angelesben, távol valódi otthona veszedelmeitől, intrikáitól. Az Unseelie Udvartartás neki adná hatalmát, ám ehhez Merrynek valami olyasmivé kellene változnia, amitől irtózik - a faerie gonosz oldalát kellene magához ölelnie. Ellenségei minden mozdulatát figyelik, unokabátyja, Cel herceg még börtönéből is igyekszik megöletni. De a merényleteket nem csak ő kezdeményezi. Az Unseelie nemesek évszázadokat vártak, hogy nagynénjének, a Levegő és Sötétség Királynőjének hatalma eléggé meggyengüljön, és trónjáról letaszíthassák.  Ismeretlen ellenfelek ostromolják őket.
A fenyegetés arra kényszeríti Merryt és szövetségeseit, hogy - történelme során először - beengedjék a faerie-be az emberi rendőrséget.

Véleményem+leírás
elolvasva, Merry az Unseelie udvartartásban tartózkodik, ezalatt az idő alatt sokszor megpróbálják eltenni láb alól. Nem csak őt, hanem Galen-t is. Kettős gyilkosság is történik, amibe bevonják az emberi rendőrséget. Kiderül, hogy ki áll a gyilkosságok, és merényletek mögött Persze itt is minden jóra fordul. A tündérdomb kezd feléledni. Mégtöbb testőr áll mellé, egy párt is összeboronál.

Misztrál csókja

Eredeti cím: Mistral's Kiss
Megjelenés: 2010
Oldalszám: 266

Fülszöveg:
Merry Gentry, azaz Meredith NicEssus Hercegnő, a hús és vér kezének hordozója folytatja a faeire fölvirágoztatását. Miközben élet-halál és persze a hatalom megszerzésének kérdése, hogy megtermékenyüljön  valamelyik testőrétől, a tündérdombok évszázadok óta holt kertjeit, tavait ő maga termékenyíti meg mágiával. Új életet és méltóságot lehel Sholtóba is, a sluagh királyába, aki újonnan szerzett hatalmától megittasulva mágiája segítségével idézi meg a vad falkát, amit senki nem tud megállítani. Merrynek újabb kihívásokkal és fájdalmakkal kell szembenéznie, miközben folyamatosan küzd az őrült Cel herceggel, a levegő és sötétség királynőjének fiával.

Véleményem+leírás
Az Unseelie udvartartás halott kertjébe újra életet lehel Misztrál és és egy másik testőre segítségével, ám mielőtt hazatérnének, lesz egy pár gondjuk, pl nem oda nyílik az ajtó ahova ők szerették volna, így a slaugh halott kertjében kötnek ki, ahol Sholtó és 4 testőre várják őket (2 éjbanya+Sholtó 2 nagybátyja). Az egyik éjbanya megsebesül miközben Meredith-t próbálja megölni, később Sholtó kezétől meg is hal. Meredith és Sholtó a slaugh halott kertjét feléleszti. Sholtó nagy hibát követ el, amikor az éjrepülőket hívja, mert megtámadják, és alig tudnak elmenekülni. Eljutnak a való világba de oda is követik őket az éjrepülők, és fagy is megsebesült!! Merry a goblinokat hívja segítségül, akik nagy nehezen engedelmeskednek neki.


Izgatottan vám a folytatást, mivel Cel kiszabadul!!!!


Fagyos érintés
Eredeti cím: Lick of Frost
Megjelenés: 2011
Oldalszám: 267

Fülszöveg

Ismertek jól. A nevem Meredith Gentry, hercegnő és a faerie trón várományosa, korábban magánnyomozó a halandók világában. Hogy királynővé koronázzanak, folytatnom kell a királyi vérvonalat: utódot kell a világra hoznom. Ha kudarcot vallok, nagynéném, Andais királynő a faerie trónjára segítheti a fiát, az őrült Cel herceget. Engem pedig könnyedén eltesz láb alól.
Hűséges őrök vesznek körül, akik megvédenek, szeretnek, és ha kell, az ágyamba bújnak. De minden próbálkozás ellenére elkerül a gyermekáldás. A gonosz királynő és bizalmasai ellenem szövetkeztek, így testőreimmel visszatértünk Los Angelesbe, remélve, hogy el tudtunk menekülni az udvari intrikák egyre gyülekező árnyai elől.
De még száműzetésben sem lehet kicsúszni a sötét szándékkal közeledők markából. Most Taranis király, a faerie Seelie Udvarának hatalmas uralkodója halandók segítségével próbálja meg kézre keríteni testőreimet. De én tudom, hogy támadásának valódi célpontja én vagyok. Megpróbált megölni, amikor gyermek voltam. És most attól tartok, szándékai ennél is rettenetesebbek.


Véleményem, leírásom
Egy kis izgalommal nyitott Hamilton, és izgulhattunk Doyle miatt- persze kedvenc főszereplőnknek életben kell maradni nem vitás :) 
utána egy kis szex, egy kis lelkizés, majd még egy kis szex – ezzel ki is fújt a szex 
majd egy kis mágia, és egy kis meglepi 
majd még egy kis izgulás, utálat, majd a boldog befejezés, és a felkiáltás: ENNYI???? NEEE!!!!!!!!!!!!!!! AKAROM MÉG TOVÁBB

(Celről csak 1 szó esett, hogy mennyire egy szadista állat)

2 megjegyzés:

  1. Nekem azt hiszem Hamilton a kedvenc íróm, mert miatta kezdtem el vámpíros-romantikus regényeket olvasni és eddig még minden könyve tetszett, na jó a Fogat fogért talán nem annyira, mert túl hamar leszámolnak "sötét apuval" és szerintem erről akár még egy külön könyvet is írhatna, de mindent egybevéve azt kell mondjam TUD írni.
    A magam részéről az A.B. és a M.G sorozat minden magyarul megjelent részét olvastam és tűkön ülve várom a folytatást.
    Mindenkinek jó olvasást kívánok hozzájuk!
    Regi90

    VálaszTörlés
  2. én sajnos még csak ezeket a könyveket olvastam, amikről írtam valamicskét, de határozottan tervben van a többi is :)
    csk annyi jó könyv van és ide oda kapkodok...
    köszönöm szépen,
    remélem tetszik a blog, és találtál itt valami finomságot :)

    VálaszTörlés